Сглобяеми къщи 4

• 130 634
  • 776
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Двете фирми предлагат различни технологии: Суит Хоум - с дървена конструкция, а Хонка - от цели трупи, внос. Вторият тип строителство е много скъпо. Първо се ориентирайте каква технология предпочитате и тогава търсете фирма. Успех!

# 226
Да, Хонка е скъп вариант, но имат много красиви къщи.

Друга българска фирма е https://www.ecozid.com/.

# 227
  • София
mars1, и за трите само положителни отзиви съм чела. Имат и доста построени къщи, които могат да се видят на сайтовете им, вероятно и на място.

# 228
Общо взето която и фирма се избере все са от един дол дренки. Винаги ще имат недостатъци. Въпросът е коя има най-малко такива.
Ето ние вече 4-ти месец строим с Тед Хаус. Е, няма такъв хаус. Никаква организация. Два пъти ни сменят така наречиният тех. ръководител на обекта, който обаче цифром и словом 2 пъти е идвал на място. ММ сам ходи и се оправя с поредните изпратени работници. Забележете, че не казвам майстори!!!Те пък от своя страна бързат да претупат работата, защатш имат ощи пони 5 къщи, които ги чакат. Знаят само да мрънкят и да намират кусури на предходните такива, да си изсер... отпадъците навсякъде и да си заминат. Налага се ММ да звъни във фирмата по Н на брой пъти, да идват наново и да си оправяват нещата, до колкото това и възможно. Явно фирмата си е превишила капацитета и наема в движение сульо и пульо да  работи. Разни дървени фирософи селяндури, които и проекти не могат да четат. Пакетът ни Премием до ключ, но не правят стотици неща. Ще ни поставят гранитогрес, който се оказа обаче, че ние трябва да си го купим и да се погрижим да ни го докарат на място, но нямали майстор, който поставя замазка под плочите. Е, това как ви се струва. Търчат да правят къщи по Гърция, а тук остивили нещата на самотек.
 С две думи не сме доволни и не ги препоръчвам. А уж бяха от най-добрите. Ако
не сте там лично и не си движите нещата, не хабите по 100 нерви нищо не се получава, а дори и така не се получава това, които сте мислили и очаквали. Дано скоро прикрючаг и да се изриват, че не мога да ги изтрайвам и стискаме зйби с ММ да не изядят и боя накрая.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 06:25 от fatalina

# 229
Общо взето която и фирма се избере все са от един дол дренки. Винаги ще имат недостатъци. Въпросът е коя има най-малко такива.
Ето ние вече 4-ти месец строим с Тед Хаус. Е, няма такъв хаус. Никаква организация. Два пъти ни сменят така наречиният тех. ръководител на обекта, който обаче цифром и словом 2 пъти е идвал на място. ММ сам ходи и се оправя с поредните изпратени работници. Забележете, че не казвам майстори!!!Те пък от своя страна бързат да претупат работата, защатш имат ощи пони 5 къщи, които ги чакат. Знаят само да мрънкят и да намират кусури на предходните такива, да си изсер... отпадъците навсякъде и да си заминат. Налага се ММ да звъни във фирмата по Н на брой пъти, да идват наново и да си оправяват нещата, до колкото това и възможно. Явно фирмата си е превишила капацитета и наема в движение сульо и пульо да  работи. Разни дървени фирософи селяндури, които и проекти не могат да четат. Пакетът ни Премием до ключ, но не правят стотици неща. Ще ни поставят гранитогрес, който се оказа обаче, че ние трябва да си го купим и да се погрижим да ни го докарат на място, но нямали майстор, който поставя замазка под плочите. Е, това как ви се струва. Търчат да правят къщи по Гърция, а тук остивили нещата на самотек.
 С две думи не сме доволни и не ги препоръчвам. А уж бяха от най-добрите. Ако
не сте там лично и не си движите нещата, не хабите по 100 нерви нищо не се получава, а дори и така не се получава това, които сте мислили и очаквали. Дано скоро прикрючаг и да се изриват, че не мога да ги изтрайвам и стискаме зйби с ММ да не изядят и боя накрая.
Искрени съчувствия от моя страна. Точно от това много се страхувам. Ние сме на етап подаване на проекта ни в Общината за разрешение за строеж и започваме събиране на оферти на строителни фирми за груб строеж. Ще строим може би с бригади, защото искаме да строим официално до 100 кв.м, за да не даваме грешни пари на строителни фирми. Търсим хора само с препоръки пък ще видим докъде ще я докараме..

