Кралски работи и клюки - 22

• 51 906
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря за темата! Изчетох първият пост с удоволствие! Най-накрая разбрах коя е Максима. Grinning

На мен ми дайте тиарата бандана и "къщата в гората" и не ме търсете. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 76
  • Sk babe
ех, Максима - много ме кефи. Какво мислите за сватбената й рокля?

# 77
  • На топло
Уилям има усмивка на кон, но излъчването на добър човек.
Харито си е чаровник, рано е още да го правят на снимките да изглежда като чичка. От 1000 снимки точно тази ли избраха.

А тази истерична усмивка, бие всички 😂

# 78
  • София
Чак пък истерична...и Кейт се смее често така, по-добре от склопените ресници и скромната усмивка на 30 годишна Даяна.

# 79
  • София
Ето я първата картичка https://www.instagram.com/p/BrXYtwbA7P0/?utm_source=ig_web_copy_link

И други през годините https://www.marieclaire.com/culture/g25572682/royal-family-christmas-cards/

Последна редакция: пт, 14 дек 2018, 18:17 от Lana

# 80
  • До сърцето...
Коледната картичка на Уилям и Кейт е най-хубава. Всички са страхотни, децата - невероятни бонбони!

Допълних пъвият пост с ордените. За да не ви карам да се връщате да четете пак , поствам в скритият текст какво съм добавила.
Скрит текст:
Орденените на Нидерландия са два вида – държавни и кралски. И двата вида се връчват само от управляващият монарх, като първите са съгласувани с правителството, а вторите се дават по преценка на самият владетел.

Държавни ордени

Военният орден на Вилхелм (нидерл. Militaire Willems-Orde) — най-старата и най-почетната награда на кралството. Създаден от Вилхелм І през 1815 г. за награждаване на отличилите се на бойното поле, независимо от ранга, произхода и гражданството.
Миналият век, през 1940 г., статута е допълнен и вече  се допускат за награждаване хора, проявили героизъм по време на окупация. След освобождаването на Нидерландия няколко човека, от които и една жена, са били наградени с този рядко използван за награди орден. За два века носители на ордена са само 6 хиляди, и то само основно за храброст в боя.
Орденът е възникнал след победата при Ватерлоо и тогава са най-многото наградени – над хиляда.  От май 1940 г. до сега са наградени 196 човека, от които 55 посмъртно. Последният носител е командира на холандските командоси Гийс Тюинман (Gijs Tuinman), за храброст, проявена в Афганистан.
Носителите на този орден имат право на ежегодна пенсия от правителството, право на покана в двореца при празници, отделно място по време на военни паради и церемонии. На награденият му козируват всички, независимо от ранга!
Награденият има право да пише преди името си обръщението «Weledelgestrenge Heer/Vrouwe» («многоуважаем господин/госпожа»).

Ордена на Нидерландският лъв (нидерл. De Orde van de Nederlandse Leeuw), е основан през 1815 г. от първият крал на Холандия – Вилхелм І, и е вторият по статус в държавата.  До скоро с него са се награждавали всякакви хора — генерали, министри, кметове, учени,  съдии, професори държавни служители. От 1980 г. насам, с него се отличават само хора в областта на спорта, литературата и изкуството.
Монарха е Grand Master of the Order, а награждаването е на конкретен национален празник на държавата – Денят на краля (преди е бил Ден на кралицата).
Знакът на ордена е малтийски кръст, покрит с бял емайл, между лъчите на кръста е монограмата на  Вилхелм І, а в средата на кръста е кръг от син емайл с девиза на ордена «Virtus Nobilitat» («Достойнството облагородява»). На обратната страна е изобразен лъва от герба на Холандия. Върху кръста е кралската корона. Орденската лента е синя с оранжеви ленти по краища.

Орден на Орански-Насау (нидерл. Orde van Oranje-Nassau) —за особени заслуги пред държавата. Могат да бъдат наградени също и чужденци и постоянно живеещи в чужбина холандци.
Наследник на „Орден на дъбовата корона”, с който първоначално са награждавали работещите чужди дипломати в Люксембург и Холандия. След смъртта на сина на Вилхелм ІІ, на трона идва малолетната Вилхелмина, чийто регент е била майка й – кралица Ема. Тъй като династията е управлявала и херцогство Люксембург, където е било недопустимо жена да бъде управляващ монарх, родословното дърво се разделя – властта над Великото херцогство е наследена от представител на друга линия от рода Насау - херцог Адолф I, и Люксембург се отделя като независима държава.. Затова старият орден през 1892 г. е трансформиран от кралица Вилхелмина във «Орден на Орански-Насау».
Знака на ордена е малтийски кръст с бял или син емайл, краищата на кръста са украсени с златни топчета. В центъра има емайлиран медальон с хералдическият лъв със стрели в едната ръка и меч в другата, на фона на синьо поле със златни планини. По края на медальона е надписа «JE MAINTIENDRAI». Между лъчите на кръста се преплита лавров венец, а когато се връчва за военни заслуги вместо меч са два скръстени меча. Орденската лента е с оранжев цвят със сини краища.

Последна редакция: сб, 15 дек 2018, 16:34 от Радика

# 81
  • До морето
Не мисля, че WC са копирали годежа на Даяна и Чарли. Все пак Кейт получи годежния пръстен на Даяна, който е син. Нормално е тоалетите им да са в този цвят.

# 82
  • на пистата
Едно записче и от мен

# 83
  • Sydney
Страхотна Коледна картичка - тъкмо я видях Simple Smile

На Хари и Мегън е по-скоро новогодишна...

Една забавна снимка, явно на Уили му е смешно:

https://www.instagram.com/p/BrXvx-dl7bF/?utm_source=ig_share_she … shid=nhvo6p2pazcu

# 84

Същата ситуация, но с Хари: Joy

Скрит текст:

# 85
Ауууу, какъв е червендалест Joy

# 86
  • До морето
Това ми е любимата снимка на Хари и баба. Не знаех, че и Уилям има подобна.

# 87
Носовете на Хари и кралицата са абсолютно идентични!

# 88
  • София
Ох, докато изчета.
Според мен с коледните картички не се цели да създават коледни настроение,  са любими снимки. Нещо, като "завършек на годината".
Максима ми харесва, обаче много различна изглежда от младините. Русата коса и веждите я правят, като друга жена.
Мъжът и не ми хареса, все едно са една рода с Доналд Тръмп.

# 89
  • Майничка
Радика, огромно благодаря за труда! bouquet

Коледната картичка на Чарлз и Камила от 2016, с хърватски танцьори

Каката до Чарлз какъв белтък е метнала. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт