Петокласници - 2018/2019- Тема 2

• 50 827
  • 765
  •   1
Отговори
# 150
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
при нас теста е бил на нотите - половинки, четвъртинки... диези, бемоли...
не е у дома, но си спомням някакви странни картинки за пресмятане на нотите.
Simple Smile Simple Smile Simple Smile голямо обяснение дръпнах - четвъртинка + четвъртинка каква нота се получава.
само този тест съм виждала. в дневника не виждам да е оформен по музика.

# 151
  • Перник
Новината на деня - Калоян има 6 на класното по математика!
Вчера господинът казал оценките на 2 от 4-те групи - само 3-ки и 4-ки. Днес е казал и на останалите и нашият се обадил радостен на баща си, който го тормози постоянно да решава задачи. А доволният татко се обади на мен Simple Smile

# 152
  • от Луната
Защо я чакате г-жата за Вайбър-група?
Направете си родителите, ако искате и нея включете.
Ами аз я чакам защото само с половината от родителите комуникирам и имат телефонни номера. Някои родители изобщо не познавам, защото на РС винаги са идвали баба/дядо, а и мисля че класната трябва да направи група в която да основно тя ще пише информация за събития, срещи, оценки и т.н. Родителите и да си направим е все тая Wink
Лулумба, браво на детето  bouquet
Светле, браво и на Калоян  bouquet

По ИТ май имат 2 оценки от входно и едно от този месец и балерината, каза че имала 4, а баща и направо побесня. Уж всичко разбира и е ясно и няма идея какво е сбъркал и какво не знае за тази оценка. А не съм видяла никакви тестове, контролни и класни тази година, освен по математика Всички учители си ги прибират. По математика щяла да има 5, по история 6, но не е сигурна щото не бил любим предмет и повече няма да я питам, а ще си чакам бележника, че само се ядосвам каква е шматка  ooooh!

# 153
  • София
Виктоалиа Т, има полза от родителска вайбър група. В нашата класната не участва. Един да е разбрал/не разбрал и като се повдигне въпроса се получава - за училищен живот(нещо дочуто от дете, учител или прочетено някъде) , за разни организации, за среща за по кафе Simple Smile
Не само децата забравят и ние, та сме си в помощ Blush

# 154
Моята казва, че ИТ тази година е безумно тъп и нямала намерение дори да слуша в час, нещо, за което все повтарям, че е важно. Питах я има ли учебник и ме изгледа възмутено, че само оставало да секат дървета и да хабят хартия за такива глупости Joy Голям еко активист се извъди  Crazy

Виктоалия, нали има заповед на МОН, че контролните вече се връщат. Леле, това ужасно ме възмущава! Как така няма да виждате контролните от важните предмети?!
Учителите имат ли приемни часове?

# 155
  • Перник
Ами аз я чакам защото само с половината от родителите комуникирам и имат телефонни номера. Някои родители изобщо не познавам, защото на РС винаги са идвали баба/дядо, а и мисля че класната трябва да направи група в която да основно тя ще пише информация за събития, срещи, оценки и т.н. Родителите и да си направим е все тая Wink ...
[/quote]

Нашата група във вайбър я направи класната още преди началото на учебната година. Точно така се получава - тя качва информация, ако има нещо за обсъждане - обсъждаме. Много е хубаво и удобно Simple Smile

Тестове и контролни се носят вкъщи за подпис и повечето се връщат на учителите. Но ги виждаме.

# 156
И при нас вече оформиха почти всички оценки, остана само музиката. Има 5 по география,  всичко друго 6 . Радвам се, че господина по география му писа 5 -ца , защото на крайното за срока контролно изкара 4 .Не отвори и страница да прочете - всичко помнел . Е  сега поне разбра , че няма как да помниш толкова добре материала от цял срок . Тогава се ядосах , но нищо не му  казах и резултата се видя , но пък си  му е за урок.
Очаквах доста по -зле да се справи , много ме бяха наплашили с този 5 клас , а той не виждам да се затруднил особено. Но пък класа не е особено силен - предполагам , че това си оказва влияние .Не  успях да го преместя в  по-елитно училище след 5 клас и мисля , че мястото му не е в този клас и може повече , но няма мотивация .Средата е много важна за съжаление, смятам че в 7 клас  трудно ще се конкурираме с другите деца от по -елитните училища.
Сега грипната ваканцията му дойде точно по поръчка - в  пълна почивка и цяла седмица горе на Витоша на сноуборда. Нямало какво да учи за втория срок Laughing

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 18:17 от red_violet

# 157
Някой има ли информация за летните школи на фондация Балкански
Звучи интересно, но ще ми е полезна информация от първо лице

# 158
# 159
Вече 4-5 години има лагери
Мислех ,че някой може да е ходил

# 160
  • София-Младост
Успешен втори срок на всички деца и родители!

Моят син минава втора смяна, т.е. няма да я има мама сутрин да подвидква и подканя...снощи го привиках на кратък инструктаж, а баща му се скъса от смях и се хвана за главата.
Явно прекалено го обгрижвам, но след като вчера каза, че изобщо не бърза да си ляга вечер и че преспокойно може да спи до 10...и че е супер така, защото може да си облича каквото иска за училище, разбирайте да ходи с анцуг всеки ден. Но пък човек нали се учи от грешките си...Simple Smile

# 161
  • София
Ала-Бала, я колко е оправно детето, а ти на инструктажа си го привикала Joy

Успешен и от мен.

Наборката (и майка й също) беше забравила, че й предстои МБГ. Цялата ваканция не реши и една задача за него и ще кара на мускули. Същия ден има и контролно по ЧП, така че състезанието е на заден план (беше много нещастна, че пропусна есенния кръг - точно този ден е със съмнение за апендисит)

# 162
  • В светлината на слънцето
Успешен втори срок и от мен! И моят е втора седмица, но сутрините са му плътно заети от ранни зори с английски, мат и тренировки, та няма шанс за излежаване.

# 163
  • Варна
При нас вторият срок започна без да знаем нито една срочна оценка за първия. В Ел. дневник не въведоха нищо. Днес се надявам класната да върне бележниците и да видим най-накрая пистите оценки.

# 164
  • София
Успешен втори срок и от мен.

Моят е заявил желание да ходи на МБГ Open Mouth . Направо ме срази като ми каза, тъй като математиката хич не му е сила. Ама нека ходи щом иска, няма да го спирам.
Ние откъм обличането нямаме драми;  в училище са с униформи, но младежът е толкова суетен, че не би си и помислил да отиде някъде по анцунг, освен при баба си.

Общи условия

Активация на акаунт