Парфюмни размисли и страсти - 222

• 66 672
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Върл почитател съм на бабички, но Самсара ме потриса и мен. След Поем Ланком я класирам на второ място по непоносимост, не само върху мен но и върху други. В нея усещам сантала убийствено груб и димящ, потриса направо като го доловя от някъде. Няма да описвам цветно с какво го асоциирам, че никак не е лициприятно. Simple Smile

# 61
  • София
Благодаря за новата тема, Денси bouquet

За празниците съм нарекла  Erba Pura Sospiro  и  Baccarat Rouge 540 Extrait
 Моля любителите на уда да ми дадат мнение за  Cartier Oud&Santal.

# 62
Ретро, не-ретро важно е да застава на притежателката и да носи хубави емоции. Нямам ясен спомен от Дюн. Мисля, че го пробвах доста пъти навремето и не го харесах в ретро периода ми ама бутилчето му много красиво беше наистина.
Благодаря за новата тема. Flowers Four Leaf Clover
По празници пръскам и това което и през делници - каквото ми се носи към момента. Като гледам май от това което ми е налично Кафе шантана ще пасне най-добре и може би него ще фъщя.

# 63
  • Варна
За Коледа - Narciso rouge, много ми е коледен цвета:) НГ - нещо по-вечерно.
Благодаря на всички, които препоръчаха цитрусови мъжки аромати!
 Моят човек е фен на Boss и си хареса The scent private accord. Хареса ми, зимен и много шоколадов /какаов аромат, усеща се и слаб цитрус. В базата - типичен boss. Стои му добре:) хубави празници на всички !

# 64
  • Germany
Благодаря и аз за новата тема Hug. Честити нови ароматни придобивки на всички, много ми е драго, като пишете влюбени и парфюмно щастливи. Дано по-често се случва Kissing Heart.

Хайде и аз да се включа в хора на ароматно развълнуваните.

Тези дни ми се отдаде възможност да пръскам по-интензивно разни непознати за мен неща, и отново бях обхваната от апатия, и всичко ми звучеше познато, или неоправдано скъпо, или твърде специфично, или неносимо, или твърде ниш, или .... Изследвах основно ириси, при това от най-добрите в бранша, и си харесах не един, а цели три, но не и до степен да ахна, да извадя пари и да платя безрасъдно. Но за тях друг път, че са много специални. Отделно за една седмица бях с ограничен брой парфюми, като бях взела неща, които са ми на привършване и искам да свършат по-бързо, или не съм носила отдавна. Груба грешка от моя страна! Оказа се, че не случих с нито един от парфюмите, които бях взела с мен. Или ми мъжкарееха, или нещо не ми достигаше, или им беше топло,  или пачулито беше в повече, или не знам си какво, с две думи, няма угодия. А толкова ми се искаше да си купя нещо ново..... Примирих се, че ще се прибера без парфюм. Сама си казвах браво, потупвах се по рамото за контрола, който проявих,  направо сама си повярвах Joy. Тръгнах си и на летището имах доста престой, затова убивах скуката в парфюмерията. Отново изпръсках половината парфюмерия, и отново нищо не ми харесва, дори не стигат за тест на кожа. И тогава Го видях Cupid Cupid Нямах никакви очаквания, не познавам повечето неща на Jesus Del Pozo, а от прочетеното в темата през годините знам, че не са особено харесвана марка по нашите ширини. Обаче видя ли такова кичозно бутилче, и то точно в любимото ми тъмно винено червено, няма начин да го пропусна.

Пръснах Rose Oud Jesus Del Pozo и сърцето ми се намести Heart От първото пръсване ме срази, подкоси ми краката, откачих. Тъмен, топъл, сладък, дървесен, богат и уютен. Иска ти се да се загърнеш в шлейфа му и да забравиш за света. Осъзнах на минутата, че съм на вълна силно розови, горещи, сладки и сексуални парфюми, а той беше точно това. И е правен точно за мен, пасна ми като втора кожа. Знойна, тъмна и зряла червена роза красавица, подобна на тази от Роуз Калиграфи на Арамис и Роуз Араби на Армани. Най-тъмното сладко от любимите ми малини. Невероятно сладко и гъсто усещане на фурми, потопени в мед. И много пралини, даващи жестока шоколадова дълбочина. Усещане за сладост, плътност и съвършенство. Перфектният ориенталец, блендван сякаш от художник. Розата е супер изявена, но не надделява над фруктово-сладкото гурме усещане от фурмите, меда и малиновото сладко. И тогава се появи и той, ирисът Heart Eyes И даде една още по-дълбока чувственост и сексуалност, потопи ме в нощта, направо забравих къде съм и коя съм . А всичката тази красота е поставена върху най-секси дървесните, леко опушени санталови ноти, посипани с ванилов прах. А сега добавете и най-мекия уд, които можете да си представите, подобен на този от М7, Oud save the King Atkinsons и Aigner Oud. Получава се едно опушено, розово, пурпурно, сладко-солено, силно сексуално, огнено, изгарящо съвършенство Heart. Направо си беше парфюмен оргазъм на крак на летището Joy. Обаче разумната kovatcheva се опита да се прави на интересна. Напръска се с парфюма, пъшка, охка, прави се на герой, взе да следи развитие, да се убеждава, че прилича на сто неща, които има, и за какво й е, ама това е по-различно, и онова е по-иначе.... Цирк Joy И в този момент приписках на мой парфюмен приятел по телефона, и му обяснявам какво съм открила, и колко е хубав, и колко е ох и ах, и как няма да си го купя, защото съм разумна Joy. И той само ми каза, че съм пълна кукувица, и още ли не съм го купила Joy И това ми трябваше Joy Хукнах обратно, сякаш живота ми зависеше от това, едва не изпуснах самолета, обаче трябваше да си го купя, не можех да живея секунда повече без този парфюм Joy  Предполагам всеки е изпитвал това щастливо чувство, когато откриете нещо, което се слива буквално с вас, прави ви безкрайно щастливи, глупаво усмихнати и ви кара да не стъпвате по земята. Сега ме чака под елхата и ще е моят празничен парфюм от мен за мен Heart. Невероятно дълго развитие, в продължение на повече от осем часа се чувствах като в 1001 нощ, а след това го изкъпах, иначе щеше още да прожектира, до безкрай. Парфюм чудовище, безумно траен и шлейфов, за мен е унисекс, но аз се чувствам ЖЕНА с него. Палтото ми е ароматизирало целия коридор и всяко минаване от там ме усмихва неволно. Дай Боже, по-често да откривам такива съкровища.

Парфюм за деня: Electric Purple Lalique - кристално чисто цитрусово-шипрово съвършенство е в студения и ветровит зимен ден Heart Eyes Обичам цитруси през зимата.

# 65
Ох, Ковачева! Способна си да ме разплачеш докато те чета. Понякога от смях, друг път от удоволствие изпаднала в транс, представяйки си и усещайки буквално аромата, а в случая от умиление и възторг, сякаш аз съм си купила парфюма, не ти! Със здраве да си го носиш и много щастливи мигове с него ти пожелавам! Така хубаво ми стана !  Hug

# 66
Харесах си също и Белия Чай на Е.Арден
Може ли да споделиш нещо повече за него? Мисля го от известно време, може би за пролетта няма да е лош.

# 67
Харесах си също и Белия Чай на Е.Арден
Може ли да споделиш нещо повече за него? Мисля го от известно време, може би за пролетта няма да е лош.

Трябва да го тествам пак, защото много неща тогава мирисах и стана каша. Не съм го запомнила така добре,че да го опиша. Доста свеж, лек и много нежен и приятен. Дървесно-цветист е за мен. Само това мога да кажа. Дано си включи някой, който го познава добре.

# 68
Твърдо решена съм да намеря Nuit Et Confidences...
Помагайте! ...
Виж и тук https://www.ausliebezumduft.de/annick-goutal-nuit-et-confidences-29352.html.
За празниците вече се обясних за Néa Jul et Mad  https://www.fragrantica.com/perfume/Jul-et-Mad-Paris/N-a-30237.html. Това е парфюмното ми откритие на годината.

# 69
  Ковачева, наистина ме ухили с това описание.  Laughing
  Честит ти нов красавец, да се топлите взаимно още дълго.  Heart Eyes
  Той Дел Позо е майстор на секси изпълненията, още помня онова In Black, което ми взимаше
  душата, пък на Половината отвърташе главата. Whistling

# 70
  • София
Nuit et Confidences го имаше до преди няколко дни в Емаг, но изчезна.
Nea (Jul et Mad) прилича ли на Farah (Brecourt)?

# 71
  • София
Аз съм огромна фенка на Белия чай като свеж и ненатрапчив ежедневен аромат на прекрасна цена и с добра трайност. Преди време май бях писала повече за него. Сега ще напиша накратко.
Започвам с това, че наистина е идеален за пролетта, но е хубав за по-студено време. Тогава изскача пудрената/креместа нотка. В жегите изскача една лекарствена нотка, която лично на мен ми е неприятна и кисела.
Интересното е, че парфюмът има излъчване на помада или на скъпо козметично средство за грижа за тялото. Ароматът е чист, свеж и ненатрапчив, но не и безличен. Лесно привлича внимание и комплименти. Ароматът е пудров, цветен, акватичен и е много далеч от другите чайове на марката. Напомня на Омния Кристалин, в която са добавили солидно количество пудра. Идеален парфюм е за офис. В началото е леко остър и стряска леко с ярките си цитруси, но те изчезват за 10-15 мин. Тогава на преден план изпъква ирисът/пудрата и мускус, какъвто в пирамидата реално няма. Предполагам това е комбинацията на водата и матето.

Ковачева, честита придобивка!

Аз до петък трябва да получа Монахинята. Нали това ми беше Коледното желание. Нямам търпение. Направо треперя в очакване. А ми обещаха и малка отливка на Сирачето. Ще пиша след получаването им, защото не знам какво да очаквам. Не помня кой тук в темата ме беше заплашил да очаквам готически аромат на гробница или нещо подобно.

# 72
Nuit et Confidences го имаше до преди няколко дни в Емаг, но изчезна.

Не, нищо общо нямат.

# 73
  • Germany
Благодаря ви Hug Наистина ми действа еуфорично този парфюм Heart Eyes

За мен не. Може би само в това, че са много плодово-сладки гурмета и двата.

При Nea усещането за парфюм е точно като цвета на сока му. Розов, с карамелени нюанси. Аз усещам в него красива роза, чудна зелена артемизия и млада борова кора и зеленина, всичко смесено с течен карамел, смлени фурми, и обилно полети с редукция от нар. Обожавам нарът в този парфюм, както и самия плод. Тук точно той, в комбинация със артемизията и леко резлива слива неутрализират сладостта на карамела и фурмите. Харесва ми това гъсто плодово усещане, с лека резливост и киселка нотка. За мен е перфектно балансиран, хем е сладък, гъст, и плодов, хем обаче е различен от цветните сладости, или коледните гурмета.

При Farah положението е по - различно. Той например ми е изключително сладък, смолист, всичко в него е гъсто и сладко - фурми, сушени смокини, мед, ванилия, канела, тонка. Като силно сиропиран ориенталски сладкиш ми е, с много захар, с опушен сладък бензоин, с гореща сладка дървесност. Хем ти харесва, хем ти става лошо, като прекалиш с него. За мен той е от типа на Амбр Наргиле, Oajan, липсва му свежест и резливост, липсва нещо, което да неутрализира сладостта в него. Много по-топъл е, по-амбров.

И двата са много трайни и присъствени, но аз съм за Неа, обичам го. Докато Farah е от парфюмите, които оценявам, но не мога да нося.

# 74
  • София
Много ще съм благодарна, ако някой тези дни минава през Олфактив на Патриарха да сподели, ако забележи Nuit et confidences на Гутал 😚

А относно празничните парфюми... На 24 ще съм с нещо приглушено и топло, но не съм решила какво... За 25 ще е Oud Bouquet на Ланком, а за нова година някой Амуаж, може би.

Общи условия

Активация на акаунт