Жена Дете Мъж (Домакиня)

• 23 474
  • 692
  •   1
Отговори
# 570
Той, разбира се не може да си представи , че някои жени искат да са домакини и да си гледат децата и къщата. И че, на работника не му е особено приятно да си лепи плочките или изолацията, но го прави за пари и да издържа с- во.
Също и защо хората, млади основно,  ходят по чужбина.Сигурно заради прекрасният английски климат???
Пояснявам само веднъж, ако не стане ясно пак, нека съм изплискал легена Simple Smile
Да си гледат децата не го коментирам изобщо - разбираемо е за тези, които искат наистина да си посветят 90+% от времето на това. Да си "гледат къщата" е много широко казано. Ако я гледат като избират интериора, пазаруват си онлайн и готвят за кеф - хубаво. Ако трябва да мият чинии на ръка, да простират не по свой избор, защото домакинството няма сушилня, да мият и бършат нон стоп зле организирано и трудно за поддръжка жилище - да, затъпяваща работа е. И естествено, че тези, които лепят плочки, рядко го правят за кеф, това също са тежки, кофти, затъпяващи професии, но нали говорихме за "провайдъри"? Какъв провайдър е плочкаджия или дори ел.техник набълбукан с кредити, който мечтае само да цъка игричка на компютъра? Едно е да къртиш канал за ел кабели, съвсем друго да проектираш ел.инсталацията на цяла сграда или примерно 30 етажен блок. Ама за последното се иска да си чувал освен нула и фаза, и законите на Ом и Кирхов, че и не само да си ги чувал, ами и задачки да си решавал...

Не говоря за хората, които нямат голям избор, които са огромна част от населението. А за тези, които имат избор, реален или въображаем. И говоря за това към какво трябва да се стремим, независимо дали имаме избор или не. За мен е пълна минавка ако някоя се стреми да е "домакиня" и да мие, готви и мете на някой, който със зор изкарва 2000. Ако това е по-малкото зло между избора да е домакиня 24/7 и избора да е примерно продавачка в супермаркет на 600 лв. заплата и смени от по 12 часа + нон стоп клиентопоток (и след работа ПАК да е домакиня и детегледачка), ОК, разбира се! Ама като цел в живота...

Аз лично не бих бил достатъчно удовлетворен да съм stay-at-home dad, който се грижи за домакинството и децата. Високо-квалифицираната работа дава друг тип социални контакти и друг тип удволетворение от постигнатото. Същевременно обаче не бих бил ОК и да съм плътно ангажиран и да нямам достатъчно време за семейството си и за простичко човешко мързелуване и губене на време (като това, което правим в момента, примерно). Така че балансът е някъде по средата за мен.

Човек трудно ще постигне нещо в този живот, ако дори не е наясно към какво се стреми и защо. Отчасти затова за мен е много тъпо като чета някой мъж как се жалва, че партньорката му не била добра слугиня, пардон - домакиня. Защото знам прекрасно, че ако постигне това, за което "мечтае" следващата му мечта почти сигурно ще стане да си хване любовница и в някакъв момент нищо от тези неща няма да му носи истинска хармония, ами само нерви и неудовлетвореност. Нали го гледам това при толкова много познати и приятели, които все повече избягвам, защото ме потискат с мъчителните си в социален аспект напъни да компенсират дълбока неудовлетвореност....

# 571
Е, имат кредити, които не разбрахме за какво са.

Тя не го чака да й свърши домакинската работа. Чака го, за да се изкъпе. И за това също я разбирам. Не, че не се къпя, когато мъжът ми го няма, ама е за 3 минути със събличането, за да няма време дребният да потроши къщата, да извади очите на брат си или да го нахрани с грозде, щот ревял и бил гладен. Това на отворена врата и с напрегнат слух.

Ама често чакам точно мъжът ми да се прибере, за да се заеме с децата и да вляза да се изкъпя нормално и на спокойствие. И не мога да си представя живот, в който ще ми се налага да се МОЛЯ за това.

# 572
  • София
Ама често чакам точно мъжът ми да се прибере, за да се заеме с децата и да вляза да се изкъпя нормално и на спокойствие. И не мога да си представя живот, в който ще ми се налага да се МОЛЯ за това.
Тя е с 1 дете, което още не ходи. Чака не само за къпане, а и за чистене и готвене. Това дете не спи ли през деня.

