Камъни в жлъчката - тема 5

• 41 380
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Ми аз за нищо не съм чакала.  Правя си всичко с нищо не се ограничавам и нямам проблеми.

# 571
Бензинка,мила,не мина ли вече тая настинка. И аз ядях същото до операцията,свалих 6кг и съм доволна,но взех да хапвам ястия с олио,масълце и май ще си ги върна.Хайде оздравявай вече,да минава тая мъка Hearts

# 572
Бензинка,мила,не мина ли вече тая настинка. И аз ядях същото до операцията,свалих 6кг и съм доволна,но взех да хапвам ястия с олио,масълце и май ще си ги върна.Хайде оздравявай вече,да минава тая мъка Hearts

Уффф, не миличка. Измъчих се и аз вече на 16-ти ще стане 1 месец от деня в който започнах да ям само това и вече се побърквам и ми се яде всичко а не мога. Още си кашлям и имам сополи, чувствам се по-добре де,не съм като в първите дни. Дано не ме накарат да чакам 2 седмици след като ми мине, защото някъде попаднах на такъв коментар от една дама. Пусна ми да чакам, страха ми все повече изчезва с чакането и идва вече не търпението да минава всичко. А някой има ли представа дали самата операция и възстановяването след това ще е по-трудно като съм останала 50 кг а мокри дрехи, постоянно се чувствам отпаднала.

# 573
Не се притеснявай почти веднага след операцията ще можеш да си хапваш почти всичко и ще се възстановиш много бързо. Мен доктора ми беше казал, че мога да ям мед преди операцията за да не отпадна много от диетата. А и аз без сладко не мога. Но аз така и не спазвах строга диета и се оперирах 2 седмици след кризата, която направих. Докато мина през този и онзи лекар и на първа възможна дата бях под ножа. След операцията пак хапвах мед и то бих казала доста. Може би това ми помогна. Мед ям от 4 ден след операцията. Питах като не може шоколад може ли мед поне. Доктора каза, че меда не пречи точно обратното.
Може да питаш и ти дали можеш да ядеш мед. И банани доста ядях преди операцията. Основно карах на пилешко и заешко месо, ориз, картофи, маслини, кисело мляко, банани, мед, макарони и някой други неща дето после разбрах, че не трябвало да ги ям били предизвиквали криза. Ама кой да знае.

# 574
Здравейте, извинявам се ако някъде го има написано и не съм го прочела, но искам да питам някой оперирал ли се е в МБАЛ Доверие (в Овча Купел) в София.
Съответно ако да - може ли повече подробности. Имам камък в жлъчката и ми препоръчаха да не отлагам операцията.
Бих се радвала на мнения за София.
Благодаря.

# 575
На мен меда ми дразнеше преди операцията,но може да се яде макарони със захар или домашно сладко(в купешките не се знае какви Е-та има.) Също ябълки и банани може.

# 576
Magchy, моята операция беше преди година точно в МБАЛ Доверие. Бях при проф. Пожарлиев с екип от д-р Евстатиев, д-р Бирданов и д-р Томов.
Изключителни специалисти са, операцията и последващите дни минаха без никакви усложнения и смея да твърдя много поносими болки и неприятни усещания. Проф. Пожарлиев е доайен на лапароскопската хирургия в България, той я привнася за пръв път в нашата страна преди много години. Ако трябва някой да се оперира лапароскопски, поради каквато и да е причина - препоръчвам го! Не само аз, а и на мен също ми беше препоръчан от личния ми лекар, затова се насочих към него. Той работи само в болница Доверие, има и частен кабинет за прегледи в центъра. Ако се интересуваш, ще пусна тук координатите на кабинета, но би трябвало да може да се намери и в интернет.
Сега .. голямото ОБАЧЕ. Въпреки изключително голямото им познаване на областите на работа, въпреки че са отлични специалисти, те са и лекари. Който се е срещал с повече от този род хора, ще разбере за какво говоря. Нивото на цинизъм е доста високо, правят много пиперливи бъзици, които някой по-чувствителен(явно като мен) няма да схване въобще и ще ги сметне за подигравка, обида и изобщо .. няма да му е готино. Няма да изпадам в конкретика, но ще кажа, че през престоя ми там това беше единственото, с което не успях да се справя както трябва. Просто бъдете подготвени, че заради естеството на работата им (тези хора ежедневно се сблъскват със смъртта и грозната страна на живота), просто са развили малко по-сурово чувство за хумор, което не е лесно разбираемо от всеки.
Иначе, определено препоръчвам болницата, аз платих около 1500лв, с избор на екип, консумативите за операцията и таксите, които се изискват. Малка цена е за операция без усложнения и спокойствието, което си купуваш.
Проф. Пожарлиев е на мнение, че жлъчка, която прави проблеми и има камъни, е за вадене задължително. Твърди също така, че живот без жлъчка не е непълноценен живот, а даже тъкмо напротив - по негови думи "Нямаш жлъчка, нямаш проблеми - яж си и си пий каквото искаш." Живея така вече една година и смея да твърдя, че е бил много прав. Проблемите, които имам в момента с разни болежки тук-таме в областта на вече липсващия орган, смятам че ги усещам, защото съм твърде чувствителна и се оглеждам за всяка болежчица. А има вариант болките ми да идват и от гърба, но това допълнително ще го проверявам.
Отплеснах се - да, препоръчвам болница Доверие и екипа, който работи там!

# 577
Bubbly, много благодаря за отзива.
Аз бях в МБАЛ Доверие при д-р Татяна Захариева на преглед и тя каза, че ще ме насочи към колегите за операция, ако реша да е там. Сега вече знам кои лекаря да търся след твоя отговор.

# 578
Точно бях почти свикнала с мисълта за операция и ми помигнахте доста да преодолея страховете си покрай нея и я чаках с нетърпение. Днес сутринта ходих да си взема болничен и там докторите и сестрите ме гледаха едно жално, че нали почти нищо не мога да ям, ядна бира с приятели не мога да пия дори, споделих, че ми предстои операция и я чакам вече, защото ми писна да живея така. Те милите като ме погледнаха и казаха "ама нали знаеш, че като я махнат пак ще си на диета", казах да за месец. От върнаха ми "да, но някой неща не се ядат и пият цял живот, освен, мазно, пържено и газирано също и никакъв алкохол и цигари ако искаш да си добре". Добре де, какво стана, значи и със и без жлъчка ще се живее зле, нямало да пия алкохол никакъв, нямало да пуша, направо ме обърнаха тотално. Лекуващата ми в ИСУЛ каза, че цигарите нямат връзка пряко с жлъчката а само да ги намаля, аз минах на по-леки и така. Сега ново 20....

# 579
Цитирам ти хирурга ми: " Яж си и си пий всичко! Никакви ограничения!"
Аз с изненда му казвам дори и пържено. Засмя и се отвърна "Абсолютно всичко!"

Simple Smile

# 580
  • София
И моят лекар каза, че ще съм по-здрава от преди и ще мога да си ям и пия всичко. Така и правя. Simple Smile

# 581
Всички операции, даже и лапароскопските са нещо нежелано и е за предпочитане да се извършват, когато наистина няма алтернатива.

При мен такава има. Повече от година често преди ядене приемам 1ч.лъжичка лимонов сок и още 1ч.лъжичка зехтин. Тази рецепта я научих от моята дерматоложка. Изключително способна е и не е заинтересована от операции на жлъчки. Размерите на камъните ми намаляха(това се вижда на ехографа) и когато лекарката натиска върху жлъчката ми датчика вече не ме боли, както преди(чудя се дали са омекнали). А предишните години тя ми казваше, че само операцията ги оправя.......

# 582
Цитирам моя доктор: "Яж си храната и си пии пиенето. Гледай си живота. Няма жлъчка няма проблем." Оперирана съм преди почти 6 месеца. Няма нещо, което да не ям или пия. След 2 месец не спазвам абсолютно никаква диета. Чак ми се чудят хората. Няма нещо, от което да съм се почувствала зле. Според доктора всичко е въпрос на внушение. Ако очакваш, че от тази или онази храна ще ти стане зле задължително ще ти стане. Ако просто си гледаш живота и забравиш, че нямаш жлъчка всичко ще е наред. Предупреди ме че наистина може да има храни, който да не ми понесат в началото, но понататък да ги пробвам пак. Хирурга ми също е с махната жлъчка, каза че единственото, което не му понася е пържен патладжан. Всичко друго си ядял.
Аз в момента не пия алкохол, но защото съм бременна. Преди това пиех и не съм усетила реакция. Реакцията на генеколожката беше същата: няма жлъчка, няма проблем. Ако била болна тогава вече щяло да е проблем.
Не се притеснявай махай я. Преди да се оперирам говорих с няколко души който бяха без жлъчка от години. Казаха: махай я. На въпроса за диетата ме питаха: каква диета, ако е болна тогава има диета иначе не.

# 583
  • София
Това със зехтина и лимоновия сок не бих си го причинила. Може такива проблеми да създаде, че цял живот да съжаляваме...

# 584
Цитирам моя доктор: "Яж си храната и си пии пиенето. Гледай си живота. Няма жлъчка няма проблем." Оперирана съм преди почти 6 месеца. Няма нещо, което да не ям или пия. След 2 месец не спазвам абсолютно никаква диета. Чак ми се чудят хората. Няма нещо, от което да съм се почувствала зле. Според доктора всичко е въпрос на внушение. Ако очакваш, че от тази или онази храна ще ти стане зле задължително ще ти стане. Ако просто си гледаш живота и забравиш, че нямаш жлъчка всичко ще е наред. Предупреди ме че наистина може да има храни, който да не ми понесат в началото, но понататък да ги пробвам пак. Хирурга ми също е с махната жлъчка, каза че единственото, което не му понася е пържен патладжан. Всичко друго си ядял.
Аз в момента не пия алкохол, но защото съм бременна. Преди това пиех и не съм усетила реакция. Реакцията на генеколожката беше същата: няма жлъчка, няма проблем. Ако била болна тогава вече щяло да е проблем.
Не се притеснявай махай я. Преди да се оперирам говорих с няколко души който бяха без жлъчка от години. Казаха: махай я. На въпроса за диетата ме питаха: каква диета, ако е болна тогава има диета иначе не.

Страхотно, леко бременеене и най-вече ще ти е спокойно, че вече я няма жлъчката. Аз също искам второ детенце и дано живот и здраве да стане, само да ожевея след операцията, че ти само от чакане и страх ще си умра
Grinning

Общи условия

Активация на акаунт