Жена Дете Мъж (Домакиня)

• 23 543
  • 692
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Значи човека във времето си за почивка бачка, за да удовлетвори на жена си прищевките, издържа я и детето, /щото от нейните 600, като махнем 250 кредит и нищо не остава за семейния бюджет/, след работа домакнства, с детето се занимава и тука пак се намерика форумни махналийки, които да питат той какво искал от жена си??? На мен въпроса ми е тя какво иска? Той работи, домакинства и гледа детето вечер и не се оплаква, а тя реве че той малко бил гледал детето??? Ами ако през деня тя вършеше нещо, вместо да чака на него, може би той щеше има повече време за бебето. Crazy

# 181
Внимателно прочетох и ще ти кажа следното - жена ти най-вероятно няма нужда да готвиш и да чистиш, когато се прибереш от работа. Има нужда да я отмениш в грижите за детето. И аз понякога изперквам и чакам мъжа ми да се прибере и да обърне внимание на децата, а готвенето на тристепенно меню и чистенето на прозорци в такива моменти ми изглежда като почивка и разнообразие. Може и да греша, но съдя по думите й, че не си създал връзка с дъщеря си и т.н., което сигурно не е точно така, но от еднообразното ежедневие и работата, да, работата по децата 24/7 и ние не винаги разсъждаваме особено трезво.

От друга страна ми е ясно, че повечето мъже започват да създават истинска връзка с децата си горе-долу когато последните се поочовечат, започнат да говорят и да се занимават с по-човешки неща. Ама и на мен ми трябваше време, за да го осъзная.

В най-трудния период сте, ще мине. И да, нормално е да се чувства кофти, цялото й ежедневие се е променило и колкото и човек да е подготвен за дете, някои неща те удрят като мокър парцал, особено ако са системни и детето е от по-залепените за мама...  Говорете си откровено и ако ще удряш рамо вкъщи, удряй го в грижите за детето. Седни за половин час, подреди един конструктор с него, прочети една приказка... изведи го навън, отидете да напазарувате заедно и дай на жена си глътка въздух именно от детето, а не само от домакинстването.
Ок разбрах но детето е на 11месеца приказка не върви ....конструктор също.Няма да готвя а на другия ден на обяд хората като седнат да ядат аз ще избягам ще се скътая в обедната почивка за да не ги гледам как ядат..Защото вечерта като се прибера в 19.00 да погледам детето да се изкъпя приготвя за работа и за сън че ще трябва да стана в 04.30 ще си врътна едни яйца на очи вместо кафе ще Изтичам до денонощния са си купя хляб и отивам на работа

Е, какво сега, да те съжалим ли? Ми ще си купиш сандвич, трябва ли да ядеш задължително готвено и на работа, и вкъщи? Прилични пари изкарваш, ще се занимаваш с яйца... Ако на теб това ти е приоритетът пред детето, разбирам я жена ти. И да, затвърждава се мнението ми, че то не ти е интересно и нямаш идея какво да правиш с него дори и 5 минути, нямаш и желание, което именно бърка в здравето на жена ти. Все пак, аз го написах, в случай, че наистина искаш да запазиш семейството си след тази криза. Ако идеята е да се оплачеш и да си намериш съмишленици - в темата има много.

ПП. Изобщо не изключвам възможността жена ти все пак да ти сготви нещо читаво и с любов, стига да й дадеш такава възможност.

# 182
По-вероятно е да ползва Фейсбук и да го проверява през телефона. Кой още има сайтове през 2018?
Аз, кой глупак ще заложи единствено на социална мрежа за бизнеса си. Това си е ритуално самоубийство. Днес е актуална, вирална, утре ще я продаде Марк-чо и ще залезе за 2 дни. И бизнеса ти къде отива? Колкото се организира нещо по-самостоятелно в интернет (доколкото е възможно, защото вече е почти невъзможно), толкова и по-сигурен може да бъде човек за бизнес вложенията си.

И по темата – в неговия случай на електротехник, надали има сайт и да чете мейли постоянно. В мрежата могат да се вършат много неща за изкарване на пари. И може нищо да не се върши също така, това го виждаме ежедневно тук.Simple Smile)

Цяла България виси във Фейса, има невероятни групи с много човекопоток. Ако ми потрябва електротехник, първо ще проверя Фейса, не Гугъл, защото един електротехник няма как да се занимава и със SEO да го индексират. А в социалната мрежа има коментари и препоръки. Ти Зукърбърг не го грижи.

