Математически турнири 1-4 клас. Тема №53

• 93 322
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
И ние сме така, както го е описала Yangdze, но за първи клас. За дъщеря ми не зная - повечето ѝ задачи са решени вярно, но синът ми много се е оплескал. Прекарал е много време на задачата с подаръците и лентите, и на тази с лентите и изгледа им от другата страна на прозореца. Заради дългото време, в което е разсъждавал над тези задачи, не му е останало време за последните задачи. Не стига това - но поне тези, над които се е трудил дълго, да беше решил вярно, а той и тях е объркал. И снощи като открих и грешка на една от по-лесните задачи, направо загубих ума и дума и започнах да се чудя аз ли сбърках нещо в подготовката, на детето ли не му е било ден или какво въобще не правя като хората, за да му помогна. Просто не мога да повярвам на алтернативата, че няма талант за математика, защото зная, че не е така. В момента ми е толкова болно, че ми иде да се откажа и повече да не отиде на нито едно състезание Pensive

Децата също не винаги имат ден. Миналата година синът ми се разболя точно преди състезанието и не можа да отиде, а беше решил всички предишни години.
За себе си съм приела, че резултатът не е най-важен, особено в 1-ви и 2-ри клас, това е начин да натрупат опит.

Според сина ми задачите са били по-лесни от МБГ - зима (2-ри клас). Но и при тях се събраха 3 състезания едно след друго - Аз и буквите, ЕК и МБГ- пролет, което предстои в нашето училище.

# 661
Личи си, че детето не се е метнало на мен. Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 12:04 от Желязно ветрило

# 662
  • Варна
1-10 х 3,
11-20 х 4
21-26 х 5?

# 663
  • Куциндрел
?

# 664

Всеки верен отговор на задачите от 1 до 10 носи 3 точки.
На задачи от 11 до 20 се присъждат по 4 точки за коректен отговор.
Задачите от 21 до 26 носят по 5 точки за правилно попълнен отговор.
За грешен или непосочен отговор не се отнемат точки.
Максималният брой точки е 100.

# 665
Здравейте! Може ли задачите за 4 клас? Предварително благодаря!

# 666
А някой знае ли с какви точки приблизително са се класирали първокласници за Националния турнир на ЕК предишни години?

# 667
Аз като виден математик не можах по - горе да събера точките на ЕК и от там са сметките с точките. Flushed

Моето е първи клас и излезе от ЕК изцеден. Не желаеше да говори, само каза че задачите са били трудни, времето му е било малко, а той се е готвил, не е отишъл просто така. На другия ден сам изяви желание да видим задачите и решенията. За всяка сгрешена задача му купих по нещо, определено беше изненадан.

# 668
В Германия започва 3-4 клас
Опитах малко да проуча кенгуруто, моля поправете ме ако съм сгрешила. В Германия започва от 3-4 клас, в САЩ има общи въпроси за 1-2 клас https://www.homesweetlearning.com/resources/math_kangaroo/math_k … oo_grade_1_2.html
Много интересно е, че през последната година от целия свят единствено в Бг има двойно увеличение на участниците, докато в световен мащаб леко намаляват, а в страните с традиции като Русия и Румъния направо рязко намаляват участниците.  http://www.aksf.org/statistics.xhtml#BG
Явно през последните години сме станали световен феномен в математическите участия, да видим дали в бъдеще това ще отрази и на IMO Simple Smile
Не знам защо, но малко ни напомня за МБГ това състезание, някой знае ли защо точно то е безплатно? Поради неясна за мен причина задачите се изготвят локално и няма как да се направи сравнение между нивото в отделните държави.

# 669
  • Бургас
В нашето училище изкараха на таблото резултатите от ЕК. За трети клас най-високия резултат е 75 точки. Госпожата им казала, че максималния възможен резултат е 90 точки /може би не е добре запозната/. Аз съм доволна от моя сладур, а и той самия е доволен от себе си - 71 точки има. Определено не е най-силното ни състезание, но е добра тренировка за него.
Аз лично харесвам го харесвам ЕК. Задачите са приятни, изискват повече концентрация, наблюдателност и не толкова добра математическа подготовка. Но това е мое мнение.

# 670
Някъде бях попаднала на линк със задачи за подготовка за МБГ (1ви клас) - не ги намирам сега - може ли някой да ми ги прати, моля

# 671
Някъде бях попаднала на линк със задачи за подготовка за МБГ (1ви клас) - не ги намирам сега - може ли някой да ми ги прати, моля
На 34 или 35 стр. от тази тема са.

# 672
Благодаря, намерих ги, малко по-назад са били (10 страници само превъртях назад). Направи ми впечатление, че задачите за подготовка за зимния кръг тази година в Казахстан се препокриват на доста места (специално задачата с розите) със състезателните задачи , а тези тук задачи са просто копирани от минали години

# 673
81. СУ, 1. СУ и 56. СУ. са домакини на състезанието "Питагор":

http://ruo-sofia-grad.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/% … awncdUWEN9QTESBKc

# 674
  • Стара Загора
Здравейте мами,
не мога да намеря задачи за "Пролетен математически турнир", четвърти клас, 2018

Моля ако някой има линк към тях ,да сподели.Благодаря .

Общи условия

Активация на акаунт