Боя за коса - Blond44 - Клуб на блондинките

• 73 577
  • 823
  •   1
Отговори
# 555
  • В полите на Пирин планина
За тониране могат да се ползват и бои от рода на Диаричес и Диалайт на Л'Ореал или Лакме Хрома. Те са с нисък оксидант.
Има ги в Златна рибка.

# 556
В корена не знам какво да се сложи, според мен е добре в момента. Може би една 8 мица пепелна, но е хубаво да се запази изсвеляването н кичури от балеажа, което е постигнато. Надолу пепелна девятка мисля че ще свърши работа за тониране, ако искаш още да изсветлиш тогава според мен има нужда от 10.1.
Редактирам се, хрумна ми ако се мине цялата коса с 9.1 с 6 оксидант, дали няма да се постигне това пепеливо обливане като на снимката, без чак толкова да се бута корена, хем и няма да се боядисат кичурите в тъмен отенък, а само ще се тонират?

# 557
Kато цяло от няколко години съм руса, но топло русо с боядисан корен в леко медно. Мисля, си че студените руси не ми отиват на кожата. Обливката винаги съм се чудела дали ще върши работа и за тониране на корена. Следя Mounir в Инстаграм, това е топ фризьор някъде по арабските държави със собствена марка бой. Та такъв ефект той постига с цялостно изсветляване на косата, боядисване на корена, някаква обливка ама не мога да разбера по-разредена боя ли е и накрая тониране със перла не боя. Нещо много сложно ми се струва.
Ако се нанесе 8 в корените и предвид неравността на белеажа след стоене от 20 мин с гребенче да се разнесе и леко надолу, както съм виждала във фризьорския салон, може и да се получи това преливане. Имам предвид, че кичурите леко ще хванат и ще останат по-светли от естествения корен. След това една боя по дължините.
brummmm и на мен ми е интересно дали може да се тонира цялата коса с 9.1 примерно или корените все пак ще изсветлеят и ще станат рижави.

Последна редакция: вт, 20 авг 2019, 15:24 от Петя Танева 604618

# 558
  • В полите на Пирин планина
При всички случаи перманентна боя 9.1, дори и със 6% оксидант ще дръпне от цвета на корена и може и да стане по-топъл оттенък.

# 559
9.1 с 6 оксидант няма да изсветли мисля, но може наистина да направи по топъл цвета на корена. Имах предвид да се боядиса цялата коса, погрешно съм написала тонира, по скоро защото когато примерно боядисвам моите светли дължини с 9 ки, те не добавят цвят, а само отенък и тъй да се каже тонират косата. Затова тая 8 мица ме притеснява, защото косата ще стане тъмна с нея, поне при мен си става бая тъмно с 8 мица. А с какъв оксидант ще е 8 мицата, защото и тя ще дръпне от цвета както девятката, така си мисля. Позвала съм 8 мица с 9 оксидант, корена ми си изсветлява след като се поизмие боята като с девятка.
Фейс, била съм с този цвят, рижо русо, неопределено. Много ме дразнеше, накрая я отрязах. Не можах да се оттърва от разликата в отенъка при обезцветената и естествената коса. А се мъчих доста де. Можеш да вземаш 8.1 и да пробваш да убиеш рижото, но не знам дали ще стане. Ще се измива за около седмица ако успее да хване, най много две. В корена ще си изглежда винаги по добре.

Последна редакция: вт, 20 авг 2019, 16:19 от brummmm

# 560
  • Пловдив
Отмива се....пробвала съм.
И с 8.1...И веднъж пък бях взела една боя на Лакме ..
Ама как съм уцелила цвета толкова оранжев като мандарина, но пък хубав цвят стана... за три-четири седмици падна.
Сега правя само корен с 10.1 Шварцкопф, но основата е много тъмна и става като осмица.

# 561
  • София
На мен пък 9.1 яко ми хваща в корените.
Може би защото я правя с нормален оксидант. Добре че ми изравнява бялото и кестенявото поне. Някой питаше назад за това.

# 562
Че аз само с 9.1 се правя и твърдя че съм руса Simple Smile)

# 563
Гледам, че корена на снимката е като моя, може би. Ако аз ползвам 9 с 6 % оксидант, почти няма да мръдне цвета. Не заради 9 ката, а заради ниския процент оксидант. Споделям моя опит, всеки, като пробва на своята коса разни бои и оксиданти, ще знае кое как му се отразява.

# 564

Момичета, тези къдрички как ги правим? Отрязах си косата, че имах много опърлени краища да живне. Живна, ама сега е една идея по-къса и се чудя как да я разнообразя. Преса, едра маша ли? Някоя правила ли си ги е?

# 565
  • Добрич
adelinda, косата ми е права. Вечер преди да си легна я връзвам отгоре на главата, на върха, за да не ми пречи като спя. После хващам опашката и я усуквам хубаво, след което я навивам на кок. Краят на опашката прекарвам през средата на кръгчето закрепвам в шнолата или ластичката. Така спя всяка вечер. На сутринта като я пусна е на вълни, на места е усукана, в общи линии изглежда по подобен начин. На прясно измита коса ефектът е по-слаб. Можеш да опиташ. Ако е вързана с ластичка, гледам да не стягам много.

# 566
Аз така я връзвам като работя, ама не се получава, вечер като я пусна. Като разплетена кошница придобива вид.

# 567
Здравейте блондита! Някоя ползвала ли е новата боя на Wella Kolection prrfekt me+?
Аз я поръчах и нямам търпение да я използвам. В момента съм 7ца цвят, но съм взела 10ка и се надявам малко да дръпне цвета. Първо мисля дължините да боядисвам и след 20 мин корена. Естествения цвят пак е 7ца, та з това и накрая реших корена да правя.
Трябват ми отзиви?

# 568
  • София
Могат да се направят и с преса, и с маша. В нета има много клипчета как става.
https://www.pinterest.com/pin/265782815486104345/ 

Последна редакция: ср, 21 авг 2019, 22:26 от Брук Дейвис

# 569
  • Sofia
Да се включа и аз... дълго само ви чета, защото съм с ествествено черна коса.... Ноо много побелях, а съм едва на 28 и вече ми омръзна да се боядисвам или да се пръскам със спрейчета и утре съм на фризьор, да видим какво ще измисли. За сега съм говорила за сиви кичури.... или цялата ще съм руса... трябва да видим утре до къде ще позволи косата ми да се третира. ВИнаги съм се боядисвала с безамонячни бои... бях тъмно червена, виолетка... тъмно кафява.... Утре като намажат блондора направо не ми се мисли какво ще стане.... сигурно ще си ходя ръждива едно известно време... Grinning
Някой виждал ли е бои на Wella Color Charm.... ? Позната ми я донесе от щатите - е много е добра и покривна, не мога да си обясня ние защо я нямаме, а хич не е скъпа?!

Иначе... утре ще се борим с тази коса.... ще пиша с резултат... Grinning
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт