ДЕКЕМВРИйчета се раждат вече,за Коледа съм с мъничко човече!

• 22 936
  • 352
  •   1
Отговори
# 285
  • София
S and M, браво на свекърва ти! Напомня ми за моята, не мога да кажа лоша дума за нея, пу-пу! Ние сме само на кърма откакто се е родил малчо, но никога не съм чувала за подобно втрисане. Питай в темата за кърменето, там са много отзивчиви.
Еуфория16, аз не съм давала чайове и не знам. Бебетата доста често имат нужда просто да бъдат гушнати за да се успокоят, затова те ползва за биба може би. При нас коликите са на пристъпи. За 5 минути може да плаче в половината време, все едно получава спазми и като пръцне му олеква. Държа го на гърдата и забелязвам, че той сам търси да суче когато го заболи. Цокне два пъти докато пръцне и пуска сам гърдата. Педиатърката ми беше казала, че това е рефлекс "гастро - нещо си" и така изкарват газовете бебетата, чрез сукане.

# 286
Да се похваля и аз: на Коледа се появи най-сладкият подарък - синът ми Simple Smile Точно отворихме подаръците в 8.30 с децата и хоп.. контракция.. до 20 мин станаха чести и силни. Приеха ме с голямо разкритие и ми отказаха всякакви упойки,че било трето и в 11.30 вече имахме бебе Simple Smile и той е на вълна "да разкажа ирата на мама през нощта". Изумена съм и искам да споделя как за пореден път в болницата бутат шишетата с адаптирано мляко, вместо да помагат за кърмене. Само ми бутаха шише и ме уверяваха, че било за добавка само.

# 287
Да се похваля и аз: на Коледа се появи най-сладкият подарък - синът ми Simple Smile Точно отворихме подаръците в 8.30 с децата и хоп.. контракция.. до 20 мин станаха чести и силни. Приеха ме с голямо разкритие и ми отказаха всякакви упойки,че било трето и в 11.30 вече имахме бебе Simple Smile и той е на вълна "да разкажа ирата на мама през нощта". Изумена съм и искам да споделя как за пореден път в болницата бутат шишетата с адаптирано мляко, вместо да помагат за кърмене. Само ми бутаха шише и ме уверяваха, че било за добавка само.

Честито бебче! Звучи наистина като коледен подарък! Бъдете много щастливи! Blush

# 288
Честито на всички нови майчета, да са ви живи и здрави мъничетата.
При нас жълтеницата нещо се завърна - на 22 дни е бебка и е само на кърма от изписването. От два дни е мн поспалива и малко жълтее. Иначе добре наддава. Педиатърката ни изписа глюкоза, но знам, че вече се отрича. Някой с опит да сподели как сте се справили?

# 289
И ние минахме през жълтеницата, даже може леко още да има. Взех глюкоза както правих с каката но изобщо не иска да я пие. Та четох в нета често кърмене за да ака, чрез акото се изчиствали.

Опитах се са давам чайчето на Хип ама и него не иска да пие и тъй като съдържа същите съставки като чая им за кърмачка взех аз да го пия, пък така да му предам нещо през кърмата.

# 290
  • София
И ние минахме през жълтеницата, даже може леко още да има. Взех глюкоза както правих с каката но изобщо не иска да я пие. Та четох в нета често кърмене за да ака, чрез акото се изчиствали.

Опитах се са давам чайчето на Хип ама и него не иска да пие и тъй като съдържа същите съставки като чая им за кърмачка взех аз да го пия, пък така да му предам нещо през кърмата.

Дали можем наистина ние да го пием този чай?
За този специално с копъра питам?

# 291
Честито на всички нови майчета, да са ви живи и здрави мъничетата.
При нас жълтеницата нещо се завърна - на 22 дни е бебка и е само на кърма от изписването. От два дни е мн поспалива и малко жълтее. Иначе добре наддава. Педиатърката ни изписа глюкоза, но знам, че вече се отрича. Някой с опит да сподели как сте се справили?

