Хитринки за всякакъв случай - 19

• 65 615
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • WonderLand
Аз в зимните ботуши слагам по едно празно шише от вода за да не губят форма.

# 601
Момичета, помагайте, изгорих си една пола
Явно ютията беше прекалено гореща и върху плата остана лъскава следа, където се е допряла. Полата е черна. Мога ли да го оправя? Търках с оцет, изпрах полата и нищо

# 602
  • София
Ако оцета не помогне,с друго май не става.
http://saveti.tsintseva.com/10/22/

# 603
  • София
За тапети, лепени с С200 да ви кажа какво ще ви помогне: взимате една голяма бутилка с пулверизатор и в нея слагате топла вода и ОМЕКОТИТЕЛ Simple Smile. Пръскате обилно, оставяте за 20-30 минути и после махате със шпатула. Така се махат много лесно. Махали сме от една квартира на времето, а бяха 3-4 слоя тапети. Дано ви свърши работа.

# 604
Тази сутрин, на нашият етаж (от блока)се е разходил плъх или мишка, не съм много запозната. Веднага поръчах отрова за гадта, която е нас@@@а навсякъде.  Ще я получа обаче по-късно днес. Ако знаете нещо, с което да я прогоня ще се радвам да чуя идеи.
Сега влизам да търся фирма, която да напръска срещу такъв тип вредители.
Ще трябва и да почистя дарадонките, но ще е по-късно, защото няма кой да ми гледа детето.

# 605
  • WonderLand
Щом сте в блок значи живеят някъде или по мазетата или по тавана. И ние страдаме от същото нещо. Трябва да викнете фирма и да викате профилактично да пръскат иначе няма отърване от тея гадове. Ние не успяхме да се справим. Почистваме барабонките и мием терасата с разредена белина, плъховете не се махат.

# 606
Веече се свързахме и с фирма. Чакам да доставят отровата.
После ще чистя с неразредена белина, че ме е гнус от тая гад. От покрива не може да идват, няма как да слязат от там, сигурно от мазетата.

# 607
и кой точно ти каза, че не може да идват от покрива? Аз живея в къща, разхождат се по вертикала на къщата. На всички прозорци сме сложили мрежа, с изключение на този в банята. Ами 2 гада ми влязаха точно през този прозорец. А те няма как да стигнат до втория етаж до прозореца, ако не ходят вертикално. Таванът е точно отгоре, значи са дошли от там. По-логично, отколкото да изпълзят от земята до втория етаж

# 608
и кой точно ти каза, че не може да идват от покрива? Аз живея в къща, разхождат се по вертикала на къщата. На всички прозорци сме сложили мрежа, с изключение на този в банята. Ами 2 гада ми влязаха точно през този прозорец. А те няма как да стигнат до втория етаж до прозореца, ако не ходят вертикално. Таванът е точно отгоре, значи са дошли от там. По-логично, отколкото да изпълзят от земята до втория етаж

И до 6-тия могат да стигнат. Катерят се гадините, без проблем.

# 609
  • София
Имали сме мишка на 5 етаж влязла на терасата, могат да се катерят по мазилката, явно не им влияе гравитацията.

# 610
  • до най-прекрасния мъж
Само електронна котка е спасението, но от по-скъпите, към 60-70 лв. В нашето мазе играеха футбол с каквото намерят, включително пълни буркани и кофички с пирони, болтчета и т.н. Сега пак влизат, но само преминават случайно и изчезват.

# 611
Ние се справихме с мишката, влязла вкъщи с капан от старите. А бяхме заложили три различни отрови и от ония лепкащи капани.

# 612
Идеи как да се отърва от мравки? 

# 613
Локално, веро по ъгъла/продължението на прозореца, вратата, по "пътеката" им така да се каже. В дългосрочен план 1:1 сода и пудра захар се смесват и се добавя мъничко вода, да стане на кашичка и им се оставя да си хапнат. Работниците носят от тази "храна" в мравуняка и като хапне майката, умира целия мравуняк. Така разкарах едни нашественици, бяха ужасно много, но изчезнаха за седмица. Преди това пробвахме какви ли не препарати от агроаптеката без успех.

# 614
За мравки пробвах препоръката от тук с едно против бълхи за кучета. Заблавих името обаче.

Според мен не са от покрива, защото към него се излиза по една въздушна стълба, катериш 5 метра и излизаш през прозорче, а като стъпиш горе си директно на керемидите. Посривът е стръмен, под ъгъл 45°.

Общи условия

Активация на акаунт