Добър ендокринолог в София

• 728 722
  • 849
  •   1
Отговори
# 525
  • Ню Йорк
Единствения вариант всичко да излезе безплатно, изследвания, ехография и т.н. е като се постъпи в болница. Въпреки това и там поспестяват някой изследвания. При мен има съмнения за кушинг, но решиха да ми спестят скенер или ЯМР.

# 526
аз искам да похваля д-р Милчева, УСБАЛЕ.

Аз не останах доволна от нея.
Трябваше да направя консултация за стойности на пролактин и преглед с ехограф на щитовидната, нещо като втори профилактичен преглед. Паднах се при Милчева.
Обсъдих с нея склонността на пролактина ми да се покачва и с какво лекарство и доза съм го поддържала в годините. Като чу дозата (а тя е ниска), изсмя се, подигравателно, с една друга "патка" в стаята. Не смятам, че е професионално да прибързваш с реакция преди да си чул цялата история, която пациента трябва да изкаже. В момента в който разбра, че тази доза ме поддържа в добро състояние, без да имам проблеми - се изненада. А аз си помислих: - каква патка и що за лекар е тази да прибързва с реакции, преди да е изслушала всичко каквото мога да кажа по моя случая.
После заключи, че трябва да си продължа с тази доза и да я изчакам да мина на ехограф. За ехографа мога само да се надявам, че е погледнала както трябва. Ехографа си го платих - на нея, така предпочете. И ми рече след година да мина пак при нея, но, няма да мина при нея. Защото е прибързана, припряна, нервна, неуважаваща. Не я знам колко е специалист. Но не я харесах. Да, насочиме за едно-две неща, все пак посещението при нея беше едно второ успокоение. Но не ми е приятно като отивам при лекар, да се държат с мен като натрапник, да ме претупват или въобще да усещам неуважение.
В повечето случаи, за съжаление, човек трябва да показва качество, като сила или пари, за да го уважават и отнасят към него както трябва. Не знам докога ще е така.

# 527
аз искам да похваля д-р Милчева, УСБАЛЕ.

Аз не останах доволна от нея.
Трябваше да направя консултация за стойности на пролактин и преглед с ехограф на щитовидната, нещо като втори профилактичен преглед. Паднах се при Милчева.
Обсъдих с нея склонността на пролактина ми да се покачва и с какво лекарство и доза съм го поддържала в годините. Като чу дозата (а тя е ниска), изсмя се, подигравателно, с една друга "патка" в стаята. Не смятам, че е професионално да прибързваш с реакция преди да си чул цялата история, която пациента трябва да изкаже. В момента в който разбра, че тази доза ме поддържа в добро състояние, без да имам проблеми - се изненада. А аз си помислих: - каква патка и що за лекар е тази да прибързва с реакции, преди да е изслушала всичко каквото мога да кажа по моя случая.
После заключи, че трябва да си продължа с тази доза и да я изчакам да мина на ехограф. За ехографа мога само да се надявам, че е погледнала както трябва. Ехографа си го платих - на нея, така предпочете. И ми рече след година да мина пак при нея, но, няма да мина при нея. Защото е прибързана, припряна, нервна, неуважаваща. Не я знам колко е специалист. Но не я харесах. Да, насочиме за едно-две неща, все пак посещението при нея беше едно второ успокоение. Но не ми е приятно като отивам при лекар, да се държат с мен като натрапник, да ме претупват или въобще да усещам неуважение.
В повечето случаи, за съжаление, човек трябва да показва качество, като сила или пари, за да го уважават и отнасят към него както трябва. Не знам докога ще е така.
Абсолютно съм съгласна с теб. По тази причина не ходя при прехваления професор Каменов. Същият гаден и надут пуяк е. Не ми пука колко е велик, аз не ходя при лекари, които не ме уважават. Сигурна съм, че като не ме слушат и не се съобразяват с моите усещания във връзка с лечението, те не могат и да ме лекуват. Има някаква криза с добрите лекари и от известно време осезателно я усещам.

# 528
Що ендокринолози смених, но рядко виждах уважение, а все ходех платено. Сега реших след 4г. затишие да отида по каса, то не, че не си платих де, но поне наистина лекарката се държа човешки.

Последно ходих при д-р Темелкова от Александровска, и тя е година и съм много доволна от нея, но лошото, е че по каса много се чака за час. Последно прегледа беше 35лв. Докато не отидох онзи ден при другата лекарка обаче, не знаех, че ехографа се плаща 40лв. ooooh!

# 529
  • София
пак по повод Милчева, аз първите 2 дни в болницата искрено исках да я разкостя...толкова не я понасях. Обаче в последствие се оказа,че е единственият лекар , който адски задълбочено изследва проблема ми, да, не съм съгласна с отношението й, но жената знае много. Реално погледнато по-гадните и тежки случаи ги дават на нея, а за това си има причина. Както и да е, не ми се спори, просто отбелязвам,че макар и без особено добро отношение към пациента може да прецени доста добре здравословния статус и да назначи изследвания/лечение.
поздрави   bouquet

# 530
  • Ню Йорк
пак по повод Милчева, аз първите 2 дни в болницата искрено исках да я разкостя...толкова не я понасях. Обаче в последствие се оказа,че е единственият лекар , който адски задълбочено изследва проблема ми, да, не съм съгласна с отношението й, но жената знае много. Реално погледнато по-гадните и тежки случаи ги дават на нея, а за това си има причина. Както и да е, не ми се спори, просто отбелязвам,че макар и без особено добро отношение към пациента може да прецени доста добре здравословния статус и да назначи изследвания/лечение.
поздрави   bouquet

И аз съм лежала при нея и ми се накара още първия ден, че ми идеше да ревна чак от грубото отношение. След това обаче доста се постара, кофти е че не се справи.

# 531
Ох, за Каменов това ме изненада бях се засилила да се консултирам при него. имам един проблем виждам като през мараня понякога придружено с мравучкане, с отстранена жлеза съм и с неработещи паращитовидни жлези. Питам вси1ки какво ми е , случва се понякога като съм гладна или при физическо усилие, но може и бързо ходене да е, едни казват хипоглекимия , други от операцията е, оперирана съм преди 6 месеца. Та исках да ида при него, но сега ме разочаровате и за него. А по повод на Лазарова, бях още в хирургия и исках консултация с нея , даси платя абсолютно отказа да ме изслуша даже и ми каза ти си грижа на хирурзите ела декември, до тогава щях да умра. Не знам кой е добър, кой лош, ама не може и така да се питаме една друга....

# 532
Съжалявам че те разочаровах, но той е последният ендокринолог, при който бих отишла. Все пак аз не съм дебил, нито необразована, нито престъпник, нито низша класа. Кара ми се като на прислуга щом попитам съвсем елементарно нещо, нищо не обяснява, въобще само трябва да мълча, да изпълнявам рецептата и да плакам. Пред мен говореше със сестрата за една пациентка  "тая да влезе", докато още ме преглеждаше....абе въобще третира хората като овце, а и определено му липсват първите седем  Mr. Green Тук прочетох добри неща за д-р Галя Генчева. Някой ходил ли е в кабинета й на Георги Софийски да ми каже в какви часове приема?

# 533
Преди малко се възползвах от услугата да си запиша час по телефона при д-р Лазарова, понеже предния път ходих на място да записвам час.
Ако го правите по телефона - звънете настоятелно. На сайта на МЦ пише, че между 13 - 15 ч. се записва час по телефона и след 13.00 започнах да набирам номерата, които бяха обявени на страницата. Никой не ми вдигна, докато в един момент набрах отново един от номерата и "забравих" да прекъсна връзката. Тогава ми се отговори на обаждането - леко раздразнена жена. Записа ми час и така. Бъдете настоятелни, твърди и безкомпромисни. Успеха е в стабилните нерви.   thumbsup

# 534
Здравейте, някой знае ли дали др Начев е в отпуска? Телефонът му е изключен от два дни. Благодаря.

# 535
  • София
Начев е в чужбина на конференция, опитайте другата седмица. Peace

# 536
Вчера минах на консултация при Лазарова. Начев също беше там. Лазарова препращаше за ехограф към Начев, а също се и консултираше с него. Бяха в отделни кабинети, но после Лазарова отиде при Начев в ехографията и така се допитваше до него, представяйки му различните случаи, включително и моя милост, които от консултация при нея, бяхме насочени за ехограф при Начев, макар аз да не отидох за ехограф, изненадах се, че искат да ме гледат. Изненадата идва от това, че не те питат искаш или не, или трябва или не (аз бях минала на ехограф преди около половин година все пак и имах и им показах изследването), а би трябвало, защото тази ехография се заплаща без значение дали си с или без направление. Ако това изследване не го плащахме, съмнявам се, че  така щедро щяха да ни пращат на ехографа.

Представяйки му накратко моята история (според която Лазарова "не посмя" да вземе решение), Начев нарече идиотщина резултатите от изследванията и съответно лечението за него, Лазарова се изказа малко по-меко, но в тази насока. Тоест, те отрекоха да е имало нужда от каквото и да било лечение на фона на тези резултати и че трябвало да се направи еди какво си.

Погледнаха ми щитовидната на ехографа - макар състоянието й в момента да беше задоволително, добро, Начев предрече не ласкава прогноза в бъдеще .. каза нещо за хашимото,  операция... но понеже говореше със скоростта на мисълта, беше ми трудно да запомня всичко, което избълва, пък и не го разбирах. Човека бързаше, може би защото не съм на платен преглед при него.. още преди да излезна, вече беше вкаран следнащия пациент, така беше и преди мен.

Като резултат, посочиха ми два пътя на избор и действия. Излязох от кабинета и болницата като цапната с мокър парцал. След като се успокоих и размислих и поговорих със съпруга си, у мен се затвърдиха няколко мнения за лекарите:

Лекарите са като майсторите. Който майстор влезе в къщата и види работата на предшественика си - оплюва я, идва друг майстор - той оплюва последния. При лекарите забелязвам абсолютно същата тенденция, направо правило. Осмиват лечението на предшественика си и го отричат;

Лекарите или ще прибързат с диагнози, или ще закъснеят с тях. Обичат да слагат лесно под ножа и бързат със заключенията;

При по-неизвестни медици можеш да свършиш повече работа, отколкото при "светилата" и още нещо: Човек трябва да отсее това което чува от лекарите, защото не всичко което казват или не казват - се случва. Трябва да има лична преценка и решение.

# 537
А пък тези на регистратурата живеят в собствен свят. Такъв цирк могат да ви изнесат, че да се чудите в кое измерение се намирате. Ние чакаме на гишетата пред регистратурата - вътре само един човешки представител, който с най-флегматичните действия нещо си подреждаше, в един момент седна настрана и започна да яде ягоди. Ни ни поглежда, нито ни пита за какво чакаме.... оттук само може човек да си извади извод какво би могло да го кача по-натам.

# 538
А пък тези на регистратурата живеят в собствен свят. Такъв цирк могат да ви изнесат, че да се чудите в кое измерение се намирате. Ние чакаме на гишетата пред регистратурата - вътре само един човешки представител, който с най-флегматичните действия нещо си подреждаше, в един момент седна настрана и започна да яде ягоди. Ни ни поглежда, нито ни пита за какво чакаме.... оттук само може човек да си извади извод какво би могло да го кача по-натам.
Ужас! Четейки последните два поста, аз окончателно се отказах от консултация в тази болница!

# 539
Малко са свестните лекари и там е работата, че могат да се намерят така, както се намират четирилистните детелини - на късмет без значение в частния или в държавния сектор.

Този ред или липсата на такъв в тази ендокринология е изпитание за нервите.
На регистратурата трябва да има по всяко време човек и то адекватен, който да разбира за какво е там. Въпрос на организация е да се редуват - работещи в момента и почиващи. Аз отидох на обед и намерих само онзи тюфлек с ягодите. После. Часовете трябва да са само предварително записани, ако има хора без часове - те да изчакват тези с часовете. А тук мешавица... с часове без часове.
После. Не може да влезеш в кабинета за консултация и да се налага после да отиваш на преглед в друг кабинет и след това с резултата пак да се връщаш в първия кабинет. Така се забавя опашката от чакащи, има хвърчене между кабинети. лекарите се търсят и нервничат, пациентите двойно повече. Колко е по-лесно апарата да е там, където е и лекаря, всичко на едно място. А пък докато чакате с часове пред кабинета ги виждате как сестрата (на преклонна възраст) разнася на моменти чайчета, кафенца).. това са лични впечатления. Три пъти съм ходила там, но третия би рекорда по простотия.

Общи условия

Активация на акаунт