Моля за помощ, ако някой е наясно какво ми правиха всъщност. Имам проблеми с пръстите на ръцете и дланите - болки, промяна на цвят и ужасно щипане и парене. Отивайки на лекар/ в чужбина съм/, винаги неглижират ставните ми оплаквания, защото изследванията там са добри и се хващат за това, което представям като симптом за момента. И така- личната ме прати за изследване на Рейно, но като погледнах по-късно направлението, едва тогава загрях, че е за дерматолог,а не за ревматолог. Направиха ми изследването със студена вода, но преди това последователно към всеки пръст прикрепваха щипка с електрод, като проследяваха импулсите на монитор и след това на принтирания резултат съпоставяха находката. Като пълна глупачка не попитах как се казва видът изследване, защото предположих, че това е ангиография. Сега влязох да прочета в нета и виждам, че ангиографията е контрастно изследване и се прави по съвсем различен начин. Увериха ме, че нямам Рейно, а ревматичен проблем / с който съм наясно предвид болките/, само дето не може да се отдиференцира още какъв е. Изследванията ще бъдат изпратени на личната, тя ще решава пак занапред.И се ядосвам, че изгърмях направление за дерматолог, а дори не зная как се нарича изследването. Ако на някого са правили нещо подобно, моля да ме светне, че съвсем почвам да оглупявам от притеснение. В състояние на покой, проследяване на всеки пръст/електрод!?!/ електронно на монитор.

Но ако този агапурин е решението, все някой трябва да ми го изпише предвид някаква диагноза. Където и да отида, както и днес след изследването - нямаш нужда от медикаменти. А аз съм с ледени ръце и крака постоянно. Преди година съм пила тебокан за стеснени мозъчни съдове, тогава невролог ми го изписа и каза от октомври до март да го вземам постоянно. Отшумяха тогавашните проблеми и се чудя на своя глава дали пак да почна да го вземам, защото имам само един блистер. То си е форма на гинко билоба впрочем.