ДЕКЕМВРИйчета се раждат вече,за Коледа съм с мъничко човече!

• 22 941
  • 352
  •   1
Отговори
# 270
На нас от болницата ни изписаха Линекс капки да ги давам по веднъж на ден - 1 месец. За количките сега давам санколик. За момента немога да се оплача. Малкия човек се чувства добре и си ходи и до тоалетна редовно. На смесено хранене сме понеже нямам достатъчно кърма. Simple Smile

# 271
Момичета, аз тази сутрин се събудих около 7 часа с болезнени контракции, но съвсем поносими, които преминаха за около 2 часа. На обяд бях при АГ и се оказах с 3 см. разкритие и почти падаща тапа според думите му. От опита ви колко време ми остава до раждането? АГ ме вика на 31 отново, но каза, ако падне тапата, получа регулярни контракции или водите изтекат да му звънна и да отивам към болницата.

# 272
  • бургас
Момичета, аз тази сутрин се събудих около 7 часа с болезнени контракции, но съвсем поносими, които преминаха за около 2 часа. На обяд бях при АГ и се оказах с 3 см. разкритие и почти падаща тапа според думите му. От опита ви колко време ми остава до раждането? АГ ме вика на 31 отново, но каза, ако падне тапата, получа регулярни контракции или водите изтекат да му звънна и да отивам към болницата.

Според мен няма да дочакаш 31

# 273

Applegarden, кога ти е термина? И при мен нещата се развиват почти по същия начин, днес на прегледа се установи, че имам 3 см разкритие, а тапата ми пада по малко от няколко дена... След прегледа имам болки, като менструални през целия ден, но нищо непоносимо, а и не са регулярни, като тапата продължава да пада... И мен доктора ме посъветва ако започнат контракции или ми изтекат водите да тръгвам... Момента предстои, вълнуващо е и малко страшно. Честно да си кажа надявам се да стане още утре Grinning Не ми се чака до 31ви...

# 274
  • София
Мисля, че и двете няма да дочакате 31-ви, а най-късно до 29-ти на обяд ще сте родили. Чакаме да се похвалите. Wink

# 275
При мен от тапата до раждането мина една седмица. Може да изкарате 2 часа, може и 2 седмици. Най-гадното е, че няма как да знаем! Успех и на двете! Леко раждане!

# 276
  • София
Здравейте, момичета!
Честито на новите мами!
На неродителите желая много късмет и леко раждане.

За изцеждането : аз цедя само, когато гърдите са ми препълнени, когато малката направо по-голяма пауза от 3 часа ии през ноща, тогава много ми де препълват. Около 150-200 мл на ден събирам и замръзявам.

От вчера вече съм самичка, без помощ вкъши с бебето . Свърши бащинството на ММ ии минаха празниците. В този ред на мисли, как се справяте с бебетата, майките,  които като мен нямат помощ от майки и свекърви (ние с ММ живеем в София, а роднините ни не. За сега не съм искала помощ от тях, защото ММ си беше у дома с нас и си разделяхме задълженията)?
 Днес деня мина за секунди.
Миенето на дупето, след като се е наакала, когато съм сама е приключение. През деня как и да е, но през ноща трябва да будя ММ, с хич не ми се ще, все пак после е на работа цял ден.

# 277
Ние живеем със свекърва ми, но още отпреди си бяхме изградили такъв начин на живот, че тя не ни се натрапва - тя си стои осноено в нейната стая, вечеря много по-рано от нас, готвим си отделно и т.н. Сега много се вълнува за бебето, но пак спазва дистанция и общо взето я вижда, ако аз й я занеса. Аз много не виждам с какво може да помага на този етап, бебето или спи или е гладно и е време за ядене Simple Smile Даже да си призная малко ме беше издразнила в един ден, в който бебка беше кисела и на всяко проплакване ме питаше със загрижен тон "Ох, защо плаче?"..ами защото е бебе Simple Smile Тя следобед ходи на работа и така е по-добре. Мъжа ми иначе имаше само една седмица отпуск за бащинство и от втората сме сами, аз също не го будя нощем, защото като е на работа все пак не може да не спи, а и отново - няма какво да направи, аз я кърмя. За времето - еуфория, и при мен е така, минава неусетно и не стига за нищо. Вчера "закусвах" в 13 Grinning Аз ползвам мокри кърпички за дупето, знам че препоръчват да е под течаща вода, но така ми е доста по-удобно и се надявам да не навредят. Simple Smile

# 278
Благодаря ви, момичета. Тази вечер нямаше изненади, наспах се, преди малко отново имах за кратко болки, но отново поносими. Наближава, видяло се е. Аз тапата не съм си я видяла, АГ при прегледа ми каза, че е почти паднала.
Maggie22, термина ми по документи е 09.01, но по ехограф последно излизаше за 04.01, а вчера АГ ми каза, че хич не е сигурен, че ще изкарам до 31, но аз пък съм много щастлива от този факт, защото искам да родя вече и нямам търпение.

# 279
Еуфория, аз съм така от самото начало, мъжа ми работи за себе си и клиенти звънят постоянно, та нямаше период на бащинство, а работеше от къщи за няколко часа в първите дни. После всичко сама, а той помага вечер. Баби имам две, но ме дразни натрапването на мнение и виждания за отглеждането и съответно не търся помощ, единствено ако искаме да идем да напазаруваме с мъжа ми заедно и на един обяд го оставяме с баби само докато спи и за малко.
Ще свикнеш бързо, хубавото е, че поне физически не би трябвало нищо да те боли вече и да си се възстановила.
Лоли, почти ежедневно закусвам по обяд 😨, ето днес например малчо яде от 8 и не е заспивал до сега. В някаква фаза е и няма заспиване, само търси да суче. Изяде невъобразими количества и добавка и продължава да виси на гърда с ококорени очи.
Applegarden, стискам палци да ни се похвалиш скоро 🥰😘

# 280
Fluffy и моя е така. Днес цял ден иска на гърда. Суче спре, спи по 10 мин и пак иска гърда. През нощта няма спане, дига ме на всеки час. С каката изобщо не беше така, а се оплаквах че не беше от лесните. Поръчах си по-спокойно бебе от нея, ама.....JoyStuck Out Tongue Winking Eye

При нас майка ми дойде за една седмица като ни изписаха и беше супер. После си останахме самички с мъжо и каката и си се справяме. Сега свекървата е тук, но за щастие неспи в нас, но изобщо не е съобразителна, създава ми повече работа. Както и да е, тия дни си тръгва.

Как наддават бебоците. Моя лакомник го изписаха 2800 а вчера го теглих 4100 за 23 дена. На 15ти сме на консултация и ще видим колко ще е качил до тогава.

# 281
  • София
Еуфория и при нас беше весело първите дни като останахме сами. Вече се справяме без проблем, даже напоследък успявам да легна с него за бърза дрямка към 17 часа, преди това успявам да оправя къщата, да сготвя или да излезем на разходка. Честно казано излизането ми отнема най-много енергия, защото малкия хич не обича да е навлечен с космонавт, а от шапките пищи. Та гледам да облека и обуя първо себе си, да стоваря до вратата бебешкия багаж и след това обличам него, слагам го в количката и докато излезем е заспал. Ако излизаме с колата е още по-голяма хамалогия - слагам го в кошницата, свалям го в гаража, отварям и затварям гаражните врати и излизаме, после трябва да сглобя количката и в този момент вече съм готова да легна и да спя до вечерта Simple Smile Но свикваме, няма как.

SANDRA8, за първия месец бебо беше качил 1200 грама. Казаха, че е множко, но пък той добре си хапва.

Applegarden, чакаме да се похвалиш още днес Simple Smile

При нас бабите не се бутат да помагат неканени, сами си се оправяме с таткото. Най-голямата отмяна ми беше когато майка ми ни прати една тава с муска Simple Smile Направо се просълзих. А свекървата и тя често праща храна, че живеят по-близко. Иначе и с едните и с другите се виждаме по веднъж седмично, но ние ходим на гости.

# 282
На мен за бебка ми помага таткото. Като думата "помага" май не е правилната дума. Той буквално се грижи за всичко вкъщи. Казва, че иска да се възстановя и после цял живот аз ще се грижа. Simple Smile Много е миличък! Свекърва ми е много интелигентна и добра жена. Живеят близо до нас и много държеше да помага за бебка. Обяснихме й, че сами бихме желали да се оправяме, за да ни е по-спокойно и да не се налага да се съобразяваме. А и хормоните биха навредили като се знам какъв дзвер съм ... Но жената както казах и доста интелигентна и ни разбра. И взе решение да ни готви, за да се чувства полезна и тя. С удоволствие приехме.

Въпрос към момичетата, които кърмят (а и към тези, които знаят нещо по въпроса):

В кои случаи се получава т.нар. "втрисане" от гърдите!? Нямам вече запушвания, но гърдите бързо се пълнят и сякаш ми щипкат на препълнените места. Та дали от това може да ме втриса!?

# 283
Ехаа колко много сте изписали 😘
Ние сме добре.Храним се на поискване, горе долу през час и половина два.Заспива прекалено бързо когато се храни и може би и за това огладнява по-често.Днес ходихме до личната, вече сме 3700.Преди седмица беше 3450.Доки каза че върви отлично.Пъпчето още не е паднало и не можем да го изкъпем както на мен ми се иска, ще мием само дупето още известно време.
За бабите и като цяло за чужда помощ аз не мога да разчитам на никой.Моите родители са далеч, свекърите нямат желание.Таткото сега е в къщи, но предполагам, че и сама ще се справям.Ако искаме да излезем за малко моята баба остава с децата, но гледам да не се бавя.Бебо е пристрастен към гърдата ми 😂

Успех на всички на които им предстои
раждане!!!

# 284
  • София
Надявам се да свикнем сега и когато сме самички.
От вчера 2 дни на сам Рая е много неспокойна, заспива трудно и се буди след час, не е гладна според мен. Ако и дам само ме ползва за биберон, не суче активно и заспива веднага.
Според мен са колики, защото се гърчу, опъва краката и маха с ръчички, и все едно пъшка.
Давах предните дни Инфакол, днес взех Колийф и чай от копър, пък да видим.
Не реве чак истерично, но се превива, личи си, че я боли коремчето, много ме е жал.

Вие давате ли от чайчета на Хип, кога и как?

При мен когато слиза кърмата и гърдите ми се пълнят, леко ме приболяват. Все едно мравки пълнят, но  по болезнено.
След като бебто суче, пак леко ме болят, не знма на какво се дължи.

Общи условия

Активация на акаунт