# 230
  • София
fatalina, дано приключат бързо и без недостатъци!
Доста положителни отзиви видях и много ми харесва на вид всичко построено, което имат на сайта. Имах ги предвид, но явно са се надценили. Жалко е да си съсипят имиджа.
Би ли казала какви слоеве са външните стени? При тях не съм виждала изрично описана паронепропусклива мембрана вътре, а няколко от другите големи слагат. Във фб-групата доста хора твърдят, че е задължително да има.

# 231
fatalina, дано приключат бързо и без недостатъци!
Доста положителни отзиви видях и много ми харесва на вид всичко построено, което имат на сайта. Имах ги предвид, но явно са се надценили. Жалко е да си съсипят имиджа.
Би ли казала какви слоеве са външните стени? При тях не съм виждала изрично описана паронепропусклива мембрана вътре, а няколко от другите големи слагат. Във фб-групата доста хора твърдят, че е задължително да има.
Изобщо не е задължителна такава мембрана. Ние искахме външен слой с магнезиеви плоскости, но те не работат с такива, а и така много си оскъпаваше къщата.Стената ни 25 см. Вътре в средата каменна вата. Вътре два слоя гипсокартон по наше искане. Отвън ОСВ, изолация, замаска с мрежа и отгоре релефна мазилка. Проблемът ни не е с основните бригади, а с ВиК и ел. техника. Сега ще видим довършителните как ще са.

# 232
  • София
Благодаря за споделеното!
Мен тая мембрана все ме гризе. Четох разни неща и изводът беше, че там, където има големи годишни температурни разлики, трябва мембрана. Иначе неминуемо след десетина години вътре в стената започвало гниене заради влагата, която излиза от стаята и не се отделя от стената, понеже OSB-то пречи. Нещо такова. Факт, че доста фирми намират за излишно и че в САЩ рядко се слага. Въпросът е как се преценява на кого да се довериш и кое е важно, за да се избегне това.
Стискам палци бързо да приключите и да покажеш резултата.

# 233
  • София
Страхотна инфромация! Много съм щастлива, че открих темата, защото се бях ориентирала към СК заради цената, и сигурно щях да остана с пръст в уста и много псуваща по средата на процеса, когато остановя, че нямам пари да продължа. Цените ми излизат същите като за монолитна конструкция, явно ще трябва още мислене.

Много благодаря, на всеки, помогнал с каквото може и през каквото е минал!

# 234
Здравейте, прочетох цялата четвърта тема и определено строежа на мечтаната сглобяема къща не е за мен. Има ли някой опит със строене без лично присъствие?. Живея в Германия и няма как да се занимавам с търсене на общаци или купуване на гранитогрес. Каква е точно ролята на техническия изпълнител?

# 235
Здравейте, прочетох цялата четвърта тема и определено строежа на мечтаната сглобяема къща не е за мен. Има ли някой опит със строене без лично присъствие?. Живея в Германия и няма как да се занимавам с търсене на общаци или купуване на гранитогрес. Каква е точно ролята на техническия изпълнител?
http://www.vedaconbg.com/courses/courses-13
В нашият случай техниеският ръковдител би следвало да координира цялата дейност по изградане на къщата, да изпраща една след друга бригадите и да следи графика и качесвото на свършената от тях работа. Познай обаче дали и колко от това прави, като явно фирмата го е наела да ръководи строежите на поне още няколоко къщи.
Според мен няма да намериш фирма, която да изпълни всичко от фундамента до ключ и до въвеждане на обекта в експлоатация/право на ползване.
Поне аз след доста задълбочено търсене не открих такава. Обичайно искат ти да си изградиш фундамента и да си свържеш къщата с ВиК и ток и тогава те да започнат да изграждата самата СК. И разбира се при тази ситуация, ела да видиш как намират кусури на бригадите, които преди тях са изградили фунадамента и са осигурили кабели, вода и канал. Все нещо не им е ок.

