Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 17

• 34 722
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
  • гр. Варна
Една позната много ме наплаши, че 3 дни след ваксината малкия повръщал на фонтан в съня си даже, разтройсто и тя вика, че от ваксината било..

# 106
И дори и да повръща 3 дни от ваксината, какво? Да не слагаме ваксини, защото е по-лесно да се преболедува ротавирус, а не да се повърне няколко пъти... Тази параноя с ваксините придобива безумни мащаби вече. Нормално е бебето да е нервно, да има температура, разстройство...ще мине.

# 107
  • София
На нас на 8 януари ни предстои ваксина + ротавирус, педиатърката ни изписа да му дам деня в преди ваксината, същия ден и следващия Туя Окциденталис 9CH /уж с приема намалят страничните ефекти, ако има такива от ваксината/. Някой ползвал ли го е? Написала ми е 5 гранули, разтворени с малко вода, ама в аптеката не можаха да ми кажат веднъж на ден ли? Ако някой е ползвал може ли да сподели мнение. Ако не, здраве да е, ще и звъня пак. Simple Smile

# 108
Деси, пише 10 гранули при ваксина в упътването. Без уточнение на възрастта, та предполагам, че 5 е за бебе еднократно. Имай предвид, че е лекарство от растителен произход и въпреки, че съм голям фен и се лекувам предимно с билки -чай, отвари, лапи и прочие, аз не бих го дала това. Аз просто отказах ротарикс да се дава с ваксината. Отидох 2 седмици по-късно специално за приема на ротарикс. Не е имало странични ефекти. Но въобще не е задължително да се сложи всичко на куп и да се натоварва така организма на бебето.

# 109
Деси,за Туята...ако е профилактично е веднъж на ден,освен ако лекар не е казал друго.
Кактусче,това е хомеопатия в разреден вариант,та количеството вътре е толкова малко,че според противниците на хомеопатията изобщо и го няма 😁

# 110
  • над кукувичето гнездо
На нас на 8 януари ни предстои ваксина + ротавирус, педиатърката ни изписа да му дам деня в преди ваксината, същия ден и следващия Туя Окциденталис 9CH /уж с приема намалят страничните ефекти, ако има такива от ваксината/. Някой ползвал ли го е? Написала ми е 5 гранули, разтворени с малко вода, ама в аптеката не можаха да ми кажат веднъж на ден ли? Ако някой е ползвал може ли да сподели мнение. Ако не, здраве да е, ще и звъня пак. Simple Smile
Аз ползвам. По 5 гранули на ден от деня на ваксината, или предишния, за 3 дни.

# 111
Деси,за Туята...ако е профилактично е веднъж на ден,освен ако лекар не е казал друго.
Кактусче,това е хомеопатия в разреден вариант,та количеството вътре е толкова малко,че според противниците на хомеопатията изобщо и го няма 😁
Ясно. В упътването не е споменато, че е хомеопатия, а че е с растителен произход и даже не пише извлек от корен ли е какво е...и затова така подходих. И в тоя случай не бих го дала 😂

# 112
Кактусче, забравих да те питам в другата тема, а и без това въпросът е по-скоро за тук. Колко тежи твоята госпожица и как наддава последните 2 месеца? Май вървеше по-фина. Моят дребосък е 6810 и 66см(+400гр и 2см) и ми се иска да си сверя часовника с някой. Педиатърката нищо не изкоментира освен, че мога спокойно да му давам каши.

# 113
  • София
Първо, много се извинявам, объркала съм темата. Не е изобщо по темата за кърмене, засрамих се. Второ мерси момичета, ще го дам и аз 5 гранули на ден както иса писа. И без това нещо такова ми се върти в главата, че ми каза личната.

# 114
Диди,
Тя повече от 650гр не е качвала на месец. Но ето как наддава от захранването насам: на 6 месеца е била 6160/64 см. На 7 месеца - 6530/65 см. Днес прави 8 месеца но в петък ще я водя на лекар. Ако съдя по нашия кантар вече е 7 кг, на дължина ми е трудно, май 67см, ама много ми мърда. Ще кажа с точност в петък.
Имай предвид, че се движи по цял ден, ходи изправена по мебелите или лази, тоест много енергия изразходва с тия дейности. През деня хапва малко кърма, към 4 пъти или 5, храни се 3 пъти с твърда храна, като след две от храненията вече ми отказва гърда или цоква един два пъти и толкоз. През нощта си иска, особено когато много я болят венците от 2 до 4 пъти напоследък.

