Парфюмни размисли и страсти - 222

• 66 646
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Докато си чакам мострите от Нотино, искам пак да споделя колко приятно съм изненадана от Life Colour. Харесва ми много повече от оригиналния Life. Има нещо в него, което ме кара да се чувствам секси, когато го нося. Подобно усещане ми дава и Boss The Scent. Секси, но не по някакъв неприличен начин. По-скоро като дреха, която повече скрива, отколкото показва, но определено стимулира въображението.

# 661
  • София
Определено нехаресвам и не мога да възприема акватиците, което е странно за човек, който е въздушен знак с много водни планети в зодиака.
Не мога да си преставя да сложа L'Eau d'Issey, т.е. опитах веднъж и ми стана много зле. Все едно на молекулно ниво нещо ме е разглобило и някак след това неправилно събрало (хех, същото като първите седмици на бременноста).
И се чудя дали има хора, на които ми харесва как им стоят. Те, обаче, не са много модерни през последните 10-на години и не съм била сериозно провокирана.

# 662
Аз пък като ви чета суперлативите за Scandal-ите на Готие и а-ха, ако не познавам бранда да лапна кукичката. Не понасям нищо на Готие – ужасно лепкаво нахален "французин" ми е всичко от него. Вкус приятел няма.

# 663
Определено нехаресвам и не мога да възприема акватиците
Аз също. Не ми предизвикват кой знае каква реакция (за щастие), но не ги харесвам.

# 664
  • София
Обикновено се въздържам от хейт, но имам в момента един парфюм, който ми мирише на цигани (честна дума!)... Направо не ми се говори нито кой е, нито как така е станал мой (понеже вината е изцяло моя и тук искам още веднъж да обърна внимание - не купувайте без тест, който ще да ви казва, че даден парфюм е хубав)... Не съм го изхвърлила, защото е действително любопитен! (и искам да го покажа на разни хора, да видят автентична циганска миризма под формата на парфюм) Wink Не бих предположила, че някой може да създаде парфюм с такава миризма, да не говорим, че във фрагрантика отзивите са предимно положителни. Ще го понадблюдавам, докато ми мине емоцията (а и напълно с възпитателна цел! като ми хрумне пак да пазарувам насляпо), после ще го оставя до някой кош, за да си го вземе някоя, на която тази миризма е естествена и допада Simple Smile

# 665
  • Бургас
А,да пропуснах парфюмите на Амуаж понеже съм се съсредоточила върху тях,никой от моите приятели и познати не ги харесва/изключвам от това число Блосъм/ И изскачат с въпрос "въобще някой купува ли си парфюми на Амуаж?" Казвам им да и са за някой хора супер лукс в ниш парфюмерията,те ме гледат учудено,невярващо…. и казват,че това са пари хвърлени на вятъра/според тях/ Пете,уби ме с това цигани.Grinning

# 666
Днес получих https://www.fragrantica.com/perfume/Tiziana-Terenzi/Porpora-44356.html. Като върл любител на Portrait of a Lady мога да кажа, че Porpora много прилича на него. Разликата е в това, че розата е по-мазна, усещам пипер и в средата със сигурност усетих оуд. Някак си по-тежък, но това не го прави по-лош. Пудрената нотка в Portrait of a lady е по-изявена и това повече ми харесва. Има много мъже, които носят Portrait of a Lady,  може би Porpora ще е по-удачният вариант за тях. Препоръчвам на любителите на рози, ше си го нося с кеф, траен е и много се хареса в офиса.

# 667
А, Петя, казвай бързо кой е този циганин Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Може и на други да мирише така и да го обсъдим малко.
Тъкмо обмислям една покупка на сляпо.... та да не е въпросният.

# 668
  • София
Петя, така не е честно! Кажи кой е парфюмът? Дори и да го има някой от нас, не вярвам да има сърдити.

# 669
На Готие съм имала само Мадам, наистина е ужасно нахален. Не си спомням вече дали не го взех на сляпо в периода на такива покупки, но според мен това е точно миризма на дърта мадам.
Пробвала съм и другите Готие, но не са моите парфюми.

# 670
  • Viena
И аз имам един Montale на сляпо купен нямам думи за аромата.

# 671
От носталгия пък придобих и един не особено популярен аромат - Moon Sparkle Escada.
И той отлежава и чака по-добри дни, но като гледам как съм се увъртяла в сладости, не съм далеч от строга ароматна диета съвсем скоро.

Аризона, би ли казала от къде намери Moon Sparkle, търся го от година за подарък на прятелка ( може и на лични). Предложеня за подобен на него аромат?
Ebay Hands V
Честно казано, не се сещам за алтернатива сякаш... Имаше един Наоми Кембъл преди, който също много си обичах, Cat Deluxe At Night, той е в същата насока; може да го провериш.

macadamia, наистина е така за комплиментите, особено много се тачи от силния пол. Обаче аз не го намирам секси, не и в смисъла, който влагам в определението. За мен е като mood lifter - наистина ме прави щастлива, става ми леко и приятно на душата, безгрижно. Чуден, чуден.

Bright Crystal, за момент си помислих, че се познаваме, защото аз точно така се бях изказала за Шанел пред позната. Laughing Понеже беше решила да ми обясни, че за нея освен Шанел, всички други парфюми са, видиш ли, прости и не на нейното ниво. Аз пък й казах, че парфюм на Шанел ще си купя, когато мина 60-така.

# 672
  • Sofia
Аз никой парфюм не мразя, но някои произведения до деветдесетте с циветка,  мъх и карамфил са мор за сетивата ми - Magie noir, Coco Chanel,  Knowing,  Tresor и подобни. Като се размина с някоя дама на достолепна  възраст , полята с нещо такова, получавам спазъм на  дробовете.

# 673
Днес се разходих до Сефора да видя ароматите на Acqua Di Parma и по конкретно серията Blu Mediterraneo, като цяло не останах особено впечатлен. Най-много харесах Fico di Amalfi, за съжаление ми идва по-скоро дамски. Другите бяха някакви захаросани цитруси, а Ginepro di Sardegna има твърде много подправки и цитруси почти не усетих. Поне си изпросих мостра от Narciso Rodriguez for Him Bleu Noir EDP, мисля това да е следващата ми покупка - виждам го перфектен за пролет и прохладни летни вечери.
След това отскочих и в Дъглъс, там също тествах някои парфюми, най-интересен от които беше Karl Lagerfeld Bois De Yuzu. Ясно е, че и него ще купя, но по-нататък във времето, може би за късна пролет.Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 яну 2019, 20:37 от Valeri Cirilov

# 674
  • До сърцето...
Стана ми любопитно кой е този с циганската миризма.

Общи условия

Активация на акаунт