Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 17

• 34 630
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
За ваксинациите съм, ама ми стана лошо 😷 дано я понесе без странични ефекти.

А защо нани цок? Нани от къде идва? Нещо не схващам 😂 ама звучи ужасно забавно отстрани 😆

# 541
И на мен ми се изправя косата от тези ваксини.
Благодаря за информацията, не бях запозната

# 542
  • Варна
И аз се ужасявам от ваксините, една моя роднина реши да ме добави в групата, в която членуват родители на пострадали деца точно преди да поставим тази ваксина и щях да припадна. Бях си забранила да чета. Гледах видео на 2 семейства, видях здравите деца и в какво са се превърнали. Плаках с родителите, не можах да спя. Много съм чела за и против, не мога да се реша да не слагам, но ме е страх при всяко поставяне.
Но да не разводнявам, дано децата ни са здрави и кърменето при всички случаи ще помага за това, надявам се. Simple Smile

# 543
Хайде да не всяваме излишен смут за ваксините, защото те спасяват животи и не е хубаво дори една мама да прочете това и да се откаже от ваксина.
Иначе да, детето трябва да е напълно здраво и кърменето може да помогне да се понесе постваксиналния период по-леко, защото все пак има някакъв дискомфорт за бебето. Аз мисля да отложа нашите ваксини с два месеца, за да излезе голямото лятна ваканция от градината иначе най-дългия здрав период ни е 3 дни.

# 544
Здравейте, моето бебче е на 21 дена и сме изцяло на кърма, в началото - първите дни в болницата и след това една седмица вкъщи се цедих след всяко хранене, за да избегна запушване и проблеми с гърдите. Но в един момент след като бебчо се е наял не усещах напрежение или да са ми твърди гърдите и спрях да използвам помпата. Бебо яде на поискване, смятам че имам достатъчно кърма, понякога даже връща малко от преяждане. Въпросът ми е дали добре съм направила като спрях да изцеждам? Една позната, която е кърмила и двете си деца до две години почти, ме посъветва да изцеждам поне сутрин и вечер, за да стимулирам производството на кърма, защото бебетата имат скок в растежа и щяло да ми бъде по-лесно да се регулира кърмата според нуждите на бебето. Моля за съвет!

# 545
Най-добре е бебето само да регулира количеството спрямо нуждите си. Точно изцеждането след всяко хранене може да доведе до хиперлактация и запушвания. Ако бебето суче ефективно и пълни памперсите и от двете страни всичко е наред. Ще има периоди, в които ще суче и на всеки час, но те няма да продължават вечно.

# 546
Най-добре е бебето само да регулира количеството спрямо нуждите си. Точно изцеждането след всяко хранене може да доведе до хиперлактация и запушвания. Ако бебето суче ефективно и пълни памперсите и от двете страни всичко е наред. Ще има периоди, в които ще суче и на всеки час, но те няма да продължават вечно.
Благодаря, доста четох и аз по темата и съм на същото мнение. Просто имах нужда и от второ мнение Blush

# 547
Нали не би трябвало да има проблем ако кърмя и пия Vitamin D3 1000 IU (25 µg)  ? Отделно давам и на него по една капка от бебешкия вариант , и аз като пия би трябвало да попълва моите липси , а не да влияе на него ?

# 548
Не, няма да има никакъв проблем, дори за него е по-добре (ще усвоява и от кърмата). На мен ми е изписано от ендокринолог, като за мое улеснение пия директно от неговите капки.
Нали не би трябвало да има проблем ако кърмя и пия Vitamin D3 1000 IU (25 µg)  ? Отделно давам и на него по една капка от бебешкия вариант , и аз като пия би трябвало да попълва моите липси , а не да влияе на него ?

# 549
Здравейте,
Имам бебе на месец и половина, което е на смесено хранене.  Има много къса юздичка и не може да засуква както трябва на този етап (викахме консултант вкъщи и така се установи, че заради чздичката и някаква особеност в брадичката не ни се случват нещата) , така че се цедя с електрическа помпа Спектра.  Количеството засега не е достатъчно, за да е само на кърма, но бавно се покачва, така че съм оптимист Simple Smile Имам два въпроси в тази връзка:
1) надявам се в следващите няколко дни да коригираме юздичката - смятате ли, че имаме шанс да минем изцяло на кърмене след това?  Малкият успява понякога да засуче, но си признавам, че не го слагам на гърда всеки път, защото суче с венци и е изключително болезнено, а и той не суче ефективно и по-скоро се изнервя.
2) има ли начин да забързам процеса с цеденето?  Отнема страшно много време, което не би ми пречело ако имаше кой да го гледа докато се цедя.  Мъчат го колики в момента и има периоди, в които е основно на ръце и не успявам да го сместя тоя половин час (грубо) цедене освен ако не го оставя да се дере в леглото, което никак не ми се иска.  Как процедирахте в този случай?  Аз засега гледам да цедя дори за няколко минутки, но тогава количеството е още по-малко.

Благодаря предварително!

# 550
Би трябвало да можете да минете изцяло на кърмене след корекцията. Преди няколко теми се дискутираше корекция на юздичката и други мами казаха, че е безболезнено, та може би не създава дискомфорт след корекцията. Може би е добре след като се възстанови детето да дойде консултант и да окаже съдействие, за да се скъси колкото може периода на адаптация към сукането.
Цеденето може да забързате с компресия. Не знам как е с ел. помпа, но с ръчната може да се помпа с едната ръка, а с другата да се прави компресия на гърдата и да тече по-бързо. С цеденето няколко минутки не си правите добра услуга, защото подавате грешен сигнал на тялото. Вие цедите няколко минути, не изпразвате гърдите до край и тялото не разбира, че трябва да произведе повече, а напротив, че е излишно, щом остава. Опитайте да слагате бебето в шезлонг или кошница за кола. При нас кошницата беше много полезна, люшках си я в нея.

# 551
Алиса, пиши на Дези тук във форума. До колкото си спомням нейното детенце имаше проблем с челюстта и къса юздичка и може би ще ти помогне. Ако искаш ми пиши лично съобщение, за да ти пиша ника й във фейсбук и да опиташ да й пишеш и там.

# 552
  • над кукувичето гнездо
Освен помощ отвън, не намерих друг начин да цедя и забавлявам бебе паралелно.
За по-добро изцеждане може със самата фуния на помпата да оказвате лек натиск към гърдата откъм различна страна на ареолата, а със свободната ръка да компресирате (или да забавлявате бебето).
За да не плаче много бебчето може да правите следното нещо: докато се цедите, давате на бебето кърмата, която сте изцедили предишния път и стесъхранили при температура до 25 градуса. Кърмата, която цедите, докато бебето се храни, оставяте за следващото "кърмене". Така ще сте доволни и двамата и ще цедите с графика на хранене на бебето.

# 553
С цеденето няколко минутки не си правите добра услуга, защото подавате грешен сигнал на тялото. Вие цедите няколко минути, не изпразвате гърдите до край и тялото не разбира, че трябва да произведе повече, а напротив, че е излишно, щом остава.

Много благодаря за отговорите, ще пробвам нещата, които предлагате. 
Имам въпрос само към цитираното - по няколко пъти на ден успявам да цедя до изпразване, но когато видя, че няма как все пак мислех, че е по-добре все пак да изцедя нещо? Защото на този етап ми е невъзможно на 2 часа да цедя изцяло (както четох, че е необходимо за увеличаване на лактацията) и мислех, че е по-добре все пак нещо да цедя често, а винаги когато мога цедя до празен ход и после отгоре.

# 554
  • над кукувичето гнездо
Щом не успявате на 2 часа, по-добре е на 3 часа изцяло, ако можете да го постигнете. Ако не, останете на същата схема, но според мен трябва поне 8 от изцежданията да са до капка, което включва и нощни изцеждания.

Общи условия

Активация на акаунт