Мейл, сайт, всичко, се ровват през телефон, няма нужда да е с часове на компа.

# 183
Както и на другите такива теми с майки-героини, които цял ден си почесват туйто вкъщи - целта е домакините да се жалнат, че нещо, дето аз го правя за 30 мин, те не могат 3 дни да го свършат, защото гледат дете, а детето разхвърля гардероби, рови в шкафове и се дере като на блекметъл концерт. А пък благоверният, тази чума гнусна, не ще да вади пари, не ще да помага, нищо не ще да прави, ще си ходя аз при мама, пък.
А, и ще ти донесат от 20 кладенеца вода защо тоя шит за 30 мин не могат да го свършат за 3 дни.

# 184
Аз пък, ако ми трябва електротехник, няма да припаря до интернет. За такива майстори само препоръки от приятели, познати, роднини. Дават ми телефон и звъня директно. Ще си губя аз времето да чета в групи във Фейс-а. Там гарантирам, наблюденията ми, а и лично имам такива, че има хора без всякаква връзка с реалността, да не казвам, че повечето не знаят какво става и бълват тотално неадекватни неща, а критерият им за каквото и да било, е меко казано под всякаква критика. Нищо сериозно и професионално досега не открила във Фейсбук като ресурс.

Да чакам да ми препоръча някой непознат електротехник във фейсбук група – изключено, няма как да стане.Simple Smile
Авторът да каже как го намират. От уста на уста предполагам.
Не е леко да си електротехник. Баща ми не можеше да легне на спокойствие, постоянно му звънеше телефона – денем, нощем, все го търсеха. Накрая се махна от тази професия като бачкаше и той уж втора работа, недоспива, в някакво хале необезопасен кабел беше дал на късо и го метнал на метри токовия удар. И напусна после. Да си електротехник не значи да знаеш само кое е нула и фаза, то и аз ги знам, ама не се правя на електротехник. Викам човек, ако имам нужда. А половинът пък хептен не се занимава с токове.

# 185
Както и на другите такива теми с майки-героини, които цял ден си почесват туйто вкъщи - целта е домакините да се жалнат, че нещо, дето аз го правя за 30 мин, те не могат 3 дни да го свършат, защото гледат дете, а детето разхвърля гардероби, рови в шкафове и се дере като на блекметъл концерт. А пък благоверният, тази чума гнусна, не ще да вади пари, не ще да помага, нищо не ще да прави, ще си ходя аз при мама, пък.
А, и ще ти донесат от 20 кладенеца вода защо тоя шит за 30 мин не могат да го свършат за 3 дни.

Като се одетиш, тогава коментирай. Преди малко три пъти почвах и спирах забърсването на един тъп, кожен диван, защото едното е в еуфория и си мята играчката някъде, после я иска, а после пък трябва и да му кажеш две думи, като му я дадеш ... тия непонянти ти неща, няма смисъл да ги обясняваш на хората.

# 186
  • София /Абсурдистан
Всеки има различен физически капацитет. На мен за един период от време ми се налагаше да работя по 12 часа, бях учителка тогава и вземах по още една смяна по заместване, е съсипах се от умора и главата ми гръмваше като барабан. Вечер не знаех на кой свят съм. Повече не бих си го причинила.
Да ме прощаваш, човек, ама скоро по спешност ми се наложи да търся електротехник, че нещо у нас гръмна по тоците, еми звънях поне на 15-тина телефона и от всякъде ме отрязаха, нямали свободен капацитет ел.техници, записват за след някое време. Даже на обявата за спешност, пак за същият ден не можеше да дойде човек, а чак след 2 дни. били претоварени с работа. Справихме се чрез познати на сина ми, че иначе щяхме да си стоим без ток. И цените на ел.услугите си ги бива също.  Няма, няма и пак няма свободен техник. Да имаш такава златна професия и да си губиш времето някъде с пенсионерите за 600лв, а да си млад  и здрав, не го разбирам това, честно.

# 187
Значи човека във времето си за почивка бачка, за да удовлетвори на жена си прищевките, издържа я и детето, /щото от нейните 600, като махнем 250 кредит и нищо не остава за семейния бюджет/, след работа домакнства, с детето се занимава и тука пак се намерика форумни махналийки, които да питат той какво искал от жена си??? На мен въпроса ми е тя какво иска? Той работи, домакинства и гледа детето вечер и не се оплаква, а тя реве че той малко бил гледал детето??? Ами ако през деня тя вършеше нещо, вместо да чака на него, може би той щеше има повече време за бебето. Crazy
E, тя не е ли на работа според теб? И то всеки ден. Странно как като гледаш собственото си дете и това вече не е работа... Ако тя иде да работи някъде като детегледачка за 7 дни ще взима минимум 800 лв., освен тези 600, ако ще ги говорим в пари...
Хем пише, че само той прави всичко, хем, че тя чисти. Доста е преувеличил нещата.
Иначе предполагам всяка от вас след работа се прибира, готви, пуска пералня и т.н., какво чак толкова страшно видяхте в това? Почти не познавам човек, който да може да си позволи след работа да си лежи и да не пипа нищо. И въобще не му вярвам, че докато прави тези неща гледа и бебе, тя си го гледа през това време.

Но пак казвам - нека в почивните си дни да опита сам да прави всичко, успоредно с гледането на детето. И м/у другото някои хора не виждат чуждата работа. Ако жена му даже за 1 ден не пипне нищо вкъщи, тогава ще види огромната разлика. Но така е, на чужд гръб и 100 тояги са малко. Тя през деня само си е клатила краката.

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 16:26 от Не се сърди, човече

# 188
Като се одетиш, тогава коментирай. Преди малко три пъти почвах и спирах забърсването на един тъп, кожен диван, защото едното е в еуфория и си мята играчката някъде, после я иска, а после пък трябва и да му кажеш две думи, като му я дадеш ... тия непонянти ти неща, няма смисъл да ги обясняваш на хората.
От кого да се одетя, първия срещнат като повечето оплакали се с лична тема мързеланки тук ли? Мерси. Нямам нужда да се доказвам на хора, които чакат на другиго.
Признавам, голям хит беше признанието 'не готвя, защото като домакиня не съм си възпитала децата да не ми вадят целия гардероб'. От жена, която се скъсва да обяснява за оптимизация, вдигане на левъла и друг булшит.
Вие си гледайте децата и се оправдавайте.

# 189
Оказа се, че детето е на 11 месеца. Ами още по-добре - стои си в шезлонга, в бънджито, в кошарката или в проходилката и майката може да си се вихри на воля. Няма опасност да бръкне в контакта, да се покатери на секцията, да падне от дивана и т.н. Това е периода, когато децата са най-лесни за гледане, особено в домашни условия. Но пак казвам - всичко е въпрос на желание. Ако го има, жената винаги може да си организира времето така, че да се справи. Ако пък го няма - както се вижда се вади вода от 100 кладенеца, мрънка се, цупи се и псува мъжа си.

# 190
Всъщност, предвид уточнението, че за първи път е започнал да прави нещо вкъщи, когато жена му е започнала да влиза в напреднала бременност, може би тук се крие разковничето. Свикнал е всичко да му е било поднесено наготово и изведнъж се оказва, че трябва да порасне и като всеки нормален човек след работа да се занимава със стандартните неща, готвене, пране и т.н. Е, добре дошъл в света на големите.
От кого да се одетя, първия срещнат като повечето оплакали се с лична тема мързеланки тук ли? Мерси. Нямам нужда да се доказвам на хора, които чакат на другиго.
Признавам, голям хит беше признанието 'не готвя, защото като домакиня не съм си възпитала децата да не ми вадят целия гардероб'. От жена, която се скъсва да обяснява за оптимизация, вдигане на левъла и друг булшит.
Вие си гледайте децата и се оправдавайте.
Не е до мързеланки, просто вече рядко се намират такива, които да се съгласят да се нагърбят с всичко. Но пък още има някои, които искат да се правят на мъже, така че търси, ще намериш.

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 16:28 от Не се сърди, човече

# 191
  • София
И правилно. Животът е прекалено кратък, за да го прекараш в слугуване на мачо-ман.

# 192
Абе, при всички положение на електротехник едва ли му се налага да виси "по работа" на компа всеки един свободен момент.

# 193
Не е до мързелуване. Защо някои отиват в крайностите. Ето и свръхострата Салсиша чисти у тях (и тя слугува, милата). Когато няма баланс между мъжа и жената, най-лесно се обособяват лагери – той бил мачо, тя била слугиня. Истината е някъде по средата. Те нямат връзка помежду си, всеки е смазан от ежедневието си и е капсулиран от собственото си несправяне и тежестта на бита. И се започват взаимните обвинения, вместо да намерят комфортната зона и за двамата. Това им е проблема – отчуждението. Не гледат в една посока, а всеки в своята.

# 194
  • София
И в двата случая - заради лошо възпитание и образование.

Общи условия

Активация на акаунт