Петокласници - 2018/2019- Тема 2

• 50 820
  • 765
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Dive, браво на детето.
Моята е "аматьор"-плувец. Организират им всяка година Коледно мини състезание, тя на опашката, но доволна.
В София няма промяна с олимпиадите, изрично записано на страницата и на двете училища. Само МБГ е променено.
http://ruo-sofia-grad.com/новини/грипна-ваканция-в-област-софия-град-0

# 121
  • София
Чета и не разбирам за София как ще стане оформянето на оценките? По-скоро кога? Ние имаме невърнато класно...
Ето заповедта:

Грипна ваканция в област София-град
Изх.№РУО1-2212/25.01.2019г.
ДО
ДИРЕКТОРИТЕ НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДИРЕКТОР,

Във връзка с обявена от Столичната регионална здравна инспекция грипна епидемия в област София-град, със заповед № РД 09-536/25.01.2019г. на министъра на образованието и науката дните от 28.01.2019 г. до 04.02.2019 г. (вкл.) са обявени за неучебни дни за учениците от област София-град.

Запазва се графикът за провеждане на състезания и олимпиади.

Запазва се и графикът на междусрочната ваканция.

Необходимо е да създадете организация за приключването на първия учебен срок, както и за преструктуриране на учебното съдържание.

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК  НА РУО
СОФИЯ-ГРАД

# 122
  • София
ЗаСлон, оформянето тече вече, ще ги оформят на база, а това което имат, а време за проверка на класни и контролни има. Учителите са на работа. Както писах наборката вече има една срочна оценка (те са с bgclas) , при баткото също започнаха да се появяват (при него от 2срок ще има ел.бележник - shkolo, днес ми правиха активацията и са започнали нанасяне на оценки от 1 срок и срочни оценки), в петък и при двамата са събрани бележниците.

# 123
  • София-Младост
Ще ги оформят на база оценките до момента...просто няма да имат възможност за повишение евентуално. Даже имам получени вече шест срочни оценки.

# 124
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нашият има 4 оценки - литература (без български), ЧП, английски и история.
колко трябва да са?
музика, изобразително, физическо, ИТ... ще имат ли срочни оценки?

# 125
При нас оценките са ок.60-70 общо без физическо, музика и рисуване.
Не разбирам почти всяка година има грипна. Защо учителите не си планират така изпитванията и контролните, че да не остават за най-последния възможен момент. Само образуват стрес на децата.
По ИТ ще имат срочна, защото нашата учителка беше пратила прогнозна оценка.

# 126
  • София
Някъде четох, че по "новата програма", каквото и да означава това (баткото ни е по новата програма, но неговата нова е по-става от тази на наборката), ще имат оценки, дори и 1 час/седмица да се изучава.

# 127
дъждец, питах за срочните оценки, защото не разбрах колко ще са.
а нали уж влизали в бала... Sad
не разбрах и дали СИП, ЗИП, допълнителния чужд език ще имат срочна.

# 128
  • София-Младост
нашият има 4 оценки - литература (без български), ЧП, английски и история.
колко трябва да са?
музика, изобразително, физическо, ИТ... ще имат ли срочни оценки?
По музика и ИИ има срочни...по ИТ...до сега от някакво входящо има само 1 оценка. Физическото...там текущи няма, за мен физическо, музика и изобразително трябва да са само "зачита се".

В кой бал влизат? Не казвай само за кандидатстването след 7-ми клас, защото това не е така, поне на този етап. Надявам се и за в бъдеще.

# 129
  • София
Ала-Бала, и по тези ще имат срочни. Първата нанесена на девойката беше по ФВС, а по музика сподели, че е оформена за 5.

# 130
ммда.
ще чакам значи. Simple Smile нашият пак нищо не разбрал. за него това срочните оценки и контролните са... мловажни работи.

ала-бала, в началото на годината имаше родителска среща и тогава споменаха, че в бала след седми клас влизат оценките от 5 нататък, но не се разбра(или поне аз не разбрах) годишни, срочни, само по някои предмети, като балообразуващи ли...
щях да питам, но ме завъртя работата и не успях.

# 131
  • София
St.Dobri, нормално е нищо да не е разбрал Joy.. Баткото ни е 8 клас и познай кой е по-разбралия от двамата Joy
Това с оценките е обща заблуда сред учителите, предавана от тях на родителите... Ама така е като малко учители четат бг-мамна Wink
В 4 клас ни бяха казали (няколко пъти) как за класирането за 8 клас ще участват в бала оценките от 5, 6 и 7 клас по БЕЛ и Мат.

# 132
  • На морето!
Честно казано и аз не разбрах това с оценките. Ако влизат в бала ще са по БЕЛ и математика, ФВС ще влиза сигурно за някое спортно училище, но не и за езикови гимназии. Поне засега това ми е ясно, уж.

# 133
  • София-Младост
За момента е официално, че в НВО ще влезе материала от пети до  седми, но не и оценките.
Всичко друго за момента не му кажеш обръщам внимание и макар, че го уча, че важни са знанията...изисквам и добри оценка.

# 134
Извинявайте, но ако влизат оценките по МАТ и БЕЛ от 5ти клас нагоре в НВО ще е престъпление. Еми то за кандидатстване за университет не е такава цедка....

Общи условия

Активация на акаунт