# 115
  • Пловдив
Здравейте на 17.10.18 се роди моя Емир секцио още на 2рия ден пробвахме да се кърмим но той винаги заспиваше на гърдата и не се наяждаше. 6дни в болницата бяхме и напредък с кърменето нямахме и продължихме да се дохранваме с АМ.
След като се прибрахме вкъщи мъчих пак само на кърма но не ставаше или не стига или той не сучеше ефективно пробвах изцеждане с ръчна, с електрическа помпа на Medela но нищо най много изцеждах по 30мл общо от 2те гърди.
Вече 2 месеца той свикна с бутилката а аз усещам напрежение в гърдите не мога да го задържа на гърдата става нервен може би защото не пуска лесно като бутилката
Вече не знам какво да правя има ли начин да го върна на гърдата?
Забравих да кажа че пих няколко прахчета за увличаване на кърмата преди месец и от тогава е напрежението в гърдите.

# 116
С какво шише давате млякото? Кога и колко често го кърмите? Кога се изцеждате? Какъв е проблема със засукването, захваща ли бебето зърното? Дайте малко повече подробности, за да дадем адекватни съвети Wink

# 117
Колко е важно цеденето за поддръжката на добра лактация?
За сега се цедя сутрин, защото усещам гърдите си напрегнати, и то докато спадне напрежението. Но вече получавам втора препоръка да се цедя след всяко ядене, за да не ми намалее кърмата. А ако се цедя ще успее ли да се произведе за следващото ядене? Понякога то е след час-час и половина, а понякога давам и от двете гърди, не само от едната. Бебето е на 19 дни

# 118
  • Пловдив
С какво шише давате млякото? Кога и колко често го кърмите? Кога се изцеждате? Какъв е проблема със засукването, захваща ли бебето зърното? Дайте малко повече подробности, за да дадем адекватни съвети Wink

Храня със Avent през 3ч се храни малкия и давам да суче преди АМ проблема е че хваща зърното суче около 2/3 мин и пуска нервно почва рев мъча го пак да хване но го пуска веднага и тогава му давам АМ.
Изцеждам само 3 пъти на ден в момента защото нямам възможност сега за по често сутрин на обяд и вечер преди лягане.
Понякога се случва да го хвана по сънен и тогава суче повече време но и заспива и не може да се нахрани в момента в който го оставя да спи се събужда и пак повтаряме. В този случай значи трябва целия ден да е на гърдите ми без почивка

# 119

Храня със Avent през 3ч се храни малкия и давам да суче преди АМ проблема е че хваща зърното суче около 2/3 мин и пуска нервно почва рев мъча го пак да хване но го пуска веднага и тогава му давам АМ.
Изцеждам само 3 пъти на ден в момента защото нямам възможност сега за по често сутрин на обяд и вечер преди лягане.
Понякога се случва да го хвана по сънен и тогава суче повече време но и заспива и не може да се нахрани в момента в който го оставя да спи се събужда и пак повтаряме. В този случай значи трябва целия ден да е на гърдите ми без почивка

Първа грешка - имате шише на Медела, предвид, че имате електрическа помпа Медела, но давате от Авент. Единтсвеното шише на пазара, което имитира процеса на сукане е това на Медела. Ако бебето не суче от шишето, шишето не пуска мляко. За разлика от Авент, Нук,  Чико и прочие други, които изливат течността в устата на бебето. Заради това бебето свиква да му е лесно и не иска да полага усилия да суче. Сукането е трудоемко и изморително. Привиквайки го на лесното, защо да иска гърдата ви?
Втора грешка - бебето реве и се дърпа и вие се предавате. И моето бебе ревеше. Хващате, вдигате, оргивате, давате другата гърда и от начало. Независимо дали сучат добре или не, всяко бебе минава през тоя период на дърпане. Но при вас се дърпа и защото иска шише, а не зърно.

Можете веднага да смените шишето и да проявявате повече упоритост при кърменето. За да поправите тези грешки, но...няма да е лесно, ще има много рев и тръшкане. Трябва твърдост.

Трета грешка - 3 пъти на ден цедене е крайно недостатъчно. И това с нямам време - съжалявам, но е оправдание. Имате бебе, какво друго трябва да правите, вместо да се грижите за него, съответно да се цедите, за да има храна? Вие не се цедите през нощта? Всичко друго не е приоритет. Майчинството не е лесно. Цеденето и кърменето в началото, също не са лесни. По повод последното изречение - да, малките бебетата висят на гърда постоянно. Повтарям за 167ми път, но в началото кърмих по 1 час през час и половина.

Ако желаете да върнете бебето на гърда - кърмите на поискване, упорито и без добавка, а със изцедена кърма.
Ако искате да цедите и да давате изцедено - има майки тук, които са професионалисти с помпата и ще ви кажат как да го направите ефективно.

Но с 3ти път на ден цедене и 2-3 минути суче и пуска и вие му тиквате шишетп - не става. Трябва мотивация.

Извинявам се, че сигурно, ще прозвуча грубо, но трябва да решите дали разполагате с време да се занимавате с кърмене и цедене.

Общи условия

Активация на акаунт