Професионални серии за коса - тема 123

• 65 174
  • 769
  •   1
Отговори
# 540
Аз също преди години си изгорих косата с  Loreal Sun Kiss Jelly и от тогава не ми е същата, въпреки че доста израсна. НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА не правете грешка да го ползвате, наистина изсветлява косата, но по-добре изберете най-агресивната боя с най-силния оксидант и гарантирам, че ще са по-малко пораженията.

# 541
Аз също преди години си изгорих косата с  Loreal Sun Kiss Jelly и от тогава не ми е същата, въпреки че доста израсна. НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА не правете грешка да го ползвате, наистина изсветлява косата, но по-добре изберете най-агресивната боя с най-силния оксидант и гарантирам, че ще са по-малко пораженията.

Аууу, една глупост по-малко съм направила - преди месец се бях настроила да го пробвам, държах го две седмици в кошницата за покупки, после купих Блондифиер на Лореал. Едно момиче хвалеше този гел тук или в Модерните прически, добре че не го сложих и това на козината си.

# 542
с това Loreal Sun Kiss Jelly дъщеря ми си съсипа косата - разреших й да го ползва, уж по-щадящо, но не е

# 543
Честно да си призная, не съм пробвала да ползвам профи боя без оксидант, не съм се сещала досега дали е възможно да се ползва без, ще взема да пробвам някой ден от чисто любопитство,но никъде и никого не съм виждала да го прави. Реално, оксидантът активира боята и съставките в нея, а количеството вода, която се добавя за да стане емулсия - пак е много относително и няма универсална формула за всички. Изрусеният косъм, мога да го опиша по следния начин:
Всички си слагаме гел лакове и акрил на ноктите, за да се заздравят и с наслагването стават все по-дебели, нали така? Ако е назъбен, увреден, порест и не добре обработен нокътят не успява да задържи гела и той започва да се рони, а нокътят си остава в същото състояние. Същото е и с изрусеният косъм - веднъж загубил естествените си пигменти и частите, които го съставят и предпазват като структура - той може да поема всякакви продукти за възстановяване и грижа, дори да изглежда много добре, но без пигмент той е просто кух  и уязвим на всичко и това е. Ако се спре с грижата в някой момент, без пигмент в себе си просто ще се накъса и ще падне (това не важи за супер дебели и гъсти коси, които просто леко се объсват от изсветляване, но запазват външната си обвивка в отлично състояние).
В зависимост от различните нива на русата коса, за дължините може да се ползва веднъж месечно емулсия на амонячна или безамонячна боя от сорта на Диа, а веднъж на 2 или 3 месеца може с амонячна по целите дължини.
Ако косъмът реагира добре на амонячна,  може и всеки месец с руса амонячна + 6% окси, докато се понатрупа пигмент и косъмът стане сравнително дебел от насложените колоранти, но пак трябва да се внимава, защото може да си стъмните дължините без да искате.
 Има случаи, в които се бъркат само коректор с база, за да се тонира косата.
Има наистина много варианти, но изрично трябва да се внимава с всички цветове над ниво 8.
Препоръчвам, ако някой реши да го прави в домашни условия, първо да го обсъди с личния си фризьор, защото той най-добре познава косата и цветовете, които ще могат да се ползват върху вече изградената база.

# 544
  • Велико Търново
Как мерите мл-те на стъпките в Олаплекса?

# 545
Как мерите мл-те на стъпките в Олаплекса?
В моя комплект - 3Х500 има специална мензура-помпа, но само стъпка 1 меря с нея, водата преценявам по едно шише с вместимост 120 мл, стъпка 2 на око - тя е като гъст балсам.

# 546
  • Варна
 20 кубикова спринцовка с абокат  Laughing ползвах преди да получа комплекта. Той си има мензура.

# 547
  • София
Мили мами и все още не мами:)

Изчетох доста мнения и теми по повод как да се грижим за косата си и за професионалните продукти за коса в домашни условия. Имаше тук-там и мнения за Kérastase Resistance Extentioniste, но бяха доста малко и предимно на дами, които тамън са ги взели и все още нямат опит от ползването на продуктите. Също така мненията бяха предимно от преди 4-5 години назад.

