Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сглобяеми къщи 4

 • 68 366
 • 654
 •   2
Отговори
# 30
 • Мнения: 4 867
Определено проектите са различни за различните видове строителство. Не сме се спряли на фирма. Ние си работим с една строителна фирма, която смятаме да използваме за строежа, но и архитекта, който ни прави проекта също ще ни предложи фирми. Не е задължително да е фирма, която се занимава само със сглобаеми къщи. Фирмата, която имаме предвид строи и монолитни и сглобяеми къщи. Малко скъпичко взимат, но пък работят перфектно. Проблемът е, че имат много клиенти и дано успеем да се вмъкнем в графикът им. Скоро приключиха цялостен ремонт на апартамента на синът ми и всичко беше изпълнено качествено и в срок. Когато стане готов работния/техничиски проект с количестевно стойностни сметки ще го предоставим и на други фирми и според офертата ще преценявяме.


Последна редакция: сб, 25 май 2019, 22:27 от fatalina

# 31
 • Мнения: 107
Добър ден на групата...Признавам не съм чела старите теми.
Ще се радвам и ще съм благодарна ако някои ми даде  информация .
На кратко “
1. днес месец юни 2019 година кои са иновативите в сглобяемите къщи.В отношение ефективност.
2.Коя конструкция е най добра и ефективна днес
3.Коя фирма е лидер ,в отношение качество
4.Коя фирма работи зад граница
5.За какво и в какво трябва да внимавам.
Ще се радвам да получа вашите съвети ..
Благодаря
:": Да допълня..За Италия .Парцелът е равен 650 км ..Климатичните условия са умерени..В смисъл рядко за сега пада сняг.

# 32
 • София
 • Мнения: 576
Здравейте, последно време и аз се замислям за такава къща, колебая се между преносимите и тези от контейнери.Бих се радвала, ако някой сподели лични впечатления.Благодаря!

# 33
 • Мнения: 126
Здравейте, може ли някой който вече си е построил такава къща да се включи. Ние искаме първо да видим такава, където хората вече живеят преди да предприемем нещо.

# 34
 • Мнения: 148
Здравейте! Включвам се с въпроси Simple Smile
От около година вече действаме по проект за сглобяема с монолитен подетаж/сутерен, заради особеностите на терена. Вече имаме всички проекти и предварителни договори, чакаме за окончателно разрешение за строеж, затова започнах да се оглеждам за оферти.
Първото, с което се сблъсках, беше, че фирмите масово предлагат сглобяеми къщи с дървена конструкция, а при нас проектантът е заложил метална. В тази връзка се изредиха сума ти строители да ме убеждават, че металната била по-лоша, а дървената - по-добра и т.н. В интерес на истината, освен чисто емоционални аргументи, почти не ми изтъкнаха по-сериозни такива. Все пак доста се пообърках .... Озадачава ме фактът, че самите строители си настояват на дървото, и то масово. Дали защото е по-лесно и по-бързо, или по други причини? А може би не са толкова добри с метала? В такъв случай - бихте ли ми препоръчали строителна фирма за такива къщи, за предпочитане от Североизточния регион (Варна, Добрич, Балчик).
Предварително благодаря за всички за помощта!

# 35
 • Мнения: 4 867
И нас ни убедиха, за конструкция от дърво, вместо метал, като основните ни мотиви бяха, че цената на дървенити е по-ниска.
Ние също сме на етап издаване на РС. Събираме оферти от строителни фирми и се надяваме есента да започнем сроежа.

# 36
 • В.Търново
 • Мнения: 5 954
Тъкмо се навия за сглобяема къща и се намира някой познат да ме разубеди! !

# 37
 • Мнения: 276
Моля за мнения за варненската фирма MyPerfectHome, някой ползвал услугите им или препоръчайте друга фирма от която сте доволни ,четох също че в тези къщи шумоизолацията от стая в стая не е много добра,какво може да се добави при изграждането за подобрение  ?

# 38
 • Бургас
 • Мнения: 145
Здравейте, как финансирате строежа на такава къща? Ипотека банките едва ли дават за несъществуващ имот.. Малко ми е объркано ако някой знае.

# 39
 • Перник
 • Мнения: 4 398
Здравейте, как финансирате строежа на такава къща? Ипотека банките едва ли дават за несъществуващ имот.. Малко ми е объркано ако някой знае.


С потребителски кредит, или ипотека на друг имот.

# 40
 • Мнения: 1
Здравейте всички, в процес на приключване сме с документалната част на земята ни и сега избираме фирма на която да се доверим.
Спрял съм се на 2 фирми които ми вдъхват надеждност и съм в процес на уреждане на среща.
Изчетох голяма част от темите, може би не всичко, но не успях да намеря информация за Бонис комерс(http://bonisbuild.com) сглобяеми къщи с метална конструкция, та някой има ли наблюдения, мнение или най-добре ако има опит от първо лице с тях моля да сподели.
Просто все още се чудя дали да е с дървена или метална конструкция ако може и тук да кажете плюсове и минуси, който има наблюдения.
Здравейте, и аз съм на етап прочаване на фирма, която да ми проектира и изгради сглобяема къща с метална конструкция. Бихте ли споделили дали открихте Вашият изпълнител и на коя фирма се спряхте. Видях от поста Ви, сайта на тези Бонис билд, но информацията е много оскъдна и доста стара от 2017г. Дали изобщо съществуват или са поредните измамници?!.
Ако някой друг в темата даде може да даде координати на фирми от личен опит ще съм благодарна. Много се дразня, че никой не предляга цялостна услуга от подземни комуникации, фундамент до ключ. В голяма чуденка съм. Става въпрос за Софийска област. Не искам дървена конструкция.


Здравейте,
видях публикацията и реших да пиша, защото се чувствам длъжен да предупредя хората за фирмите  БОНИС КОМЕРС и БОНИС БИЛД. Ако чуете имената на тези фирми бягайте далеч от тях. Изключително некоректни. Неспазващи срокове, некачествена работа и некачествени материали!!!

# 41
 • Мнения: 4 867
Много благодаря, че се включихте. Не съм се насочила към тях, но е добре, че предупредихте.

# 42
 • Мнения: 3
Здравейте,

Пиша този пост с цел да информирам всички, които са пред избор на фирма за строителство на сглобяема къща, за да не направят нашата грешка! Фирмата е Мисия нов дом с управител Димитър Стефанов Желев, ЕИК 203422336.

В началото вървеше добре, големи приказки за качество и коректност. Подлъгаха ни. Лъжите и мотаенето за сроковете бяха всяка седмица. Към момента сме "овътрени" с няколко наема, тъй като срокът за предаване на обекта "качествено и в срок" не е изпълнен от тяхна страна, няма и да бъде, тъй като Димитър Желев се покри тотално! От наша страна нямаха и ден забавяне на плащанията. Чашата преля, когато започнаха довършителните работи и лъсна "майсторството" на тези хора. Оказа се, че още при основата са объркали всичко и плочата се е получила с над 18 см. наклон! Цялата къща е крива! Прозорци, первази, но най-вече подовете. При уговорка височината от пода до тавана да е 2,60 м., разликата само в една от спалните от ъгъл до ъгъл по диагонал е 6 см! След като извикахме господин Желев и компания да им покажем ВИДИМОТО С ПРОСТО ОКО, те реагираха изключително нелепо. Един от "майсторите" не спря да подхвърля едно нивелирче по пода и да повтаря, че имало не повече от 2 см отклонение! Пълен абсурд! Всеки, който влезеше в тази къща, ни казваше, че видимо нещо не е наред, само за строителите всичко беше ОК. Започнаха да отричат и да ни казват, че ние се бъркаме и не виждаме добре. Извикахме вещо лице, за да не е нашето мнение срещу тяхното. Нещата, които се установиха след това, не само потвърдиха опасенията ни, но и много повече. Тотално несъобразяване с одобрения проект, както е посочено, че трябва да бъде в договора за строителство, който ни бе предоставен от самия Димитър Желев. Изградили са конструкцията върху напълно крива основа, без полагането на ЗАДЪЛЖИТЕЛНА! нивелираща замазка. Неговото обяснение защо не е положил задължителната замазка (чак след като адвокатът ни се свърза с него) е, че не го било пишело в договора и не бил длъжен да го прави! Това звучи ли ви като адекватно обяснение на човек, занимаващ се със строителство, който твърди на сайта си велики неща за качеството на материалите и работа на фирмата му? Кой нормален строител би изградил цяла къща върху фундамент, който има отклонение цели 18 см, много далеч от допустимото от закона!?! Кой уважаващ себе си строител би построил крива къща?! Упражняваха се по редене на ламинат, предполагаме с цел да не забележим кривите подове, като на места нараниха ламината и го положиха така, че има дупки между первази и ламинат! Абсолютна лаишка история. Два пъти опитваха да оправят връзките за душовете в двете бани - и в двете и двата пъти пълен провал! Към момента къщата няма монтирани улуци, за които е платено!!!

Мога да изброявам поразиите на тези некадърници още много. Всичко, което е установено от вещото лице, е заснето и описано, ние също заснехме всичко, което тези хора оставиха след себе си. От тук нататък ще се опитаме да потърсим правата си, но се надявам за в бъдеще да няма повече опарени от тези измамници, тъй като поради липсата на информация за тази фирма, ние избрахме тях, което сега отчитаме като фатална грешка. Затова и пиша този пост, трябва да се даде гласност! Не може да прибират пари, които не са техни, да не изпълняват договорките! Това се нарича кражба и измама, и е престъпление! Към момента Димитър Желев трие всичко, което пиша на страницата на фирмата във ФБ, вместо да се защити - гузен негонен бяга! НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ С ТАЗИ ФИРМА!! НЕ САМО СА НЕКОРЕКТНИ, А И МЕКО КАЗАНО НЕКАДЪРНИ!

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 16:25 от Saturday_morning

# 43
 • В.Търново
 • Мнения: 5 954
Тази фирма съм я чувала, но не съм попадала на лоши коментари, може би, защото не съм търсила такива.Пожелавам ви да успеете срещу тях, но за съжаление мисля, че ще е безуспешно.Те така си правят договорите, че после съда да не може да ги бутне.
Аз също се интересувам за сглобяемите къщи, но в район В.Търново.Знсм за Търново за двама, които строят такива къщи.Единия е Боян, а другия Николай.Не знам от къде да събера отзиви за тях.

# 44
 • Мнения: 126
Здравейте, искам да споделя отзиви за фирма "Братя Пашкулеви" - Брацигово. Срещнахме се с тяхр бяха много любезни, показаха ни готови конструкции и отговориха на всичките ни въпроси. Освен това ни заведоха да видим 3 готови къщи и една в процес на строеж. Едната от готовите къщи е строена 2009 година и изглеждаше много добре. Жената каза, че е много доволна и се топли само на климатици, защото къщата е перфектно изилирана. Харесаха ни като фирма и като изпълнение.

Общи условия

Активация на акаунт