Магията на изтока - тема 56

• 40 853
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • София

Тайна, видя ли тази корейска кукумявка как за 16 епизода вкара невинният човек в затвора, който единствен е помогнал на тъпата й сестра?!?
Така ми опъна нервите, че... Ааа, не е истина. Отне две години от живота му, макар и да разбра, че той е напълно невинен. Няма такаво безумие! Голяма корейска боза.
И сега за четири епизода до финал ще отмъсти набързо на истинските виновници. Как им ги раждат главите на тези корейци такива безумия, такива глупости... Как ги дърпа само към човешки низости? И това се показва в 99 % от сериалите и филмите им.
Глупавата приятелка я отнесоха с обичайната сцена. Изобщо не се изненадах, когато изведнъж от нищото се появи камион и.. пляс. Такива ги гледаме редовно. Обичайният сериален корейски мор.

Ще погледна после и предпоследния епизод на мега-гига-турбо-корейската продукция, която е разбила всякакви рейтинги за кабелна тв - SKY Castle. Идея нямам как се развива действието, нищо не съм гледала, но прочетох коментари/ резюмето и явно е някаква версия на "Отчаяни корейски съпруги, които са омъжени за влиятелни/ богати мъже".
Целият цирк предполагам и там ще е налице. Злост, измами, интриги, големи игри, забъркани по корейски.
Финалът е другия петък.
Замъка  не гледам, че ме дразни,как е възможно да е с толкова висок рейтинг? А другия го гледам по-късно,че не го превеждат веднага.

# 241
Загледах епизода от SKY Castle, но и аз не видях нищо интересно. Отиде в канала и пуснах водата, образно казано.

А за Fates & Furies... Хмм, значи рускините се бавят с превода му. Не знаех, мислех, че вече си изгледала вчерашните два епизода и за това споделих, за да коментираме, защото двете го гледаме текущо.
На английски излиза веднага.
Жал ми е за Чу Санг Ук.
Безумен сценарий, а предполагам и финала ще е корейско чудо на чудесата.

Шо, японски чудеса. Този сезон започнаха превод на английски на 12-ет заглавия (дотук), а предполагам и още ще започнат тези дни.
Да не повярваш. Преводачите те чакат да слезеш от кънките и да се метнеш.
Върви добре, епизодите излизат седмица по седмица. Да не повярва човек.

Сега изгледах тазседмичния епизод на Hajimete Koi o Shita Hi ni Yomu Hanashi. Върви добре, точно в линията, в която очаквам и от мангата.
Както предположих миналата седмица, явно нашата сенсей ще се събере на финал с героя на Томоя Накамура. Оказа се, че като ученици са имали това-онова, а явно сега нещата ще си дойдат на мястото. Поне така мисля от това, което ни показват.
Изчакай още седмица-две и влизай в строя, да гледаме заедно и да коментираме текущите японски сериали. Тъкмо дотогава ще са излъчили/превели по три-четири епизода, ще ги излапаш набързо и ще влезеш в крачка с излъчването в Япония.

# 242
На мен ми харесва SKY Castle. Не бих го сравнила с Отчаяни съпруги. Тук наблягат на проблема с обсесията на родителите относно образованието на потомците им и до какви "висоти" са способни да стигнат, за да ги вкарат в желания университет. Меко казано положението е "страшно и ужасно".

За Fates & Furies съм на мнението на Рос. Поредният интригантско-отмъстителен сериал, каквито сме гледали не веднъж и дваж. Нищо оригинално и впечатляващо.

Кака Сонг и Бо Гом и те приключиха безславно. Бавен, муден, отнесен, почти бездействен, само приказки. Химия - нула въпреки няколкото целувки. Усещаше се неловкост между двамата дали заради приятелските взаимоотношения, дали заради нещо друго, но си личеше.

Бини и Пешка и те в кюпа при горните. Не ми хареса. Явно от мен геймър няма да стане, а 90% от сериала беше за играта.

# 243
И от мен геймър не става, а и никога не е ставало. Не обичам компютърните игри и не разбирам вманиачаването по тях.
В сряда започват И Донг Ук и Ю Ин На. Едва ли той ще е чудо невиждано, но поне да им се порадваме.
Вчера видях, че започна и новия сериал на И Джонг Сок, но без мен. Като разбрах, че и там е нуна-донсенг-романс ми призля.
Ще чакам Чонг Ил У и Ким Нам Гил.

# 244
  • MJF
Eeee обичам добри новини от японския фронт  Hug.
Аз и геймър и други подобни сме понятия от различни изречения  Mr. Green
Радвам се че се появи и 2в1  Hug

# 245
Виж какво готвят и ядат в Шри Ланка. Тревър е там последния месец.
Ще разбереш как се готви къри с топки на говедо, хаха.
Мен ме довършиха и сцените, в които ядат с ръце и то не суха храна, а манджорляци. Аааа... Поне една лъжица да грабнат.

Последна редакция: нд, 27 яну 2019, 19:59 от rossonera

# 246
Шош, тук съм, но не ми остава време за писане. Гледам поне да ви чета.

# 247
Шо, да те зарадвам отново. Преведоха на английски 9-ти епизод на социалната японска служба, който чакаш от месеци. Остана един до финала и да се надяваме, че преводачът ще приключи до пролетта.
Оглеждай се по-късно днес или утре в твоите ресурси. Ще го качат.
Много самурайски радости напоследък, след мъките, които изтърпяхме.

Като за понеделник, корейците ме зарадваха с потвърждение за добра новина, която очаквах.
Говориха от седмица-две, че Шиуан е обсъждан за главна роля в нов сериал на OCN, веднага след като излезе от казарма на 27 март. И да, днес потвърдиха.
Сериалът е Strangers From Hell и ще бъде излъчен лятото.
Сложили са му снимка като войник, хаха. Любима корейска телевизия и любимец в главната роля. Ще се гледа задължително.

Гинджиро стана на пет години миналата седмица, но няколко дни го отбелязваха. Вчера имаше поредната порция снимки с Кай, Моа и него.
Големи сладури. Не мога да им се нарадвам всеки ден.

Kazoku - Moa-chan, Gingiro-san, Kai-kun

Последна редакция: пн, 28 яну 2019, 12:53 от rossonera

# 248
  • MJF
2в1 ,   Hug тук сме.

Стресна ме   newsm78 с туй 9 за  социалната японска служба . Чак рових да проверя. Имам 7 преведени по ресурсите ми.  Ясно че като заседна да гледам новопреведения , ще отворя предишния да се сетя до къде съм стигнала с историята  Whistling . Май последно
Скрит текст:
се занимавахме с един уж баща, дето е лекар.
Туй лесно, ще се ориентирам, бравос че преводача се е сетил за мен  Mr. Green

Тъй, тъй , макар и бавно взеха да се ориентират из новите нет реалности тез "японски" преводачи. И те като мен, мъъъързели  Wink Laughing

Видях клипа от Шри Ланка. На такива пазари като показаните, стига да не ми досаждат продавачите и околните мога да се отплесна с часове, предимно ще разглеждам, на накусване съм относително "консерва"  Mr. Green. Тестиси,  но може и не телешки де , мисля че съм яла назад във времето, или поне съм накусила какво е . Жива съм, яде се значи  Mr. Green.  Сетих се за ветеринаря д-р Пол, той има няма ги реже баш такива като на клипа. Whistling.
Аз Масару мярнах тези дни някъде на снимка  Laughing

Don't Forget Me изгледах  преди да се кача на кънки но се замотах , та чак сега се сещам да попиша за него. Хубав сериал, хубава история и съм изненадана че все пак е преведен този сериал. Предвид липсата на ...и аз не знам как да се изкажа меко-айдъли ли , ........,  Tired ooooh!. Та всъщност гооооляма браво на преводача/човека Берановски, или нещо подобно  Blush но се постарах да запомня ника му. Shizuka Oishi  все пак си е познат наш човек. Историята се гледа хем емоционално , хем неусетно. Забележки нямам. Доволна напълно.
По едно време от една обложка на книга и всички приказки силно ми се прияде ябълков пай , та спретнах и аз един ябълков сладкиш, да съм в унисон. Като гледах тези на екрана обаче, моя съм сигурна че бе по-вкусен  Naughty ppp
Шегата на страна , но тази група социални болести все повече ще мори и съответните заболели хора и околните им и обществото като цяло/система. Реалност просто.

# 249
Преводачът на социалната служба преведе осми епизод още преди два месеца, но явно от онлайн-сайтовете отново са го пропуснали, щом става дума за японско са така.
Нямаш късмет. Нищо, сега ще изгледаш два накуп, ако разбира се, не забравят и този път да го качат като за теб.

Ааа, д-р Ян Пол...

Скрит текст:
... ги "връзва" умело телетата, за да не правят поразии на кравите, хаха. Онзи ден пак имаше такъв случай. Всяка вечер го гледам по Nat Geo Wild. Изучих за толкова години тънкостите на ветеринарството, само като го гледам. Голям учител е. Много са ми помагали неговите уроци.
Най-мъчно ми става за кравите с пролапс на матката, които в 90 % от случаите умират...
На мен той и д-р Бренда са ми любимците. Радва ме как се справя в този бизнес наравно с мъжете.

Don't Forget Me/ Dai Renai го следих до пети епизод и след това така и не го завърших. Стана ми мъчно...
Значи ти гледа във втора поредна продукция Муро Цуйоши? Браво. Първо като забавен манга-художник в Kimi ga Kokoro ni Sumitsuita, а след това и в главна роля тук, като писател.

# 250
  • София
Привет, момичета Flowers Hibiscus Purple Heart
Дълго време ме нямаше, борих се с болести, после си продадохме в София апартамента и се преместихме на по-спокойно в родното ни място - Сливен, поне там въздухът е чист.Това местене  и после ремонтите и подреждането ни отне половин година.Просто нямах време и сили за писане, но редовно ви четях и се осведомявах относно азиатския свят. Вече ще имам повече свободно време.
Първо да ви поздравя с едни нови момчета, не се сещам дали сте ги пускали.Но ми харесват.

И още една нова група ми направи добро впечатление -  ONEUS, дано успеят момчетата, че конкуренцията там е огромна, много таланти има.

Относно сериалите -  в минутите за почивка съм успявала да гледам това-онова.
Сериала с Бини на мен ми хареса, само краят беше някак незавършен, Замъка и на мен ми хареса, но съм ужасно възмутена от образователната система в Корея и амбициите на родителите, чакам с нетърпение края , изгледах и един криминален -  Less than Evil.Сега съм си свалила още едно крими -  Pied Piper и историческия
The Crowned Clown с Yeo Jin Goo , когото много харесвам.
 Доста серали съм пропуснала, но и няма да мога да ги наваксам.

# 251
  • MJF
 smile3544 ха  Crazy, въобще не го разпознах писателя от Don't Forget Me, че е манга -художник от Kimi ga Kokoro ni Sumitsuita, оххх и моята  search. Във всеки случай е обаятелен и в двете роли. Дълга филмография при него гледам. Предполагам че и другаде ми е попадал но така в главна роля в сериал явно не.

Д-р Ян Пол
Скрит текст:
Д-р Бренда е опасен спец по тез елени или както там баш се казват тез копитни с рога в този район на този щат дето гледат. Елените на дядо Коледа дето сме ги кръстила вкъщи  Mr. Green. Но като пострада от някоя крава/бик/теле или с една дума говедо , направо мен ме заболява през екрана. Първо като гледах тази поредица често се  Thinking Crazy Confused Thinking, но понеже нищо не разбирам от животновъдство и гледната точка на тези хора. Само ветеринарната част отчитах. Интересна ми е точно тази част - динамиката на ветеринарството с интересите на животновъда. Все пак има няма се ядосам на последния споменат.
Но срам не срам поне нещо научихме в къщи за домашните/одомашените  животни. Повече за лъвове, крокодили и пр. знам от тез тв канали отколкото за кокошки, крави, кончета, кози, овце и пр., което не считам за нормално.

Ееее freedoms , големи промени. Хайде повече здраве и повече спокойствие.  Hug

Последна редакция: пн, 28 яну 2019, 14:36 от Шошулчо

# 252
freedoms Hug

Along with the Gods: The Last 49 Days

Първата част наистина много ми хареса,но и тази не е лоша,но го нямаше онова запленявашо чувство при гледането на началото.
Наблягат повече на самите жътвари (тяхната истинска история) + един домашен бог.Доста по емоционален,драматичен и сълзлив.Понякога забравям,че корейците обичат да обръщат всичко на драма.
Отново имаме трактовка за отвъдния живот,9-те кръга на ада и прераждането.Имаме бедното и неоправдано корейско семейство,но всичко завършва с ОК.
 Беше забавно с корейската бюрокрацията,която е налична и в отвъдното.

Ще има и трета

# 253
Шо, ето ги 8 и 9 епизод.
Пропуснала си 8-ми епизод. Качен е преди два месеца, както споменах. Но ти май не обичаш много kissasian, а те са добри.

Черпя с кола и бургер.

# 254
  • София
freedoms радвам се,че се завърна, онзи ден си мислех за теб. Дано да ви е по-добре, по-спокойно и да сте по-здрави там. Аз в момента пак съм се заплеснала по руски поредици и сериали - Женски доктор, Следствие вели , Криминална Русия.

Общи условия

Активация на акаунт