Добър ендокринолог в София

• 728 730
  • 849
  •   1
Отговори
# 540
Лазарова приема от 6, 30 сутрин Peace, тя работи с Начев,  за мен той е най-добрият ехографист. А това дали е бързак и дали ни харесва това дето го казва е друг въпрос. Но винаги е прав в прогнозите си, не бих загърбила точно неговото мнение, пък дори и да не ми е по вкуса. Да, чака се , но описаната трагедия е малко преувеличена. Ако можете да идете в 7 няма да имате проблеми Hug

# 541
Лазарова приема от 6, 30 сутрин Peace, тя работи с Начев,  за мен той е най-добрият ехографист. А това дали е бързак и дали ни харесва това дето го казва е друг въпрос. Но винаги е прав в прогнозите си, не бих загърбила точно неговото мнение, пък дори и да не ми е по вкуса. Да, чака се , но описаната трагедия е малко преувеличена. Ако можете да идете в 7 няма да имате проблеми Hug

Какви трагедии и преувеличаване. Тук има реални впечатления от видяното, а пък опит с лекари имам, не е като да нямам.
Знам какво е да влезеш за преглед/консултация и всичко да се намира в един кабинет. Да бъдеш изслушан и прегледан внимателно, т.е. не гоним скоростомера. Така там беше като отидох за първи път на преглед при докторка, която не помня, но различна от последните 3-ма с които съм се сблъсквала, и беше преди 4 години. Абсолютно спокоен и нормален преглед, без да влизаме един през друг и да се опитвам да догоня думите на лекарите и по смисъл и по значение.

До известно време в живота си имах голям респект към лекарите по принцип. Щом лекар го е казал - тъй е. Няма спор. Само че вече като сърбах попарата им на няколко пъти в живота си и то сериозно, някак по-лекинко взех да гледам на тях. Има голямо значение как се казват нещата на пациента, без значение от кое "светило" са. Това е много важно и малко лекари го умеят.

Напоследък често се сещам за думите на Юлияна Дончева, която беше казала нещо от сорта, че ако нещата не вървят при един лекар, или като цяло нещо не ви допада - сменяйте го. И е права.  Simple Smile

# 542
  • Ню Йорк
На 100% съм съгласна с написаното от Rumcajs. Голямо висене е там, не се спазва реда, тия на регистратурата си чоплят носовете и винаги не си уцелил точния момент за нещо. Трагедия е. Има добри лекари там, спор няма, но в тази каша шанса да получиш точната диагноза е минимален. Аз първо бях при Лазарова, беше внимателна и обстойна. Тя ме заведе за консултация при Начев, дръпнат, припрян, дори не помня какво смотолеви и изобщо не ми беше от полза. После ме приеха в отделението. Там попаднах на д-р Милчева /при друга бях разпределена, но в кашата се оказах при нея/. Първите ми впечатления бяха ужасни, развика ми се от вратата колко съм била дебела. Това лекар, ендокринолог. После посмени тона, но не ми направи най-важното изследване - скенер и в общи линии ме лекуваха "на сляпо". Да не говорим, че постъпвайки направих "дарение" на болницата, не си мислете, че съм минала безплатно. С 2 думи казано ми загубиха времето с двугодишно безсмислено лечение.

# 543
Та кой е добрият лекар и добрата болница да ги кажете, че да знаем и ние....И аз търся добър ендокринолог, виждам светещи неща пред погледа и не е от очите, ендокринолозите дигат ръце. Иначе съм с отстранена щитовидна и с не работещи паращитовидни жлези, следоперативно засегнати. Може и така  да си остана с нефункциониращи Cry. Юли ще изследвам паратхормон, а сега се блъскам с витамин Д и калций. Та такива ми ти неща....

# 544
Аз малко се притеснявах да споделя моя опит с др. Лазарова, но сега ще го споделя.
Имах час за 7.30. В 7,10 чинно зачаках бързайки за работа преди мен имаше 2 човека без час. Прередиха ме  майка с малко дете /водеше приятелка за преглед !!!/ , жена с час за  8 и двамата преди мен  и аз влязох в 8.45. После ме прати до лабораторията. После обратно на опашката с резултатите. Влязохме 3 едновременно. Смята нещо и каза Инсулинова резистентност нали ви казах отидете при Начев на ехограф аз съм му се обадила за вас.
Отново опашка 6 човека. Начев не реагира изобщо - не беше чувал за мен естествено, погледна   жлезата, попита за оплакванията и ми каза да забравя за щитовидната жлеза за 3 години. Нищо , че била много уголемена.
Върнах се при др.Лазарова с изследването от ехографа. Нова опашка.  Видя резултата и каза ще пиете това 3 месеца , може и 6 и ще се видиме. 
И така се озовах с изписано лекарство, без грам обяснение и съвет за каквото и да било. Сега се чудя дали да отида пак при нея да уточним лечението или на друго място? Какво ще ме посъветвате? Не зная дали да пазя диета , или по-точно каква да бъде? И още въпроси...
Извинете ме за дългия пост.  bouquet
Да допълня - докторката беше много мила , но бързаше заради многото пациенти и съответно аз не получих никакво обяснение з азаболяването. Трябваше да чета из интернет що е то Инсулинова резистентност.

# 545
  • София
Ето, в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=824950.0;topicrefid=4  сме изписали много за заболяването ни - инсулинова резистентност (хиперинсулинемия) , чети и питай за всичко, което не ти е ясно!

# 546
Благодаря   bouquet Задължително ще прочета.

# 547
Със сигурност ще пиша за положителна оценка за лекар и болница в това направление.

Между другото трябва да мина на ЯМР, та понеже вчера ендокринолозите не ми отговориха трябва ли ми нещо като направление или бележка най-обикновена, с която да отида на ЯМР - не получих ясен и конкретен отговор - Лазарова вдигна ръце, смотолеви нещо и .... нищо, Начев вече преглеждаше следващия.

Сега се връщам от личния лекар при когото отидох точно по този въпрос. Питах ги как да отида на ЯМР без никаква бележка. Аз мога да кажа разбира се за какво иде реч, но това достатъчно ли ще е. Разказвам аз историята и какво се оказва. Вчера не са ми дали амбулаторния лист /мисля че така се казва/ с който се доказва че съм минала при ендокринолог. Щом има направление, трябва да ми дадат и такъв лист. Поне с него можех да се пробвам макар и платено да отида на ЯМР.

После. Могло е да ми обяснят, че като здравноосигурен имам право да мина през ЗК и да пробвам дали ще ме одобрят за финансиране на ЯМР или не.  Спестиха си това усилие, но не спестиха който мине през тях да го пратят на ехографа, щото си го плащаме. На личния лекар като му казах това само се усмихна и каза - ясно. Личния каза, че той бележка за ЯМР не може да даде, това го прави в случая ендокринолога - ако има желание и воля за това. Ще видим колко му е волята.

sisitons, съжалявам за ситуацията в която си. От това се опасявам, защото лекарите бързат със заключения, диагнози, лечения, или пък да вкарат хората в болницата, да оперират, а после - вдигат ръце. Имам чувството, че всичко е за парите по касата. Ние като пациенти не си знаем правата, но се борим за да минем по касата, лекарите знаят добре правилата и правата, но също се борят за парите по касата. Да но в цялата работа нашето здраве е заложено, не друго.

Като ми кажат вече за някое име в медицината, скептицизма в мен се обажда. Нямам вяра. Записах се при Лазарова, да пробвам как е при нея, именно заради отзивите тук, прочетох и за Начев, но не го избрах заради платения при него прием. Обаче като чух, че Лазарова ще се допитва до него, казах си ... ааа този с положителните отзиви, ще го видя и него как е.... видях как е. Не съм писала с пълни подробности. Може да е добър специалист, да е прав в повечето диагнози, но, има едно но. Не мога да си кривя душата.

bobb, вчера след мен на едно бременно момиче Лазарова била казала, че на ехографа ще мине по-рано защото чакали още две кукумицини /нещо такова беше/. Може би ставаше въпрос за мен и едно друго момиче преди мен. А когато аз бях при нея в кабинета, ми каза, че моят случай бил по-интересен от предния случай, и щяла да наблегне за него на Начев...... е, какви са тези специалисти, какви са тези имена, какво е това чудо, отношение и т.н.

# 548
  • София
Rumcajs, Имаш право на втори преглед с едно направление, иди и си искай да ти пуснат запитване до ЗК за ЯМР, все пак е скъпо изследване, ако можеш да си го спестиш! Предполагам за хипофиза те праща, цената е 250-300, отделно контраста е 100-150-200 според зависи от лабораторията!  Аз чаках близо месец за отговор от ЗК. Успех!

п.п ЯМР не се плаща от лимита на конретния лекар, така че не би трябвало заради това да не иска, по-скоро я мързи да оправи документацията.

# 549
Rumcajs, правилно ли разбрах, че теб лекар те е нарекъл "кукумицин"?!

# 550
Serenity__bg, точно за хипофизата става дума. Добре си обяснила нещата. Сега и на мен ми е ясно, но всичко това можеше вчера да ми го разяснят. Ще ходя пак и ще видя какво ще стане. Четох в интернет къде има ЯМР, колко струва, кои ЯМР какво гледат и т.н. Ако е по ЗК тя плаща само ЯМР, без контрастното вещество, ако има нужда от него, защото на самия преглед се решава дали има нужда от него.
Благодаря за успеха. Пожелавам го на всички.  Simple Smile

# 551
Rumcajs, правилно ли разбрах, че теб лекар те е нарекъл "кукумицин"?!

Задочно /зад гърба ми/ казала го е на пациентката, която влезна след мен при лекарката. Предполагам че се е отнасяло за мен и още едно друго момиче, което бе преди мен при лекарката. След мен беше това момиче, което излизайки от кабинета сподели с придружаващия я човек, какво й казала лекарката и така чух. Като събера две и две - излиза, че е било за мен и момичето преди мен.

# 552
Ужасно грубо и невъзпитано е това. Аз като се оперирах в Александровска болница, тя е в същият двор започнах да получавм крампи, изписаха ме, падна ми калция и получих гърч. Върнах се при хирурзите, ама те не се оправят с хапчетата. И аз исках да направя една консултация с Лазарова, това беше октомври, лежах в хирургия още две седмици, вливаха ми калций венозно. И отидох аз при нея и тя ми каза ооо не, ти си грижа на хирурзите , аз нямам право да те преглеждам, ще дойдеш чак  декември. Отидох при друго ендо и като ми пусна ТСХ беше 33 представяте ли си, щях да ударя сто, ако не бях почнала хормона. Та аз преди операцията бях с хиперфункция , но много тежко понесох всичко. После лежах в ендокринологията на Александровска и там доктор Гатева ми беше лекуващ и тя горе долу ми нагоди дозите и на хормона и на калция и на рокалтрола ( това е витамин Д)

# 553
  • София
Rumcajs, изследването  е много неприятно, аз нямам проблем с тесните пространства, но вътре плаках оъ ужас..............но на мен ми правиха 2 едновременно и седях около 65 минути. Само на Хипофизата е около 30-40, желателно е да има контраст, защото само с него се вижда абсолютно добре, по - добре си плати и не се занимавай повече. На мен първия ми беше без контраст, втория, няколко месеца по-късно с контраст.
И по повод УСБАЛЕ (Майчин дом - ендото) отвратително отношение, пациенти на конвейр, обаче ако имаш късмет ти забиват диагнозата и лечението чудесно...ама само ако имаш късмет.

# 554
Мда, е, май наистина е по-вероятно да мина на ЯМР платено, говорейки с личния също се изразиха съмнения за ЗК. Ще помисля, а и трябва да видя къде мога да мина на това изследване.

Общи условия

Активация на акаунт