На мен в болницата ми обясниха че е хубаво бебето да хапва и да не  изпуска  хранене, защото с акото изкарва билирубина и така минавала жълтеницата. Ние бяхме с доста силна жълтеница даже в болницата го пекоха няколко пъти. Сега бяхме на контролен преглед и ни казаха че още има но била в норма и че до 20-тия ден щяла да изчезнеш вече.

# 292
Момичета, капките Санколик съдържат точно масло от копър, мента и анасон + глицерин ( не знам какво точно е неговото действие ). Нас много ни успокояват, а и тя си ги приема със желание (давам ги с лъжичка преди всяко хранене, а понякога и между храненията, ако има нужда).

# 293
За жълтеницата: моят син беше до 40-тия си ден с физиологична жълтеница - появи се по-късно от кърменето. Беше оранжев като портокал. Глюкозата не помогна и го водих при д-р Масларски (страхотен педиатър). Той ми обясни, че кърмата съдържа ензим, който задържа билирубина в тялото на бебето и този ензим се маха от топлина. 48 часа се цедих и топлих кърма. зор беше, но жълтеницата мина.

# 294
Здравейте мами Simple Smile Имам няколко въпроса:
1. Тези от вас които сте на АМ какво ползвате? Има ли някой на Нестле НАН Оптипро HM-0?
2. Тези от вас, които вече излизате на разходки, как ги обличате бебчетата? Космонавт/ портбебе и отгоре слагате ли одеало?
3. На бебчетата ви студени ли са им ръчичките и крачетата? В родилното ми казаха че било нормално да са студени, но нещо започнах да се притеснявам малко
Благодаря Simple Smile

# 295
За жълтеницата: моят син беше до 40-тия си ден с физиологична жълтеница - появи се по-късно от кърменето. Беше оранжев като портокал. Глюкозата не помогна и го водих при д-р Масларски (страхотен педиатър). Той ми обясни, че кърмата съдържа ензим, който задържа билирубина в тялото на бебето и този ензим се маха от топлина. 48 часа се цедих и топлих кърма. зор беше, но жълтеницата мина.
Същата работа! И двете ми деца бяха така. Сега и малкото е по същия начин. Даже каката, която приемаше глюкоза 40 дни беше жълта, а малкия само на кърма 20 дни. Доктора ми беше казал, че тоя ензим си го имам и 10 деца да родя, и 10-те ще са жълти.
Как я топли тази кърма, bodjuni?!

# 296
Здравейте мами Simple Smile Имам няколко въпроса:
3. На бебчетата ви студени ли са им ръчичките и крачетата? В родилното ми казаха че било нормално да са студени, но нещо започнах да се притеснявам малко
Благодаря Simple Smile
И на моята бебка са й студени ръчичките, но крайниците се кръвоснабдяват по-трудно и е нормално. Ако искаш да разбереш дали й е студено, най-добре по нослето Simple Smile

# 297
S and M,  имам нагревател за шишета, шишето с кърмата за 10 мин и после го чаках да изстине. За през нощта си бях взела и АМ, защото цялата процедура си отнемаше време.

# 298
  • бургас
И аз имам нагревател, но рядко го ползвам.

Да ви споделя нещо: нали знаете как родителите изперкват и постоянно проверяват дали бебето диша... обаче Никола като е в кошарата с лице към стената ми е трудно. Намерих начин Simple Smile бутон за проверка Joy  хич не обича да му докосват нослето, та само като го пипна и веднага реагира.

# 299
И аз имам нагревател, но рядко го ползвам.

Да ви споделя нещо: нали знаете как родителите изперкват и постоянно проверяват дали бебето диша... обаче Никола като е в кошарата с лице към стената ми е трудно. Намерих начин Simple Smile бутон за проверка Joy  хич не обича да му докосват нослето, та само като го пипна и веднага реагира.

Може да обръщате бебето на другата страна на леглото (от към краката) и така никога няма да е с гръб към вас.

Общи условия

Активация на акаунт