Жена Дете Мъж (Домакиня)

• 23 491
  • 692
  •   2
Отговори
# 165
Сега пък баби клюкарки, какво работел. Търсите за какво да му натриете канчето ли, че взима 3 пъти повече от мързеланката, а след месец ще взима 7 пъти повече?

# 166
Ега ти глезлата. Покажи й вратата и да си върви при майка си като толкова претенции има за всичко. Да видим кой ще я изтърпи такава изискваща и мрънкаща.

Авторе, детето на ясла няма ли да тръгне скоро? Някой написа, че е на година и половина, сякаш мярнах. Пуснете го на ясла, гевезана да тръгва на работа и да започне да печели пари. Тъкмо няма да е все вързана с детето и може малко да й се наместят чакрите, че сега явно непоправимо е зациклила на фаза мърморене за какво ли не.
2.    Не е на 1.5г а на 11месеца и да ви кажа май няма да го пуска на ясла

# 167
[
Скрит текст:
quote author=₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ link=topic=1081860.msg37907104#msg37907104 date=1545138583]
И 20 пъти да им го напишеш файда няма. Има редовни потребители тука /не визирам сирената точно/ които само си чешат клавиатуара и за тях мъжа трябва да домакинства, да гледа бебето и в същото време да изкарва по 5-6к заплата минимум. А майката .... тя трябва да си почива от излизания с приятелки и МОЛчето.
Не. Майката трябва да работи здраво като детегледачка през деня. Не видях никой да я праща в МОЛ-чето.[/spoiler]

За него - евала. Никога не съм имала 4 дена почивка! Това се казва здрава работа по 16 часа на ден...

[/quote]

И аз това си помислих Joy

# 168
Ако сега се заженвах, щях да си търся мъж като автора, да работи много, да печели много, да ми готви, да чисти, че и детето да гледа...

# 169
Сега пък баби клюкарки, какво работел. Търсите за какво да му натриете канчето ли, че взима 3 пъти повече от мързеланката, а след месец ще взима 7 пъти повече?

А след година ще оглави класацията на Форбс.

# 170
  • София

За него - евала. Никога не съм имала 4 дена почивка! Това се казва здрава работа по 16 часа на ден...

Ти, сериозно ли? newsm78
Колко пъти обясни момчето, че това му е първата работа, от която взима 600 лева, а от втората ги допълва до 2000.
И поради втората работа, става всяка сутрин в 4 и се връща в 19...........

# 171
Колко точно активна работа може да има при нощна смяна? Седиш и чакаш нещо да изгори? и после цял ден почивка...и 4 дни почивка, сериозно ли?

Ами да, да покриваш 12-часови смени не е същото като активно да работиш 12 часа.

С дете на 11 месеца може много неща да се правят. То вече седи и си ползва ръцете. Говориш му, разказваш, обясняваш, четеш приказки...

# 172
С 2600, как те събаря една люлка от 200-300 лева, която се купува веднъж? Само това ми обясни ...

Нищо подобно не е казал, ами излъга за всичко - жена му взимала 600 през втората година от майчинството, той също взимал толкова, другото било кредити ... Всъщност жена му взима 350, той може и да го докарва до 700 и люлката катурва бюджета.

Не съм виждала люлка по-скъпа от 500 лева, дори и тук. Не съм виждала дете с 2-3 люлки, дори и тук.

# 173
  • Варна
Авторе, в крайна сметка жена ти остана ли в дома ви или наистина се изнесе при майка си? Нали те беше заплашила, че днес си заминава?

Салсиша, написа човека, че бебето е на 11 месеца, че тя взима сега 600 лв, първата година, а втората година, от януари нататък, ще взима 380.

# 174
E нищо де, тя и нула да взима, какъв му е проблема на бизнесмена, че една люлка го събаря, с 30те му часа работа на денонощие? Или май кара някое такси и взима и по-малко от жена си и сега е в паника от наближаващия 12ти месец ...?

# 175
Е, нали разходите им били над 2000 лева, а приходите по-малко, и затова били затънали в кредити. И електротехник поддръжка с фирма за услуги не сяда на лаптопа по работа. И да има сайт и имейл, никой не тръгва да си вика елетротехник чрез имейл. Може един път седмично да си проверява пощата и да си поддържа сайта. За 4 почивни дни седмично вярвам, че има достатъчно време за това, а явно и за игри. Само за детето явно няма, щом то не го познава и реве, нито за чистене, щом жената вика хора да ѝ гледат детето, за да изчисти.

# 176
....Като тя е  по майчинство  а аз на работа по 12ч отделно имам и малка фирма в сферата на услугите,за да мога да изкарвам допълнителни пари...ставам в 4.30 и се прибирам в 19.00 ако е лятото  може да имам и работа по частно след 19.00...
Не Ви вярвам. 12 часа, отделно малка фирма, отделно миете, чистите и какво беше. Човек няма кога да спи при подобен режим. Преувеличавате натовареността си според мен, за да се изкарате жертва. Не правите всички тези неща всеки ден. Вероятно "помагането" в домакинството е крайно рядко и въпрос на вдъхновение, а не систематично поет ангажимент.
Електротехник подръжка
Вие не четете явно ....Това ми е основната заплата където работя 2 дневни 2 нощни и 4 дена почивам .Занимавам се със допълнителна работа и дохода ми е над 2000лв
И както казах първоначално, не Ви вярвам, че работите всеки ден по 12 часа, че всеки ден ставате в 4:30 и се прибирате в 19ч, че и след това. Надали имате някакви съмнения, че първоначално написаното изглежда съвсем различно от два дни дневна по 12 часа, два дни нощна по 12 часа и после 4 дни почивка. Технически не лъжете, но на практика ни заблуждавате да мислим, че описвате типичен ден от живота си, а това съвсем не е такъв. В допълнение подобна работа ел.техник поддръжка съвсем не е активна работа - работите, когато има някаква авария, ако няма можете и да спинкате нощната и всичко. В общи линии заплата си отговаря на натоварването. Извън това ходите по адреси "на частно", за което се взимат добри пари дори да сте в провинцията. Знам какви са тарифите за ел.техник и знам каква е работата, защото 90% от нещата, които прави ел.техник по домовете мога да си ги свърша сам. Знам и какво е търснето от хора, които не знаят как да различат фазата от нулата.

Работата Ви е високо-квалифицирана и ако искате да работите, можете да си намерите доста по-добре платена работа. На 600лв. седите, защото ви допада тази организация на работата - освен всичко друго има и доста време за компютърни игрички през тези 4 неработни дни. През които дори една прахосмукачка не пускате, ами чакате да дойдат бабите да гледат детето, че жената да пуснела. Толкова за "помагането вкъщи". Та можете да си намерите по-добре платена работа. Ама ще се работи плътно 8 часа, няма да се чака да падне някой бушон по трафопостовете. Пък ако бизнеса Ви влече - ехееее какви пари могат да се направят там.... С този бум в строителството....

Представяте само едната гледна точка и за мен е безмислено да продължавам да пиша по темата, която вече е сведена до яростен спор между лагери, а и авторът представя информацията едностранчиво. Прочетете какво са Ви написали до момента хората, които защитават момичето и може би ще разберете защо говори и се държи така.

Аз имам само още един въпрос, ако не отговорите, ще приема, че отговорът е "да". Удряли/блъскали ли сте я по какъвто и да било начин през последната година?

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 15:51 от Анонимен

# 177
По-вероятно е да ползва Фейсбук и да го проверява през телефона. Кой още има сайтове през 2018?

# 178
По-вероятно е да ползва Фейсбук и да го проверява през телефона. Кой още има сайтове през 2018?
Аз, кой глупак ще заложи единствено на социална мрежа за бизнеса си. Това си е ритуално самоубийство. Днес е актуална, вирална, утре ще я продаде Марк-чо и ще залезе за 2 дни. И бизнеса ти къде отива? Колкото се организира нещо по-самостоятелно в интернет (доколкото е възможно, защото вече е почти невъзможно), толкова и по-сигурен може да бъде човек за бизнес вложенията си.

И по темата – в неговия случай на електротехник, надали има сайт и да чете мейли постоянно. В мрежата могат да се вършат много неща за изкарване на пари. И може нищо да не се върши също така, това го виждаме ежедневно тук.Simple Smile)

# 179
Ти, сериозно ли? newsm78
Колко пъти обясни момчето, че това му е първата работа, от която взима 600 лева, а от втората ги допълва до 2000.
И поради втората работа, става всяка сутрин в 4 и се връща в 19...........
Абсолютно сериозно. Имам преки наблюдения в/у тази професия. Не става всяка сутрин в 4, нито работи нон стоп. Всъщност заетостта е съвсем малка, в нощните смени - почти никаква.
Нека погледа няколко дни бебето + чистене, готвене, пране, сам, и да ги сравни. После пак да дойде да пише, че той работи, а жена му не.
След това уточнение, което даде, въобще няма смисъл да се обяснявам повече, нещата са ясни.

Общи условия

Активация на акаунт