Парфюмни размисли и страсти - 222

• 66 787
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас/Пз
За много години! Бъдете здрави, усмихнати, щастливи и парфюмно удовлетворени Simple Smile
Аз започнах годината с покупка на 2 аромата - единият е постоянно подновяваният от мен Мон Герлен, а другият - Zadig & Voltaire Girls Can Do Anything Wink сега ще му е студено обаче, за пролетта мисля, че ще стои великолепно. В Парфимо има доста намаления, и се възползвах.
Ехааа, много се радвам, че си получила Момичетата могат всичко. Да ти каже и аз си мислех, че ще му е студено, но днес изкарах едно сако, което съм обличала преди няколко седмици и доволих съвсем лек остатъчен аромат и предположих, че съм била точно с този парфюм, когато съм го носила, затова реших пак да се напръскам с него и то ясната представа, че в тоя студ може и да не го усетя. Та бях доста изненадана колко добре му се отрази студеното време и какъв комфорт ми носи  Heart Eyes А при влизането на топло на работата ароматът стана направо вълшебен. Не знам защо, но специално това сако, с което съм днес и точно този парфюм имат някаква химия и много ме кефят в комбинация.

# 241
Здравейте парфюмни феи и за много здрави и щастливи години !
Бихте ли ми казали дали има съществена разлика в аромата, развитието и трайността между Адикт ЕДП и ЕДТ?

# 242
Здравейте парфюмни ценители и За Много Години!
Аз съм много нова в този "занаят" Grin , но много отдавна си мечтаех да го започна... Наскоро се отвори нещо в мен, което има неистова нужда от преживявания, но чрез аромати, което буквално ме кара да преживявам всяка парфюмна конструкция, която ме грабне и да откривам частите от характера й всеки ден... Днес бих искала да ви попитам за парфюмни предложения, тъй като съм от град с много малка парфюмерия и нямам голям избор от не-комерсиални аромати...  Моята най-голяма любов са Извънземните на Мюглер и кажи речи всичко от Нарцизо Родригес. Имам нужда от насока към подобни аромати - ориенталски, балсамични, омайващи, упойващи, вдъхновяващи, с бели цветя, жасминови композиции, мускусни, нежни ванилии, пачули, амбър също ❤
Не харесвам гурме аромати, свръх сладки, примерно от сорта на ЛВБ, твърде остри пиперливо дървесни и такива в които роза взема превес... Ще се радвам, ако някой подшушне за нещо интересно 😊😊😙😊😊

# 243
  • София
Аз ще пробвам Molinard Secret sucre - благодаря за предложението Simple Smile
Днес имах странно преживяване с парфюм. От такъв, който миналата година харесвах - при помирисването днес изпитах нещо като мини ужас. Става дума за Black Opium. Не мога да си представя да го сложа и да го нося в момента...

# 244
Аз се сетих за яка ванилия, една от на-яките- Табако Ванил Том Форд.
Но не менте. Днес колежка беше с такова, ууууу. Ненавиждам копия.

# 245
  • София

Него има ли го по нашите ширини, понеже аз лично не съм попадала май...

# 246

Него има ли го по нашите ширини, понеже аз лично не съм попадала май...
О да! В бутиците на ЕЛ и в Сефора Дъ Мол. А в послидната има даже и Черешката. Кефи ме, но ни бих дала пълната сума за нея.
Като ходиш виж и невероятната Vanille Fatale Tom Ford. Този парфюм е една приказка.
https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Vanille-Fatale-48029.html

# 247
  • София
Ох, супер, ще си тествам тези дни 👌
Направила съм пак един списък... Ужас. А и в последната година тотално ми се промениха парфюмните предпочитания. Почти не мога да харесам цитрусов или цветен аромат... Влече ме към ванилия, уд, дървесни, канела...

# 248
Е при Том Форд ще си паднеш на красоти. Виж и Ноар Едп дамски.

# 249
Момичета, в Cult Beauty e намален любимият на Ковачева 24 Old Bond Street. Струва 42 паунда вместо обичайните 70.
Случайно го мернах, дано на някой да му е полезно.

Едит: Изглежда, че масово ароматите на Atkinsons са намалени.

# 250
Е при Том Форд ще си паднеш на красоти. Виж и Ноар Едп дамски.

Задължително пробвай Ноар , най-любимият ми парфюм. Имам и Табако Ванил и по-често посягам към Ноара.

# 251
  • София
Noir de noir или Noir pour femme визирате? Вторият го имам Simple Smile

# 252
Noir de noir или Noir pour femme визирате? Вторият го имам Simple Smile
Него точно.

# 253
За много години! С пожелание за много здраве, щастие, късмет и много успешни парфюмни придобивки през 2019 година!

Благодаря , момичета , за мненията Simple Smile Мен като че ли нещо ме дърпа повече към Alien , не знам защо - някакво вътрешно усещане  Mr. Green Но май ще ви послушам и няма да избързвам да поръчвам преди да  тествам .

За мен Alien е магнетичен парфюм! Не бих могъл да си представя, че може да не харесва на някого. Естествено това е много субективно и подвеждащо, защото има хора, които не го понасят, но на мен това ми е един от най-любимите дамски парфюми и обожавам, когато жена ми го носи.

Може ли да предложите парфюм , който да става за ежедневно носене и по всяко време . Да не е нещо тежко , но и да не е прекалено лек , да оставя следа след себе си . Знам , че е индивидуално това с парфюмите , но ще се радвам за някакви насоки , че при всичкия този избор има да се лутам и накрая пак нищо да не взема както става почти винаги .

Love in Paris - Nina Ricci е такова подходящо предложение. И пак е субективно и би било добре да се тества първо, но според мен това е един от парфюмите, които, ако не припаднеш от възторг, то най-малкото ще го  харесаш. Искам да кажа, че е малко вероятно да сгрешиш с него - прекрасен избор е и ако не ти стане голяма парфюмна любов, то поне ще ти е приятен. Аз лично много го харесвам като дамски аромат, имам не малка част познати и една любима Smile, които го ползват, и на всички стои еднакво красиво. Освен това е миризма, която някак си веднага свързвам с понятието "дамски парфюм" - стилен, изискан, женствен, без да е ретро.

Отливката от Guerlain Spiritueuse Double Vanille дойде при мен.
Малко ме е страх да го кажа, но се оказа, че съм ваниломан. Искам нещо бомбастично ванилено. Този парфюм е прекрасен върху мен, но стои близо до кожата. Бих желала да имам и някой по-шлейфов ванилов... Иска ми се да поръчам мостри от нотино, но исках да питам кои бихте ми препоръчали..

- Lancôme - Hypnose
- Kenzo - Amour
- Dior - Hypnotic Poison EDT

Все ванилии. Хипнотик Пойзън, тоалетната вода, е... много секси, чувства си се осезаемо ванилията и изобщо е един страхотен парфюм, но всичко е въпрос на вкус.

И накрая да споделя, че съвсем случайно открих достоен конкурент на любимия ми AQVA BVLGARI. Преди броени дни бях в Douglas и пробвах Clinique - Happy. Много е масов, но аз досега не съм успявал да се сдобия с някоя проба от него и не знаех как мирише. Е, няма такъв кеф! Много го харесах още от първо мирисане. Може лятото да изневеря на Аквата с него. На блотер издържа доволно дълго и се усещаше дори на другия ден, на кожа не знам как ще е, по принцип всеобщото мнение е, че е нетраен, но, както много пъти съм споделял, тя и Аквата не е особено трайна, така че... Но много ми хареса определено!

# 254

И накрая да споделя, че съвсем случайно открих достоен конкурент на любимия ми AQVA BVLGARI. Преди броени дни бях в Douglas и пробвах Clinique - Happy. Много е масов, но аз досега не съм успявал да се сдобия с някоя проба от него и не знаех как мирише. Е, няма такъв кеф! Много го харесах още от първо мирисане. Може лятото да изневеря на Аквата с него. На блотер издържа доволно дълго и се усещаше дори на другия ден, на кожа не знам как ще е, по принцип всеобщото мнение е, че е нетраен, но, както много пъти съм споделял, тя и Аквата не е особено трайна, така че... Но много ми хареса определено!

Това е един от любимите ми мъжки парфюми. Мирише толкова на чисто, в същото време някак си благородно (ако това изказване има смисъл 😄)
+ 1 от мен, а и не го смятам за нетраен парфюм, напротив, с доста прилична трайност е! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт