Избор на училище за първи клас през учебната 2019/2020 Варна

• 34 618
  • 355
  •   1
Отговори
# 105
Супер. Това ме радва  Simple Smile

# 106
Май от тази година става задълже Simple Smile Никак не ми се искаше, но ...

Майка ми е начална учителка, каза че не е чувала такова нещо.
А от кога се чува при тях, че ще стане задължитлно? И изобщо ще бъде ли задължително или не е предвидено някога да става задължително целодневното обучение в начален курс? Рових в гугъл, не намирам еднозначен отговор.

# 107
Pina, ще попитам и ще споделя тук.

# 108
Случайно попаднах на темата от 2011. Малко е старичка, но пък може да се намери полезна информация според мен.
Пускам линк
https://m.bg-mamma.com/?topic=531279

# 109
  • Най-красивата страна
В нашето училище три от паралелките  първи клас бяха със задължителна занималня.Четвъртата без.Аз записах дъщеря ми в паралелка със занималня,защото държах да бъде точно при определен учител.Обаче ни казаха,че който не иска  детето да посещава занималня,попълва една молба до директора и толкова.
10 деца от класа ни не посещаваха занималня.

# 110
  • Варна
Момичета.. знам, че е рано още , но какви раници мислите да взимате? На коя марка?
Чували ли сте нещо за раниците на “tiger” ?

# 111
Дадохте ми идея да се разходим да разгледаме раници. Ортопедични ще търсим и без колелца, че не са практични.
Какви са тези tigger?

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 13:37 от Bella*

# 112
  • Варна
Сестра ми живее в Швейцария и там ги е забелязала за няколко места вече...ортопедични са и те, но ми е интересно да чуя мнение, тя е с малко дете и нищо не знае за тях..

# 113
# 114
Слава богу. За съжаление учителите няма да си променят така бързо манталитета.

# 115

Звучи чудесно отстрани, да видим как ще е изпълнението.
А оценки в начален етап според мен беше абсолютно излишно да се въвеждат. Добрите учители така или иначе оценка освен 5 и 6 няма да напишат на толкова малко дете. Доста демотивиращо действа на детската психика като се наредят тройки и четворки.

# 116
В нашето училище три от паралелките  първи клас бяха със задължителна занималня.Четвъртата без.Аз записах дъщеря ми в паралелка със занималня,защото държах да бъде точно при определен учител.Обаче ни казаха,че който не иска  детето да посещава занималня,попълва една молба до директора и толкова.
10 деца от класа ни не посещаваха занималня.

Е то какво му е задължителното на тази занималня. Училището е осигурило преподаватели за тези класове за занималня, но в крайна сметка решението на родителя.

# 117
  • ВАРНА-морето,сините вълни.

Звучи чудесно отстрани, да видим как ще е изпълнението.
А оценки в начален етап според мен беше абсолютно излишно да се въвеждат. Добрите учители така или иначе оценка освен 5 и 6 няма да напишат на толкова малко дете. Доста демотивиращо действа на детската психика като се наредят тройки и четворки.
Пишат и двойки на първокласниците.Поне във нашия клас е редовно.Относно портфолиото-имаше ги и във ДГ и каква полза?Уж щяха да ги искат в училище,но уви.Ей,така си стоят двете портфолиа и събират прах.Никой дори не си направи труда дори да пита за тях.

# 118

[/quote]
Пишат и двойки на първокласниците.
[/quote]

Сигурна съм че ги има и такива. Дано са по-малко 😬

# 119
  • Варна
Здравейте ,предстои ни кандидатстване в 1ви клас. По район , дъщеря ми трябва да  бъде приета във ОУ Васил Друмев. Моля , ако някой има мнения за учителите , които ще поемат 1ви клас тази година да сподели. Никъде нищо не мога да намеря. Няма информация и аз се чудя , дали би бил добър избор.

Не мога да помогна с имена на учители, но имаме доста познати деца там. Избраха го, защото е по-малко, както и че има занималня /повечето училища предлагат за 1 или 2 класа, поради липса на база/. Всички са много доволни , така че не се притеснявай!

За изброените учители в Найден Геров - не е сигурно кои ще останат и ще поемат първокласниците.
Ако може мнения за учителите в Добри Чинтулов и дали изобщо е добро като вариант? От няколко места чувам, че средата не е от най-добрите там.

Общи условия

Активация на акаунт