С какво ви дразнят свекървите - тема 103

• 31 712
  • 710
  •   1
Отговори
# 570
Не виждам нищо драматично в това човек да се чува с родител или приятел всеки ден. С майка ми сме говорили всеки ден дори, когато сме били в различни държави, за мм и свекърва ми не помня, но не виждам проблем. Ако и от двете страни на телефона са ок с това, значи е ок.

# 571
  • MI
Въобще не ме дразни ако свекърва ми звъни на мъжа ми дори ежедневно - стига да не звъни на мен самата толкова често и да не е по време на вечеря или прекалено късно. Ако има нещо друго за правене е ясно, че синът й ще й каже, не съм се омъжвала за идиот все пак.

Куко, така е, на 60 много работят но пак си има изменения от възрастта. И пак имат нужда да се оплачат или да си поговорят с някого, при всички положения са им намалели доста приятелите вече. Какво да се прави, някои неща по-добре няма да станат. Simple Smile

# 572
  • при късмета
Хванах нишка от разговора, обясних, че има и друга гледна точка. Аз ви разбирам чудесно и изотвътре, не е като да оценявам мислите ви като алогични и съвсем без основание.
На мен лично не ми се вижда прекалено, ако свекърва ми се чува със сина си всеки ден. Понякога има и комични ситуации, но само като си помисля, че това е радостта й - синът и децата му, не виждам ни едно основание да не ми харесва. Ако в нещо прекали, казвам й.
Подсещам ги да звъннат. Питам и подсещам.   Ние може да сме снаха и свекърва със снахо-свекървенски отношения, но за нея, те са й деца и за тяхно добро е да я уважават. Уважавам майката, смятам, че уважението се възпитава, затова и гледам колкото мога да го предам и на децата си.
Отсвирването   и отказването на разговор в неподходящо време са две различни неща, надявам се, разбирате.
Нали не смяташ, че ако мъжа ти в даден ден не чуе майка си, на другия ще я уважава и обича по-малко? И ще я е отсвирил ли, ако това се случи?

# 573
  • София
За да отклоня темата малко в друга плоскост искам да питам младите кандидат/или вече реални снахички, как бихте реагирали ако свекърва ви покани на откровен разговор, в който да уточните границите, които не искате тя да преминава? Или пък какво очаквате от нея? Ще бъдете ли докрай откровенни, ще ви изненада ли този ход, няма ли да търсите в него някаква провокация и т.н?

# 574
  • София
Ако ме изненада, то ще е приятно.
Не виждам провокация в такова поведение.

# 575
ма ко, ти какво смяташ, че ме питаш?
Ако си разбрала постингите ми по въпроса, би следвало да не ми задаваш точно този въпрос. Joy

# 576
  • при късмета
Защото няколко пъти каза, че така се проявявало уважение. А аз не смятам, че е такава проява или, че някой отсвирва родител, като не го чува всеки ден

# 577
За да отклоня темата малко в друга плоскост искам да питам младите кандидат/или вече реални снахички, как бихте реагирали ако свекърва ви покани на откровен разговор, в който да уточните границите, които не искате тя да преминава? Или пък какво очаквате от нея? Ще бъдете ли докрай откровенни, ще ви изненада ли този ход, няма ли да търсите в него някаква провокация и т.н?

Това за мен си е чисто търсене и провокиране на драми. За чий е нужно да се очертават граници? Свекървите, каквато ще съм и аз един ден не би следвало да имат чак толкова близки отношения със снахите, искането за уточняване на граници е червена ламБа за несходен с моя манталитет. Simple Smile

# 578
Има родители, ма ко, които имат тази нужда, та Те звънят на децата си.
Ако не е ясно, ще цитирам от по-предните си постинги какво съм казала.

# 579
Има и друга гледна точка.
Моя бивш, толкова много се дразнеше от това, че се чувам с майка си, та даже накрая и не се прикриваше...Аз се чувах през ден, два..или всеки ден с нея и като разбереше, че говоря с нея или с някой роднина...или с колежка, толкова гадни физиономии правеше ...изнервяше и все питаше- и какво толкова си говорите...В първите години от брака ни, не ми правеше впечатление това негово дразнение...Пък и в началото не се чувахме така. Даже бих казала на седмицата един,два пъти. Но с появата на децата, с напредването на възрастта на майка ми/родила ме е късно/, се притеснявах за нея и чуванията ни ставаха по-чести. Накрая до такава степен се бях травмирала от неговите реакции, та се криех да се чуя набързо с нея или някой друг. А после, когато сестра ми се омъжи, като и звъннех, доста време ми трябваше да се осъзная и да не бързам с разговора..щото си мислех, че и нейния мъж се дразни като моя...Навик.
Гадно си е.

