За първи път използвам сайта и се надявам,че темата ми не се преповтаря.
Имам бебе на 8м. Започнах захранването на 5.5 м и се справяше чудесно. Започнахме със зеленчукови пюрета, след това плодови, оризова каша, каша от елда, жълтък, кисело мляко, месо. Всичко вървеше наред, хапваше с голям апетит (от плодовите пюрета обикновено искаше и допълнително) и изяждаше до 160-180гр пюре с две заместени хранения. В един момент (към края на 7м) не си доизяждаше месните и зеленчукови пюрета. Не бях пробвала ЗВБ и тогава пробвах и това, пробвах и пюрета с по-твърда консистенция и в този момент - край.
Изцяло спря да яде каквото и да и предложа (за щастие млякото си го пие без проблем). Приготвям домашни пюрета и каши, добавям кърма и масло към тях. Използвам зеленчуци и от градината ни и с голямо удоволствие и приготвях храната. Купих и от магазина пюрета,че ще ги хареса, но и тях отказа. Последните дни само като види лъжицата и извръща главата си. Започна много да гризе и може би ще излиза зъбче. Ако е така - надявам се бързо да отмине (все още нищо не се вижда). По-скоро се притеснявам от това, че когато започна да отказва пюретата аз се мъчих да я храня с "още една лъжичка" и се надявам,че не я отказах аз. Когато и дам да яде сама (парче банан, круша, сварен картоф, сладък картоф) може и да гризне един-два пъти и го хвърля. Случва се един път на ден да изяде с желание една-две лъжички плодово пюре и дотам - стиска устата и не иска повече.
Храни се с изцедена кърма и както количество беше много и хвърлях (не харесва размразена кърма), сега ще трябва да дохранвам с АМ. Днес и млякото не си доизпиваше.
Та, въпросът ми е - ако е от зъбоникнене, за колко време отминава? Има ли начин да възвърна желанието и да се храни с удоволствие? Много съжалявам, че я насилвах да яде....
Извинявам се за дългия пост и ви благодаря предварително!!

* Не се стърпях и писах на педиатърката ѝ - каза,че е от зъби и ще мине, но все пак ми е притеснено.