С какво ви дразнят свекървите - тема 103

• 32 043
  • 710
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ти вярно ли му звъниш всеки ден?То и за това питаш излишни въпроси, щото явно няма какво друго да си говорите.
Както вече написах той звъни обикновено. За щастие винаги има какво да си говорим - храната и работата са по темата "как ти мина деня?". И не, не следва дълъг отчет след това.
Много далеч от нас живее  моето дете, но не това е причината да се чуваме всеки ден. Аз и с майка ми говоря ежедневно.
Да, има какво да си говорите ... "храната и работата са по темата "как ти мина деня"":
Точка 1 е дневен отчет на тема какво, кога и колко е ял chef Защо е ял купена храна, тая мързелана не можа ли да сготви и т.н.
Точка 2 е дневен отчет на тема Какво е било на работа, офисните клюки + нещо интересно ако има, кой с кого отишъл да пуши, пък кой как се облякъл и т.н.
" И не, не следва дълъг отчет след това." - Точка 3 - накрая следва кратък обзор на всичко останало от деня Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing То май остана само с какво е бил облечен, защо не си е сложил и потник - ще настине и подобни Laughing Laughing

# 496
  • София
Да, има какво да си говорите ... "храната и работата са по темата "как ти мина деня"":
Точка 1 е дневен отчет на тема какво, кога и колко е ял chef Защо е ял купена храна, тая мързелана не можа ли да сготви и т.н.
Точка 2 е дневен отчет на тема Какво е било на работа, офисните клюки + нещо интересно ако има, кой с кого отишъл да пуши, пък кой как се облякъл и т.н.
" И не, не следва дълъг отчет след това." - Точка 3 - накрая следва кратък обзор на всичко останало от деня Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing То май остана само с какво е бил облечен, защо не си е сложил и потник - ще настине и подобни Laughing Laughing
Хахахха, разсмя ме - типично предположение в бг стил. То човек по себе си съди за другите обикновено.
Сериозно - нищо общо с действителността!
Но за потника ме подсети добре - ще му напомня, че това е важна част от облеклото.Laughing

# 497
Е, стига, аз свеки я харесвам, ама ако започне всяка вечер да звъни или да дресира ММ да и се обажда.. ще ми накриви шапката.
Нормално е да попита какво са хапвали според мен, ние със свеки си коментираме от гледна точка идеи, щото се изчерпваш в един момент и боба на комшията започва да ти мирише като пържоли.. Да критикуваш обаче какво, как и защо е сготвено/поръчано вече показва колко е твоето лично възпитание. И на мунчо отношението към теб, че поднася на подобни въпроси, особено ако не сте си любимки със свека.

За по-назад коментираното, не мамосвам свеки, не ми е естествено и не съм се опитвала никога. Тя пък е пич, защити ме пред бабите на ММ, когато се оплакаха, че снахата не казва "майко".. Ми мен едничка майка ме е раждала..

# 498
Вашия разговор ми напомни за вече бившата свекърва. Още по времето на телефоните с шайби 😄 Звъни телефона, но нали от старите, не виждам кой е. А тя хич не ме дишаше, горката.. Взаимно беше,де 😁 Вдигам аз. Тя очакваше сина си да чуе, обаче попадна на мен. И от куртоазия ме пита какво правим, как сме.. .Отговарям-готвя, ей сега ще извикам Н. щото си знам, че не изгаря за разговор с мен. И тя-ааа, готвиш,какво готвиш? Аз-супа топчета. Тя-оууу, горкия Н. на една гола супа 😂😂😂 Аз, викайки, Нннннн  майка ти на телефонааа! 😄
И аз никак не и виках. То и по име да те споменават трябва си го заслужиш 😎

# 499
Много си личи, дали питаш наистина от любопитство или за идеи и дали питаш, за да знаеш оная дали е сготвила на мунчо да се наплюска.

Мравке, какво означава "бг стил"? Като нещо лошо звучи в поста ти? Но не забравяй, че и ти си имаш "бг стила", с малки букви обезателно, освен ако не си някоя бежанка, нахлула нелегално във форума? Да не си мислиш, че ти е посиняла кръвта, щом сина ти е станал гастербайтер и има карта за немското метро?

# 500
  • при късмета
Вчера даваха по ТВ за някакво проучване, точно за живеенето с родители на хора м/у 15 и 40 години. В цяла Европа се е вдигнал броя, но ние естествено водим класацията с 80% от мъжете и 60% от жените. Италианците мисля, че бяха след нас или поне споменаха, че при тях тенденцията много се е увеличила.
Освен икономическите причини, които разбира се са на първо място при всички, дадоха едно домакинство, в което живеят 4 семейства заедно. 2 сестри с мъжете си, а на едните и внуците живеят там. Та едната си го каза. Възрастните не пускат младите да се отделят, не, че те нямат желание.
Някой, ако бъде определен като муньо, то вероятно мака му не иска да го пусне. Темата също го е доказвала многократно и няма да спре да го доказва

# 501
Ако чака майка му да го пусне да се отдели в свое домакинство, значи наистина е муньо.

# 502
  • София
Южните народи общо взето са по-патриархално настроени и са склонни да живеят заедно различни поколения.

# 503
В моя семеен и приятелски кръг всички се чуват с децата си ежедневно.
Защо ежедневно, за Бога? За какво можеш да разговаряш ежедневно по телефона с който и да е човек на този свят? Обичам си децата, привързан родител съм, ама хайде нека връзките на привързаността да не се превръщат във връзките, които ги стискат за гръцмуля докато ги задушат.

# 504
А колко пъти е разрешено? Месечно например.

# 505
Не става въпрос за разрешения, а за дозата здрав разум и чувството за уместност, които ще те възпрат, когато прекалиш.

# 506
Цитат
... ама хайде нека връзките на привързаността да не се превръщат във връзките, които ги стискат за гръцмуля докато ги задушат.
Защо да стискат! Ако ти пречат, просто не говориш. Ако и на двете страни им е приятно, говорят си. Тука няма аз, пък те, пък вие. Хората са различни, проявяват си вниманието и любовта по различен начин.
И аз не съм от много говорещите, но пък не би ми и минало през ума, че тези, които се търсят всеки ден, са нещо не наред или го правят насила. Нито, че трябва да се ограничават, щото на комшийката Пена й се вижда тъпо...

# 507
  • Canada
А колко пъти е разрешено? Месечно например.

Веднъж седмично максимум. При спешни ситуации са допустими отклонения.
Не ментални като на мравката, държа да поясня.

# 508
  • MI
Че свекървата не трябва да коментира по този начин снаха си е ясно, ако искат и само на купени баници ще стоят. Но и не виждам нищо толкова странно да звъниш на родителите си ежедневно. И ММ през вечер ги чува, и аз моите ги преслушвам ако не ежедневно, през ден. За по пет минути, но да знам че са добре. И честно казано въобще не ме дразни, че мъжа ми чува майка си често, дразни ме само като му досади и ми я прехвърли на мен. Rolling Eyes Имам винаги теми за разговор с родителите ми, рядко е за кой какво е готвил и запасал ли се е. Не виждам защо и мъжете да нямат. Лошото е когато темата за разговор е злословене по адрес на снахата/зетя или прекалено бъркане на носа в лични въпроси.

# 509
Ако се търсят взаимно всеки ден, ОК. Но е ОК до време. Някак редно ми се струва родителят да се отдръпне малко, за да даде пространство на детето си. Да го остави само да си очертае територията и връзките с новите хора в живота му и да живее своя живот самостоятелно, а не като придатък на мама и тате. Да, наистина е тънка границата и често се размива, та хората не се усещат кога нормалната хубава привързаност се изражда.

Общи условия

Активация на акаунт