# 580
  • при късмета
Разбрах те, Луна. Обаче на родителите ти нуждите ли трябва да са ти от първостепенна важност, като вече самия ти си родител и би трябвало тези на собственото ти дете да са с приоритет, поне няколко години? Или пък твоите собствени, създавайки сериозна връзка или брак? Родителя в случая трябва сам да прецени, че детето му вече има други нужди. И да не счита за отсвирване, ако се съобрази първо със собствените си, после с неговите

По казуса с разговорите, очертаването на границите е абсолютно задължително. Стотици пъти е казвано, че ако нещо, което те дразни не го промениш в началото, то с течение на времето нямаш никакъв шанс. Разбираш се първо с партньора какво и двамата считате за разумни граници и после всеки ги слага на собствените си родители. А ако в случая не е със собствения родител разговора, пак не пречи. Казваш в прав текст какво няма да приемеш при никакви обстоятелства и с какво можеш да направиш компромис.
Все пак оставам на мнение, че първо с партньора трябва да проведеш разговора, все пак на него трябва да му по-ясно, отколкото на роднините му

# 581
  • София

Това за мен си е чисто търсене и провокиране на драми. За чий е нужно да се очертават граници? Свекървите, каквато ще съм и аз един ден не би следвало да имат чак толкова близки отношения със снахите, искането за уточняване на граници е червена ламБа за несходен с моя манталитет. Simple Smile

А не би ли искала да знаеш снахите какви очаквания имат от теб. Може да са от типа дето очакват да ги дондуркаш и тях и мъжа и, та и децата и? Няма ли да е по-полезно още от начало да няма напразни очаквания? Или ти се падне някоя свръхнезависима и принципна, дето само ще дудне на сина ти, че си купила на внучето сладолед, пък то не трябвало да консумира захар на тази възраст? Не ли добре да знаеш за това предварително, за да не се създава излишно напрежение?
Щото понякога кат светне червената ламБа е прекалено късно за съжаление, счупеното не се лепи.

Thirteen# това и аз съм го преживяла, но за щастие навреме разбрах, че ММ се наковава от майка си. В главата му са се втълпявали образи като как аз обсъждам с майка си всичко дори и интимните ни отношения и как двете кроим планове срещу всички тях и т.н. глупости. Дори изрази от рода на потайнишки ку...ви и т.н. И то заради факта, че се появи възможност да се отделим в друго жилище. Но за съжаление към време оно мойто момче беше още мамин муньо и се поддаваше успешно на манипулации.

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 13:55 от dildes

# 582
Скрит текст:

А не би ли искала да знаеш снахите какви очаквания имат от теб. Може да са от типа дето очакват да ги дондуркаш и тях и мъжа и, та и децата и? Няма ли да е по-полезно още от начало да няма напразни очаквания? Или ти се падне някоя свръхнезависима и принципна, дето само ще дудне на сина ти, че си купила на внучето сладолед, пък то не трябвало да консумира захар на тази възраст? Не ли добре да знаеш за това предварително, за да не се създава излишно напрежение?
Щото понякога кат светне червената ламБа е прекалено късно за съжаление, счупеното не се лепи.

Излишно напрежение биха създали точно предварителните разговори.

# 583
Пренастройката е трудна.До вчера си била стожера , подканяла си ,контролирала си, тревожила си се  и в един момент детето не е дете.Ти ставаш детето с времето и теб почват да контролират и то по-умело отколкото ти можеш.Като ги хванеш как  питат едно за да разберат друго , тоест  сякаш правят интервю  за нещо си и те анализират , не питат направо, ти става кофти че си подценен ,ама  е до време ,после не се и усещаш.И ако  има нещо в кратуната все още осъзнаваш реалностите- ти си малкият.Ти ставаш дете с възрастта, може да не личи още ,да се мислиш млад и силен , ама не е така.Морално остаряваш като стока, времето е  донесло други стойности и начини на живот, твоите навици са   ретроградни.Не можеш да се отървеш от тях ,твои са си от  десетилетия ,ама не забравяй ,че не са на децата ти.
И става по-лесно да се отдръпнеш.

Да се похваля ,снощи със сина  хапнахме че пристигна и малко по-официална вечеря ,пийнахме и се изнесох докато мога на собствен ход ,не понасям алкохол и  20 грама са ми много ,но  един път искам и аз.Изненадата е сутринта-масата оправена ,чиниите на място измити , печка запалеана почнах директно да готвя.И не е за първи път.И ми харесва да е така , мъжа ми не е пипвал , регенерат  мамин, дори се срамуваше от мама ако помогне грам с нещо.

# 584
  • при късмета

Излишно напрежение биха създали точно предварителните разговори.
Защо?

Общи условия

Активация на акаунт