Сглобяеми къщи 4

• 130 747
  • 776
  •   1
Отговори
# 465
https://karmod.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8
Някой изпозлвал ли е услугите им за сглобяеми къщи

# 466
Здравейте, много полезна информация намерих във форума. Чудесно е , че отделяте време да споделите своя опит. И нас ни предстои строеж на сглобяема къща, клоним към такава с дървена конструкция. Тепърва предстоят срещи с такива фирми - към момента съм се насочилила към Тед хаус , но следя и отзиви за други фирми. За съжаление не виждам такива фирми с представителство в гр Бургас. Парцела е в село на 15 км от гр Бургас и предпочитах местна фирма с цел по лесна и добра комуникация , но такава не съм намерила. Ще се радвам , ако някой има повече информация да я сподели.Въобще всяка споделена информация от хората , които в момента минават по този път е много ценна, не е истина как за последната година цените на тези къщи са вдигнати с 20% поне.
Здравейте и на Нас ни предстои строеж на сглобяема къща. Ние също ще строим в провинцията в Ямбол. Доста време проучвахме фирмите по интернет, но от там не успяхме да получим пълна и обективна представа. Това наложи да контактуваме с различни фирми, които строят такъв тип къщи и да посещаваме обекти, които са строили. Смятаме, че това е най-добрата стратегия да се видят обекти, които са в процес на строеж и завършени обекти както и да се говори със собствениците относно предимствата да живееш в сглобяема къща, както и тяхното мнение. Засега сме се спрели на Хубав дом, защото посетихме три тяхни обекта, разговаряхме  със собствениците на къщите, които споделиха че са доволни от услугите им. Тази седмица ще приключи уточняването на идейния проект с архитекта, който по късно ще премине на техническа фаза. Ще Ви информирам как върви целият процес, защото явно той се оказа доста сложен и дълъг.

# 467
Привет, нова съм във форума и се вълнувам от следната информация:
Родителите ми имат стара полуразрушена къща в едно село, могат ли на нейно място вместо да я стягат и ремонтират да поставят сглобяема къщичка със същите размери и трябват ли им разрешения за новата ?
Търсих инфо, но не мога да получа еднозначен отговор.

# 468
Здравейте! Поради огромни проблеми с ВиК в Стара Загора в жилищен блок,стигнахме до заключението,че ще е много по-добре да си направим и ние една такава къщичка. Бих помолила за мнения,плюсове и минуси за стоманените конструкции. Оттам идва въпроса с финансите...понеже сме с ипотека вмомента,предполагам,че като се отървем от апартамента ще трябва парите директно да се върнат по нея. Следователно дали е възможно да издигнем такава къща с ипотечен кредит,защото потребителските се връщат за по-кратко време,а и не съм сигурна дали ще отпуснат достатъчно голяма сума.
Моля също така да ми дадете някои коректни фирми,които да правят и фундамента и ориентировъчни цени за около 80 кв.м,едноетажна. Извинявам се ако прекалено съм "разводнила" поста си и Благодаря предварително! Simple Smile

# 469
Здравейте! Поради огромни проблеми с ВиК в Стара Загора в жилищен блок,стигнахме до заключението,че ще е много по-добре да си направим и ние една такава къщичка. Бих помолила за мнения,плюсове и минуси за стоманените конструкции. Оттам идва въпроса с финансите...понеже сме с ипотека вмомента,предполагам,че като се отървем от апартамента ще трябва парите директно да се върнат по нея. Следователно дали е възможно да издигнем такава къща с ипотечен кредит,защото потребителските се връщат за по-кратко време,а и не съм сигурна дали ще отпуснат достатъчно голяма сума.
Моля също така да ми дадете някои коректни фирми,които да правят и фундамента и ориентировъчни цени за около 80 кв.м,едноетажна. Извинявам се ако прекалено съм "разводнила" поста си и Благодаря предварително! Simple Smile

До колкото съм запозната, банките не отпускат ипотечни кредити за СК. Иначе за 80 кв.м. с фундамента и до ключ си предвидете поне 120 000 лв. В Стара Загора е една от най-добрите фирми за СК, Дом Комфорт https://www.domkomfort.bg/idejni_proekti.html
Те работат с подизпънители за фундамента.

Elantra, да трябва проектиране и РС. Ако архитектът Ви успее да го представи като реконструкция може без РС, но малко трудно. Това е коренно различно строитерство и има специфика. Фирмите, които правят такива къщи си имат архитекти и проектанти и най-добре с тях да се консултираш.