# 236
Ние подписахме договор, в който изрично пише какво трябва да свършат и как да го свършат, но за монолитна къща.  Пращат ми снимки всеки ден, а уикенда ходя да видя наживо. Заплащането е на етапи. В договора изрично пише да водят и цялата документация включително издаване на удостоверението за завършен груб строеж. Може би ако ходехме всеки ден щяха да се стараят по-добре, но ние и без това нищо не разбираме. Вече сме на етап покрив и не сме се занимавали много. Спокойни сме, че имаме легален договор с легална фирма и при проблем ще си търсим правата. Договорът е до груб строеж, за да не влезе ДДС в довършителните работи, иначе сумата нараства още. После ако ни хареса крайния резултат ще ги наемем и до ключ. Възможен е варианта за по-малко ангажимент, но за съжаление без гаранция за качество.

# 237
То ние също сме с договори, но проблемите не са в грубият строеж, а се появават точно в довършителните работи. При нас грубият строеж, покрив и дограма станаха като с магическа пръчка за 2 седмици. После започнаха изненадите с ел. и ВиК.

# 238
http://www.vedaconbg.com/courses/courses-13
В нашият случай техниеският ръковдител би следвало да координира цялата дейност по изградане на къщата, да изпраща една след друга бригадите и да следи графика и качесвото на свършената от тях работа. Познай обаче дали и колко от това прави, като явно фирмата го е наела да ръководи строежите на поне още няколоко къщи.
Според мен няма да намериш фирма, която да изпълни всичко от фундамента до ключ и до въвеждане на обекта в експлоатация/право на ползване.
Поне аз след доста задълбочено търсене не открих такава. Обичайно искат ти да си изградиш фундамента и да си свържеш къщата с ВиК и ток и тогава те да започнат да изграждата самата СК. И разбира се при тази ситуация, ела да видиш как намират кусури на бригадите, които преди тях са изградили фунадамента и са осигурили кабели, вода и канал. Все нещо не им е ок.

Благодаря за информацията, определено ще се помисли наново за целия ми план. Моята наивна представа беше, ние да направим основата & необходимите комуникации за месец и после някой да поеме докрай построяването на къщичка до мазилка. Бани, паркети и прочие ще прави друг майстор от Варна. Но сега ще помисля два пъти, за сезонна къща ми се струва много нерви. Вече втори случай на германци познати имам, който си поръчват къщи от Румъния - едните контейнери, а другите готова къща. Понеже вторите са ми съседи наблюдавах целия строеж - дойде един камион с цели готови стени (прозорци, изолация, кабели всичко направено) и цак-цак за има няма месец къщата беше готова. Друга бригада удари замазката и трета бригада направи вътре всичко. 8 месеца им отне от фундамент до край.

Ще се заема с проучване на пазара около Варна, да видим какво ще излезе.

# 239
Ние подписахме договор, в който изрично пише какво трябва да свършат и как да го свършат, но за монолитна къща.  Пращат ми снимки всеки ден, а уикенда ходя да видя наживо. Заплащането е на етапи. В договора изрично пише да водят и цялата документация включително издаване на удостоверението за завършен груб строеж. Може би ако ходехме всеки ден щяха да се стараят по-добре, но ние и без това нищо не разбираме. Вече сме на етап покрив и не сме се занимавали много. Спокойни сме, че имаме легален договор с легална фирма и при проблем ще си търсим правата. Договорът е до груб строеж, за да не влезе ДДС в довършителните работи, иначе сумата нараства още. После ако ни хареса крайния резултат ще ги наемем и до ключ. Възможен е варианта за по-малко ангажимент, но за съжаление без гаранция за качество.

Значи вместо технически ръководител, по-добре да се оглеждам за читав адвокат. Това не е лоша идея, ще потърся из Варна. Може би има и фирми специализирали се точно за такива като мене.

Общи условия

Активация на акаунт