С какво ви дразнят свекървите - тема 103

• 32 013
  • 710
  •   1
Отговори
# 510
  • Fort Worth, TX
В моя семеен и приятелски кръг всички се чуват с децата си ежедневно.
Защо ежедневно, за Бога? За какво можеш да разговаряш ежедневно по телефона с който и да е човек на този свят? Обичам си децата, привързан родител съм, ама хайде нека връзките на привързаността да не се превръщат във връзките, които ги стискат за гръцмуля докато ги задушат.
Докато татко беше жив.Лека му пръст звънях ежедневно, че и по няколко пъти на ден.Преди майка да дойде също и звънях всеки ден.Обсъждахме неща около пътуване и т.н, а и да я проверя как е.Тя звъни на брат ми сега всеки ден.Кво си говорят , ами глупости общо взето.Днес той беше в Сф и звъни тя , ама не вдига.Сега що не вдигал , ми дали не му били изключени данните.После като се обади точно за времето си дърдорят.

# 511
  • MI
А не допускате ли че например човек може да се притеснява точно защото е далеч например? Или че може да има и други теми освен яде ли, спа ли и подобни с родителите си? Може всеки ден да се чувате и да са напълно нормални отношенията, а може и веднъж седмично или по-рядко и да са мнооого нездрави. Случаи има всякакви, не е толкова просто за съжаление.

# 512
  • при късмета
В това как са свикнали пораснало дете и родителя му, няма проблем, ако ще през 5 минути да се чуват. Обаче е тъпо, когато младите още не са се напаснали помежду си в ежедневието и тепърва си изграждат битието и навиците, всекидневно да се дава отчет. Да, всекидневното чуване е отчет и не може да се категоризира по различен начин. Пак подчертавам, за ежедневие иде реч, защото когато има някакъв въпрос да се уточнява или е спешно е съвсем друго.
Представям си мъжа ми всеки божи ден да звъни на баща му като се прибере. Вместо да види детето, ние да си кажем някой дума, че го няма по 12-13 часа дневно, той ще лапне телефона да говори с баща му. Ами ще го пратя да си говорят всеки божи ден на живо, че да ги улесня. Като зора му е по-голям за баща му, отколкото за детето и мен, да види, че съм човек максимално ще гледам да му се изпълняват желанията.
Ако ще се чува всеки ден с родител, то да не отнема от времето на семейството. Да го прави по път, в обедната почивка или когато намери за добре. но всекидневно, след като се прибере, изобщо няма да съм ОК. И ние сме хора, които са свикнали телефоните у нас да звънят непрекъснато, без съобразяване с часа. Разговорите по принцип изобщо не са забранени с никого и никога не са били

# 513
Аз затова съм възприела модерното дистанцирано "чуване" по вайбър. Ако имам нещо съществено да пиша , пиша. Ако  и на сина ми му се е сторило съществено, отговаря веднага- кога как ще се чуем. Ако  е само добре ли сте, едно да ми стига. Виждането си е уговорка, нищо, че сме в един град.

# 514
Тук някои потребителки упорито отказват да видят разликата, когато се звъни, просто за да знаеш, че родителя ти не е умрял и обратния случай - когато здрава и настървена свека звъни на синковеца.

# 515
  • Canada
Аз затова съм възприела модерното дистанцирано "чуване" по вайбър. Ако имам нещо съществено да пиша , пиша. Ако  и на сина ми му се е сторило съществено, отговаря веднага- кога как ще се чуем. Ако  е само добре ли сте, едно да ми стига. Виждането си е уговорка, нищо, че сме в един град.

И ние така с родителите, но през Фб. Иначе по скайп през уикенда.

# 516
А не допускате ли че например човек може да се притеснява точно защото е далеч например?
Да, ако са далеч едни от други и особено ако родителите са възрастни и болни, като в случая на Креми, тогава и по 5 пъти на ден звъни човек. Но това няма нищо общо с нездравата привързаност, която коментираме.

# 517
  • MI
В случая изказването е било пред снахата, та може и нарочно да е било. А кой точно звъни няма голямо значение, стига да се съобразяват и двамата. При нас например след определен час не се звъни ако не е супер спешно - неписано правило но всички го спазват. Ами няма как да ми пречи в този случай.

# 518
Мисля че навреме съм схванала как са заети ,най- дълги разговори са като пътува сина ,онова там в ухото и си товорим колкото искам, но и тогава имам мярка.Иначе пишем и миналата вечер снимки  прати ,то познавам кога снахата е командировка и я няма ,търси мен да ми покаже снимки и клипчета прави.
Не се сърдя че не ми снасят ,защото и аз не съм го правила на мама, лека и пръст.Даже те повече ми споделят ,аз никак. За човек дато не си говори с децата знам доста за тях.Докато съм в движение  е ок,нататък ще го мислим.
Но при нас винаги е било така , и като ученииц и  като студенти и сега като възрастни хора.Имам доверие ,че ще са се наяли ,наспали и  ...другото там.

# 519
  • София
Тук някои потребителки упорито отказват да видят разликата, когато се звъни, просто за да знаеш, че родителя ти не е умрял и обратния случай - когато здрава и настървена свека звъни на синковеца.

Ти пък, отказваш да видиш нещо извън тези две крайностите.
За твоя изненада, има  пълнолетни хора, запазили близки отношения с родителите си и изпитващи нужда да ги поддържат, а не да следят само дали не са гушнали босилека.

# 520
Да бе. Поддържат. Всяка вечер отчет на мама преди лягане. Хайде, няма нужда.

Ако не може да заспиш, ако не звъннеш на маман или маман на мучо, значи нещо счупено има, в нечия глава.

# 521
Хубаво нещо са запазените близки отношения между родители и пораснали деца, но те в никакъв случай не са синоним на ежедневно чуване по телефона.

# 522
Майка ми, тъщата, ми скапа деня! Извод- не казвайте всичко на отчет по телефона...

# 523
"От време на време" е ключа в твоя въпрос.
Не е така, мисля. Аз за храната питам от време на време, но за работата - всяка вечер. Някоя "умна" снахичка, ще каже, че ми се отчита всяка вечер.Laughing
Аз пък мисля, че е некултурно да се месиш и коментираш личните разговори между майка и син!
На колко години е сина ти, че го разпитваш за работата му? А акъл даваш ли му? Примерно как до се държи с началниците, с клиентите, да не се преуморява? Много интересно ми стана. С какво му помагаш, като го питаш всяка вечер за това?
Преди години един немец ми обясни, че в тяхното семейство не е прието да си говорят за работа вечер, защото той не може да помогне на жена си, а само се натоварва като слуша за проблемите й, а и тя се натоварва още веднъж, докато му разказва. Вечерта им е за релакс и приятни преживявания, а не да изживяват неприятностите от деня си още веднъж. И има резон, като се замислиш.

# 524
  • някъде в орбита...
Много зависи на колко години е детето. Но ако обсъждаме здрав, прав, нормален средностатистически човек със семейство, няма какво да се говори всеки ден. То няма за какво, егати. Не го разбирам, не го прилагам, и роднините нагоре по линията свикнаха с това. За "Здрасти, как си?" има вайбър и скайп, може да ми драсне да ме пита който иска, като имам време ще отговоря.

По предишната тема - свекърва ми си има име, и го ползвам по предназначение.

Общи условия

Активация на акаунт