Жена Дете Мъж (Домакиня)

• 23 441
  • 692
  •   1
Отговори
# 495
  • Fort Worth, TX
И да се пеним тука и караме няма да му оправим бакиите.Винаги ще има два лагера.Дали лъже или не само той знае, а ние предполагаме.Те са хората, които трябва да седнат , да говорят и да се разберат помежду си.Всеки от тях да си поеме отговорностите, да пораснат и станат задружно семейство, което да посреща добро и лошо ръка за ръка.На нас ни остава само да се    пеним и пълним страници с писаници.

# 496
  • София
Той щом едно въшливо бънджи му е скъпо, представям си на какъв компютър работи - минимум 15 годишен, с изтъркани букви на клавиатурата, счупен на три места дисплей, отдавна мъртва батерия и вързан нон-стоп на зарядно и разбира се - със скорост на настинал охлюв.
Е, и? Ти ли му изкарваш парите за компа и въшливото бънджи
то да е само бънджито... това е индустрия, вирееща върху любовта на родителите, а в Бг - и върху надскачането с другите родители.
Играчката за прохождане, която ми свърши нула работа, нова струваше 70-80 лв., а АМ на детето - 23-24 лв. кутията. Кое ли е по-разумно при ограничен бюджет?

# 497
Той щом едно въшливо бънджи му е скъпо, представям си на какъв компютър работи - минимум 15 годишен, с изтъркани букви на клавиатурата, счупен на три места дисплей, отдавна мъртва батерия и вързан нон-стоп на зарядно и разбира се - със скорост на настинал охлюв.

Не, като нищо е взел кредит за телефон и лаптоп. Как хората ще ходят по почивки и ще имат хубава техника, пък той няма да има.

Играчката за прохождане, която ми свърши нула работа, нова струваше 70-80 лв., а АМ на детето - 23-24 лв. кутията. Кое ли е по-разумно при ограничен бюджет?

При ограничен бюджет разумно ли е да пуши, при положение, че има кредити? Повечето пушачи пушат по 20 цигари дневно (кутия) - това е средната норма. Една кутия цигари е над 5 лева, може и 6. Той вероятно харчи близо 200 лева месечно само за цигари, но се е хванал за бънджито???

Последна редакция: ср, 19 дек 2018, 18:20 от кукумицинка

# 498
  • Fort Worth, TX
Е, и? Ти ли му изкарваш парите за компа и въшливото бънджи
то да е само бънджито... това е индустрия, вирееща върху любовта на родителите, а в Бг - и върху надскачането с другите родители.
Всеки има и е имал такива моменти.Който го отрече за мен лъже.Тогава се нареждат приоритетите , заздравяват връзките или тотално се скапват.Гъза знае 2 , знае и 200.Естествено че, нормалния и здравомислещ човек ще избере ам. Бънджито не е приоритет.И аз , и ти и повечето сме пораснали без бънджита, без активни гимнастики и всичките там екстри, за които се споменава тук, като че ли са нещо кой знае какво.Не съм ползвала бънджи или активна гимнастика , за което и да е от децата ми.За мен най-важното беше да имат сгъваеми кошари, които да мога да местя от стая в стая и да са ми пред очите.За близнаците съм ползвала дадена, за Сашо купих онлаин  пак ползвана.

# 499
На 11 мес. е вече късно и опасно за бънджита и люлки, то скоро ще прохожда.

# 500
  • София
Ей ся Салсиша ще те накълца, че си мизерница.
И ако ти имаш 3, доста хора са с 1 дете. Въпросът е за приоритетите

# 501
  • Fort Worth, TX
Ей ся Салсиша ще те накълца, че си мизерница.
И ако ти имаш 3, доста хора са с 1 дете. Въпросът е за приоритетите
Мен ли?

# 502
E то пък човек не може да изкупи всички артикули, създадени за деца. Salsisha и тя да не би да има отоплител за мокри кърпички, да не им е студено, като ги забърсват:)

Но определено парите помагат някои неща да вървят по-гладко.

# 503
Жената, ако наистина го кърми изцяло това 11-месечно бебе, спестява доста от адаптирано мляко. Ако на тази възраст беше на АМ, щеше да изяжда 3 пъти по 200-210 мл мляко. 1 мерителна лъжичка е около 5 гр за 30 мл вода, значи щеше да изяжда по 20 лъжички дневно или по около 100 гр. Кутията е 400 гр. и струва колко - 15-25 лева, в зависимост от вида АМ? Значи на месец би изяждало по около 7 кутии АМ по около 20 лева кутията,

# 504
Парите са важни. Те дават база да си свободен в изборите си, но не бива да са самоцел. Тогава вече имаме болест.
И в един момент, колкото и да се налива в материални желания, те все не стигат, и не стигат, и идва пренасищането и апатията. Нищо вече не те прави щастлив.
Аз съм прочута скръндза – обичам скъпи и луксозни вещи, но за да ме убеди някой, нещо, че трябва да ги имам, трябва мноооого да се потруди.
В контекста на темата – повечето вещи, аксесоари за деца са маркетингов продукт, напълно излишни и боклучави. Детето трябва да се чувства спокойно, обгрижено, обичано, а не обвещено.

# 505
E то пък човек не може да изкупи всички артикули, създадени за деца. Salsisha и тя да не би да има отоплител за мокри кърпички, да не им е студено, като ги забърсват:)

Но определено парите помагат някои неща да вървят по-гладко.

Дори не знаех, че има затова им треперят малките дупета със студените. Joy
И наистина на 11 е голямо вече за бънджита и глупости, просто Андрешко я преживява тежко тази покупка, която е била преди месеци.

Cuckoo - никой не ти е виновен, че си купила скапана играчка, но тук пак стигаме до немотията - при достатъчно средства просто щеше да си купиш друга или да метнеш тая в коша и да я забравиш. Не да жалиш 80те лева години наред. АМ ми струва 0,75р. на хранене, защото не е кутия. Колко ми излиза на месец? Не знам. И ми е все тая. Защото мъжа ми не работи по 10 дена месечно.

# 506
Цитат
Защото мъжа ми не работи по 10 дена месечно.
Това не е особено релевантно. Моят пък точно толкова работи и имаме достатъчно пари за всичко. Но, ако ще си мерим на мъжете таковата чрез пари, нещата отиват на селска вечеринка.
А ти колко изкарваш, Салсиша? Извън майчинството говорим. Без мъжа си можеш ли да си успешна и спокойна сама и с децата си? Аз оттам тръгвам и после изисквам.
Защото в този казус имаме една глезла, която е свикнала мама, тати да ѝ плащат моренцата, балкана и после е смятала, че тази "чест" ще поеме мъжа ѝ. Ако той дойде и каже, тя преди работеше адвокат, лекар, преподавател, графичен дизйнер, ок да го замеряме с камъни. Ама то, за една глезанка-ганка-богданка да си дърпаме плитките не си струва.

# 507
Защо да не мога? Всеки с нормална работа може. Но ми е по-добре да не се оправям сама.

Как да не е релевантно за 10те дена? Разбира се, че е. Няма да е релевантно, когато поне си изплатим тъпата къща, защото сега можем да си позволим да избързваме и до към 8 години да приключим, а иначе ще си я влачим още 15 години.

# 508
Тези ваши мъже големи муньовци, начи. МП работи 5 дни месечно сумарно и изкарва минимум двойно на автора. А ваште и деца нароили, и вас самите трябва да гледат. С кой акъл са правили деца при тоз мижав доход - не ми е ясно.

# 509
Ако си бяха спестявали някой лев няколко години то можеше  и да не са така изнервени в такава ситуация. Планирането на дете не е шега работа и по-добре посвиване на разходите няколко години преди то да се появи отколкото свиване на необходимостите след като вече се е родило.

Апропо, Кукумицнка, нашето АМ преди 10+ години в Б-я струваше 34лв кутията. Явно доста са поевтиняли за тези години.

Общи условия

Активация на акаунт