Камъни в жлъчката - тема 5

• 41 374
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Няма такова нещо цял живот диета. Мои братовчеди се оперираха преди 2-3 години,в началото няколко месеца се пазеха,скоро ми бяха на гости,ела да видиш как плющят всичко и са си ок. Свинско,пържено,торта,шоколад,фъстъци,направо онемях. А цигарите не знам да имат общо,аз си пуша.

# 586
Цитирам моя доктор: "Яж си храната и си пии пиенето. Гледай си живота. Няма жлъчка няма проблем." Оперирана съм преди почти 6 месеца. Няма нещо, което да не ям или пия. След 2 месец не спазвам абсолютно никаква диета. Чак ми се чудят хората. Няма нещо, от което да съм се почувствала зле. Според доктора всичко е въпрос на внушение. Ако очакваш, че от тази или онази храна ще ти стане зле задължително ще ти стане. Ако просто си гледаш живота и забравиш, че нямаш жлъчка всичко ще е наред. Предупреди ме че наистина може да има храни, който да не ми понесат в началото, но понататък да ги пробвам пак. Хирурга ми също е с махната жлъчка, каза че единственото, което не му понася е пържен патладжан. Всичко друго си ядял.
Аз в момента не пия алкохол, но защото съм бременна. Преди това пиех и не съм усетила реакция. Реакцията на генеколожката беше същата: няма жлъчка, няма проблем. Ако била болна тогава вече щяло да е проблем.
Не се притеснявай махай я. Преди да се оперирам говорих с няколко души който бяха без жлъчка от години. Казаха: махай я. На въпроса за диетата ме питаха: каква диета, ако е болна тогава има диета иначе не.

Страхотно, леко бременеене и най-вече ще ти е спокойно, че вече я няма жлъчката. Аз също искам второ детенце и дано живот и здраве да стане, само да ожевея след операцията, че ти само от чакане и страх ще си умра
Grinning
Мерси. Това че исках второ дете беше една от причините да я махна, но не най-важната. Личната ми лекарка ме наплаши, че ако искам спокойна бременност трябва да я махна. Първата ми бременност беше много лека. Сега не знам защо бях решила, че може да е по зле. А даже я карам още по-леко ако изобщо е възможно това.
Ще оживееш след операцията споко. Ще се събудиш нов, по спокоен и здрав човек. Изнервянето е заради проблемите с жлъчката и притеснението. Ще изчезнат после. Още се чудя как мъжа ми ме изтърпя при положение, че започвах да крещя за нищо и от нищото.

# 587
Това със зехтина и лимоновия сок не бих си го причинила. Може такива проблеми да създаде, че цял живот да съжаляваме...

Никакви проблеми не ми създава. Дори вече не се налага да вземам ровахол, защото не ме боли.

Доста операции могат да бъдат избегнати с консервативно лечение, но лекарите, които са заинтересовани да ги извършват се стремят да убедят пациентите, че е крайно наложително.

Не мога да се съглася, че всичко е внушение! Това е поредната  досадна заблуда за пациентите. Когато го чуя от лекар, възразявам остро. Наистина е жалко, че някои индивиди са получили правото да бъдат лекари.

Последна редакция: ср, 08 май 2019, 01:18 от vl

# 588
  • Бургас
Моят лекар още като ми маха конците ми каза, че вече мога да ям и пия каквото искам, но аз все пак пазих диета около 20 дни. Оперирана съм преди половин година и си ям всичко.

# 589
Това със зехтина и лимона е такава руска рулетка. Поинтересувай се какво се случва ако нешо се запуши. Лично познавам точно лекарка, която едвам я спасиха след лечение със зехтин и лимон.

# 590
Ами аз доколкото си спомням и тук имаше една пишеща дама, отричаща операцията и че с лимон и зехтин е "изхвърлила" камъните си, а после стигна до операция!

# 591
Момичета, имам нужда от съвет. Баба ми е на 86 години, но е здрава и жизнена, градска баба, гледа се сама, готви си и т.н. Наскоро направи жлъчна криза и ехографът показа камъни по около 2-3 см и други по-малки. Оказва се, че няма възможност да се оперира заради претиснения със сърцето, но въпреки хапчетата и диетите, които спазва стриктно, болките са големи и продължават. Тези дни не мога да се свържа с лекарката й, защото е на семинар, та реших да се допитам до вас относно алтернативни възможности за разбиване на тези камъни, ако изобщо съществуват такива.

# 592
Ровахолът действа добре. Успокоява болките. Приема се по 2т. на ден.

Иначе за криза личната ми е казвала спазмалгон+бусколизин+ношпа, но не зная дали въпросната комбинация е подходяща за такава възраст.

# 593
  • Бургас
Мен нещо ме наболява стомаха както едно време при жлъчните "атаки". Като съм седнала и легнала ми е добре, но като съм права ме боли. С махната жлъчка съм от 6 месеца. Може ли болките да имат връзка с нея или по-скоро е нещо друго. Днес сутринта стояхме малко на течение и беше студено. Възможно ли да е от настиване 🤔

# 594
Вероятно постоперативни болки. Имаме семеен опит с такива пак с лапароскопска операция, но не на жлъчка.

# 595
Мен нещо ме наболява стомаха както едно време при жлъчните "атаки". Като съм седнала и легнала ми е добре, но като съм права ме боли. С махната жлъчка съм от 6 месеца. Може ли болките да имат връзка с нея или по-скоро е нещо друго. Днес сутринта стояхме малко на течение и беше студено. Възможно ли да е от настиване 🤔
Възможно е да е от настинка. Или от бъбреци. Другият вариант е като при мен от преяждане по празниците. По Великден меко казано прекалих с яйцата и козунака там да речем ми се размина. Ама по Гергьовден карах 3 дни само на агне на пещ и дреболии, а аз обичам по мазничкота направо замръзналата лой. Като казвам само разбирай нищо друго освен месо 3 дни. На 3 ден взе да ме стяга в дясно, но като след криза, а не както по време на криза или преди нея. Че съм и бременна и не мога да пия и нищо. Болката беше по скоро неприятна и постоянна отколкото нетърпима. Изкарах един ден на препечени филийки с айрян, салата и плодове и до вечерта беше решен проблема. И на другия ден пак на месо ама вече със салатка.
И аз съм 6 месеца след операцията. До този момен нищо не ми е създавало проблем. И сега мисля, че си ги докарах от лакомия проблемите по празниците. Добре, че я махнах иначе сигурно вече щяха да са ме оперирали по спешност. Хич не мога да пазя диети 😎. Мини малко на разтоварваща диета може да не ти е понесло нещо.

# 596
А няма начин за безоперативно разбиване на камъните?

# 597
А няма начин за безоперативно разбиване на камъните?
Няма. Камъните се отстраняват заедно с жлъчката чрез операция. Големите не са толкова "страшни", проблем са малките че могат да тръгнат по каналите и да предизвикат запушване.
Голямата криза, която направих и след която се оперирах според лекарите беше от това. Казаха, че е тръгнал камък и съм изкарала голям късмет, че е успял да премине.
Мен ме облекчаваше топъл душ или да затопля мястото с топла кърпа например. Но това е само временно. Успех и дано се оправи по бързо баба ви.

# 598
Момичета, имам нужда от съвет. Баба ми е на 86 години, но е здрава и жизнена, градска баба, гледа се сама, готви си и т.н. Наскоро направи жлъчна криза и ехографът показа камъни по около 2-3 см и други по-малки. Оказва се, че няма възможност да се оперира заради претиснения със сърцето, но въпреки хапчетата и диетите, които спазва стриктно, болките са големи и продължават. Тези дни не мога да се свържа с лекарката й, защото е на семинар, та реших да се допитам до вас относно алтернативни възможности за разбиване на тези камъни, ако изобщо съществуват такива.
Моята баба при болки от жлъчката винаги си вари чай от розмарин и казва, че от него й минава. Може да пробвате. Успех!

# 599
При мен камъните в жлъчката са наследствен проблем. Баба ми е на 86г и е с камъни. От години е на диета е всяка сутрин пие чай Утро на Биопрограма. Казва, че откакто го пие няма проблеми. Може да е самовнушение, не знам. Аз лично също пробвах, но се почувствах зле от него и не съм го пила.

Общи условия

Активация на акаунт