С какво ви дразнят свекървите - тема 103

• 31 699
  • 710
  •   1
Отговори
# 615
Всеки ден какво?

# 616
Съвсем нормално е личните разговори да са в извън работно време.

# 617
  • MI
Дилдес написа, че и веднъж седмично би я дразнело, та знае ли човек - представям си ако например зет ми мисли по същия начин или мъжа на някоя приятелка, втасахме я направо,

# 618
  • при късмета
Всеки ден звъниш ли на едни и същи хора?

# 619
  • София
Като стана дума за предварителен разговор за очертаване на граници се сеитх за това:
Скрит текст:
Grinning Grinning Grinning

И за съвети от свека ...
Скрит текст:
Mr. Green

# 620
Нямам представа. Изобщо не мога дори да предположа какво толкова ново има от вчера, че да има нужда всеки ден да рапортуваш на който и да е, не само с родител. Но ако все пак мъжа ми държеше да провежда подобни разговори, не, че изобщо не може да говори вкъщи, но ще е хубаво да отнема от личното си време. Остави ме мен, отнема от времето на детето, а при нас често то е по има няма 2 часа на вечер. Мъжа ми излиза преди нас с детето, прибира се около 19ч., а детето гледам като е на у-ще в 21 да е легнал. И като се случи мъжа ми да закъснее става и по-малко. И от това малко време трябва да отделя, че да обяснява на майка си/баща си (в моя случай) как му е минал деня, какво е ял, купено ли е или аз съм се размърдала да готвя и т.н. Е наистина ли ви е нормално?
ма ко, ама щом нямаш никаква представа, защо го обявяваш за проблем?
Малко късно се включвам, но бях заета.

# 621
  • при късмета
Нямам представа колко би продължавал ежедневен разговор, защото такива не водим. Ти виждаш ли на кой въпрос отговарям с "нямам представа"?  Беше зададен на мен, затова така отговарям.

У нас няма ограничение на часа в който ще звънят телефони. Даже самата аз с приятелки си говоря доста късно, когато вече домочадието и на двете места е по направление. Нито някой от нас има забрана да говори по телефона. Но, ако мъжа ми държеше да води един и същи разговор, с един и същи човек, всеки Божи ден, условията в които ще го води ще са тези, няма да са от вкъщи всеки ден. А ако аз имам такава необходимост, сама бих си сложила това ограничение. Не си представям да взема детето или да се прибере мъжа ми, вместо да видя тях да грабна телефона да звъня на майка ми точно тогава. Всеки ден без пропуск. Абсурдно е. По-важно ми е детето как е било в училище, има ли да се прави нещо извънкласно, за дописване, мероприятия и т.н. Ако майка ми държи да ме чува всеки ден, това ограничение и на нея ще го наложа. Пак казвам, изключвам извънредни ситуации.
И между другото мъжа ми звъни на един колега всяка сутрин, че го вози до работа. Не съм се сетила да му забраня Joy

# 622
Всеки ден звъниш ли на едни и същи хора?
Точно моя темерутска милост ли питаш?  Mr. Green Нали по-назад писах, че не проумявам за какво бих могла да звъня всеки ден на някого, освен ако не е стар и болен и не го проверявам.

Но определено намирам конспиративните идеи, че свекървата звъни вечер on purpose за прекалени, айде да не кажа налудничави.

# 623
  • при късмета
Така де, и аз казвам същото.
Ключовото е ежедневно и всекидневно. Мен това би ме побъркало. И няма как да го определя, ако не отчет.
А и конспирация никак не е изключена Joy

# 624
Всеки със собствената си лудост, ма ко. Важното е да има кой да му уйдисва.
Иначе добре видях на какъв въпрос отговаряш и какво отговаряш. Хем знаеш кое е ненормално, хем не знаеш кое е нормално. Знанието е отправната точка обаче, дано разбираш. Не можеш да приложиш незнайното, прилагаш познатото.
 А примерите ми далеч не са за свръх протективни родители, по-скоро за нуждаещи се родители.   
Това, което не разбра от постингите ми, е, че е напълно излишно това дразнене на контакта между майка и син от страна на снахата. В случая, ако го иска само за себе си, направо ме досмешава, честно! Laughing че нали напъните са баш щото и майка му го искала за себе си, без да се съобразява със снахата и новите му, различни отговорности и дейности по семейството... и тям подобни. 
Сега би ли ми казала в най-личния ти свят кого включваш? Може и не на мен, може и само на себе си. И ако по едната случайност, ма ко, в личния си свят си включила детето/децата, освен съпруга си, няма да те питам как изведнъж ще ги отрежеш от своя личен свят, щото някоя фръцла/фръцльо не те люби и разговорите с детето ти й/му се видят като оцапване на  светая светих - семейството, в което ти евентуално имаш място до вратата, за пет минути  на три месеца...Grinning   
Не отчитате и факта, че със стареенето човек не става нито по-разбиращ, нито по-умен/в повечето случаи/, а все по-детински... т.е. има нужда и от контакт и от подкрепа, пък който както иска да разбира разговорите.
Сийка, по- назад, е написала в синтез най-важното.  Не ми се словоблудства повече. Пак някой няма да разбере.

# 625
За да отклоня темата малко в друга плоскост искам да питам младите кандидат/или вече реални снахички, как бихте реагирали ако свекърва ви покани на откровен разговор, в който да уточните границите, които не искате тя да преминава? Или пък какво очаквате от нея? Ще бъдете ли докрай откровенни, ще ви изненада ли този ход, няма ли да търсите в него някаква провокация и т.н?
Ние имахме подобен разговор със свекърите, когато ММ ме запозна с тях. Казаха си кое как виждат, питаха нас с кое сме съгласни и с кое не и това беше. Не сме имали проблеми. Но като цяло те не се месят и са разбрани хора. Може би нямаше да ми хареса да не присъства ММ на разговора. Не харесвам разговори тип " вие сте семейство, ама не казвай на сина за...." и "трябва така да му готвиш, така да му чистиш, така е свикнал".

# 626
Ма КО, не за първи път преувеличаваш нещата.
5 мин за свеки са много, но 30 мин с приятелка е ок. 😜 2 вечери със свеки и още 2-3 вечери с приятели и седмицата минала. 😜
Ама е важно свекито да не краде от времето на младите.
П. П. Майка ми не може да говори по време на работа. Не пише смси, вайбъри и т. Н.

# 627
По повод днешния празник ми попадна една забавна сентенция : свекървата е като Нова година, щеш, не щеш, посрещаш я ☺🙃

# 628
  • при късмета
Казах, че и с приятелки говоря късно, като детето е легнало, мъжа ми и той ляга много преди мен. И нямам приятелка, с която да говоря всеки ден, без пропуск. Там е основната разлика и не е никакво преувеличение.
През цялото време коментираме ежедневни обаждания от един и същ човек и още има несхванали. Не е същото като да чуеш 10 човека през седмицата

# 629
Каква е разликата, МА КО?
Като за теб основния проблем е, че се отнема от времето за семейството. Цели 5 мин са това. Как смее свекървата да го прави значи. 😒
Аз пък предпочитам да говоря с приятелка в нормално ЗА мен време.

Общи условия

Активация на акаунт