Жена Дете Мъж (Домакиня)

• 23 441
  • 692
  •   1
Отговори
# 600
  • Varna
Бг-татко, ако сте имал голяма навалица от приятели в ергенската квартира, съгласна съм
за миялната машина.
Но ако няма такава екстра като много приятели, две чинии толкова ли е трудно да се измият?
И не не съм фен на миене на ръка, но да оставя две чинии в миялната които да изсъхнат докато
се напълни достатъчно.....за мене си е мързел.
Иначе за мултикукъра, няма лошо, но се отклонявам от темата и няма да пиша за него.
Има си тема за мултикукъри Wink

# 601
И само двама като бяхме, пълнехме миялната за норматив. Сега просто я пускаме по-често - напр. вчера два пъти.

# 602
  • Varna
Е, щом се пълни за норматив миялната, то си е оправдано да си сложиш.

# 603
  • София
Някой пита за съдомиялна. Аз не съм фен, не ми трябва. Ние сме трима големи възрастни и се готви един път на ден. А някои дни изобщо не се готви. За чий ми е нещо, което ще ми губи повече време да го пълня и редя, за да го пусна, докато мога да се плацикам на мивката, когато искам.
Пълненето е фасулска работа, поне мръсните чинии не се виждат, както в мивката, а може да ги пуснеш по-късно. Но щом имате консенсус - идеално.

# 604
Да, да разбрахме, Бг-татко, жена миеща на ръка се подценява, но мъж, който не може да спи, ако не провери дали кашкавала в хладилника не е оставен отворен, има право да е високомерен. Добра работа. Simple Smile

# 605
  • Бургас
LaughingLaughingLaughingЩе си остане загадка дали автора не е искал:

а е получил:  Laughing

# 606
А аз ненавиждам миенето на чинии, но за сам човек с понякога гости съдомиялна все още е неоправдан разход.
Обаче друго се сетих - какво беше това мрънкане за домакинстването и неговата сложност. Имш 2 задачи - да обелиш 2 кила картофи и да ги метнеш с подправки за час във фурната и после да измиеш тавата плюс 2 чинии - всяко от тези действия само по себе си се явява егати зора, колкото мъкненето на 20кг наведнъж, та трябва уморената жена да си почине 5 часа след картофите (съзерцавайки изключително внимателно и неподвижно от едно място какво прави детето), преди да пристъпи към другия голям зор - миенето на тавата. Пък за обикаляне на огромното пространство от 60 квадрата с прахосмукачка дума да не става, то ще се потроши човек. Или ще излети с вятъра от балкона, ако тръгне да простира.
Само аз ли като почна да домакинствам набирам инерция и свършвам всичко? Единствено мръсните съдове са накрая, но далеч не защото другото е изморително.

# 607
  • София
Моят 10 месечен бебок реве като види прахосмукачката Grinning Таа чистя с раницата и той в нея Grinning Ама е 11 кила, таа после съм вир вода Grinning И не мога да се изкъпя, защото той пълзи Grinning изправя се и няма къде да го оставя за това удоволствие Grinning А за къпането Grinning и аз чакам ММ Grinning Разбирам я жената, ко да правя Grinning

# 608
Само аз ли като почна да домакинствам набирам инерция и свършвам всичко? Единствено мръсните съдове са накрая, но далеч не защото другото е изморително.

Обади се, като си родиш дете и набереш инерция за чистене, докато то щъка наоколо и се опитва да се самоубие.

# 609
Е, то всеки нещо харесва или не. Въпросът е да се търси баланс. Аз пък недолюбвам бърсането на прах – пипкава работа, нервичките ме хващат. Всеки предмет да се махне, забърше и върне на мястото му, издивявам.

Друго обаче си мисля, че няма никакво значение дали двойката е от дърлещи се лекари или дърлещи се плочкаджия и продавачка, както се опитва да се натрапи. Ако в семейството не е постигнато разбирателство точно между тях двамата, ни сушилни, ни миялни, ни образование, ни пари, ще ги спасят. Те ще си намерят все за нещо да се ядат и да се "мразят".
Обаче, трябва да признаем, че появата на детето отключва много черти и в единия, и в другия. И идва моментът на истината. Неслучайно точно в този период се разпадат много семейства. Включително и моето, нали ме хапеше някой за батката. Той не беше "батка", ама все тая, не се справи с бащинството и подкрепата на партньора си (мен) и макар да му дадох години да се адаптира, не стана. Та, когато не става, не става, действаш и продължаваш по-нататък.

# 610
Сирен, ти пък какво се връзваш на човек без деца. Не съм го очаквала от тебе, честно Wink

# 611
A, не се връзвам, просто й използвам мнението за илюстрация. От една страна се пише много независима и не-домакинска, а изведнъж почва да проповядва уфатност...след 1-2 години да не я видим провайдната и с бебе/бебета:) и да върти яко къща.

# 612
Оф, Сирено, и други, ако има многострадални Геновеви. Децата се случва и да спят - сутрин, през деня, вечерта. Като се заиграе, ако не спи ако не си му оставила сабята за харакири, а играчки в кошарата примерно, няма да извърши онуй, що според тебе се е запътило да стори. Та, имаш всичкото време и да свършваш по нещо. Ся, не е като да няма и други майки освен тебе във форума.

Обади се, като си родиш дете и набереш инерция за чистене, докато то щъка наоколо и се опитва да се самоубие.
 Laughing

# 613
  • София
Ако има друг вкъщи, но сина още не го броя - сама 2 кг картофи няма да се хвана да беля.
Но сама вкъщи с дете, което не вярвам да не спи на обед - да не са точно 2 кг, (не обичам престояли картофи след втория ден), но поне са лесно и питателно готвене.
Кило и половина месо го слагаш в тенджера във фурната и забравяш за 2 часа на 160-180. Обаче преди претенциите как не си готвачка, не е зле да се научиш на някои по-прости, но вкусни неща. Тук има и тема за бързи яденета, в която ми се струва, че пишещите не са бедни домакини.
За къпането - принципно съм ДА, но да посрещаш всяка вечер с "Леле, нищо не свърших, дръж детето да се изкъпя". Sick
Що не посреща с "Дръж детето, аз отивам да пържа картофи/кюфтета/миш-маш за нас". Ще се къпе, като го приспят.

# 614
  • Насред хаоса
Обаче друго се сетих - какво беше това мрънкане за домакинстването и неговата сложност. Имш 2 задачи - да обелиш 2 кила картофи и да ги метнеш с подправки за час във фурната и после да измиеш тавата плюс 2 чинии - всяко от тези действия само по себе си се явява егати зора, колкото мъкненето на 20кг наведнъж, та трябва уморената жена да си почине 5 часа след картофите (съзерцавайки изключително внимателно и неподвижно от едно място какво прави детето), преди да пристъпи към другия голям зор - миенето на тавата.
Ако не си спала цяла нощ и от сутринта те емнат безкрайните разправии и търчане по малко дете, и да стоиш права да си крепиш някак очите отворени е изморително. Как пък вместо да издебна да се наспя с  него или да си почина, ако изобщо заспи, ще тичам с картофи и тави да се разправям. А щом не било уморително за жена, значи съвсем не трябва да е уморително за мъж.
Кило и половина месо го слагаш в тенджера във фурната и забравяш за 2 часа на 160-180.
Абе аз покрай работата тия дни извадих едно пиле от тенджерата вече залепнало за дъното и стабилно загоряло, а трябваше да се свари само. Какво остава с дете, което постоянно те дърпа и все нещо сервира, когато не очакваш.

Общи условия

Активация на акаунт