Хитринки за всякакъв случай - 19

• 65 612
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Идеи как да се отърва от мравки? 

Канела, ако трябва да е безопасно.

# 616
  • WonderLand
За мишките и блоковете да споделя, че никога не е само един плъх, щом се е качил нависоко значи там или има храна, или топлина, или потомство. Тоест щом си видяла един, значи със сигурност има още много, те се множат за отрицателно време. Иначе аз хиляди пъти съм ги виждала как пълзят по мазилката на фасадата нагоре, миналото лято нашата тераса им беше магистрала и съм ги виждала по 3 и по 4 на веднъж. Слагахме отрова колкото щеш, те си я измъкваха от капана, качваха си я на покрива и на другия ден слизаха за още. Само професионалисти могат да се борят с тая гад.

# 617
Да, да.
Просто докато дойде фирмата да напръска, ще сложа отрова. Ще направим и абонамент, защото трябва да се поддържа иначе ще се появят пак (ако успеят да ги разкарат).

# 618
  • Варна
Здравейте, следя темата и съм си намерила много полезни съвети. Благодаря за споделения опит!
Имам следния проблем: прибирах един сгъваем метален сушилник и ударих стената, сега има линия от боята на стената. Пробвах да го махна с гъбичка, препарати - не мърда. Кофти се вижда чертата...
Някакви идейки?
Скрит текст:

# 619
  • до най-прекрасния мъж
Пробвай с най-обикновена гумичка за молив, мека. При мен действа безотказно.

# 620
  • Варна
Пробвай с най-обикновена гумичка за молив, мека. При мен действа безотказно.
Яко търкане падна, леко просветля, но си стои...

# 621
  • до най-прекрасния мъж
Бре, каква ще да е тази боя? Нямаш ли малко латекс от същия цвят? Стената е грапава и няма да личи, ако леко с едно памуче го нацапкаш отгоре. Друг вариант леко с лакочистител да пробваш, вероятно е блажна боя и гумата се плъзга отгоре.

# 622
  • Варна
За съжаление нямам от боята, апартамента е боядисан миналото лято Angry затова ми се ще да го махна
Инъче с гумата махнах 2-3 други черти, благодаря ти!

# 623
  • I want it all and I want it now.
Магическа гъба на Сано , но не съм ползвала. Похвалиха ми я че действала. Имало и тема в форума😀

# 624
  • София
С магическите става ,обаче като гледам чертата е доста плътна и ще вземе да изтърка и боята. Случвало ми се е. Ако има от боята,може да търка с гъбката и после да боядиса ако много се изтърка. Винаги се остава от оригиналната боя, дори и в малко бурканче от детско пюре, за да има за такива случаи.

# 625
  • Варна
С магическите става ,обаче като гледам чертата е доста плътна и ще вземе да изтърка и боята. Случвало ми се е. Ако има от боята,може да търка с гъбката и после да боядиса ако много се изтърка. Винаги се остава от оригиналната боя, дори и в малко бурканче от детско пюре, за да има за такива случаи.
Нямам от боята, защото сме на квартира Angry (инъче си пазя от боите, но този път нямам).
Някакъв препарат да сложа ли на магическата гъба?

# 626
  • София
Нямам от боята, защото сме на квартира Angry (инъче си пазя от боите, но този път нямам).
Някакъв препарат да сложа ли на магическата гъба?
С нея внимателно че доста бързо сваля боята, това чисто бял цвят ли е? За латекса питам. може да си купиш акрилна боя от книжарницата и с нея да намажеш, но ако цвета е същият иначе ще стане гадно.

# 627
  • Варна
това е проблема, че не е бяло, а "слонова кост" и на много видно място, затова ме хвана яд...

# 628
  • оттам, откъдето започва България
Според мен с магическата гъбка би трябвало да стане. Пробвай, все пак основата ти е бяла (дори и слонова кост да е цветът, не е чак толкова фрапиращо при почистване).
И не се ядосвай толкова, защото животът ни не е само чистене. Има много по-хубави неща, на които да се радваме и да сме благодарни. Но това го осъзнах с течение на годините. Вече не се ядосвам за битовизми. Те са поправими.

# 629
В краен случай можеш да залепиш някакъв стикер там.

Общи условия

Активация на акаунт