Нека, която има опит от продуктите им и най-вече от конкретната серия сподели мнението си за тях - излишно прахосване на пари или реални резултати? Simple Smile

https://www.notino.bg/kerastase/?f=1-1-3803-3649-3808

# 548
  • София
За терапиите вкъщи смятам да използвам предимно стъпка 2. Четох, че някой се колебае между стъпка 2 и 3 - едно и също е, но стъпка 2 е малко по-силна откъм концентрация на активното вещество. Препоръчват в началото да се прави около 3 пъти месечно.
За наслагването на пигмент по дължината на обезцветената коса - съгласна съм, необходимо е. При всяко боядисване ми правят тониране с безамонячна боя и косъмът е след това по-плътен и лъскав. Използва се нисък % оксидант (най-ниският възможен) и доразреждат с вода, предполагам (не мога да видя точно като го прави, на мивката).
Другото, което ме спасява, е че правя сериозното обезцветяване само 1 път годишно (тип омбре/балеаж, с по-тъмен корен). Не че не искам по-често, но не мога да отуча фризьорите да не застъпват и да не мажат блондор по вече изрусените дължини.

# 549
Извинявайте за спама, но на няколко пъти сте описвали как се ползва Олаплекс. Последно беше мноооого подробно обяснение от Prinzesata преди около 2 месеца с количества и всички други подробности... не го намирам сега, може би ще е полезно да го сложим в началото на темата.

# 550
Извинявайте за спама, но на няколко пъти сте описвали как се ползва Олаплекс. Последно беше мноооого подробно обяснение от Prinzesata преди около 2 месеца с количества и всички други подробности... не го намирам сега, може би ще е полезно да го сложим в началото на темата.

На предната страница е, пост 537.

# 551
  • Варна
Мили мами и все още не мами:)

Изчетох доста мнения и теми по повод как да се грижим за косата си и за професионалните продукти за коса в домашни условия. Имаше тук-там и мнения за Kérastase Resistance Extentioniste, но бяха доста малко и предимно на дами, които тамън са ги взели и все още нямат опит от ползването на продуктите. Също така мненията бяха предимно от преди 4-5 години назад.

Нека, която има опит от продуктите им и най-вече от конкретната серия сподели мнението си за тях - излишно прахосване на пари или реални резултати? Simple Smile

https://www.notino.bg/kerastase/?f=1-1-3803-3649-3808

Няма как да има мнения от преди 4-5 години за тая серия тъй като излезе лятото на миналата.
 Балансирана серия с превес на хидратацията. Като цяло протеинът в нея е доста имагинерен поне за мен. Хубава серия с много фенове.

# 552
За терапиите вкъщи смятам да използвам предимно стъпка 2. Четох, че някой се колебае между стъпка 2 и 3 - едно и също е, но стъпка 2 е малко по-силна откъм концентрация на активното вещество. Препоръчват в началото да се прави около 3 пъти месечно.
За наслагването на пигмент по дължината на обезцветената коса - съгласна съм, необходимо е. При всяко боядисване ми правят тониране с безамонячна боя и косъмът е след това по-плътен и лъскав. Използва се нисък % оксидант (най-ниският възможен) и доразреждат с вода, предполагам (не мога да видя точно като го прави, на мивката).
Другото, което ме спасява, е че правя сериозното обезцветяване само 1 път годишно (тип омбре/балеаж, с по-тъмен корен). Не че не искам по-често, но не мога да отуча фризьорите да не застъпват и да не мажат блондор по вече изрусените дължини.
Точно! 👍
Аз се чудех между 2 и 3, тъй като се притеснявам да мажа скалпа. Явно, ще пробвам само Номер 2. Много благодаря!

# 553
  • Варна
 Стъпка 3 е смес от 1 и 2 и то доста рехава по мнението на повечето ползващи терапията. Стъпки 1 и 2 се ползват заедно. Те затова и се продават комплект. Не съм ползвала стъпка 3. Предпочитам профи терапията.

# 554
 Аз от стъпка 3 бях доволна и косата ми веднага се промени, 2 е по-добра, но и 3 си заслужава като за начално пробване. От всички стъпки най-много мразя колко течна е 1. Последно спах само с 2ката и резултата беше като че ли по-добър от 1 и 2, ама за час само. Т.е. времето също е фактор. Страх ме беше да спя с 1 и 2, но може и да пробвам. Определено ефектът е по-добър.

Общи условия

Активация на акаунт