Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки ІІІ

• 48 696
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Стана ми интересна темата за вечната младост и поддръжката - според мен извън случаите на TDI на жени, които изглеждат млади, направо непълнолетни, характерно най-вече за миньончета, усещането за младост идва преди всичко от характера на човек, а не толкова от външния вид. Всички леко разсеяни, усмихнати, по-широкоскроени хора изглеждат по-млади за сметка на по-"стегнатите", сериозните. Не толкова уауу ефектът прави младостта. Но това си е мое си лично усещане , така си преценявам хората колко са "зрели".
По темата за храната - напоследък я карам по-скоро на високмазнинно хранене, открих, че това е единственият начин да не посягам често към повечко въглехидрати. С високопротеинова, нискомазнинна съм вечно гладна и все искам някакъв въглехидрат за ситост. За вчера - едно яйце с малко зехтин за закуска, обяд вратна пържола с домати и краставици, следобедна закуска - 50 грама бадеми, вечеря зелен фасул с домати и зехтин, няколко малки парчета пилешко филе.
Сиска, Дези, браво!

# 556
Здравейте и от мен Wink
Аманда, напълно подкрепям мнението ти, за излъчването и възрастта.

Режимът върви добре, другата седмица приключват първите 29 дни и ще засека сантиметри и килограми. За първи път от много години на сам не треперя при среща с кантара или сантиметъра. Дори да е само 1-2 килограма намалението, пак ще съм щастлива и доволна, защото ще е забележителен прогрес. И преди свалях по 1-2 но някак си бързо ги качвах, без да схващам защо и как. Но може би ефектът няма да е чак какъвто желаех - през първата половина на тези 29 дни мерех храната си, въвеждах в май фитнес пал и тренирах. Имах сериозен дефицит както от храната, така и от спорта. После си прецаках кръста и цяла седмица, даже повече от седмица, почти нямам тренировки. Но не мисля да се отказвам, каквото и да видя в петък, защото се чувствам спокойна и добре, нямам проблеми със стомаха, редовно ходя до тоалетната, спя по-добре, от много, много време на сам кожата ми не е била така хубава, покрай МЦ то почти нямах пъпки този път. Но най-вече съм спокойна и сита. За мен това е много ключово, да съм спокойна.
И така, вчера тренирах, днес пак мисля да тренирам и да видя как са нещата с кръста.

Чета ви и се радвам на постиженията ви. Дези направо ми скрива шапката с колко малко се засища. Два дни на варени зеленчуци си е геройство Simple Smile В момента в България почти няма хубави зеленчуци и плодове, а каквото има е много скъпо. Плодовите дни за мен са голям препъни камък сега, в този сезон.

# 557
Духче, аз ядях по 350-400-500гр варени зеленчуци на хранене. Обемно е и засища. На калории е малко, но е засищащо.
Закусвах замразен микс моркови, броколи, карфиол. Това ми в вкусно. Варях 3 микса, пълнех кутиите, и отивах на работа. Купувам замразени, защото издивявам да беля и режа моркови. Затова не ги и ям обикновено. Супер евтино излиза. Купих някакви на промоция в Теско.
Обичам и зелен фасул, той се брои за зеленчук, не за вариво.

И чевена ряпа/цвекло хапвах (не мога да разбера кое кое е). Тази пък обожавам! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Купувам я предварена. Режа и ям. (Настъргана и разбъркана с леща по режима на Ферис пък е още по-хубава).

На първия плодов ден ядох 1300гр тиква (на 4 хранения) +3 банана и 2х300гр боровинки първия ден, но имах двойно кардио (10км в парка + бокс индивидуална), а на другия ден дълго тичане.
Вчера закусих 500гр тиква, тичах 22км, веднага след това сгънах 4 мандарини. Късен обяд 5 мандарини. Вечеря 2 огромни червени ябълки.
Не мисля, че беше скъпо и това.
Вчера сутринта правих какаови мъфини за децата, за вечеря правих огромна мусака, която е и за днес, но не ме изкушават, не ми пречат, и никога не опитвам. За мен чуждата храна не съществува.
С това искам да кажа, че не съм гладна. Ям до засищане, и не се чувствам ограничена. Мисля, че в това е ключа за палатката.

Радвам се, че вървиш добре. Не гладувай, и нещата ще се наредят. Кантара го махай, вземи сантиметъра. Peace

Измерих се с по -3см от ханш, талия и бедра. Не знам какво съм мерила досега, но ханшът ми сега е 83см. Може и да не е ханш това, но меря винаги на едно и също място- под дупето, през брич, но нямам такъв. Там, където обикновено има бричове.
И килограмите са -3. След дълго тичане обикновено задържам вода, което си е нормално, и не ме притеснява, че нямам минус и днес. Научих се, че -2кг на седмица е феноменален резултат, -1 чудесен, а -500гр много хубав. Над -2кг е нереално.

Избрала съм си и макроси, и грамажи за режима след като свърша с ротацията. Чета си книжките на Михал Кулщайн (чешки треньор и бодибилдър с диплома от Карловия университет) и се образовам.
Следенето при него обаче е 200 евро на месец. Упс.
http://michal-kulstejn.cz/#cenik

Отивам да си правя омлетчето за закуска. С какво нетърпение го чаках! 2 яйца + 4 белтъка на тефлонов тиган без мазнина.
Това планирам да ям 3 пъти днес. Ако прегладнея, белтъци.

# 558
Вчера не съм броила, излизахме с мъжа ми, поглезих се с шоколад и уиски, калориите минаха 2000 със сигурност. Днес бях планирала да правя фаст, обаче съм гладна и хич не смятам да се мъча, даже ще ги вдигна на 1800 калориите ако трябва, докато ми мине обичайния гладен период преди и по време на цикъл...после ще ги намаля пак.
В момента в България почти няма хубави зеленчуци и плодове, а каквото има е много скъпо. Плодовите дни за мен са голям препъни камък сега, в този сезон.
Това все се каня да пиша и аз, че и на мен ми направи впечатление...ами те пресните зеленчуци ми излизат по-скъпо от месото в момента...Angry

# 559
Дези, мерси за идеите. аз обикновено карам на крем супа от тиква и тиквички, гъби и моркови.
Вчера си правих печен чипс от цвекло и моркови. Също обичам и салата от цвекло и моркови с накиснати семена. Май просто не бях се подготвила добре .

Арсен, аз много обичам патладжани, харесвам и карфиол и броколи, но кило патладжани е 6 лв, карфиола 4.50 то златен ми излиза този плодов ден. Изведнъж всичко много поскъпна. За нищо и половина оставям 25-30 лв само за плодове и зеленчуци. А червените чушки и репички, които толкова обичам... И доматите и те са супер скъпи. Карам на банани, но не ме засищат. А зелените салати вече много ми писнаха.

# 560
Здравейте отново и от мен.
Бях на невролог. Каза ми, че по принцип всекидневните болки в кръста и таза са от ПМС то и са нещо "нормално" за доста жени. Няма лечение за тях, но за сегашното ми състояние ми изписа Баклофен. Каза да спра да го пия месец след като не изпитвам вече болка и спомена, че ще помогне и за другите болки около ПМС то.
Но силно ме изплаши с нещо, което каза, че около 30 вече започват дегенеративни процеси в тялото и особено притеснително е за хора с наследствени проблеми като гонартроза и коксартроза. А в моето семейство имаме такива случаи и по майчина линия и по бащина. Каза, че това че спортувам е много хубаво и само може да е от полза, но не можа да даде мнение дали да продължавам със сегашните тренировки, каза че болката сама ще покаже дали са ОК или не.
Изписа ми и на допел херц добавки за стави и спомена, че и Колаген не е зле да започна да пия. Та днес ще си купя на допел херц добавките + баклофена, а за Колагена не зная как да подходя, защото финансово ще ми е трудно, мисля че е доста скъп. Ще опитам да си намеря кокали и да си правя колагенов бульон, който да пия поне в Протеиновия ден.
Та така, решила съм да се захвана сериозно с някакви оздравителни гимнастики, йога, плуване и да продължавам със спорта, понеже виждах колко стадаха близките ми от тези болки. Ще направя всичко възможно да не стигам до там.

# 561
  • Бургас/Пз
Привет от мен. Два дни нямах достъп до компютър и само ви четях. Много хубава тема сте заформили... интересно ми беше да прочета мнението на всяка една от вас.

Ето как стоят нещата при мен  Grinning
Скрит текст:
Аз никога не съм имала проблеми с кг-те и дори и след всяка от трите бременности, независимо че първата беше на 22г, а третата на 34г съм нямала никакъв проблем с влизането във форма и то много бързо след раждането, въпреки кърменето по над една година. По-скоро всичко тръгна от хобито ми свързано със сладкарството, което открих след раждането на второто ми дете. Така покрай това, че започнах сама да приготвям много от сладките неща в къщи, започнах да се интересувам и от храната като качество и състав. В един момент обаче от опитване, пробване и непрестанно хапване стигнах до там, че започнах да се чувствам зле - чисто физически /без да ми се отразява на теглото/. Появиха ми се ужасни киселини, имах нон стоп стомашни неразположения и разни такива, които са ме докарвали до лудост. И всичко това само от факта, че не мога да се контролирам с храната. В един момент вече и лекарствата за киселини спряха да ми действат и тогава реших, че е добре да взема нещата в свои ръце. Започнах да чета и в един момент сама стигнах до извода, че всичко е в главата и че не мога повече да търпя чисто физически да ми е зле. Първо започвах с намаляване на храната на по-малки порции, ядене на два часа под часовник, контрол над това да не огладнявам по никакъв начин. Горе долу 4 години ми трябваха, за да стигна в сегашното положение. Е, не отричам, че пак имам дни, в които губя контрола и после ми е супер лошо и гадно, но те са изключителна рядкост. Преди 2 години започнах активно с фитнеса и той ми помогна още повече да успявам да контролирам нещата. Та така при мен... в никакъв случай не се оплаквам... смятам, че е дошъл период, в които да помъдрея малко от към храненето и да предам това и на семейството си. Слава богу, ММ изключително много подкрепя всичко, което правя и няма против да учим децата на хранителни навици заедно. Естествено, те са деца и нищо човешко не им е чуждо, но всичко е в рамките на нормалното  Blush

Тезата на Бананадана, много ми хареса, въпреки че като бях на 26 си мислех, че ще съм вечно млада  Joy и хич не съм гледала с переспектива като нея. На 42 обаче с три деца и с работа с доста стрес, без роднини и близки наоколо в радиус 300км, някак си нещата малко ми се размиват и не е чак толкова лесно, колкото си го представя човек  Mr. Green Но да ... сега вече искам на 50 да нося рокли с презрамки и да не ми се поклащат излишни меса в някои области на тялото.  Joy

Банана, по думите на доста хора аз съм от тези, които ти визираш.
Хората още от вратата на аптеката знаят дали съм на работа, винаги ухае на мен. От 15 години ходя с къс червен маникюр, поддържана съм и се грижа за себе си, но когато има деца, семейство и разни други неща не е толкова лесно, но харесвам категоричността, която имаш Simple Smile
Нещо такова имам предвид и аз  Peace Много се радвам, че при теб нещата вървят добре и си доволна от това, което правиш и резултата от него.

Дези, браво, см-рите са страхотно постижение, кг-те не ги коментирам.  Hug

ТДИ, много е хубаво, че си успяла да стигнеш до този извод, че човек първо трябва да обича себе си. Аз много пъти съм казвала на моите мъже в къщи, като вземат да се сърдят, че ще тренирам или ще излизам с приятелки, че това е далеч по-добрият вариант за тях. Свикнаха с тази теза и вече като съм изнервена дори ме питат - "ти няма ли да отидеш да тренираш" ... или "май не си пила скоро по чаша вино с "майките" ....

Та така де ...отплеснах се много.  Crazy
Събота и неделя всичко мина по план с малко по-калорични храни, но пък и с тренировка, така че съм доволна.
Днес:
Закуска: домашен чийзкейк с много извара и яйца, кокосова захар и домашни бисквити. В едно парче има цели 9г протеин, а аз изядох 2  Mr. Green
Обяд: 2 сварени яйца, 1 авокадо, 150г извара
Тренировка - протеин
Вечеря: препечени филийки хляб с квас с хумус и зелена салата с риба тон

# 562
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз вчера бях рожденничка, ММ ми направи скандинавска торта с кремасирене и сьомга, чудесно му се беше получила, мога само да предполагам колко калории има в едно парче.

Днес съм по план: мандарини с к.м. 💗💜
Излизахме с колежките на обяд: салата белени домати поръсени с пресносолно сирене 💚💙
След малко ще имам зелена салата с пилешко, дресинг от горчица, балсамико и зехтин 🧡💚💗
Предтренировъчно - пилешко печено месо от гърди (и в предното хранене пак е същото) + черен императорски ориз с манатарка и трябва да имам салата, щях да си купувам краставица в офиса, но май ще мина без нея  💗💛
Тренировка днес дупе Simple Smile
Вечеря и след тренировъчно същото като предтренировъчното + салата Grinning 💛💗💚

Ани, аз нещо се сбърках по едно време и си повтарях - децата ми имат нужда от мен сега, цял живот имам да ходя на фитнес - определено беше грешна философия. Grinning

# 563
Здравейте! Simple Smile Днес обмислям да си направя пълнени лодки от тиквички. Имате ли изпробвани идеи с какво да ги напълня? Мислех си за телешка кайма с подправки и кашкавал отгоре. Ще се радвам и на идеи, изцяло със зеленчуци, не държа толкова да е с месо. Благодаря !! Heart
п.с. Ще очаквам и препоръчки за Л-карнитин. Преди пиех Biotech с Хром. Не помня милиграмите (мисля,че бяха минималните).

# 564
TDI да си жива и здрава, постигай всички цели, които си пожелаеш :*

Аз вече се отказах и приех факта, че на теория много ми харесват поддържани, сексапилни жени, от които струи достойнство и финес, като Агент и Сиската, но зная, че няма да бъда като тях. Не ми е в кръвта. Не, че не опитвах - купувах си бижута например, шалчета, по-джиджани обувки, но винаги когато ги обувам или опитвам да ги съчетая, не се чувствам себе си. Аз съм от жените, които се интересуват от външния си вид, но по-скоро ... не зная как да го обясня. Съвсем интуитивно влагам енергията и грижата си в хигиена - не само телесна, а мисловна. Хигиена на тялото (изключително чистоплътен човек съм), хигиена на хората, с които общувам, хигиена на мислите, които допускам да ме обземат. Надявам се, да изглеждам млада, поддържана и стегната, но моят начин е, чрез непретенциозни дрехи, минимум козметика, и вътрешна одухвотореност. Приятно ми е да ходя на сауна или парна баня, да спортувам и да намирам време за себе си. Но не мисля, че някога ще се науча винаги да бъда с перфектен маникюр (за мен е достатъчно ноктите ми да са чисти, оформени и прилични; иначе обожавам червен лак и изобщо всякакви лакове, формички, рисунки и картинки, но не мисля че някога ще съм от жените, които редовно ходят на маникюр); не мисля че ще се науча някога да ходя на масажи, на процедури, козметик и прочие. Възхищавам се, на онези, които го правят - за мен те са Дами.
Аз съм обикновена. Винаги съм била обикновена, нямам нищо специално или откличително, с което човек да усети, че съм наоколо. Може би единствено може да се каже, че съм по-Слънчева и позитивна, но не мисля, че това е кой знае какво. Надявам се само да запазя това излъчване възможно по-дълго, защото напоследък го губя и ставам съвсем обикновена Simple Smile)))

# 565
За пълнените тиквички - вкъщи обикновено ги прави ММ, слага мляно месо, гъби, моркови, зелени подправки, чесън.

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 16:11 от Amanda.D

# 566
Amanda, така си е. Моят приятел не ме харесва с високи обувки и изобщо е от мъжете, които ще забележи, ако косата ми е рошава, а ноктите мръсни и неравни, но изобщо няма да му направи впечатление маникюр, парфюм, прическа... и с времето и аз престанах да се старая в тези отношения. Сега искам да прочета някоя книга, за която да си говорим, да съм във форма, за да ходим по планините или да си изправя косата, за да не съм цитирам "С по-кофти прическа от баба ми" Flushed

# 567
Ох, аз изтрих коментара, защото реших, че не е баш на място, защото предполагам, че повечето жени тук са от мадамския тип. Важното е човек да се чувства добре в кожата си и да се облича, да изглежда така, че да не противоречи на същността му, средата, в която живее, работи. То и тепърва да изграждаш нова самоличност, защото наближаваш, да речем 50, не си е работа...
За да не е спам - за  днес до момента - един банан за закуска, пържола и зелева салата за обяд, за вечеря още не знам.

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 16:25 от Amanda.D

# 568
Дух, мерси за милия комплимент, но се опасявам, че съм оставила доста грешно.... всъщност не точно грешно, а по-скоро едностранчиво впечатление у теб Grinning
Признавам си, че обичам и харесвам и хубавия си маникюр (който най-често правя сама и то по-добре от 90% от т.нар. маникюристки и който не се притеснявам да отрежа в момента в който ми пречи) и скъп парфюм и рокля и елегантни обувки на висок ток, но аз също толкова добре се чувствам и само по скъсани дънки и маратонки и бяла раздърпана фланелка/потник. Чувствам се ОК и в хотел 5* на Карибите, но и в каравана по Дивия Американски Запад или на палатка на къмпинг Градина. Вярно е, че мога да ида на пързалката да карам кънки с хлапетата без никакви задръжки и да сляза от Черни Връх по задник по морените без да се притесня (питай Аманда Simple Smile)))) ) - в смисъл определението "мадамска", "кифла" или кой да е от новите български жаргони, които ми звучат толкова странно в моите уши съвсем не са за мен. А косата ми изглежда добре само и единствено 2 часа след фризьор и то ако съм имала късмет с фризьора и няма никакъв шанс следващите 44 год това да се промени Grinning

