Нашите кухни - 77

• 75 106
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
И аз съм го замислила подобно на снимката. Ще е в шкаф, който е широк, колкото да побере тръбата.

# 481
Някой срещал ли е хладилник за вграждане с ширина 80-90 см, освен Либхер, който струва 6500?

По спомен - мисля, че гледах Miele за вграждане 80 см., но не помня точен модел. Но и той не беше евтин. Вие голям обем ли гоните?

# 482
Дайте съвет за малка кухня с таван на височина 2.70м.  Два реда шкафове с еднаква дълбочина, първият ред да се отварят нагоре (до колко см височина?) сякаш е най-удачно. А вторият ред да се отваря стандартно напред?
Благодаря ви!

# 483
  • Бургас
Shadowman, да те питам, и други мнения приемам естествено...
Ще си поръчвам кухненско обзавеждане, искам да е със шкафчета до тавана, на два реда. Та:

- каква да е височината на по-тесните горни шкафчета, и каква на по-издадените горни
- с какъв механизъм е най удачно да се отварят - пак за по-плитките и по-широките горе става въпрос

И пак за кухня с двоен ред горни шкафчета, дължина 2,80 височина 2,5 колко излиза горе-долу с МДФ вратички?

# 484
  • Варна
Някой срещал ли е хладилник за вграждане с ширина 80-90 см, освен Либхер, който струва 6500?

По спомен - мисля, че гледах Miele за вграждане 80 см., но не помня точен модел. Но и той не беше евтин. Вие голям обем ли гоните?
Да, голям обем, главно на хладилната част.

# 485
  • Раковски
Shadowman, да те питам, и други мнения приемам естествено...
Ще си поръчвам кухненско обзавеждане, искам да е със шкафчета до тавана, на два реда. Та:

- каква да е височината на по-тесните горни шкафчета, и каква на по-издадените горни
- с какъв механизъм е най удачно да се отварят - пак за по-плитките и по-широките горе става въпрос

И пак за кухня с двоен ред горни шкафчета, дължина 2,80 височина 2,5 колко излиза горе-долу с МДФ вратички?

Цена трудно някой може да ти каже понеже трябва да се знаят подробности, примерно какъв мдф, какви механизми, какъв плот...

# 486
Е така казах и аз, но имаме спор, че много къс идва отвода. Това шкафче горе колсчко см е? По проект нашето се пада да е 35см. и се чудя дали ще се побере завоя при този вариант
Грозно, хубаво... един шкаф отгоре в което да се изкриви гофрето.

# 487
  • Раковски
35 см е много, 25 са достатъчни, също така могат и да се използват пвц тръби за тази работа.

# 488
също така могат и да се използват пвц тръби за тази работа.

Определено по-добър вариант. Гофрираната станиолена тръба вибрира (увеличава шума) и заради гънките създава турболентности във въздушния поток, което намалява дебита.  На пазара има тръби с готови колене, с клапи, снадки и всичко останало във всички диаметри.

# 489
Гофрираната станиолена тръба вибрира (увеличава шума) ..
Потвърждавам! Леле, как ме дразни!

# 490
ПВЦ тръба на аспиратора не е ли опасно - примерно запалване на мазнините, които ще се натрупат отвътре? Не трябва ли да е метална тръбата? Нещо тип кюнец за печка...преди имаше кюнци и прави и криви -ъглови...
Питам, не се заяждам.

# 491
  • By the river side
Дайте съвет за малка кухня с таван на височина 2.70м.  Два реда шкафове с еднаква дълбочина, първият ред да се отварят нагоре (до колко см височина?) сякаш е най-удачно. А вторият ред да се отваря стандартно напред?
Благодаря ви!
Това е нашата малка кухня. Дължината е 210 см. Височината обаче, ми беше ограничена от съществуващ трегер. Шкафчета и чекмеджета за съхранение разположих в друга част на стаята.

Скрит текст:

# 492
ПВЦ тръба на аспиратора не е ли опасно - примерно запалване на мазнините, които ще се натрупат отвътре? Не трябва ли да е метална тръбата? Нещо тип кюнец за печка...преди имаше кюнци и прави и криви -ъглови...
Питам, не се заяждам.

Не би трябвало. Тук нямаме нажежени газове като при печките. Освен това има и филтри за мазнините.
Пък и тръбите не са тръби за канал, а специално създадена система за аспиратори, сигурно са тествани, а и не съм чувала за такъв пожар.
Иначе пламнат ли мазнини то и станиолът ще прогори.

# 493
Много е хубава показана кухня. Не ми допадна само малката стена с плочките в дясно.

# 494
  • Бургас
А за кухня бял гланц, какъв материал препоръчвате - ПДЧ, МДФ-фолиран, боя?

Общи условия

Активация на акаунт