# 470
Здравейте, нова съм в темата и бих била бладарна на малко инфо.

Насили сме се към бунгало  нещо такова

Бихте ли споделили дали някой от вас има информация как са цените за този тип, към коя фирма е най-добре да се обърнем, ние ли трябва да правим основи. И най-вече за тези изолации. Там тотално се обърках. Колкото повече чета толкова по-заплетено ми става в главата

# 471
Здравейте, нова съм в темата и бих била бладарна на малко инфо.

Насили сме се към бунгало  нещо такова

Бихте ли споделили дали някой от вас има информация как са цените за този тип, към коя фирма е най-добре да се обърнем, ние ли трябва да правим основи. И най-вече за тези изолации. Там тотално се обърках. Колкото повече чета толкова по-заплетено ми става в главата

Здравейте,
Ето например тези юнаци са посочили цена "около 16 000 лв." ...за "буГало алпийски стил" с РЗП около 35 м2. От сайта им разбирам, че правят и основи.

А тези пък са дали  базова цена 28 800 лв. без ДДС за 48 м2 на бунгалото от първата ви снимка.  Вероятно с основи и завършено ще излезе поне около 40-50 000 лв. 

Относно  "...как са цените за този тип, към коя фирма е най-добре да се обърнем, ние ли трябва да правим основи. И най-вече за тези изолации...", може да изчетете темата (с предходните издания). Всички тези въпроси са описани доста подробно назад. Аз самият се ориентирах почти за всичко, което ме интересуваше за един евентуален бъдещ проект. Конкретният тип от снимките ви няма много голямо значение за цената, става дума пак за сглобяема къща, просто е с т. нар. "алпийска" архитектура. Ако говорим само за постройката с фундамента и нищо повече, очевидно имат значение най-вече вложените материали, степента на качество на изпълнението, степента на завършеност, дали е за целогодишно постоянно обитаване или само за кратки летни почивки, ЗП, РЗП, дебелина на стени, денивелация на терена... такива неща. Например ивични основи на равен терен в момента биха стрували около150-200 лв/м2. А при денивелация... ако теренът не може да се заравни, за ориентир добавяйте по 15-20 лв. на м2 фундамент за всеки 10 см. разлика във височината между най-ниската и най-високата точка на терена,  върху който попада строителното петно.

Успех с начинанието!

# 472
Следва да се предвидят разходи за проектиране, РС/тези двата са валидни при къща с фендамент/, свързване на имота и къщата с ток, вода, за отопление и обзавеждане на санитарно помещение, мълниезащита, осветление, врати и т.н.

# 473
  • Пловдив
някой с опит около Пловдив ?
Планирам да се вкарам в подобна беля с един парцел под Сърнена Средна Гора
на 0м от регулацията на селото Е /ще се почва с вкарване в регулация / след което си мисля за контейнерна сглобка от тук http://www.mig-03.com/sites/default/files/broshura_2020.pdf нещо 30+20м2

Района ми е Брезово ще проверям какви са изискванията за такъв тип "жилища" в тоз край /разрешително?/
не знам как седи въпроса- те първа ще проучвам какво ми трябва за присъединяване към ВИК и ЕЛ?

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 12:24 от MAMA GALQ

# 474
Аз също съм пред такова решение за УПИ в Храбрино (любимото ми село) с ток и вода до самия имот.
Като мисля за 100-на кв.м едноетажна СК с много прозорци за прекрасната панорама там Simple Smile
Почвам да чета за фирми и т.н.

# 475
Здравейте, имам един въпрос но не е свързан точно със сглобяемите къщи или поне за сега не е. Харесахме едно място, неравно е но е в село, което ни харесва а цената е доста изгодна. Има стара къща с чардак и каменни основи. Не мога да преценя, дали е за събаряне или за стягане. Как да преценя?Фирма ли да викна?Какъв точно човек или фирма ми трябва?Благодаря!

# 476
  • София
Според мен Ви трябва констуктор, или някакъв друг строителен инженер (може и архитект, предполагам). Има фирми, доколкото знам, които с това се занимават; но не съм ползвала и не мога да дам препоръка.

# 477
  • Варна
Инженер конструктор трябва да оцени сградата.

# 478
Инженер конструктор трябва да оцени сградата.
Да, така е, но за да се извърши въпросната оценка са необходими базисни документи. Одобрни проекти, РС или Акт 16, НА или някакъв друг документ, от който да е видно година на построяване на къщата или на въвеждането й в експлоатация. Иначе "една жена ми каза, че къщата е от еди коя си година .." ще бъде трудно и оценката ще бъде само на око. Няма да е технически издържано да се направи техническо обследване на сградата.

# 479
  • София
Често за стари сгради липсва техническа документация, а пък където я има не е сигурно, че реално е изпълнен проектът. Ние се интересувахме за нашата къща и се оказа, че може да се направи обследване и да се определи състоянието на сградата. Конструктор идва, гледа и с чукче се разбива и се гледа на определени места и от вътре какво има в стените, къде е бетон, къде е тухла. Общо взето си е археология. Гледат и гредите на покрива, има ли течове. Ние ще се наложи да правим тази процедура, за да преценят може ли да се махне една стена и да се постави стълба без да падне пода на втория етаж. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт