С какво ви дразнят свекървите - тема 103

• 32 000
  • 710
  •   1
Отговори
# 405
Хм..жената наистина не е лоша и най-вероятно й е неудобно и не иска да досажда. Обаче всичко е въпрос на прилритети. На нас няма кой друг да ни помага, защото майка ми е много далеч и е зле здравословно,на легло е, та единствено свекървата може да помогне понякога макар че и те не са в София. Много си обичаме детенцето, но това , че не можем да разчитаме на никой, дори за няколко часа, доста ми тежи. Затова доста неща бих изтърпяла само и само да имаше кой да ми помага повече, т.е едното за сметка на друго-няма пълно щастие:)
Та ви се чудя момичета не предпочитате ли все пак, хубави или лоши, въпреки недостатъците им да разчитате на помощта на свекървите си ? Или някак си не можете да се пречупите и ви идва твърде много?
От позиция на бъдеща и свекърва, и баба...евентуално:
Аз не обичам да досаждам.И най-вероятно също не бих звъняла и не бих притеснявала.
Какво очаквам и бих искала?
Снахата спокойно и откровено да попита, дали би могла да разчита на помощ, ако й се налага....Аз, в удобен момент, само бих споменала, че ако има нужда, съм насреща, ако нямам неотложни ангажименти и съм здрава.
Това е.
Също и за обръщенията....нямам претенции как да се обръща към мен.Дори мисля, че остарялото "мамо", ще ми е супер неприятно и бих се чувствала неудобно.Като не е сигурна, да попита....какво страшно или притеснително има да кажеш "Виж, притеснена съм, не знам как да се обръщам към теб.Ти какво мислиш?".

# 406
Но да не се обръща никак е доста неприятно.

# 407
Катерин, мисля, че човек, докато не влезе в съответните обувки, хабер си няма как ще се изяви.
Имам същите наблюдения като на Stoiyana. Наглед съвсем нормални жени подивяха.
Да сме живи и здрави, може и да учудим света и мира с виртуозни изпълнения срещу младото.
Споделено ми е от мъж, че на каквото се е ядосвала и дразнила майка му на времето от майка си, сега го прави абсолютно същото. Grinning

# 408
  • София
Аз никак не казвам на свекърва ми, тя не го и изисква, обръща се към мен с галено на името ми :д.

Нали не очакваш да тропне по масата и да ти го изиска?
Имаш ли друг познат,  към когото мучиш "ъъъъъъ, аааааааааа, че да ти обърне внимание и разбере, че на него говориш?
Представяш ли си как ти би се чувствала при сменени роли? newsm78

# 409
Въпрос на елементарно възпитание и минимални умения за комуникация е да намерим подходящо обръщение към хората, с които разговаряме. Снахата няма сливи в устата да попита свекърва си как предпочита да се обръща към нея. Свекървата, и тя няма сливи в устата и може да постави въпроса за обръщението. Още при запознанството би могла да каже:"Приятно ми е, наричай ме едикакси."

# 410
  • София
Въпрос на елементарно възпитание и минимални умения за комуникация е да намерим подходящо обръщение към хората, с които разговаряме. Снахата няма сливи в устата да попита свекърва си как предпочита да се обръща към нея. Свекървата, и тя няма сливи в устата и може да постави въпроса за обръщението. Още при запознанството би могла да каже:"Приятно ми е, наричай ме едикакси."
Да, повечето хора точно така се представят. И ето ти го обръщението.

# 411
Катерин, мисля, че човек, докато не влезе в съответните обувки, хабер си няма как ще се изяви.
Скрит текст:
Имам същите наблюдения като на Stoiyana. Наглед съвсем нормални жени подивяха.
Да сме живи и здрави, може и да учудим света и мира с виртуозни изпълнения срещу младото.
Споделено ми е от мъж, че на каквото се е ядосвала и дразнила майка му на времето от майка си, сега го прави абсолютно същото. Grinning
Ами, аз реално мога да се смятам свекърва, макар че официално "снахата" не ми е представена като такава.Но от година и половина живеят заедно, като семейство, просто нямат подпис.И предвид нагласите на днешните "млади", може и да продължат да си живеят така.Аз проблем нямам.
Предвид и факта, че съм доста саможива, не обичам да се натрапвам, нито на мен да ми се натрапват, не обичам да давам непоискани съвети, не обичам да "помагам" ако не съм помолена, не виждам как АЗ бих подивяла.
Доколкото съм опознала приятелката му, мисля, че няма "терен за подивяване".Макар че животът поднася изненади....

# 412
Ние за обръщенията вече си говорихме , обаче ‘ както ти е удобно, така ми казвай’ не решава проблема Simple Smile То трудното е първият път да си пречупиш езика явно.
Иначе сте прави , че може и доста бели да направи покрай помощта за бебето. Като се сетя как му блъскаше биберона в устата след раждането, че и не смеех да направя забележка Simple Smile  Юни месец сме се разбрали да го гледа няколло дни, а ние с мъжа да ходим малко на почивка и от сега ми настръхват косите да не му даде шоколад и захар-бебо ще е на 9м, тъкмо захранен. А опасения имам, защото се хвали как е давала мед на сина си след втория месец още и нищо му нямало .
Мисля , че за отношенията снаха-свекърва ключова роля има и синът. Въпреки че е сблъсък на характери и различни вселени понякога , той е този, който трябва да с енамеси и да постави границите, ако се налага. Моят на въпроси от рода на : ама не му ли е студено, сложете едни терлички още Simple Smile или ‘ наддава прекалено много, няма ли да му давате по-малко храна’ , винаги казва: майка му знае най-добре, всжното е тя да е спокойна или направо казва ‘питай майка му Simple Smile и дотам.
Беше изпаднала в паника, че първия месец наддал бебо 1200 гр, щял да развие рахит , не можели да му го понесат костите Simple Smile)

# 413
В речника ми няма паразитни букви и срички, та...когато се засичаме с нея покрай бебето й казвам баба, бабо. Няма сърдити ✌. Синът й също не се обръща към майка ми , освен и той с баба, а се уважават по техен си начин. Не правете драми Simple Smile

# 414
Да, повечето хора точно така се представят. И ето ти го обръщението.
Да, макар че се случва да пропуснат "наричай ме едикакси". В такъв случай, снахата няма защо да се ослушва като заек, пръднал в люцерна, а да попита "Как предпочиташ да те наричам"?

# 415
  • София
Ние за обръщенията вече си говорихме , обаче ‘ както ти е удобно, така ми казвай’ не решава проблема Simple Smile То трудното е първият път да си пречупиш езика явно.
Иначе сте прави , че може и доста бели да направи покрай помощта за бебето. Като се сетя как му блъскаше биберона в устата след раждането, че и не смеех да направя забележка Simple Smile  Юни месец сме се разбрали да го гледа няколло дни, а ние с мъжа да ходим малко на почивка и от сега ми настръхват косите да не му даде шоколад и захар-бебо ще е на 9м, тъкмо захранен. А опасения имам, защото се хвали как е давала мед на сина си след втория месец още и нищо му нямало .
Мисля , че за отношенията снаха-свекърва ключова роля има и синът. Въпреки че е сблъсък на характери и различни вселени понякога , той е този, който трябва да с енамеси и да постави границите, ако се налага. Моят на въпроси от рода на : ама не му ли е студено, сложете едни терлички още Simple Smile или ‘ наддава прекалено много, няма ли да му давате по-малко храна’ , винаги казва: майка му знае най-добре, всжното е тя да е спокойна или направо казва ‘питай майка му Simple Smile и дотам.
Беше изпаднала в паника, че първия месец наддал бебо 1200 гр, щял да развие рахит , не можели да му го понесат костите Simple Smile)
Явно искаш да си пречупиш езика да й казваш "мамо", ама реално не ти идва отвътре - защо се мъчиш тогава? Нали си има име, наричай я по име, макар и леко галено, не прекалено.
А щом се е хвалела за меда - ясно ти е казала, че ще прави каквото си иска, без значение от последиците за бебето. Аз на такъв човек не бих си оставила детето, още повече, че не е крайно наложително да си печеш кълките, когато детето ти е застрашено. Това си е безотговорност. Айде да е нещо крайно неотложно и да нямаш избор, по бих се съгласила, ама да я оставиш с този манталитет да гледа 9 месечното ти бебе, за да може да си вееш гъ*а на плажа - безотговорно и егоистично е.

# 416
Аз знам защо го прави. Мъжът ми много лесно пали срещу нещо, което не смята за справедливо, дори да е супер дребно. Когато тя започне да се оплаква, знаейки, че не е справедлива, много добре осъзнава, че той басма няма да й цепи и често дори няма да я изслуша. По това я разпознавам кога ще намила простотии и кога ще говори смислено - ако гледа мъжът ми да го няма, значи е простотия, която аз, от куртоазия, най-малкото ще изслушам...
Хаха, това баща ми го прави. Обратното е при нас. Когато знае, че при мен няма да мине номера, звъни на мъжа ми и започва да го омайва него. С годините и той се научи какво да прави.

# 417
Аз знам защо го прави. Мъжът ми много лесно пали срещу нещо, което не смята за справедливо, дори да е супер дребно. Когато тя започне да се оплаква, знаейки, че не е справедлива, много добре осъзнава, че той басма няма да й цепи и често дори няма да я изслуша. По това я разпознавам кога ще намила простотии и кога ще говори смислено - ако гледа мъжът ми да го няма, значи е простотия, която аз, от куртоазия, най-малкото ще изслушам...
Хаха, това баща ми го прави. Обратното е при нас. Когато знае, че при мен няма да мине номера, звъни на мъжа ми и започва да го омайва него. С годините и той се научи какво да прави.
Всъщност това е и причината да чета и пиша  в тази тема - не толкова на съпруга ми, колкото собствените ми отровни роднини. Баща ми прилича сериозно на някои от описаните тук свекърви. Майка ми е като котенце направо. Затова и ми беше интересно за свекъра на Креми, но нямах щастието да разбера. Така де, да се утеша, че и други има. Майка ми е като тази свекърва, гледа да му уйдисва /така ли се пише?/, поради което вече и с нея не поддържам връзка много много.

# 418
  • София
"Заек пръднал в люцерна" Laughing
Уииииииш!

# 419
  • MI
Салсиша, за съжаление не всичко зависи от възпитанието. Виждала съм няколко семейства, в които двете деца са като слънцето и луната различни. В едното дъщерята даже крадеше тайно от родителите си, не е била със зависимости - от келешлък. Другата сестра супер отговорно момиче. Еднакво са ги възпитавали, но има и характер, приятели, среда. Така че и при Креми не изключвам такъв вариант, особено щом братът не се държи по подобен начин. Но предлагам да спрем по тази тема, че и на мен ми омръзна вече. Simple Smile

Поликсени, като не ти идва отвътре мамо, започни по име да й казваш. Всичко е по-добре от липса на обръщение. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт