Юлчета 2018- тема 3

• 87 244
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
Има много антибиотици, съвместими с кърменето, ако имаш възможност отивай на зъболекар. Иначе да, горните мъдреци се вадят по-лесно, на мен ми извадиха и двата в 9ти месец бременна и нищо не усетих.
Преди няколко дни се сетих за миналата година по това време, какви вълнения бяха около малката точка на ултразвука. Ние казахме на всички роднини да Коледа, голям шок беше, имаме дъщеря на няма и 3 години. То и за мен си беше шок, голям рев ударих, но сега с това малко щастие вкъщи всичко грее.

# 121
Здравей и ние казахме на всички на коледа нямаше много бурна реакция тъй като имаме кака на 6 години и даже майка каза че се била отказала да чака.  5 минути шок и после веселба.  Каката не знаеше  тя беше много щастлива сега започнахме 6 тия месец и веселбата е голяма

# 122
Здравейте момичета с ужасен зъбобол съм направо откачам... цяла нощ не съм спала имам чувството че тъкмо заспах и мъничката стана да яде вече не издържам... друго ме притеснява повече ще има вадене май, (въпреки че ме боли цялата лява страна на лицето и не мога да определя къде точное причината... ) съмненията ми падат върху горен мъдрец който от няколко дни усещам че се счупил няма липсващи парчета но определено не е ОК. Преди време ми вадиха долен мъдрец но тогава си беше направо операция не се беше показал изобщо растеше си направо в костта... тогава беше гадно рязане, конци, дренажи, антибиотик... казват че горни по лесно се вадят но пък този е счупен, как ще кърмя ако ми изпишат АБ ?!? А трябва спешно да отида че сега и празници, миналия път пак беше по Коледа тогава бях сигурно единствената отслабнала по празниците живеех на мандарини....не искам да спирам да кърмя....  😐😐😐😐 5 месеца е само на кърма справяме се супер наддава идеално 😭😭😭😭 дайте съвет как да не се отбие дребната....
Отивай смело на зъболекар, няма защо да изчакваш. Дори да се наложи антибиотик повечето са съвместими с кърменето, т.е. можеш да продължиш да кърмиш, докато го приемаш. Добре е да приемаш и пробиотик паралелно с антибиотика, независимо дали кърмиш, но при кърмене е още по-важно.

След като зъболекарят изпише конкретен антибиотик, може да се обадиш на Национална Асоциация Подкрепа за Кърмене да ти проверят за съвместимост, или да го провериш тук: http://e-lactancia.org/ (ако го няма с търговското наименование, се проверява с активна съставка). Ако случайно е някой от малкото несъвместими, да обсъдите със зъболекаря смяна с друг по-подходящ антибиотик.

Местна упойка също няма проблем да се ползва. Ето тази статия може да ти е от полза: https://xedra.wordpress.com/2008/07/27/dentist/

# 123
Здравейте момичета с ужасен зъбобол съм направо откачам... цяла нощ не съм спала имам чувството че тъкмо заспах и мъничката стана да яде вече не издържам... друго ме притеснява повече ще има вадене май, (въпреки че ме боли цялата лява страна на лицето и не мога да определя къде точное причината... ) съмненията ми падат върху горен мъдрец който от няколко дни усещам че се счупил няма липсващи парчета но определено не е ОК. Преди време ми вадиха долен мъдрец но тогава си беше направо операция не се беше показал изобщо растеше си направо в костта... тогава беше гадно рязане, конци, дренажи, антибиотик... казват че горни по лесно се вадят но пък този е счупен, как ще кърмя ако ми изпишат АБ ?!? А трябва спешно да отида че сега и празници, миналия път пак беше по Коледа тогава бях сигурно единствената отслабнала по празниците живеех на мандарини....не искам да спирам да кърмя....  😐😐😐😐 5 месеца е само на кърма справяме се супер наддава идеално 😭😭😭😭 дайте съвет как да не се отбие дребната....
Отивай смело на зъболекар, няма защо да изчакваш. Дори да се наложи антибиотик повечето са съвместими с кърменето, т.е. можеш да продължиш да кърмиш, докато го приемаш. Добре е да приемаш и пробиотик паралелно с антибиотика, независимо дали кърмиш, но при кърмене е още по-важно.

След като зъболекарят изпише конкретен антибиотик, може да се обадиш на Национална Асоциация Подкрепа за Кърмене да ти проверят за съвместимост, или да го провериш тук: http://e-lactancia.org/ (ако го няма с търговското наименование, се проверява с активна съставка). Ако случайно е някой от малкото несъвместими, да обсъдите със зъболекаря смяна с друг по-подходящ антибиотик.

Местна упойка също няма проблем да се ползва. Ето тази статия може да ти е от полза: https://xedra.wordpress.com/2008/07/27/dentist/
Много благодаря Ада, за изчерпателния и полезен отговор 😊

# 124
  • Варна
Вече са ти отговорили за антибиотика. И аз потвърждавам ,че смело можеш да пиеш антибиотик. Предупреди доктора, те си знаят какво да изпишат. Пък и може да се размине,не е задължително да пиеш,само ако има голяма инфекция. И аз миам вадени мъдреци преди години,оперативно, единият път пих,другия път не се наложи. 

# 125
Вече са ти отговорили за антибиотика. И аз потвърждавам ,че смело можеш да пиеш антибиотик. Предупреди доктора, те си знаят какво да изпишат. Пък и може да се размине,не е задължително да пиеш,само ако има голяма инфекция. И аз миам вадени мъдреци преди години,оперативно, единият път пих,другия път не се наложи. 
Не винаги знаят за съжаление. Кърмещите жени в България не са много и лекарите често нямат обучение какво е подходящо при кърмене и какво - не, тъй като това е специфична материя, а една лекарска специалност покрива много, много неща. Повечето лекари си признават, ако не са сигурни, но има и случаи, в които вместо това се презастраховат и казват на майката да не кърми по време на лечението, което води както до ненужно даване на АМ, така и до по-лошият вариант - майки да решават на своя глава да не се лекуват. А понякога това решение може да е фатално и има такива случаи за съжаление, така че моля ви, винаги проверявайте и ако наистина лекарството е несъвместимо и не може да се замени от съвместимо, по-добре спрете да кърмите за няколко дни, защото здравата (и жива!) майка е най-важна за бебето! Листовките на лекарствата също не винаги са от полза, защото за да може едно фармацевтична компания да напише на листовката, че е ок за кърмещи жени, трябва да се платят допълнителни тестове и повечето предпочитат да си спестят този разход. Затова най-достоверният източник към момента са или специално обучени в това фармацевти и лекари (които не са толкова много у нас) като консултантите по кърмене (поне тези от НАПК) се обръщаме към такива в случаи на колебание или бази и справочници, посветени конкретно на кърменето като е-лактанция примерно.

# 126
Благодаря ти много за отговора дано ми се размине...

# 127
Момичета, привет. Малката Мария не е добре, вече не знам какво й има. Акото се изчисти, урината е чиста, кръвните изследвания са добре. Акото уж загъсна, стигна до воднисто състояние, обаче пак дриска по 5 пъти на ден. Не стига друго ами и кашлица се появи и нищо не изписват, нищо й нямало, само гърдите слушат, няма кой да види гърлото. Назначават изследвания няма кой да ги разчете. Един ден вливат една банка, на другия няма, на третия три банки. Няма никаква последователност, хаотични са. Пълна анархия. Коледа можв тук да посрещнем. Всички излизат отпуска. Доц. Георгиева каза да не се приемат повече деца. Демек ако умира детето.... Снощи Мария получи нещо като гърч. Аз съм била виновна, че спяла по гръб, трябвало на страни. Тя е голяма вече не стой на едно място. Готова е да пълзи... Доктор не дойде...
Имам въпрос. Къде варненските майки водят децата си, когато са болни?  Тук в Терапията има само цигани и психично болни. Едня майка е с ножче в джоба... Къде ходят богаташите? Искам и аз там да бъда, да получа адекватно лечение. В майчин дом нямало гастро, но и там ще ида следващия път.
Моля майките от София да кажат в кои болници има детско отделение?
Много сме отчаяни, щом мъжа ми реве, представете си какво е положението. Не знам къде да ходя...

# 128
  • Варна
Ох за съжаление все още се намират и такива доктори. Новите поколения антибиотици са доста" изчистени" и тези несъвместими с кърмене антибиотици са от старите генерации. За съжаление по възрастните доктори " не признават " новите антибиотици и масово си карат по старите . Абе както и да е,успех слави и дано до празниците забравиш за болежките.
Ние вървим леко по захранването за сега . Веведохме за 2 седмици 4 зеленчука и една каша. Няма още заместено хранене. Даже забелязвам,че след зеленчук изпива същото количество мляко. Само оризовата каша като яде и пие половин доза мляко. След няколко дни става на 6 месец и се замислих и аз как бързо мина тази половин година .как по миналите празници чаках генетичните изследвания и ми беше едно притеснено . А сега го държа в ръцете си. Тази година ще има още едно подаръче под елхата Simple Smile
Последно да се оплача от експеримента с нови памперси- ннякоя мама тук писа за био на дм,а досега беше с обикновенните на дм . Много пропускат тези био, за два часа и бодито му около крачетата мокро. А вечер и по гръбчето мокро. Трябва да преобличам и не само подсече му се дупето хаха. Луда работа, явно не са нашите памперси.
Хайде ние излизаме с количката,дано не се изплюскам на някое заледено място,че напоследък само се хлъзгам и ахаа да падна.

# 129
  • Варна
Яница зя дробчета и подобни др анита петкова - в лисичкови . Нека мъжа ти да отиде да говори с нея. Пък и за др консулт. Страхотен доктор и човек. Предполагам тя най добре ще ви насочи. Гарантирам за нея.

# 130
Момичета, привет. Малката Мария не е добре, вече не знам какво й има. Акото се изчисти, урината е чиста, кръвните изследвания са добре. Акото уж загъсна, стигна до воднисто състояние, обаче пак дриска по 5 пъти на ден. Не стига друго ами и кашлица се появи и нищо не изписват, нищо й нямало, само гърдите слушат, няма кой да види гърлото. Назначават изследвания няма кой да ги разчете. Един ден вливат една банка, на другия няма, на третия три банки. Няма никаква последователност, хаотични са. Пълна анархия. Коледа можв тук да посрещнем. Всички излизат отпуска. Доц. Георгиева каза да не се приемат повече деца. Демек ако умира детето.... Снощи Мария получи нещо като гърч. Аз съм била виновна, че спяла по гръб, трябвало на страни. Тя е голяма вече не стой на едно място. Готова е да пълзи... Доктор не дойде...
Имам въпрос. Къде варненските майки водят децата си, когато са болни?  Тук в Терапията има само цигани и психично болни. Едня майка е с ножче в джоба... Къде ходят богаташите? Искам и аз там да бъда, да получа адекватно лечение. В майчин дом нямало гастро, но и там ще ида следващия път.
Много сме отчаяни, щом мъжа ми реве, представете си какво е положението. Не знам къде да ходя...
Съвременните препоръки за безопасен сън са детето да спи ПО ГРЪБ. Да се твърди, че от това се е получила гърч, още повече пък да се обвинява майката е безумно Sad Потърсете второ мнение със сигурност.

При многото изследвания до тук, пускали ли сте Б12? Ако не сте, може да е добре да го направите, като е препоръчително да се пусне заедно с изследване на хомоцистеин.

Бързо оздравяване на Мария!

# 131
Яни, много съжалявам. Много майки са доволни от педиатрията на " Токуда". Аз имам наблюдения към неонатологията и съм меко казано възхитена и много благодарна. Ние също прокашляме, но ми казаха, че е от лигите. А това за спането по гръб е направо идиотско. Успех, мила

# 132
Яница, в София детското отделение на Аджибадем Токуда, болница 'Здравето'  (специализирана само за деца), 1 ДКК- прочети за тях, навсякъде са специалисти.
Бързо оздравяване Ви желая!

# 133
Яница, и аз бих казала Токуда и Здравето. Чета, че много ги препоръчват по софийските групи. Не мога да повярвам, че говорят/правят такива глупости във Варна.

# 134
  • Варна
Да тази болница терапията във варна , нямам думи. Силно разочарована съм от нея във времето ми се е налагсло на мен и на роднини. Е няма такава наглост там. Ама друга е темата.

Общи условия

Активация на акаунт