Теди, добре е, че си стигнала до това прозрение - то е от нещата, които не се научават от друг - или го разбираш сама или не - аз му викам "моят здравословен егоизъм". И децата и баща им знаят, че ако аз не съм се погрижила да съм във форма ще се чувствам зле и това директно ще им се отрази на тях Wink И честит ти РД - все така да те обичат и да те носят на ръце и да те ценят - не само семейството ти!

Последна редакция: пн, 18 фев 2019, 16:57 от Agent Provocateur

# 569
Сори мацки, ако позволите така да ви нарека, ама вие го обърнахте на коконство. Grinning не трябваше да описвам за мечтата ми, явно не всеки ги визуализира така нещата. Моята майка е такава мацка, че я заглеждат 18 годишни приятели на брат ми. Тя не е перфектна и НЕ носи високи обувки, но е супер мега поддържана на тема тяло и кожа на лицето, а прическата й винаги е топ, въпреки че работи в сериозна сфера и носи големи отговорности. Та... тя е доказателство за мен, че ако една жена не се изостави като повечето, които виждам по улицата, може дълги години да изразява себе си сободно и креативно без комплекси, да бъде пример за женственост и уважение към себе си, да бъде вдъхновение за мъже и жени. Получава комплименти всеки ден, чак ми е трудно понякога да имам такава хубава майка... Grinning

Аз не нося маникюри и мразя нокти с картинки-селски са ми. Харесвам ноктите на Агент от темата за нокти-сравнително къси, класически, понякога откачени, но не накичени. :Д Като цяло съм подушила и аз Агент, че е от онези поддържани жени, които харесвам, да! Подкрепям Дух тук. Grinning Но момичета, високи обувки? Това не е задължително, за да е стилна една жена. Е, понякога високи според ситуацията, да, по-секси е и наистина е почти задължително. Но да не бъркаме елегантността с коконстването.  Grinning Няма правила до целта "на 50 като на 30". Има само принципи- чиста и здравословна диета, спорт и поддържане на здраво и стегнато тяло без висулки и целулит по него, кожа, която е мека и хидратирана (веднъж видях една около 50 годишна жена в трамвая...мечта беше!- крака без "ягодова" кожа от бръснене, със сигурност си прави клла маска дълги години, за да й е такава кожата, стегнати крака, слаби, супер искряща и лъскава кожа като на ботуш от Саламандър, току що намазан с някое олио :Д, перфектен педикюр в червено, нямаше нито един косъм по ръцете!, бяла стилна рокля по тялото до малко над коляното, плоски сандали, красива и лъскава коса на черта, маникюр, ухаеше страхотно, имаше супер бели зъби малко грим и се усмихваше на мъжа си на всеки 20 секунди и се държаха като тинейджъри.... флиртувайки с поглед. И т.н. Аз съм човек на детайлите. Такива гледки ме вкарват в големи филми и ми държат муза дълги години. Особено поддържаната кожа на краката на тая жена ме накара да си кажа "искам и аз на нейните години да съм толкова поддържана". Имам и други примери от случайни жени, които дори и да не са винаги с перфектно "всичко", като цяло са доста "гледани" и си личи, че не се гледат, за да се конкурират с други, а за да изразяват себе си. В тях има някаква рядко срещана жизнерадостност, рядко срещан финес и самочувствие. Теди не схвана това според мен като каза, че би искала да не я гледа никой в някой клуб. Аз нямах предвид, че тези жени копнеят за внимание. За мен лично и аз искам да бъда една от тях, този начин на изразяване на себе си е толкова харизматичен, че искат-не искат предизвикват внимание без да им е цел.

Една жена, която се грижи за себе си-колкото вътрешно, толкова и външно и връзката вътрешно-външно е балансирана и неразделна.

Дали ще носи високи обувки, е въпрос на неин избор, на поддържаната жена! :Д  

Общи условия

Активация на акаунт