Боя за коса - Blond44 - Клуб на блондинките

• 72 563
  • 823
  •   1
Отговори
# 720
  • BG-DE
Добра идея, при следващия порив за потъмняване и аз ще пробвам така 😊

# 721
  • Lost in a fairytale ...
Момичета, имам нужда от малко помощ Simple Smile
Косата ми е обезцветена по дължините, но боядисана с 9.01 на Compagnia del colore преди 1.5 месец ( може и 2 да минаха вече, всъщност).
От предното боядисване имам около 1.5 см. рижав корен, понеже нямах нито време, нито желание да се боядисвам няколко часа и да обезцветявам, и само намазах девятката с 6%, с надежда да не повлияе много на корена - голяма грешка, както се оказа.
В момента, освен тези прекрасности,  имам и горе-долу толкова чист корен, ниво 5. Идеята ми е да направя дълбок корен с 6 и дължините да останат 9. Обаче голямата ми чуденка е какъв да е нюанса. Фен съм на пепелявото, то това и ми отива, и съм си харесала нюанси 01 и 11 - 6.01 и 6.11, съответно на 9. Имам и лилав коректор, с който смятам малко да позатопля цвета и евентуално, ако стане някъде рижаво, да го тушира.
Въпросът ми е според вас на кой цвят да се спра и евентуално смятате ли, че ще се получи корена? Имам някакво количество бели коси, идеята е да бъдат покрити и да е боядисан корена, за да стане преписката между двата цвята. Чудя се между 3 и 6 % оксидант. Идеята на .11 за мен е да стане със сигурност пепеляво. 01 като цяло ме съмнява да има нужната наситеност.

# 722
Някои ползвал ли е този продукт? Дали си заслужава😉
https://www.zlatnaribka.com/kerastase/otsvetyavashti-tushove/tus … chromatique-10-ml

# 723

Някой може ли да ми обясни как се използват онези тонери за коса, и дали с такъв тонер сив предполагам, ще се махне този жълт оранжевеещ оттенък?
Ползвам само лилав шампоан, ама никога не съм слагала тонер. Не ми се смейте на въпросите само Grinning

# 724
Косата ти е страхотен цвят, не го пипай според мен. Иначе зависи от тонера, ще стане пепелива ако вземеш такъв отенък. Но ще е нетрайно.

# 725
Косата ти е страхотен цвят, не го пипай според мен. Иначе зависи от тонера, ще стане пепелива ако вземеш такъв отенък. Но ще е нетрайно.

Нетрайно, тоест колко време? И след това какъв цвят става, сегашния си се връща, тпест само тонера пада или?

# 726

Нетрайно, тоест колко време? И след това какъв цвят става, сегашния си се връща, тпест само тонера пада или?
Тонера ще хване само на най-светлото. И на мен цвета ти ми харесва.

# 727
Ще хване на светлото, до две три измивания пада и става каквото е било.

# 728
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Изобщо тонерите са нетрайни. До 3 измивания, даже не е сигурно дали ще изтрае толкова. Пари на вятъра са, но.... Аз много си харесвам оттенък, който се получи от Лакме 10,17 долу на светлата коса. Там нанесох боята разредена с вода. Досега имам 4 измивания и оттенък още не е паднал напълно, но пък не ми хареса как стана в основата, леко ми оранжавее. Луда работа. Ползвах оксидант 9 процентен.

# 729
И аз харесвам повече обливките с боя. Наслагват пигмент по косъма, докато балсамите някак си като се отмият съвсем никаква я правят косата. Цвета й някак се променя и губи.

# 730
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Би ли споделила твоя опит с обливката? На колко време го правиш? Какъв процент оксидант ползвате, колко вода добавяте и време за престой? Благодаря.

# 731
Много сте ми полезни. Нямам никакъв опит и дори не всичко разбирам от споделеното. Купих си няколко кутии от изсветлителя на ДМ и ще продължа с опитите за изрусяване.

# 732
По принцип знам че обливка се прави с 9 ки, 10 ките само изтощават допълнително. Аз понякога ползвам и 8 мици. С 6 оксидант. Смесвам и с вода, или шампоан или балсам или маска. Стоя от 5 до 15 мин. От фризьор знам че за обливка се стои 15 мин. И така. Обикновено я правя седмица или две сшед боядисване, защото цвета вече се е поотмил и пигмента също и косата започва да не изглежда добре.

# 733

По цялата ли коса трябва да се сложи или без корените..защото косата ми е по тъмно кестенява в корените моя си цвят, а по дължината само е изрусена?

# 734
Ами ти и на цялата да направиш, то ще хване само на светлото.

Общи условия

Активация на акаунт