Боя за коса - Blond44 - Клуб на блондинките

• 72 959
  • 823
  •   1
Отговори
# 615
А защо с 6 % оксидант? Дължините го виждам леко по тъмни, но не разбирам в корена тъмна ли ще стои косата? Според мен за корена най силната боя, 11.1,12.1,зависи от марката с 12 оксидант. За дължините, рязнасяш и преценяваш колко да стоиш, според мен може би 10 мин макс ще са достатъчни. И е добре да се намокрят малко, за да се разреди оксиданта.
Бялата коса не я виждам много и мисля че ще се загуби в русото и няма да личи.

# 616
До колкото разбирам, дори и обецветяването да е леко се прави с 6 или най-много 9, като се седи по-дълго време. Най-високия оксидант работи като опърляне на косата и като цяло не бих си го причинила. По добре бавно и славно, отколкото без коса или съсипана.

# 617
Обезцветяване се прави с блондор. Тогавва се ползва 6% оксидант. Това, което аз съм написала, е боя. Боята не е за обезцветявне. Тя се ползва и с 12% окдидант.

# 618
Момичета, аз се боядисвах преди месец /пускала съм назад в темата снимки/ с Лореал  Excellence с идеята, че бях чела, че е слаба боя се отмива бързо и лесно. В моя случай учудващо се оказа изключително трайна боя, като след първите 2-3 измивания получих мн красиво русо, което от много време исках, и което държи цвят на дължините ми дори след 1 месец почти всекидневно миене или в морска вода или в басейн с хлор. Та решила съм да повторя същата боя, коригирайки това, което не ми се хареса миналия път, а то е, че ми изсветлява корена и леко почва да червенее. За целта съм решила да пробвам само да тонирам. Виждам в ютуб, че масово за да не "мърда" естествен цвят ползват окислител 1,5 %. В Златна Рибка имат 1,8%  се чудя   дали не би било удачно да разредя, този който се предлага със самата боя? Как мислите?

Иначе искам да отрасне още месец два моя си корен и после да направя малко балеаж, като след това пак да тонирам с лореала, просто мн красив цвят ми се получи.

# 619
Нещо не разбрах - имаш естествен корен и поддържаш русото, като си намазала и корена заедно с дължините ли?

# 620
Нещо не разбрах - имаш естествен корен и поддържаш русото, като си намазала и корена заедно с дължините ли?

Искам да пусна естествен корен, който обаче да бъде тониран все пак с цвета, с който ще правя и останалата част от косата, като идеята ми е окислителят да е слаб за да не ми вдига цвета на корена. Така поне виждам, че се действа когато се търси подобен ефект.

# 621
И аз го имам този проблем, но си мисля или поне и аз гледам че боядисват в един цвят корена и след това се тонира цялата коса. Но ако пробваш твоя метод, ще очаквам поне аз да кажеш става ли и доволна ли си Simple Smile

# 622
  • ВАРНА-морето,сините вълни.

Искам да пусна естествен корен, който обаче да бъде тониран все пак с цвета, с който ще правя и останалата част от косата, като идеята ми е окислителят да е слаб за да не ми вдига цвета на корена. Така поне виждам, че се действа когато се търси подобен ефект.
Не разбрах какви са ти дължините и основата ти каква е по принцип.

# 623
  • София
Здравейте!
Някой боядисвал ли се е с тази боя?
https://www.zlatnaribka.com/boya-za-kosa/vsichki-boi-za-kosa/bez … -100-ml?filter=56
По-точно с цвят 10.1
И ако да - доволни ли сте?
Благодаря!

# 624
Беба, с кой номер на Лореал се прави?

# 625
Момичета, моля за помощ. С каква боя, но от тези, нискобюджетните, които се продават навсякъде, мога да постигна кестеняв, пепелив цвят на корен на коса с рус балеаж? На такова място съм, където нямам достъп до нормална, качествена боя...

# 626
Беба, с кой номер на Лореал се прави?

Смесих 8,12 и  7

# 627
Момичета, моля за помощ. С каква боя, но от тези, нискобюджетните, които се продават навсякъде, мога да постигна кестеняв, пепелив цвят на корен на коса с рус балеаж? На такова място съм, където нямам достъп до нормална, качествена боя...

Schwarzkopf Palette (червена кутия е) имаха такъв цвят май. Струва към 5 лева и я има почти на всякъде.

# 628
Цитат на: Asinkata link=topic=1081682.msg39298298#msg3929
[/quote

Schwarzkopf Palette (червена кутия е) имаха такъв цвят май. Струва към 5 лева и я има почти на всякъде.
Благодаря!

# 629
  • София
Здравейте, красиви дами. Преди няколко месеца изсветлих косата си и след това ме боядисаха с безамонячна боя и сега съм русичко. Оказа се, че този тип боя се измива, трае около 20тина бани и после се ходи на т.нар. матиране, което се прави отново с безамонячна боя. Тоест на всеки месец и половина ходя да ме матират. Въпросът ми към вас е следния: как оптимално да поддържам това русо и какво домашно подхранване бихте ми препоръчали като имате предвид, че безамонячната боя от някоя съставка може да предизвика да се отмие по-бързо? Със зехтин преди си мажех краищата и престоявах така или с кокосово олио, но вече не знам дали е ок. Разбира се, използвам професионален шампоан, препоръчан от фризьорката ми, който даже има лек пигмент и също се води матиращ шампоан. Смятате ли,че е подходящо да използвам някакъв тип домашни маски (ако да, какви) или да вложа повече пари в качествена маска за коса, която да върши тази работа (моля за препоръки). Не исках да отварям нова тема, всяко мнение ще бъде оценено.

Резултатът беше безупречен, разбира се, даже след този цвят,който вие виждате на снимката, после матирахме с по-пепелив и беше уникално.

Общи условия

Активация на акаунт