# 573
  • София
Скрит текст:

Тя не го чака да й свърши домакинската работа.
Скрит текст:
Чака го, за да се изкъпе. И за това също я разбирам. Не, че не се къпя, когато мъжът ми го няма, ама е за 3 минути със събличането, за да няма време дребният да потроши къщата, да извади очите на брат си или да го нахрани с грозде, щот ревял и бил гладен. Това на отворена врата и с напрегнат слух.

Не, изобщо не го чака да свърши домакинската работа - затова от вратата му крещи, че било мръсно и нямало нищо за ядене ... да запрята ръкави, докато гледа и бебето, че да се изкъпела  Crazy

# 574
Тя е с 1 дете, което още не ходи. Чака не само за къпане, а и за чистене и готвене. Това дете не спи ли през деня.

Точно, щото не ходи, е изключително натоварващо. На тази възраст, писах преди, са най-закачени за майките си. Ако през цялото време седи и реве, мерси от това къпане "на спокойствие".

Има деца, които не спят, има такива, които се събуждат, ако излезеш от стаята, има деца с тежък рефлукс, има всякакви деца... откъде да знам нейното от кои е?

# 575
  • Сф
Е,Сирен, аз не живея в палат,нито викам чистачка,за мен ще е обидно.Нито сменям дизайна всеки ден.Вярно,имам една картина на Генко,ама сама си я забърсвам от прах.Децата ти не са ли ангажирани по цял ден? Не се ли занимават заедно вечер след градина? Нямам нужда да се самоусъвършенствам , че току виж ми излетяла аурата...Scream а ще излизам на балкона да простирам ..ЖДНБ!

# 576
Скрит текст:

Тя не го чака да й свърши домакинската работа.
Скрит текст:
Чака го, за да се изкъпе. И за това също я разбирам. Не, че не се къпя, когато мъжът ми го няма, ама е за 3 минути със събличането, за да няма време дребният да потроши къщата, да извади очите на брат си или да го нахрани с грозде, щот ревял и бил гладен. Това на отворена врата и с напрегнат слух.

Не, изобщо не го чака да свърши домакинската работа - затова от вратата му крещи, че било мръсно и нямало нищо за ядене ... да запрята ръкави, докато гледа и бебето, че да се изкъпела  Crazy

Къде е писал, че го чакат да запрята ръкави, за да чисти и да направи за ядене? А да чисти и да готви, докато гледа И бебето, дори и авторът вероятно не може да си го представи. Той се напряга от изпържването на 2 яйца.

# 577
Е,Сирен, аз не живея в палат,нито викам чистачка,за мен ще е обидно.Нито сменям дизайна всеки ден.Вярно,имам една картина на Генко,ама сама си я забърсвам от прах.Децата ти не са ли ангажирани по цял ден? Не се ли занимават заедно вечер след градина? Нямам нужда да се самоусъвършенствам , че току виж ми излетяла аурата...Scream а ще излизам на балкона да простирам ..ЖДНБ!

Ами всеки си избира, аз имам сушилня. От чистачката хич не ми е обидно, да ти кажа. Всеки сам си избира как да му минава денят и прави каквото може, доколкото може.

Не, децата ми не са "ангажирани" по цял ден, 2 от 3-те са по цял ден у дома. Не ходят на градина. Смятай какво става, след като държа у дома всякакви материали и ми цапат дома, не градината, с боичките и моливите. Всички детски дейности и шум се случват не в градината, а у дома. Повечето жени не са виждали такова чудо, щото като го дадеш на ясла на година и половина, въобще не знаят какво значи дете цял ден у дома с години.

# 578
Я, тази тема още не е заключена.
Изчерпа се.

Вече се почна с надскачането на стандартите. Кой бил инженер, кой плочкаджия. Все едно е важно дали сушилнята я е купил единия или другия. Изумително тесногръдие витае из темата.

Не знам дали е пързалка темата, но има много хора с такива ситуации. Жалко, че авторът изчезна, но то му писна да е в поза "защита".

