Жена Дете Мъж (Домакиня)

• 23 511
  • 692
  •   1
Отговори
# 150
Ако ти кажа, че едно сготвяне ми коства после редене на гардероб от-до, защото са свалили всички дрехи на земята...

На мен това ми се случва минимум 1 път седмично. А по-миналата седмица се случи 3 пъти за една седмица, защото децата си играеха на криеница и се криеха в гардероба. Ама не съм чакала ММ да се прибере и да подреди дрехите. Като приключат с играта подреждам и пак е оправено. И не само това - и играчки изсипват по пода, и тенджерите с черпаците вадят, за да си "готвят" и какво ли още не. Като се приключи с играта прибирам всичко и това е. И все пак не съм с 1 дете, а с две. А ти си с три - ясно е, че при теб нещата са още по-трудни. И знаеш, че няма как да сравниш гледането на 2 или 3 деца с гледането на 1 дете на годинка

# 151
Ако ти кажа, че едно сготвяне ми коства после редене на гардероб от-до, защото са свалили всички дрехи на земята...
Заключващи силиконови боклучета във всеки бебешки магазин продават. Майка ми взе едно за пералнята, че двата котарака обичат да я препикават. А един котарак беше и поизпрала леко, за 10 мин, добре, че животното тежи, а пералнята е скъпа и със защити на барабана.
Аз ли да ви уча?

# 152
  • София
16 часа на две работи и накрая взима общо от двете 600 лева, вярвате ли го наистина? Че и има сили за игри след 16-часовия работен ден и чистенето, готвенето и гледането на детето. Аз съм работила по 16 часа, временно беше (за щастие) и в един момент умората толкова се натрупва, че съм заспивала, докато ям. Хем не съм имала дете и само собствения си гъз съм обслужвала.
От едната /основната/ взема толкова, затова му се налага да работи и втора... четете бе хора.

# 153
Толкова ли не им насочи вниманието на някъде, та се е налагало сами да си измислят занимания?
А в случая говорим за бебе на под 1 годинка.

Те надушват кога съм ангажирана и отиват да си правят ревю. Насочваш, ама не е със 100% успех. Понякога минава, друг път не минава. И не, ако им дам да рисуват, става по-зле. Щом съм с гръб и готвя, се подготвям психически за погром.

Заключвалки за шкафове се свалят след около един час усилия, изчепкват ги веднага.

# 154
  • София
Те надушват кога съм ангажирана и отиват да си правят ревю. Насочваш, ама не е със 100% успех. Понякога минава, друг път не минава. И не, ако им дам да рисуват, става по-зле. Щом съм с гръб и готвя, се подготвям психически за погром.
Или си слагаш предпазители, ама те твоите май вече са на възраст да си ги отключват тия джаджи или просто приемаш, че готвенето ти отнема с 20 мин повече /вкл. оправяне на погрома/. Едва ли не готвиш, понеже после трябва и гардероб да оправяш.  Crazy

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 14:55 от Не се сърди, човече

# 155
Не е на година и половина не ме разбрахте на 11 месеца е... И да взимам 600 Лв заплата осигуряват ме на 1000лв но не е това дохода ми общо взимам над 2000 лв.А тя взима 600 защото е назначена в неината фирма та големи осигуровки...Но от януари ще взема 380лв.

# 156
А какво работиш?

# 157
16 часа на две работи и накрая взима общо от двете 600 лева, вярвате ли го наистина? Че и има сили за игри след 16-часовия работен ден и чистенето, готвенето и гледането на детето. Аз съм работила по 16 часа, временно беше (за щастие) и в един момент умората толкова се натрупва, че съм заспивала, докато ям. Хем не съм имала дете и само собствения си гъз съм обслужвала.
  Не сте ме разбрали там работа 2 дневни 2 нощни и 4 дена почивам и дохода ми не е само 600 лв а над 2000 лв имам и частно

# 158
  • София
Охрана и/или полицай. Simple Smile

# 159
Охрана и/или полицай. Simple Smile
    Електротехник подръжка

Ами да, аз не съм принцеса и също съм имала дни да не мога да хапна, особено с първото дете.

Къде по дяволите се наемат хора да ти бачкат по 12 часа за 600 лева...
Вие не четете явно ....Това ми е основната заплата където работя 2 дневни 2 нощни и 4 дена почивам .Занимавам се със допълнителна работа и дохода ми е над 2000лв

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 15:08 от Не се сърди, човече

# 160
  • София
Ами да, аз не съм принцеса и също съм имала дни да не мога да хапна, особено с първото дете.

Къде по дяволите се наемат хора да ти бачкат по 12 часа за 600 лева...
Вие не четете явно ....Това ми е основната заплата където работя 2 дневни 2 нощни и 4 дена почивам .Занимавам се със допълнителна работа и дохода ми е над 2000лв
И 20 пъти да им го напишеш файда няма. Има редовни потребители тука /не визирам сирената точно/ които само си чешат клавиатуара и за тях мъжа трябва да домакинства, да гледа бебето и в същото време да изкарва по 5-6к заплата минимум. А майката .... тя трябва да си почива от излизания с приятелки и МОЛчето.

# 161
Човече, какво искаш от жена си? Сериозно те питам. Може и да не ми отговаряш, но е задължително на себе си да отговориш. Смяташ ли, че тя лежи по цял ден, а ти се преуморяваш? Смяташ ли, че ако е така, изгледите са да е така и занапред?
Имате ли общи приоритети и възгледи по отношение на приходо-разходната част? Подкрепя ли те тя? В какво?
И ред още такива ежедневни, пълнещи живота едно до друго битовизми и дреболии?

# 162
Нямате чуваемост помежду си.
Тя е ако е била ганка-глезанка и преди детето, сега сигурно истерясва отвсякъде. Просто някои жени не издържат нито физически и особено психически на битовия напор. Ако е свикнала да се грижи само за себе си, вегетарианка, пък нам кво, не я търси да е организирана майка и домакиня.
Въпросът е да се успокои и разумно да поеме или поне да опита част от задълженията ви по дома, а ти да допълваш и помагаш, за да имате мир в къщата. Доколкото е възможно с малко дете, де.
Ако продължи да истерясва и се самонавива колко е недоволна, ти за нищо не ставаш и подобни, няма да се оправите скоро, по-зле ще става.
Предложи ѝ да направи като е толкова недоволна и претрупана един списък с нещата, които може и иска да прави в дома ви и тези, с които не смогва и я вадят от център. После си ги разпределете.
На мен ми прилича на прегряла глезанка, която тотално е изплискала легена – щом и да те псува чак. Или така си общувате, не знам на теб какъв ти е маниера, но псуваща и груба жена не е най-добрата гледка.

Адмирации, че търсиш други гледни точки, значи осъзнаваш, че имате проблем, а не е само в нея.

# 163
Внимателно прочетох и ще ти кажа следното - жена ти най-вероятно няма нужда да готвиш и да чистиш, когато се прибереш от работа. Има нужда да я отмениш в грижите за детето. И аз понякога изперквам и чакам мъжа ми да се прибере и да обърне внимание на децата, а готвенето на тристепенно меню и чистенето на прозорци в такива моменти ми изглежда като почивка и разнообразие. Може и да греша, но съдя по думите й, че не си създал връзка с дъщеря си и т.н., което сигурно не е точно така, но от еднообразното ежедневие и работата, да, работата по децата 24/7 и ние не винаги разсъждаваме особено трезво.

От друга страна ми е ясно, че повечето мъже започват да създават истинска връзка с децата си горе-долу когато последните се поочовечат, започнат да говорят и да се занимават с по-човешки неща. Ама и на мен ми трябваше време, за да го осъзная.

В най-трудния период сте, ще мине. И да, нормално е да се чувства кофти, цялото й ежедневие се е променило и колкото и човек да е подготвен за дете, някои неща те удрят като мокър парцал, особено ако са системни и детето е от по-залепените за мама...  Говорете си откровено и ако ще удряш рамо вкъщи, удряй го в грижите за детето. Седни за половин час, подреди един конструктор с него, прочети една приказка... изведи го навън, отидете да напазарувате заедно и дай на жена си глътка въздух именно от детето, а не само от домакинстването.
Ок разбрах но детето е на 11месеца приказка не върви ....конструктор също.Няма да готвя а на другия ден на обяд хората като седнат да ядат аз ще избягам ще се скътая в обедната почивка за да не ги гледам как ядат..Защото вечерта като се прибера в 19.00 да погледам детето да се изкъпя приготвя за работа и за сън че ще трябва да стана в 04.30 ще си врътна едни яйца на очи вместо кафе ще Изтичам до денонощния са си купя хляб и отивам на работа

# 164
И 20 пъти да им го напишеш файда няма. Има редовни потребители тука /не визирам сирената точно/ които само си чешат клавиатуара и за тях мъжа трябва да домакинства, да гледа бебето и в същото време да изкарва по 5-6к заплата минимум. А майката .... тя трябва да си почива от излизания с приятелки и МОЛчето.
Не. Майката трябва да работи здраво като детегледачка през деня. Не видях никой да я праща в МОЛ-чето.

За него - евала. Никога не съм имала 4 дена почивка! Това се казва здрава работа по 16 часа на ден...

Общи условия

Активация на акаунт