С какво ви дразнят свекървите - тема 103

• 31 723
  • 710
  •   1
Отговори
# 600
  • MI
Не знам, според мен има хора с които няма разбиране по никакъв начин, но човек в началото все се надява. Особено ако е по-млад. Та не вярвам да беше се подобрило положението при такъв хипотетичен разговор, само щяхте още по от рано да се намразите. Все пак и мъжът ти е имал нужда от някакво време за да прогледне - не вярвам само твоите думи да са му повлияли, все пак и той уши, очи и мозък има, просто не му се е искало да е така. Трябва време за някои неща.

# 601
На мен идеята ми допада... Вярно, че не може човек да предвиди всички взривоопасни ситуации, но когато знае, че има насреща си интелигентен човек отворен за разговори, може поне да се надява на избягване на "подмолни" конфронтации.

# 602
  • при късмета
ма ко, не можеш да обясниш ясно, поне за мен, каква точно ти е тезата.
Не разбирам въобще твърдения като тези" да не отнема от времето на семейството му". Синът, като създава семейство с жена си, не изхвърля от усещането си за семейственост майка си. Разбирам, че има жени, които това ги блазни като идея, но не виждам нищо хубаво в нея.

Искам да кажа, че не трябва изцяло да пренебрегваш родителите си, но не може и като се прибере партньора вечер вкъщи и детето иска да го види, да седнем ние да си кажем някоя дума и той да стои на масата с/у мен и да говори с майка си/баща ВСЕКИ БОЖИ ДЕН. Това е абсурдно. Какво се очаква от мен, да му сложа масата, че и да вечеря с майка си по телефона, вместо с жена си ли? И ако този разговор не се случва всеки божи ден, то родителя не трябва да се чувства отрязан, защото не е така. Отрязан родител е нещо съвсев, съвсем друго.

Излишно напрежение биха създали точно предварителните разговори.
Защо?

"предварителни" Wink
Е колко да са предварителни, когато вече са снаха и свекърва? И инициатор е свекървата все пак. Мен лично, ако ме поканят на такъв разговор бих си казала в прав текст с какво не бих направила компромис и какво е вмешателство за мен. Като подчертая много дебело, че вмешателство няма да търпя. И предварително ще съм го обсъдила разбира се и с мъжа ми, макар някои да не го считат за такъв.
Тъкмо по действията на свекървата ще разбера каква е била целта ѝ с този разговор. Ако прави всичко на пук, ще знам, че е искала да разбере как да ме провокира. Ако гледа да се съобразява, ще ѝ имам повече доверие и повече "издънки" от мен ще минат

# 603
Ма КО, според теб колко точно продължава един всекидневен разговор с родител, че чак да пречи на семейството? 🤔

# 604
  • при късмета
Нямам представа. Изобщо не мога дори да предположа какво толкова ново има от вчера, че да има нужда всеки ден да рапортуваш на който и да е, не само с родител. Но ако все пак мъжа ми държеше да провежда подобни разговори, не, че изобщо не може да говори вкъщи, но ще е хубаво да отнема от личното си време. Остави ме мен, отнема от времето на детето, а при нас често то е по има няма 2 часа на вечер. Мъжа ми излиза преди нас с детето, прибира се около 19ч., а детето гледам като е на у-ще в 21 да е легнал. И като се случи мъжа ми да закъснее става и по-малко. И от това малко време трябва да отделя, че да обяснява на майка си/баща си (в моя случай) как му е минал деня, какво е ял, купено ли е или аз съм се размърдала да готвя и т.н. Е наистина ли ви е нормално?

# 605
Аз чувам майка ми всеки ден. За по около 5 мин, ако не е станало нещо, което изисква повече време за обсъждане.
Вдовица е, живее сама и ми е притеснено за нея. Не се отчита какво съм яла, колко пъти съм ходила на тоалетна и дали кръста ми е завит.
Достатъчно ми е да знам, че се е прибрала от работа, че е добре. Тя пита как са децата и приключваме. 5 минути.

# 606
Граници се очертават с поведение, не с предварителни разговори. Това да не са преговори за мира в Близкия Изток? Относно бъдещите семейства на децата ми, какви граници да очертавам? Това са съвсем отделни семейства- нито имам очаквания към тях, нито приемам те да имат очаквания към мен.А ако съм снаха и някоя свекърва ме покани на такъв разговор, ще помисля сериозно дали да остана със сина на подобна кукувица, която има някакви очаквания за границите на моето семейство и си въобразява, че аз се интересувам от границите на нейното семейство.

# 607
Скрит текст:
ма ко, не можеш да обясниш ясно, поне за мен, каква точно ти е тезата.
Не разбирам въобще твърдения като тези" да не отнема от времето на семейството му". Синът, като създава семейство с жена си, не изхвърля от усещането си за семейственост майка си. Разбирам, че има жени, които това ги блазни като идея, но не виждам нищо хубаво в нея.

Искам да кажа, че не трябва изцяло да пренебрегваш родителите си, но не може и като се прибере партньора вечер вкъщи и детето иска да го види, да седнем ние да си кажем някоя дума и той да стои на масата с/у мен и да говори с майка си/баща ВСЕКИ БОЖИ ДЕН. Това е абсурдно. Какво се очаква от мен, да му сложа масата, че и да вечеря с майка си по телефона, вместо с жена си ли? И ако този разговор не се случва всеки божи ден, то родителя не трябва да се чувства отрязан, защото не е така. Отрязан родител е нещо съвсев, съвсем друго.

Излишно напрежение биха създали точно предварителните разговори.
Защо?

"предварителни" Wink
Е колко да са предварителни, когато вече са снаха и свекърва? И инициатор е свекървата все пак. Мен лично, ако ме поканят на такъв разговор бих си казала в прав текст с какво не бих направила компромис и какво е вмешателство за мен. Като подчертая много дебело, че вмешателство няма да търпя. И предварително ще съм го обсъдила разбира се и с мъжа ми, макар някои да не го считат за такъв.
Тъкмо по действията на свекървата ще разбера каква е била целта ѝ с този разговор. Ако прави всичко на пук, ще знам, че е искала да разбере как да ме провокира. Ако гледа да се съобразява, ще ѝ имам повече доверие и повече "издънки" от мен ще минат

Самият разговор е вид вмешателство, а колко е предварителен да каже девойката, която зададе въпрос за и против "предварителните" разговори. Аз отговарях на конкретно зададен въпрос. Simple Smile

# 608
  • София
ма ко вече няколко пъти обясни, че ако тези разговори се водят извън времето, което семейството е заедно е ок.  Мен ме дразни и дори да е веднъж седмично. Като иска да си чуе детето може да му се обади през деня. Нужно ли е да е вечер, когато са всички заедно? Как пък все вечер им се приказва

the wishmaster аз кукувица не съм, само защото имам някаква гледна точка за отношенията между моето семейство и бъдещото такова на сина ми. Щото да, отделни семейства ще сме, ама не е като да нямаме никакви отношения. А нямам намерение да си очертавам границите с поведение, имаш нещо предвид като да си маркима територията ли? А снахата как ще очертае територията, за жълта или червена китка да гледам?

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 15:29 от dildes

# 609
  • София
ма ко вече няколко пъти обясни, че ако тези разговори се водят извън времето, което семейството е заедно е ок.  Мен ме дразни и дори да е веднъж седмично. Като иска да си чуе детето може да му се обади през деня. Нужно ли е да е вечер, когато са всички заедно? Как пък все вечер им се приказва
A иначе как снахата "уж случайно" ще дочуе, че е търтей безподобен и я мързи 1 баница да метне? Mr. Green

# 610
  • София
ма ко вече няколко пъти обясни, че ако тези разговори се водят извън времето, което семейството е заедно е ок.  Мен ме дразни и дори да е веднъж седмично. Като иска да си чуе детето може да му се обади през деня. Нужно ли е да е вечер, когато са всички заедно? Как пък все вечер им се приказва
A иначе как снахата "уж случайно" ще дочуе, че е търтей безподобен и я мързи 1 баница да метне? Mr. Green

Хаха да, точно това си мислех и аз да напиша, че вечерното обаждане е преднамерено, ама умишлено си замълчах.

# 611
  • при късмета
Аз чувам майка ми всеки ден. За по около 5 мин, ако не е станало нещо, което изисква повече време за обсъждане.
Вдовица е, живее сама и ми е притеснено за нея. Не се отчита какво съм яла, колко пъти съм ходила на тоалетна и дали кръста ми е завит.
Достатъчно ми е да знам, че се е прибрала от работа, че е добре. Тя пита как са децата и приключваме. 5 минути.
От тези час и половина-два, които имаме делнично време и 5 минути са ми много, ако са ежедневни. това дали някой се е прибрал може и да се напише в месинджър, вайбър, така не си зает с телефона, а го четеш когато можеш, ако изисква отговор, отговаряш когато можеш. Ако държат да говорят, на мъжа ми музикалната система в колата му е свързана с телефона и говори през нея докато шофира, за да са му свободни ръцете, това също е вариант. Ако се ползва транспорта за прибиране да си говорят колкото искат, ако искат и през целя път. Варианти колкото искаш, когато единия не е съгласен с нещо, да се намери решение.
Но по примерите на Луна със свръх привързаните родители, ще се случва когато искат те, защото си имали нужди. А според мен, ако нуждите на възрастните не са животозастрашаващи, то не са с предимство пред моите и на семейството ми. Не знам как по-ясно да го обясня

# 612
  • MI
Защо се предполага, че само свекървата звъни? И защо не се допуска, че някои седмици на работа синът й наистина няма и 5 минути да се обади на когото и да било? Все пак ми е странно как точно 5 или 10 минути толкова много съсипват останалите 2-3 часа. Да приемам ли че никой няма право да звъни след работа или само за свекървата се отнася? Ако има брат/сестра или приятели  и те няма как да звънят заради характера на работата си през деня и с тях ли няма право да говори?Или уикенда е позволено?

# 613
Хм, аз звъня на повечето си познати именно вечер, след 18 часа по простата причина, че намирам за крайно неуместно да им звъня в работно време.

# 614
  • при късмета
Хм, аз звъня на повечето си познати именно вечер, след 18 часа по простата причина, че намирам за крайно неуместно да им звъня в работно време.
Всеки ден ли?

nelig, това трябва да отговори и на твоя въпрос

Общи условия

Активация на акаунт