Erkan Petekkaya&Ayça Varlıer&Özcan Deniz&Hatice Şendil~Истанбулска Невеста~195

• 47 666
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Добро снежно утро

Май тази година Коледата ще бъде снежна, студена и замръзнала..... Thinking

Злати  Hug Сиси  Hug

Мерси за преведените реплики от фрагмана  Hug Изглежда Есма се върна назад и отново нейната дума е закон.......Никой няма право да възразява и да изказва мнение.....

Хубав и спорен ден  Hug

# 106
Добро утро! Hug

Лаптопът нещо се ъпдейтваше и поокъснях...

Сиси HugАни Hug,благодаря за кафенцето и пожеланията!

А покрай морето е по-меко времето...дъжд и мъгла...няма сняг и студ... Laughing

Приятен ден! Hug

# 107
Злати  Hug
Скрит текст:
При вас, на морето е друга България...При нас още не се беше разтопил снега от предишния валеж, сега отново вали и трупа....Не знам Сиси как е в Балкана.... Thinking

От фейса.....

Основните герои в сериала Плячка....Кютюка е много близо до Еркан.... Thinking Thinking дано да е случайно.... Praynig

# 108
# 109
Здравейте сладури вечерно.
Сега готвя за вечеря.

Скрит текст:
Тук времето е много  меко. От всички страни сме заобиколени от хребети, които ни пазят от вятър, от  мъгли  и от  студено време.
Климата ни е вълшебен. Зимата е мека, лятото е  прохладно /не можеш да ходиш вечер през лятото без по-топла дреха/. Въобще тук живеем спокойно и добре.
Отивам да готвя за вечеря.

# 110
Ани Hug,благодаря за новите снимки с Хатидже и Бурак...и  за колажа

Рускините са пуснали новите снимки от 67еп.,на сайта на Стар Тв. още ги няма качени,нито озета...

и озета с превод...
Цитат
Краткое описание 67 серии:

Эсма сообщает своей семье о том, что они с Гарипом приняли решение расстаться. Нургюль узнает причину удивившего всех решения и сообщает Сурейе о том, что Эсма больна. Адем понимает, что поступил несправедливо по отношению к Гюнеш, из-за гнева возникшего на фоне болезни и делает шаг ей на встречу. Подозрения Диляры увеличиваются с каждым днём. Сенем, несмотря на то, что скрывает правду, всё равно чувствует себя неспокойно.
В это время Гарип совершает выбор для самого себя. Для Нургюль и Сурейи пришло время принять решение.
ПП Сиси Hug

# 111
Злати мерси за снимките и преведения озет  Hug
Интересно какво решение ще вземе Гарип.... Thinking Какви ще ги свършат Сюрея и Нургюл....
Тази снимка ме озадачи.... Thinking

Цитат

От снимачната площадка...

И Хати....

Сиси

Скрит текст:
Това е най-хубавото зимно време....Но чета във фейса, че много от балканските пътища са затворени - например в Кюстендилско и при вас има затворени пътища....и на много други места....

# 112
  • Варна
Привет, мацки! Hug Hug Hug Hug

Благодаря за споделеното! bouquet

Очаквам с нетърпение новия сериал на Еркан и дано не ни карат да избираме кой от патроните да гледаме т.е. така да съвместят нещата, че и двата да можем на онлайн да ги следим. Peace Разбира се, надявам се сюжета наистина да е интересен и да задържи зрителите, че хаосът в дизииндустрията в момента е пълен - сериалите капят като зрели круши само след няколко епизода..... ooooh!

Между другото да споделя и едно мое виждане за заглавието.  newsm78 Когато коментирахте не си написах мнението, защото беше логично всичко изписано, но сега четейки сюжета - ако разбира се е окончателния вариант - ми се струва логично заглавието така както аз си го преведох. А именно "Удар" - от глагола "вурмак" - удрям.Частичката "- мак" е за основната му форма. При нас е в 1лице, единствено число, сегашно време, а в турския език основната форма се образува с помощта на частиците мак и мек. Няма да изпадам в подробности за словообразуването в турския език, но приемам/за себе си/, че в случая имаме образувано същ. име и става удар. Не зная дали съм права и как нашите момичета ще го превеждат, но ми се струва, че според сюжета става дума точно за удар в преносен смисъл - в живота на главните герои.

Хубава вечер, прекрасници! bouquet bouquet bouquet

# 113
Скъпа моя  Ани,
Скрит текст:
Троянския проход  всяка  година е  затворен през  зимата.  Той е  най-високият  проход  в   цялата  Стара планина. На самото било , където е  границата  между  Троян  и   Карлово  надморската височина  е  1525 метра. След  него  е  Петроханския  проход  с  надморска  височина  1409 метра.  Останалите  са доста  по-ниски.
Троянския  проход  не  се  поддържа  през  зимата  от   Агенция "Пътна инфраструктура".
Не знам  те  могат ли  през  зимата  да  поддържат  прохода.  Вероятно е  много  скъпо  и   икономически не е изгодно.  За  това  през  зимата  Троянския проход  е  затворен.
Знаеш ли,  като обикаляме  България  по  екскурзии и  ни питат  от  къде  сме ? Ние казваме: От Троян, а  идвали ли сте в  нашия  град ?  -  Много от  хората  ни казват: "Не сме идвали, но  знаем  от  телевизията,  че  пътят  Троян - Кърнаре  и  затворен.
Но  Троян е  на  30-35 клм. от билото  на  Троянския  проход  и  е  сгушен  между   многото  хребети на мъжествения и  елегантен  Балкан. Надморската ни височина  е  400 метра. Ние сме  ниско в   сравнение с  прохода.Балканът ни гали с  меката си топлина, която ни дарява с  неизмерима  наслада.
Всички планинци сме безкрайно  влюбени в  него и го обожествяваме.
А само ако  можеш през лятото да си там - на билото, на най-високото и да  съзерцаваш как  последният  слънчев  лъч  преди да залезе  целува върха  на планината, как го  притиска в  обятията  си с  кехлибарената си  прегръдка и да послушаш  ромона на  ручаите.
Всичко това  е  фантастично,  вълшебно, ненадминато  удоволствие.

Знаеш ли какво  прочетох  нощес -  не пише обаче кой е  попитал  Еркан: "Кога се  чувствате  най-щастлив?"
Еркан  му  отговорил: - Когато  се  усещам   комфортно и  спокойно  в   кожата  си,  заобиколен  от  хората,  които  обичам!

Златинче, Златното  момиче
,  знаеш  ли  защо  по  БТВ-то  спряха  да излъчват  от  20.00 часа  "Дръзки и красиви" ?  Впрочем  това е  стар  трик  на  тази наша  телевизия. Спряха го и след не се знае  кога  ще  го  продължат  по  БТВ Лейди  или друга от БТВ  телевизия.

# 114
Ани Hug

Бризче Hug,благодаря за разясненията!Дано има бг.превод на сериала,че почти всички ги гледаме на руски ез.!
Цитат
Златинче, Златното  момиче,  знаеш  ли  защо  по  БТВ-то  спряха  да излъчват  от  20.00 часа  "Дръзки и красиви" ?  Впрочем  това е  стар  трик  на  тази наша  телевизия. Спряха го и след не се знае  кога  ще  го  продължат  по  БТВ Лейди  или друга от БТВ  телевизия.
Сиси Hug,това е временно до Нова година!След това ще си продължат!Така е всяка година по БТВ!По Нова аз гледах Откраднат живот,свърши сезона и реалитата също!Сега има други предавания! Peace

# 115
Привет, мацки! Hug Hug Hug Hug

Благодаря за споделеното! bouquet

Очаквам с нетърпение новия сериал на Еркан и дано не ни карат да избираме кой от патроните да гледаме т.е. така да съвместят нещата, че и двата да можем на онлайн да ги следим. Peace Разбира се, надявам се сюжета наистина да е интересен и да задържи зрителите, че хаосът в дизииндустрията в момента е пълен - сериалите капят като зрели круши само след няколко епизода..... ooooh!

Между другото да споделя и едно мое виждане за заглавието.  newsm78 Когато коментирахте не си написах мнението, защото беше логично всичко изписано, но сега четейки сюжета - ако разбира се е окончателния вариант - ми се струва логично заглавието така както аз си го преведох. А именно "Удар" - от глагола "вурмак" - удрям.Частичката "- мак" е за основната му форма. При нас е в 1лице, единствено число, сегашно време, а в турския език основната форма се образува с помощта на частиците мак и мек. Няма да изпадам в подробности за словообразуването в турския език, но приемам/за себе си/, че в случая имаме образувано същ. име и става удар. Не зная дали съм права и как нашите момичета ще го превеждат, но ми се струва, че според сюжета става дума точно за удар в преносен смисъл - в живота на главните герои.

Хубава вечер, прекрасници! bouquet bouquet bouquet

Любимото ни Морско Бризче,
 добре, че  влезе в  темата. Въпроса е   много  важен.
Аз  преди, когато  го  заковаха : VURGUN.  аз  се  рових  из  речниците, за да му  дам  най-правдоподобното  заглавие.  Разбира се, това не  мога да го  направя аз,  защото нищо не разбирам  от  турски.
Но,....какво  написах:
Думата "вургун" я  намерих  на  български че  значи "НАЛЯГАНЕ".
Тогава рускините  го  преведоха : НАЖИВА.  Думата НАЖИВА на руски  на български  значи:ПЕЧЕЛЕНЕ  НА  ПАРИ.  НО ЗНАЧИ  И  ТЕГЛО,  А  МОЖЕ  ДА  ЗНАЧИ   ДУШЕВНА  МЪКА.
  Но  думата от  руски: НАЖИВЕ  означава на български  ПЕЧАЛБА.  ЛЕСНА ПЕЧАЛБА.
После журналистите го  преведоха  "ПЛЯЧКА"

Аз обаче  от  речниците  намерих  и  други  значения  на  руската  дума  НАЖИВА.
Те са:   ЛЕСНА  ПЕЧАЛБА,  ПРИМАМКА,    КАПАН,  ИЗМАМА,   АЛЧНОСТ,   СТРЪВ И  НАЛЯГАНЕ.

Бризче,
 виж  колко  много  и  какви  различни  значения  в  превода от  руски  на  български  има  тази  дума.
Аз спрях  до  тук,  защото не  знам  как да го  преведа.
Но......имаше  още  едно  мнение  на  едно  от   нашите  момичета /  не го  запомних/,  а   пък  и не  записах  изказването й,  а  то  беше  важно.  Сега ме е яд, че не мога да си спомня
как го  беше  написала.  Нейното  мнение беше  много  важно - вероятно тя  го  тълкуваше  като душевна  измяна, душевна мъка,  душевна  драма  на  главните  герои.

Моля  Ани и  Злати,
ако се сещате за  това момиче  или  пък  дано тя да ме прочете и да се обади  ще бъде много  хубаво  да  разчепкаме  това  заглавие.
На всички  много  благодаря.

Бризче, ти си права,  че  когато  сме  повече  момичета  по- лесно стигаме до консенсус.

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 21:25 от sisi55

# 116
Сиси сбъркала си професията скъпа....Къде си се набутала в това скучно счети....Би била прекрасна писателка или поетеса.....Но тогава едва ли щеше да ни "издирваш"  в БГ Мама..... Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
За "Искрите на отмъщението"
Скрит текст:
БТВ са спряли излъчването заради коледните и новогодишните празници и ще продължат с излъчването от 07. 01. 2019 година отново по БТВ....Дано да съм ти била полезна....

Бризче чичко гугъл превежда vurgun - теглене Много логично ми звучи да бъде "Удар" особено след тази "малка" подробност, че дори детето на Кемал е считало друг мъж за свой баща.....
Ако ти попадне някъде резюмето за сериала ще се радвам да го споделиш  Hug

За едно изказване на Еркан, което днес видях при мамашите, но сега го намерих  във фейса.....

Цитат

Maya Shtereva‎ХИТОВИТЕ ТУРСКИ СЕРИАЛИ ®
..
Оказва се, че проекта "Защитникът" се основава на книгата Ипек Гокдел, която открито признава, че би искала да види Керем Бюрсин в главната роля, но след като има вече поглед върху работата над проекта "Защитник", тя е останала много доволна от показаното от Чаатай Улусой, която на свой ред събра много ентусиазирани отговори в пресата и социалните мрежи! Също така стана известно, че за една серия актрисата - Айша Туран е получила от компанията - 40 хиляди т.л.,а Чаатай Улусой е получил за малко повече на епизод - 65 000 т.л. .
Актьорът, Еркан Петекая, който се завръща на екрана в новия телевизионен сериал по Fox TV "Плячка", похвали работата на Чаатай Улусой и целия екип от поредицата "Защитникът". Актьорът каза, че това е първият проект на Турция ,която я представя на световната сцена. Той може да се окаже лош или добър, това ще бъде решено от аудиторията, но за всички, които работят в индустрията, е голяма гордост и чест да бъдат представени за първи път на платформата Netflix. Еркан поздрави целия екип и особено отбеляза играта на Чаатай, която той наистина харесал и е особено впечатлен!

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 21:25 от MAMA-AN

# 117
# 118
# 119

Благодаря ти, миличка, за кафето! Удоволствие е да го пия с теб! Чакам Ани и Златина на "масата"!

Общи условия

Активация на акаунт