Жена Дете Мъж (Домакиня)

• 23 461
  • 692
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Те са на квартира. Може да няма място, където да се сложи съдомиялна и/или сушилня. Може и хазяите да не им дават. Може затова и да не са взели паяк (освен че е вреден де), защото стените, вратите и всичко ще се надере. На господин електротехника за шезлонг и бънджи му свиди, ти искаш да даде за електроуреди..

# 586
Тези с кредитите, както са и на квартира, много ще се учудя, ако са дали пари за миялна и сушилня.

# 587
  • София
Домакинските електроуреди връщат с годините всяка инвестирана в тях стотинка. Явно точно за стиснатост става дума при така посочените доходи. Нямаше да има драма, ако семейството имаше миялна, сушилня, прахосмукачка робот и подходящ уред за готвене, например. Тогава жената щеше да има много по-малко неща за правене в домакинството и щеше да използва времето, докато бебето спи, за да се изкъпе, нагласи и т.н. И ако и двамата постигнат някакво единодушие относно храната. Ако аз ям определени храни, а съпругът ми държи да набива сандвичи и пържени яйца, хич няма да се занимавам да му ги правя.

# 588
  • София
Засега нямам сушилня не защото не можем да купим, а няма място.
И защото съм се заинатила да остъкляваме и втория балкон, за да има място за Н броя колелета и евентуално сушилня.
Знам че е офтопик, съжалявам, но по Коледа ме обхващат съвсем неколедни настроения.
Скрит текст:
Който е искал 2-ро дете, да си е правил сметка за по-широко жилище, а не да ми излиза с довода, че апартаментът е собственост на нашите. Убедих се, че много добре са постъпили, колкото и да скачах навремето.

# 589
Ами пусни ги на градина като ти е толкова тежък физически и умствено натоварващ труд тия деца. Някой насила ли те кара да си ги гледаш у вас? Сама си си го избрала, после опищяваш света Crazy Ама не ги пускаш на градина, щото ще ти изчезне оправданието за пред провайдъра и ще трябва и ти да ходиш на "лека и разнообразна работа, която ти е интересна и не се изморяваш от нея"  Laughing
[/quote]

Да, налага се. Не е насила. Пускала съм едното на градина и беше тотален провал, който обърка хилядократно режими, здраве, всичко. Просто за съжаление няма решение в ранна възраст за достатъчно качествено гледане. И с бавачка пробвах, оказва се, че най-добри резултати има (като здраве, хранене, сън), ако аз нищоправя на дивана. Градината просто НЕ Е решение, а се оказва, че е още един проблем. Защото тогава вместо да гледам здрави деца у дома, гледам болни, което пък е тотална гадост.

Иначе сме живели на квартира и веднага си взехме миялна.

# 590
  • София
Кетчър, жената не е трайна домакиня - преди майчинството е работила, сега е първа година в майчинство - съвсем нормално развитие. Кой знае как стоят нещата с яслите в тяхната част от провинцията - дали има места, дали изобщо взимат непроходили деца и т.н. - а от това силно зависи кога ще се върне на работа.

Не виждам голям напън у лирическата героиня да стои на дивана още дълги години.
Ами и аз това казвам, де Simple Smile И се чудя защо я заръфаха, след като детето няма и годинка. А тук блика от седящи си до 15-тата година на чеденцето.  Другата групичка (всъщност тя е същата, просто част от нея е ЗА жената) също е доста ожесточена със съжалителните си коментари към работещите, които завиждат на лежащите. Изобщо, борбта е безмилостно жестока. Само и само да получиш потвърждение на своя избор. Видях доста грозни лични нападки- коя ме били я взели, коя хранела батки и какво ли не.
Хора, живейте си живота, темата не е за домашно насилие, че да се палите до такава степен и да се опитате да унижите някого само щото е направил различен избор. Да не би докато се грижите за златното яйце, да нямате врене да си изпечете месото. И сте минали на сурово

# 591
Е, ако се налага да се искат боклучки 'за детето', а не уреди за цялото домакинство, па оттам насетне да мерим кой е скръндзав - ненормална работа.
Сега се замислих - кой съвременен човек с поне 2 клетки мозъчни и приличен доход ще откаже съдомиялна. Независимо в кое забито село живее.

# 592
  • София
Ама трябва да има къде да я сложи Grinning

# 593
  • Varna
Абе, те са двама души, за какво им е съдомиална. Колко чинии ще оцапат.
Освен това се мятат само едни сандвичи и малко пържени яйца.
Мацката е веган и кара само на кроасан.
Я, по добре сушилня Wink

# 594
Сега се замислих - кой съвременен човек с поне 2 клетки мозъчни и приличен доход ще откаже съдомиялна. Независимо в кое забито село живее.
Мисля, че имаше фенки на миенето на ръка във форума Simple Smile
В някои ситуации наистина няма място - в ергенското ми жилище примерно така тъпо беше проектирана кухнята (от баща ми естествено), че просто нямаше къде да се сложи миялна. Как ли не си блъсках главата, не успях да го измисля без да трябва да се избушва цялата кухня. А под наем като се дава много малко хора инвестират в подобно нещо. Същото важи и за сушилнята - трябва да е предвидено място, макар че има перални със сушилня, които са достатъчно добри.

И аз научих нещо от темата - за съществуването на т.нар. мултикукър, каквото и да е това, почвам да проучвам въпроса Simple Smile Бях голям фен преди време да готвя на газ и си се представях като един Гордън Рамзи, който върти разни здравословни гурме манджи с мин. 2 мишлен звезди, ама след като си жертвах мечтите за професионални котлони и специална фурна за пица в името на лесното почистване и сигурността с индукция, желанието ми за готвене намаля драстично Simple Smile Мултикукър обаче звучи доста интересно, ще трябва да обсъдя с милото....

# 595
Впрочем някои хора май си мислят, че детето се гледа до годинката и после само трябва да му направиш бал, за другото се грижат лелки, учителки...интересно е това мрънкане как жената нямало да работи след 1г. на детето...все едно това е задължително...

# 596
  • София
Отново доста високомерен пост от бгтатко. И го отчитам като такъв, въпреки че винаги съм и ще поставям интелектуалния труд много стъпала над другия. Не че не е вярно, че проектирането е в пъти над плочколепенето, както и другите примери, но патосът, с който се поднася, предполага тук да ни споделя Флеминг или Нютон да ни разяснява лично подробности покрай законите си. А реалността е друга. Истински успешните хора не чаткат в бгмама. Средностатистическият мъж- също. Е, има и добра новина. Различава се от него, но спорейки наравно с изнурените домакини.
Или казано елементарно- на кво отгоре, по дяволите, е тоя тон.

# 597
Ха, аз сега погледнах последния пост на автора. Веднага си промених мнението. Язък, че го защитих. Нямал той право на кафе като се върне след работа, хаааахахаха. Сладък. Горканчо клетичък, ненапил се на кафенце.
Спасителката, остави го таткото, много е надменен, а няма на какво отгоре наистина. Завършил висшу и голямата работа станал. Мани. А как нахлу в една тема да разказва, че бащата при изнасяне от апартамента не дължал наем на съпругата, собственик на апартамента, мани, смях. Направо тя му дължала на него. Изказа се доста неподготвен, ама иначе с една сигурност, ниже едни чаршафи и с надменност даже!
Но пък не е злобен и не влиза с цел да се заяжда с някого, което е много често явление тук.

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 13:16 от Анонимен

# 598
Някой пита за съдомиялна. Аз не съм фен, не ми трябва. Ние сме трима големи възрастни и се готви един път на ден. А някои дни изобщо не се готви. За чий ми е нещо, което ще ми губи повече време да го пълня и редя, за да го пусна, докато мога да се плацикам на мивката, когато искам. Ако имам 3 деца и готвя по 3 пъти на ден – ок съм, наистина е рационално, но иначе за мен и моето семейство е излишно.

# 599
The Catcher in the Rye, кой труд е отгоре и кой отдолу не съм ранжирал. Говорех за кой труд е тежък и същевременно не достатъчно високо платен, като допълнение без да има голяма удовлетвореност от него. За мен примерно чистенето е такъв труд и го казвам от позицията на човек, който сам си чисти жилището, защото имам огромна вътрешна съпротива срещу експлоатацията на друг човек за подобна работа. Е, делим си нещата с половинката, тя има силен афинитет към бършенето на прах примерно. Но дълги години съм живял сам и съм си чистил сам - не знам как бих поканил момиче в мръсно и мизерно жилище. За мен мъж който не може да си почисти дома нито е живял сам (а все мама го е чистила), нито е ходил в казарма, че да го научат на едно друго. ОК съм с фирми за професионално почистване, особено такива, които работят с модерни, скъпи уреди, но ми се къса сърцето като гледам някоя баба да се гърчи по цял ден да мие входове примерно за смешни пари, вместо да си почива. Ясно ми е, че има нужда от тези пари, но определено бих се чувствал гадно да се възползвам лично аз от нуждата на някой човек.

За високомерие - определено го имам този грях, но не смятам да влизам в полемики дали имам основания за това или не. Мислете каквото си искате. И отново "Истински успешните хора не чаткат в бгмама. " - няма как да знаете какво правят и какво не правят истински успешните хора, можете да говорите единствено за себе си, колкото и да ми е тъжно да чета подобни откровения и мнения как едва ли не жените били втора ръка хора и мъж, който пише по подобни малоумни въпроси нещо не е в ред Simple Smile Simple Smile Според мен си е много хубав въпросът, който се повдига с темата, и забелязвам, че доста мъже и се включват в дискусии от този тип и се интересуват от теми като сегашната.

Това е от мен по темата, приятен чат на всички, дано е било полезно цялото нещо на някого, ако не на автора, то на някой в сходно положение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт