Камъни в жлъчката - тема 5

• 41 398
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте отново. Исках операцията да мине първите дни на май месец и утре планувах да пътувам за Троян. Тази сутрин обаче се събудих с дразнещо гърло, лека кашлица и малко като хрема. Доколкото знам с настинка няма да ме оперират, плюс това ми предстои МЦ и колкото и да ме е страх мислех, че всичко ще мине тези дни, но уви. Явно ще бъде след поне 2 седмици, че да ми мине както МЦ, така и настинката. Надявам се до тогава да нямам кризи и да не тръгнат отново камъните по жлъчните пътища, че чак тогава вече ще се гръмна. Пазя строга диета вече 2 седмици откакто мине направено ЕРЦП-то. Моля се на господ всичко да е спокойно до операцията. Вече ще се побъркам от притеснение, все нещо допълнително изниква, залудях.

# 556
Здравейте отново. Исках операцията да мине първите дни на май месец и утре планувах да пътувам за Троян. Тази сутрин обаче се събудих с дразнещо гърло, лека кашлица и малко като хрема. Доколкото знам с настинка няма да ме оперират, плюс това ми предстои МЦ и колкото и да ме е страх мислех, че всичко ще мине тези дни, но уви. Явно ще бъде след поне 2 седмици, че да ми мине както МЦ, така и настинката. Надявам се до тогава да нямам кризи и да не тръгнат отново камъните по жлъчните пътища, че чак тогава вече ще се гръмна. Пазя строга диета вече 2 седмици откакто мине направено ЕРЦП-то. Моля се на господ всичко да е спокойно до операцията. Вече ще се побъркам от притеснение, все нещо допълнително изниква, залудях.
МЦ не пречи. От желание да се оттърва от жлъчката чак като си насрочих дата за операцията погледнах кога ми е МЦ. Съответно звъннах на херурга и му казах. Коментара беше не се притеснявай ще се сложиш тампон и готово, операцията е лека и безкръвна и след няколко часа ставаш. Ако е по спешност няма да чакам да ти свърши МЦ-я. Операцията ми беше на 12 вечерта, на 13 сутринта със ставането от леглото ми дойде като по часовник. Лекаря чак се учуди, че при всичкото притеснение ми е дошло по график. Да малко е неприятно, че трябва в него момент да се занимаваш и с превръзки, но няма нищо по различно. Нито ми беше по оскъдна или обилна. Абе никаква разлика.
Но виж хремата и кашлицата пречат. Трябва да си здрава. Една позната отлага операцията вече почти 8 месеца по тази причина. Като наближи датата и се разболява. Трябваше да се е оперирала преди мен. Аз вече забравих, а тя все си намира причина да я отложи. Внимавай с лекарствата който ще вземаш, защото има голяма вероятност да провокират криза независимо колко са безобидни.

# 557
МЦ не пречи. От желание да се оттърва от жлъчката чак като си насрочих дата за операцията погледнах кога ми е МЦ. Съответно звъннах на херурга и му казах. Коментара беше не се притеснявай ще се сложиш тампон и готово, операцията е лека и безкръвна и след няколко часа ставаш. Ако е по спешност няма да чакам да ти свърши МЦ-я. Операцията ми беше на 12 вечерта, на 13 сутринта със ставането от леглото ми дойде като по часовник. Лекаря чак се учуди, че при всичкото притеснение ми е дошло по график. Да малко е неприятно, че трябва в него момент да се занимаваш и с превръзки, но няма нищо по различно. Нито ми беше по оскъдна или обилна. Абе никаква разлика.
Но виж хремата и кашлицата пречат. Трябва да си здрава. Една позната отлага операцията вече почти 8 месеца по тази причина. Като наближи датата и се разболява. Трябваше да се е оперирала преди мен. Аз вече забравих, а тя все си намира причина да я отложи. Внимавай с лекарствата който ще вземаш, защото има голяма вероятност да провокират криза независимо колко са безобидни.
Много неприятно се получи, принципно се разболявам доста трудно, но напоследък имунитета ми е спаднал мисля, от престоя по болници и диетата, която пазя. Надявам се бързо да се оправя и страх не страх да приключи всичко и да е зад гърба ми. Никакви лекарства не пия за настинката.

# 558
За настинката помага да се вземат заедно аналгин и парацетамол,да се изпотиш и преоблечеш.Ако не мине с първия прием,с втория минава,изпитано. А МЦ не е приятно да е в тоя момент,ние в нашата стая бяхме без гащи,само по пижами например,но зависи от болницата де.Отделно лежиш само по гръб в началото и да се притесняваш да не се олееш не е работа.

# 559
За настинката помага да се вземат заедно аналгин и парацетамол,да се изпотиш и преоблечеш.Ако не мине с първия прием,с втория минава,изпитано. А МЦ не е приятно да е в тоя момент,ние в нашата стая бяхме без гащи,само по пижами например,но зависи от болницата де.Отделно лежиш само по гръб в началото и да се притесняваш да не се олееш не е работа.
До изписването ли ви държаха така, долни гащи?

# 560
Аз си бях облечена. След като се съвзех от упойката санитарката ми помогна да се облека. Мъжа ми се опита да помогне ама тя му се посмя и каза, че сигурно по го бива в събличането. Долни гащи аз и казах да не се мъчи да ми слага. После аз си ги обух сама като станах.

# 561
Момичета и момчета,имам малко може би тъп въпрос, не ми се смейте, но от толкова четене в нета се побърках и филмирах. Тъй като както споделих преди 2 седмици ми отпушиха каналите и мислех да се оперирам тези дни, но настинах... пуст късмет. Страх ме е от чакането до операцията да не тръгнат камъните пак по каналите, могат ли да се запушат без да имам кризи? Пазя строга диета, не ям нищо освен картофи, ориз, моркови варени и пия само вода и сок банан. Страх ме е да спя наляво, за да не се "изсипят" камъните по каналите, смешно е може би, но някъде го четох и вече кокалите ме болят да спя само надясно и по гръб. Моля за съвети.

# 562
Май много се филмираш! Ако се запушат каналите ще пожълтееш.Просто не провокирай жлъчката до операцията, като не ядеш мазни храни и не преяждай!

# 563
И не вдигай тежко!

# 564
Благодаря и на двамата за съветите. Аз съм на строга диета, мазно не ям и по принцип. Тежко не вдигам откакто разбрах за камъните. Весел празник утре на всички,въпреки, че тези дето сме на диета само ще се облизваме покрай масата....

# 565
Хубавото, ако може така да се каже, на тази принудителна диета е отслабването, което поне аз отлагах със всеки понеделник Simple Smile Сега съм със 8кг надолу и се чувствам супер. Дано успея да ги задържа Simple Smile На 8-ми правя 1 месец от операцията,при определени храни все още има дискомфорт на мястото на мехура,но с времето, ми казаха,че и той ще изчезне.

# 566
Dimi, Ние май заедно бяхме аз вече забравих кога беше опрацията Grinning
Всички си ям без никакви проблеми, че и кафе си пия  Grinning GrinningVery Happy

# 567
Много добре "звучите", наистина като за оперирани преди само месец. С това мое шубе ме успокоявате до голяма степен. При пък е проблема, че винаги съм била слаба а сега станах на "балерина" с тези ограничения какво ям, ям едно и също де, ориз, картоф, пиле, краставица, обезсолено дом. сирене и бял хляб.... това е. Нямам търпение вече тоя ужас да свърши и да мина "мъжки" през страховете с операцията. Бъдете здравички .

# 568
Всички си ям без никакви проблеми, че и кафе си пия  Grinning GrinningVery Happy

Кафе и шоколад все още не съм пробвал,засега зелените салатки ме дразнят малко Simple Smile А с колелото вече имам 300км изминати Simple Smile

# 569

Кафе и шоколад все още не съм пробвал,засега зелените салатки ме дразнят малко Simple Smile А с колелото вече имам 300км изминати Joy

Да разбирам ли, че след операцията няма да е нужно да чакам много докато си подкарам пак моторетката, че това много ме мъчи Grinning

Общи условия

Активация на акаунт