Аз продължавам да си държа на мнението, че жена му не "дирижира" правилно ситуацията. Ако е изморена, не смогва, знаем мъжете са буквалисти (не всички са бг-татковци, които единствено не кърмят и са полугении, кокошинещи се в женски форум като пауни), вместо да го подхваща от вратата с крясъци и псувни, да го подхване с добро, да го придърпа, гушне и да му каже, че ѝ е трудно, иска помощ, изнемогва. Има си начини за всичко.
Сега, ако е някой калпазанин, който казва "добре" и пак нищо не прави, тогава острата реакция е разбираема. Но да изискваш, крещиш, псуваш на общо основание, само защото на теб ти е криво, изморено, това вече е липса на възпитание и малоумие.
А те дори нямат проблем с парите, защо ги изкарахте, че имат проблем с парите. С 2600 лв. в провинцията са царе, дори да имат заеми. Това, че са финансово хаотични е друга тема, при добра организация с тези пари и моренца може, и спа, и бънджита.

# 579
Мисля, че спорът е излишен и няма никога да бъде "спечелен", просто защото няма универсално решение, което да работи за всеки човек. Важното нещо е човек да има избор.

А партньорката на автора на темата очевидно няма такъв и нормално да е недоволна от статуквото. И изглежда няма да има избор и дали да си кара втората година майчинство с детето, ако разчитам правилно дълбокото недоволство на автора, че май не смятала да се връща на работа като стане на годинка детето, представяте ли си! Ако сега се оплаква, че хем някакви мизерни 600 лв. носела в семейния бюджет, хем не пускала прахосмукачка и не готвела, че и очаквала от него да се включва вечер в гледането на дете, за да се къпе, то представям си ако падне на 380лв. какви ще станат очакванията към нея...
Но от януари ще взема 380лв.
на 11месеца и да ви кажа май няма да го пуска на ясла

# 580
  • София
Не гледат в 1 посока. Плюс нежелание да се поставиш поне отчасти на мястото на другия.
Обаче заемите изяждат част от разполагаемия доход. На теория 2 600, а на практика?

# 581
Ми нищо чудно, че е ядосана. Първата година се изтърколва бързо...най-големият ми кошмар, да се НАЛАГА да се върна на работа с дете на годинка, щото таткото не може да покрие стандарта.

# 582
Ама как ще вземат 2600 лева месечно и единствената алтернатива на ядене ще са му пържените вчера студени и мазни яйца и хляба от денонощния магазин, вместо да си вземе от магазина и друго, освен хляб. Защо въобще се връзвате на подобни изхвърляници, не знам. То жените от много хубав живот предпочитат да се заврат в детската стая с издръжка от 100 лева за детето, вместо да си стоят при такива всеотдайни мъже.

# 583
  • София
Скрит текст:

Ами всеки си избира, аз имам сушилня. От чистачката хич не ми е обидно, да ти кажа. Всеки сам си избира как да му минава денят и прави каквото може, доколкото може.
Не, децата ми не са "ангажирани" по цял ден, 2 от 3-те са по цял ден у дома. Не ходят на градина. Смятай какво става, след като държа у дома всякакви материали и ми цапат дома, не градината, с боичките и моливите. Всички детски дейности и шум се случват не в градината, а у дома. Повечето жени не са виждали такова чудо, щото като го дадеш на ясла на година и половина, въобще не знаят какво значи дете цял ден у дома с години.
Ами пусни ги на градина като ти е толкова тежък физически и умствено натоварващ труд тия деца. Някой насила ли те кара да си ги гледаш у вас? Сама си си го избрала, после опищяваш света Crazy Ама не ги пускаш на градина, щото ще ти изчезне оправданието за пред провайдъра и ще трябва и ти да ходиш на "лека и разнообразна работа, която ти е интересна и не се изморяваш от нея"  Laughing

# 584
Защо оставихте темата за полезните покупки за бебе?
Аз например бих се учудила, меко казано, ако в дом с жена в майчинство и/или поне едно дете няма съдомиялна и сушилня, а пък мамата драпа за джаджи за детето. Кви са тия глупости? Това са неща, които се купуват при заживяване заедно (ако още ги няма), не 6 месеца след раждане.

Общи условия

Активация на акаунт