Бързи въпроси и отговори на тема КЪРМЕНЕ - тема 17

• 34 722
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
Диди, и аз съм така, спокойно! Каката пак е с ангина, аз карам 100-тния вирус покрай нея, все в бебето се свира, а тази седмица трябва да слагаме още една отложена ваксина. И пощата ми е пълна с червени флагчета, а бебето спи 3х20 минути през деня и то върху мен...
Кактусче, каква маймунка Heart Eyes

# 91
  • гр. Варна
Момичета, кажете нещо за апетит? От няколко дни нямам никакъв и се притеснявам да не ми намалее кърмата, ям на сила и ти само защото знам, че малкия трябва да яде Sad

# 92
  • над кукувичето гнездо
Приемът на течности е по-важен от храната. Така че - сокове, компоти, вода.
Чесънът и пикантното отварят апетита. Някакви витамини може да вземете.
Повечко движение също трябва и не на последно място да установите и изкорените причината за липсата на апетит.

# 93
  • гр. Варна
Имам и друго питане, на мъжа ми са му изписали някакви неща за гъбички и съответно и аз трябва да си сложа,  Клатримазол вагинални таблетки, дали са съвместими с кърменето? Утре ще се обадя на моя лекар да попитам, но все пак може и някоя от вас да го е използвала Simple Smile

# 94
Петя, клотримазола, глобулите, са съвместими с кърменето, на мен ми ги изписваха и без да имам гъби Grinning
М., колко се движи детето? Моето също от 2 месеца е все болно, защото каката все влачи гадости, но качва по 300-400  грама, въпреки че не яде много добре, както 100 пъти се оплаках. Опитайте да храните някак в повече, например с малко повече пюре и кърмата вече си е колкото иска. С носа и при нас е голяма драма, дръпне, пусне, за да диша и пак така, реве, отказва се...мъка е. Вчера купих спрей с вода и като пръсна става по-добре. Isa_pisa добре го е казала, че промивка и после сукане пооправя положението. Днес така пробвах с пръсането и после едвам дишаше, но няколко измъчени присуквания и успя да подсмръкне секрета.

# 95
  • София
Петя, клотримазола, глобулите, са съвместими с кърменето, на мен ми ги изписваха и без да имам гъби Grinning
М., колко се движи детето? Моето също от 2 месеца е все болно, защото каката все влачи гадости, но качва по 300-400  грама, въпреки че не яде много добре, както 100 пъти се оплаках. Опитайте да храните някак в повече, например с малко повече пюре и кърмата вече си е колкото иска. С носа и при нас е голяма драма, дръпне, пусне, за да диша и пак така, реве, отказва се...мъка е. Вчера купих спрей с вода и като пръсна става по-добре. Isa_pisa добре го е казала, че промивка и после сукане пооправя положението. Днес така пробвах с пръсането и после едвам дишаше, но няколко измъчени присуквания и успя да подсмръкне секрета.

Много се движи. Постоянно е изправена и подскача. Това ме успокоява от една страна, но от друга не е мръднала на килограми. Започвам да се чудя дали се развива правилно. Иначе носът е трудно проходим. Пръскам морска вода, правя инхалации, аспирирам....край няма.
Увеличих количеството на храната пък ще видим. От следващата седмица ще предложа и закуска. Вече съм готова да се откажа и от кърменето само да се храни. Много ми е тежко, сори за мрънкането.

# 96
  • София
Добър вечер, Дами!
Не знам, дали темата е подходяща за въпросът ми, но реших да питам първо тук.
Преди малко, докато се къпех, видях, че на едната гърда имам 2 червени стрии, дълги 3 см почти. Направо ми се на сълзиха очите, колко и детинско да звучи.
Имате ли представа дали мога да ги мажа с нещо, сега докато кърмя или няма да се скрият така или и иначе.
Имам крем на Мустела за бюст, мажех по време на бременността , пише, че е съвместим с и кърменето, но не смея. Много ме е яд, че ми се появиха..

# 97
Ти пък за две стрии само ли се притесняваш. Аз какво да кажа, целите ми гърди са в стрии и не само. Мъжът ми ми викаше зебричке като се появиха тия на дупето. Вече избеляха, ама си ги има. Може да ги мажеш с масло/олио за целта, но при мен не помогна това въпреки мазането 2 пъти на ден, всеки ден.
И няма какво да те е яд. Толкова много грижи ще имаш на главата тепърва, ти за едни стрии си го слагаш...недей 😉 излишно е. Майките имат стрии, някои имат белези, в това няма нищо срамно или грозно 🙂 бойните ти белези,така им казва мъжа ми.

# 98
  • София
И аз имам само на едната гърда и се чудех стрии ли са или някакви капиляри, че не мога да определя. Еуфория, при теб релефни ли са? Аз реших с нищо да не мажа, че ме е страх.

# 99
Добър вечер, Дами!
Не знам, дали темата е подходяща за въпросът ми, но реших да питам първо тук.
Преди малко, докато се къпех, видях, че на едната гърда имам 2 червени стрии, дълги 3 см почти. Направо ми се на сълзиха очите, колко и детинско да звучи.
Имате ли представа дали мога да ги мажа с нещо, сега докато кърмя или няма да се скрият така или и иначе.
Имам крем на Мустела за бюст, мажех по време на бременността , пише, че е съвместим с и кърменето, но не смея. Много ме е яд, че ми се появиха..
Щом вече ги има трудно се махат, защото са невъзвратимо скъсване на части от тъканта на кожата.Обикновено  се появяват разкъсвания при млади хора, със стегната и плътна кожа, като стриите се появяват когато кожата се събере, тоест обемът й се намали.
Те са вид белег от травмата.С времето ще избледнеят, но е добре сега да се мажат с нещо, докато са червени, после вече няма ефект.
Предполагам с някакъв крем за белези.
Моите гърди се нацепиха още с първата бременност, нямаше какво да направя Sad Това много повлия на формата им, но...

# 100
И при двете бременности нямах нито една стрия,но сега при втората,при прибирането на корема,се появиха 2 и аз като теб го приех мн драматично(може би защото са само 2,не,че си нямам 15 см белег от секциото😁). Мажа (не редовно) с Био ойл,защото това имах от бременността,но мойте са на корема,за гърди....не съм убедена,че е особено подходящо,ако не друго,най-малкото има силен аромат и може да откаже бебето да суче... Но повяряай ми,доста бързо свикваш с тази новост и се преживява 😀

# 101
  • гр. Варна
Момичета, не е много по темата, но съм притеснена, вие слагахте ли ротавирусната ваксина на вашите бебета? В понеделник му я сложиха освен, че е кисел и плаче от два дни вчера на два пъти доооста повърна, чудя се втория път беше по коремче и като го вдигнах повърна та може и от това да е, но се притеснявам да не е сега от тази ваксина Sad на 3 месеца и половина е

# 102
  • София
И аз имам само на едната гърда и се чудех стрии ли са или някакви капиляри, че не мога да определя. Еуфория, при теб релефни ли са? Аз реших с нищо да не мажа, че ме е страх.

Лале, не са релефни, розови са, на вълнички, извити като гасенички, но са от странара на диколтето ии това ме дразни, че на бански ще се виждат.
Може са видя био оил дали е съвместимо с кърменето и да мажа, когато наред е другата гърда и да измивам преди кърменето. Естествено няма да мога да мажа постоянно, но ппне 1,2 пъти на ден.

На мен ми излязоха, явно точно, когато гърдите ми по намаляха, кърмата се урегулира. До миналата седмица нямах нищо докато ми бяха все твърди. Но едната гърда ми е по голяма ии тя и се нацепи.

# 103
Стриите се появват при разширението на кожата, просто не ги виждаме.Когато кожата се свие вече ги виждаме, но те реално са се появили много преди това:)

# 104
  • Варна
Сложихме ротарикс, както и наши близки. Той си връщаше по него време, но не сме имали странични реакции. Винаги е нервен след всяка ваксина на същия и следващия ден.
Чела съм в групата за бързи въпроси и отговори за бебета, че е имало случаи да повръщат от ваксината, но сякаш беше в деня или след него.

Общи условия

Активация на акаунт