С какво ви дразнят свекървите - тема 103

• 31 927
  • 710
  •   1
Отговори
# 45
Каква помощ, броене на центрове и стъпване на краката? Телевизор е глезотийка и подарък на добра воля от Креми. Много добра воля, понеже те от нейна страна са си изчерпали подаръците за следващата петилетка. И накрая пак изисквания и неблагодарност.

# 46
  • някъде в орбита...
Не жаля никого. И здравословните проблеми на който и да е не му дават право да е говедо спрямо хората около него.
Луна, абсолютно. Родителите не са, и не трябва да бъдат, приятели на децата си. Иначе кой всъщност трябва да влезе в ролята на родител? Щото и това все някой трябва да го играе?

# 47
  • София
Чакайте сега, в тази тема и не само в нея непрекъснато се твърди как мъжът трябва да се отрече 3 пъти, вкл. и в ДВ от майка си, щом завъди свое семейство. И изведнъж - охо, кой го е възпитал така.
Възпитала го е бъдещата му жена, майка му го е възпитавала за други неща, не как да скъса напълно с нея.

Чуждите грешки не са оправдание за твоите.

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 15:19 от Cuckoo

# 48
  • София
Ми не по-скоро майката трябва да пререже пъпната връв, щото иначе отрочето свое семейство трудно ще свие. Интересно ми е и как бъдещата жена възпитава, тя мъж ли си взима или дете? Или явно зависи от гледната точка.

# 49
Е, не, Куку, не. Едно от основните неща, на които една майка трябва да научи детето си, е скъсването на пъпната връв и отбиването от цица.

# 50
  • София
Между другото големия син лесно го отбих. Просто се роди брат му и на него му се наложи да порасне набързо. С малкия обаче скоро осъзнах, че имам проблем. Еми кеф ми е да си го дондуркам, а е на 10. Скорострелно си взех куче. Сега дондуркам него, отбих и второто синче.

# 51
Уиш, как се прави това? Не се заяждам, наистина питам. Дори току-що пуснах тема за родителските грешки, защото ме е страх, че е възможно аз да не науча собствените си деца на самостоятелност. Всички си мислим, че сме в златната среда... Ама дали наистина сме там?

# 52
  • София
Е, не, Куку, не. Едно от основните неща, на които една майка трябва да научи детето си, е скъсването на пъпната връв и отбиването от цица.
Не всички разполагат с жилище за всяко дете и не всяко дете взима достатъчно, за да живее спокойно под наем.
За мен и брат ми има жилища (и то панелки, определено не са палати) само защото майка ми е едно дете. Ами ако не беше?
В обществото има предостатъчно примери на хора, които са "син на....". Обаче нямат проблеми с пъпната връв, най-малко защото имат меко казано прилични отделни жилища. Е, не всички сме така

# 53

Katerin*
А какво мисли мъжът ти по въпроса? Аз съм на твоята позиция. Не искам да дондуркам внуци и деца докато умра. Искам да ходя на екскурзии, да си гледам градината и къщата. Но половинката не е на това мнение. Според него съм жестока и трябва когато децата имат нужда да им помагаме?!? Ок те сега са малки, но след 18 не мисля да им ходя по д*то ама хич. И вкъщи не ги искам.
Мъжа ми мисли като мен... Неведнъж сме коментирали семейства, които продължават да дондуркат 30+ годишните си деца.

# 54
  • някъде в орбита...
.

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 15:40 от InaV

# 55
Куку, жилищата не са ключът към палатката.

Уиш, как се прави това? Не се заяждам, наистина питам. Дори току-що пуснах тема за родителските грешки, защото ме е страх, че е възможно аз да не науча собствените си деца на самостоятелност. Всички си мислим, че сме в златната среда... Ама дали наистина сме там?
Уф, ще ни се да сме в златната среда, да. А дали...аз съм доста, меко казано, властна, та....хммммм...

Как се прави? Не съм сигурна, че съм успяла да го направя, макар че точно това винаги ми е била целта. Един от начините е да ги оставяме да си сърбат надробената попара, колкото и да ни е жал. Спомням си как Говендър мой в 8-9 клас, точно преди да замине за море, се издъни зверски. Не му четох конско. Само смених багажа в куфара му- извадих банските и натъпках сборници по математика. На другия ден смених и маршрута- вместо до Обзор го закарах до Кюстендил, където пенсионерства баба му, която е учителка по математика. Оставих го на математически курорт там един месец. После, като класът му се организирали да бягат от някакъв час, той им дръпнал следното прочувствено слово:"Моля ви, недейте! Никой даскал не може да ми причини това, което ще ми причини майка ми, ако научи!" Потресени, съучениците му не избягали от час.

# 56
Joy яко! Сори за спама Flowers Hibiscus

# 57
  • София
Куку, жилищата не са ключът към палатката.
Ако са ти излишни едни 400 лв., каквато е една средна вноска за ипотека (доколкото съм чувала), ще ти дам номер на сметка  Mr. Green

И аз като разполагаща със жилище, макар и собственост на нашите, преди години бях доста ларж, докато осъзнах, че другата страна удобно не се замисля по жилищния въпрос, а ако дойде време разделно - оревава света.
Зълва ми си търпи мъжа, който се случва да посяга, щото няма нито доходи, нито подкрепа от родители, нито жилище.

# 58
Ама, аз не говоря за жилище, а за дундуркане на вече големи хора.

# 59
Съжалявам за спама, но понеже темата взе тази посока - винаги и за всичко: мама така го научила!!! Да, да ама - НЕ! Няма ли мъж в къщи, не можеш от син да направиш нещо читаво. Говоря за участието на съпруга във възпитанието. Личен горчив опит от 3 поколения и 2 семейства.

Общи условия

Активация на акаунт