Петокласници - 2018/2019- Тема 2

• 50 809
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
  • Перник
И Калоян щеше да става програмист, после актьор, режисьор...напоследък май не знае какво иска.

# 91
Е, момичета, искрено ме развеселиха последните страници...Мисля, че ако ги съберем всички може да спечелят олимпиада по мотаене...
При нас няма много драми преди лягане - само спорове кой от двамата ще е пръв, ако са забравили реда си...Най-често баткото отстъпва, но пък като цяло си е разсеян и подмотаващ се. Виждам лек напредък, защото се научи всеки ден след училище да ми разказва час по час какво се е случило, за да не изпуснем нещо важно и засега този похват върви. Сега остава и малката да науча и ще сме добре.
Той се беше самозаписал на олимпиада по география и сега в четвъртък беше - това е новата му страст, както и всичко свързано с Втората световна война Rolling Eyes Минаха им класните тази седмица - твърди, че се е представил добре и вероятно е така, защото към момента няма проблем с материала по нито един предмет, като съм наясно, че това може рязко да се промени.
Скрит текст:
Това е пример от тази седмица, който искрено ни развесели: госпожата им казала няколко думи, с които да направят съчинение, но всички били много жизнерадостни, а той е на вълна фентъзи (чете "Скълдъгъри Плезънт", който е скелет - детектив) и затова написал следното:
"Утрото така и не се показа над гората. Слънцето така и не изгря. Облаците вещаеха само мъка и тъга. Птиците плачеха, а усмивките им бяха скрити от дъжда. Само Сатаната имаше добро настроение...."
И този ведър текст е със заглавие..."Понеделник"
Като цяло е ученолюбив, за разлика от сестра си, която се изявява като типична тийнейджърка още от 8-годишна...
Математиката му се удава много и решава задачите с едно прочитане, но от тази година казва, че не я харесва, а иска в НПМГ, за да става ветеринар...
Бъдете здрави и щастливи през цялата 2019г., мацки...и вие и близките ви!

# 92
Ау, това съчинение е невероятно. bouquet

# 93
  • София
  Марини, прекрасно съчинение!  bouquet
  Моят като цяло не е много разсеян. Свикнал е сам да си следи домашни, контролни, пари за екскурзии и т.н. То няма и как иначе, след като брат му не е заплес, а направо е от друга вселена, а аз не мога да смогна да съм секретарка на двама. Единствено се ядосвам, че ако задачата му не е за утре, не се пипва. Важно е всяка свободна минута да е на компа, а след ден му се налага да учи до 12 и реве, че е онеправдан и нещастен.  Whistling Ще свикне-или да си планира задачите, или да не мрънка поне.  Joy

# 94
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и нашия е писал нещо такова.
не си спомням всичко, но имаше за птичките, които пеят, слънцето, което грее и светът е прекрасен за всички, но не и за децата, които трябва да ходят на училище.
Simple Smile леличко Ог, да не съм пратила синковеца у вас?

# 95
  • В светлината на слънцето
Марини, страхотно съчинение! Браво!

# 96
  • София

marini, съчинението е велико просто!

# 97
Благодаря, момичета, и ние се впечатлихме! Flowers Four Leaf Clover
Той си е философ и с мнение по всички въпроси, включително на тема Северна Корея и името на Македония...Като това включва и трудна комуникация понякога, защото изхабяваме по един чифт зъби, за да обясним, че колкото и да му се струва правилна и справедлива, позицията му не е точна, само поради липсата на достатъчно жизнен опит и знания, разбира се...
Предложихме му да пробва да напише някое разказче и той прие идеята и май е започнал...вероятно щяло да е роман, но "по-реалистик"...Rolling Eyes

# 98
  • от Луната
Марини. явно детето има талант на писател.
Балерината изобщо няма идея къде ще ходи след 7 клас, но най - вероятно ще си остане в същото училище. Единствената друга добра алтернатива в наше село е ПМГ, а тя хич не я иска тази математика. Може би нещо с география ако не и омръзне. Поне сегашното у-ще се води с разширено изучаване на чужди езици и е от желаните, както съм писала и преди.
Сега е на вълна да е мацка и иска да става влогърка  ooooh! . С клизма учи, а за четене на книги даже и не помисля  Tired

# 99
  • София
Едно към едно все едно за моето дете говорите.
След като вчера мина часа по геогр.и не си намерила картите в училище, вечерта я питах дали е търсила добре в стаята си. Отиде и за 1 минута ги намери, забележете, в рафта й за сборници и учебници. Преди това гледала по бюрото, земята и леглото, защото тя никога не слагала учебници в този рафт и най-вероятно аз съм ги прибрала там, обърквайки я по този начин Joy

Леле, все едно за Врячо говориш. Всеки път се сещам за Пипи като си търсеше шапката... ама читанката не работи (някой знае ли защо?..) да вмъкна цитата.

# 100
  • Варна
Марини, браво на младежа! И на вас, че го подстрекавате да си развива таланта!
Аз влитам да запиша щерката на олимпиадата по мотаене, а ако има и дисциплина "драматизация" - включвам я и там. Усещам, че ще изпия многооого вино идните няколко години, за да преглътна преминаването през пубертета.
Иначе за след 7ми клас засега се е насочила към френската гимназия, но само с профил испански с английски. Не иска да чуе за немски и френски като опции дори за втори език, а във Варна това е единственият вариант да ги заобиколи. Та, изборът е по-скоро основан на метода на изключването, отколкото на някаква симпатия. Но вече знам, че при нея всяка заповед е предпоследна, така че ще видим като наближи моментът какво ще и хрумне, а и как ще се представи на изпитите.

# 101
  • Варна
Привет, не съм писала отдавна. Споделям напълно драмите с къпането. Моткането е на периоди. За след 7 клас има промяна. Първо искаше роботика в МГ. Но новата учителка по математика тази година хич не го вдъхновява. Много по-добре е по ЧП и другите разказвателни. И сега ме пита за училище с тези предмети. Но единственото такова във Варна няма особено реноме и се чудя какво да го посъветвам. Иначе ако изкара добър бал най-универсалното решение е езикова. После можеш да станеш всичко.

# 102
  • София

Светли, ЧП е нещо като пропедевтика на физика, химия и биология, не е разказвателен предмет.

# 103

Светли, ЧП е нещо като пропедевтика на физика, химия и биология, не е разказвателен предмет.

при нас ЧП госпожата го третира като разказвателен. Иска урока да се разказва без да се мънка, ако детето изпитва затруднения задава насочващи въпроси. После пита неща и по стария материал. На РС каза че искала детето вкъщи да чете урока на глас няколко пъти за да свиква със сложните думи и да му е по-лесно да разказва.  Така че за момента си е точно разказвателен

# 104
  • София-Младост
И за мен е разказвателен, просто тази година е сборен за трите предмета-физика, химия, биология.

Общи условия

Активация на акаунт