Жена Дете Мъж (Домакиня)

• 23 522
  • 692
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Синът ми стоеше 5 мин. на Бейби ТВ. Не че аз не исках, напротив, обаче...

# 136
Знам ги тия мами, дето си взимат времето за нет по време на разходка. Цъкат, докато бутат количка по платното или пресичат. Или са вързали детето в количката, пушат и цъкат телефон, вместо да го пуснат да ходи (щото трябва да се гъзят зад него и ще се изцапа, та по-добре вързано, ама нали "се разхожда").

# 137
Хора, стига с това бебе. Какво кърмене, какви колики - това е дете на 1 г. и 5 м. Ходи, казва отделни думички, яде си храна и си играе с играчки. Какво реване по цели нощи от колики, какво чудо. Разбирам периодите, когато е болно да плаче, да мрънка и да не може да се спи от него, но през другото време си е съвсем нормално, малко дете, което може да се сложи в количката и да се отиде с него до магазина, за да се напазарува дори и в по-студено време, може да се остави до майката в кухнята да си играе с куп играчки, за да може мама да сготви или да измие чиниите, да се остави в кошарката, за да се пусне прахосмукачка и да се избърше прах, да се просне прането и т.н.

# 138
Детето на година и половина може да НЕ иска да стои в количка, да се гърчи и да реве, в магазина да направи сцена и половина. С играчките може да изтрае има-няма 5 минути или да твори бели. Абе знам аз как се готви с дете около краката...

# 139
Ако цял ден е забърсвала след бебето вечер на него няма да му се налага да чисти не мислиш ли.
Не. Защото примерно след готвене следва пак чистене, след вечеря също.

Абе, вие сте луди бе, какво бърсане и чистене всеки ден с малкото дете, в аптеки ли живеете? ...
Ами не, ама има случаи, в които няма как не замажеш.
Скрит текст:
В една стара тема бях пускала някои от моите перипетии, като подчертавам, че беше мило и неагресивно, но просто винаги намираше нещо, което не трябва. Сега ми е смешно, но тогава а се обърна да измия чиния или да свърша нещо, задължително после ми костваше сума ти време търкане или строшени зъби, защипани пръсти и т.н., затова предпочитах да сме максимално навън или ако сме вътре да ми е пред очите, а вечер за 30 мин. да оправим набързо каквото има с мъжа ми, докато се редуваме да я държим под око. Точно след прохождането до около 2.5 г. беше най-зле положението.
http://bg-mam.ma/p/373995/10244378

# 140
Да, дете на година и половина и майката в първата година майчинство )))

Темата силно напомня за драмата на 25-годишният лицево-челюстен хирург с петцифрения доход в провинцията - и той клетият миеше чинии нощем.

# 141
  • София
Той никъде не е написал на колко точно е детето, написал е, че от около година 6-7  месеца са така, но написа също и че тя взима цитирам "Сега първата година взима 600лв." Иначе казано детето е под 1г.

Скрит текст:
Здравейте,прочетох много теми относно отношенията на мъжете спрямо жените след раждането но не прочетох обратното.Искам да попитам дали е нормално по надолу написаното и не че търся милосърдия или оправдания.
Искам само да споделя моето ежедневие от 1г и  6 7 месеца .
Скрит текст:
Та така : Запознах се със страхотно момиче красиво,интелигентно,състрадателно,любвеобилно,лъчезарно ...Просто идеала за мене  за жена която искам да бъде до мене до края на живота ми и да имаме деца !Та поживяхме 2г и решихме да си направим дете от любовта която ни беше обгърнала и двамата ! След като забременя  на може би 4 5 месец от бременността и когато започна да и тежи и личи започнах интензивно да и помагам в домакинството.Да готвя както за нея така и за мене защото тя е вегетарианка.Миех съдовете   почиствах от време на време .Гледах да излизаме насам натам да не седи само вкъщи общо взето хубави момент.Като тя е  по майчинство  а аз на работа по 12ч отделно имам и малка фирма в сферата на услугите,за да мога да изкарвам допълнителни пари...
Когато беше бремена ходихме на ресторанти пицария море балкан .Но парите изведнъж започнаха да не достигат.Квартира разходи глезотии и така кредити до безкрай ..Вземи един погаси друг и един кръговрат знаете как е.Та тя преди да се запознаем имаше кредит от 250лв месечно.
Сега първата година взима 600лв майчинство
Скрит текст:
това само го посочвам  за сега,после ще разберете за какво иди реч.
След 1г се роди прекрасната ми дъщеря толкова красива невинна ...Просто ми е одрала кожата 1към 1   аз като бебе нищо на майката нищо..!!!И се започна готвене,чистене,миене странични задължение върви там върви тук аз нямам време и възможност.А аз имам цялото време на света  ставам в 4.30 и се прибирам в 19.00 ако е лятото  може да имам и работа по частно след 19.00 прибирам се и почвам да си готвя за утрешния ден да си взема за работа...Тя няма време от детето да сготви или да почисти .Чака да дойде моя почивен ден за да викне моята майка или нейната да гледат детето за 1 2 часа да може поне да изчисти и пусне прахосмукачката .Когато те идват при тях когато детето се разреве или било гладно или и се спи или нещо друго.Когато било при мене не било свикнало за това постояно реве и търси нея не можела да се изкъпе да яде не можело да я гледам дори и за 5 мин много ревяла във мене и не можела да ме познае защото не съм и обръщал внимание !!!!!!!Не съм създал връзката между мене и нея.Вече дори започна да ме обижда да ме псува да казва че нищо не става от мене че не си гледам детето и че ще ме напусне !!!
Има и други неща но  няма да ми стигне времето да ги пиша....
И след всичко това ми остана 1 игра да изиграя на шибания компютър към 22 23 и това е проблем всяка свободна минутка гледам да седна на компютъра....Ще питате защо към 22 23чеса ..Защото като се прибера към 19.00 имам чувството че цял ден чака да си дойда от работа за да се оплаква ...Колко много работа имала ,колко било мръсно трябвало да изчисти как яла само един кроасан че нямала време от детето и ако може да го погледам че да хапне и да се изкъпе  1 2 часа...Като се има в предвид че аз когато съм на компютъра отново не заради собственото си удоволствие а пак правя пари...Та така стихнахме  до 2 хиляди и нещо разходи като се има впредвид че тя взима 600 и аз толкова заплата...Но трябват въртележки  играчки занимавки люлки бънджита  и всякакви работи .....Та днес беше поредния скандал утре ме напускала понеже не мога да си гледам детето  и за 5 мин тя да се изкъпе.Това е само 1/10 от ситуациите !!!!

# 142
Не, разбира се. Работата на бащата е да направи детето и да удря в масата едни пари седмично/месечно.

Задълженията на единия родител към детето му, не отменят тези на другия родител към детето му.
Задълженията на един възрастен и здрав човек към дома, който обитава, не отменят задълженията на друг възрастен и здрав човек към този дом.
Никой тук, мисля, не го твърди. Е, освен онези, които смятат, че с мъж се общува така : хвърли боклука, напазарувай, дай пари, сготви, изчисти, дай пари, купи люлка, изчисти, нахрани детето, ох, уморена съм, дай пари.
Обаче дайте по-сериозно, ако този мъж носи основните кинти, готви, чисти, пере, гледа детето - тая маминка за какво му е, сурогат за износване ли само? Вратата е ей там, тъстовете са през улицата, а селската дискотека е на две преки, айде приятна вечер.

Повечето хора работят ефективно не повече от 4-5 часа на ден плътно.
Това е напълно вярно, ето тука колко страници заформихме работещите, НО - жена му си е вкъщи. Може да е на разположение, може да не спи, но си е вкъщи и има повече свобода да се завърти. А като си на платена работа, от излизането с колата до прибирането с колата възможностите да спомогнеш домакинството по начин, различен от $$$, е близко до нулата.

Не съм дива феминистка, нито патриархално възпитна, нито обичам слугинаж, но свинско с картофи се приготвя за 20 мин преко сили, след което просто пускаш фурната. Прахосмукачка робот е 300 кинта, а ламинат и паркет се чистят и само с моп за 5 мин на стая. Срамота е.

# 143
Ако ти кажа, че едно сготвяне ми коства после редене на гардероб от-до, защото са свалили всички дрехи на земята...

# 144
  • София
Детето на година и половина може да НЕ иска да стои в количка, да се гърчи и да реве, в магазина да направи сцена и половина. С играчките може да изтрае има-няма 5 минути или да твори бели. Абе знам аз как се готви с дете около краката...

Стига си наливала масло в огъня- това, детето на 1.5 години, жив звяр го изкарахте.
Трябва да е наистина болно, за да реве 24 часа и да не иска да се занимава въобще в кошарата, в присъствието на майка си.
Да му омръзва, да, нормално е, но да не е в състояние за цяло денонощие да се самозабавлява 15- 30 минути, е показател за нужда от лекар.
А, ако се окаже здраво, то просто мама му от мързел едва гледа, та си намира всякакви извинения с него, нищо да не пипне.

# 145
Ако цял ден е забърсвала след бебето вечер на него няма да му се налага да чисти не мислиш ли.
Не. Защото примерно след готвене следва пак чистене, след вечеря също.

Е да бе. Докато готвиш забърсваш. Дори аз се научих, дето съм буря в кухнята, по точно бях. След вечеря вдигаш и миеш, колко е две, три чинии. Едва ли да нареждат масата ресторатски. Не е кой знае каква гимнастика.
Мамасита сложи на гардероба ониа джаджи дето не позволяват отваряне.  Joy Joy сигурно не ти е смешно, ама чак си го представих.

# 146
Ами на мен ми стигат 3-4 пъти на ден да ми спретнат цирк с рев, гърчене и затруднения, няколко пъти да разлеят и вече губя всякаква мотивация да правя вечеря и да опъвам под конец, само вардя да няма загинали.

Синът ми не е бил "наистина болен", ама в една възраст беше като залепен за мен. Буквално да не може да мръднеш.

# 147
И джаджите отваряше, и връзки, и си отваряше като демонтирахме дръжките. На 6 етаж съм и умирах от страх. Всичко беше с ключалки, а ключовете в мен.
Е да бе. Докато готвиш забърсваш. Дори аз се научих, дето съм буря в кухнята, по точно бях. След вечеря вдигаш и миеш, колко е две, три чинии. Едва ли да нареждат масата ресторатски. Не е кой знае каква гимнастика...
Именно, лесно и бързо е, затова не схващам от какво се оплаква господинът, няма да се умори Hands Plus1

# 148
  • София
Ако ти кажа, че едно сготвяне ми коства после редене на гардероб от-до, защото са свалили всички дрехи на земята...
Толкова ли не им насочи вниманието на някъде, та се е налагало сами да си измислят занимания?
А в случая говорим за бебе на под 1 годинка.

# 149
16 часа на две работи и накрая взима общо от двете 600 лева, вярвате ли го наистина? Че и има сили за игри след 16-часовия работен ден и чистенето, готвенето и гледането на детето. Аз съм работила по 16 часа, временно беше (за щастие) и в един момент умората толкова се натрупва, че съм заспивала, докато ям. Хем не съм имала дете и само собствения си гъз съм обслужвала.

Общи условия

Активация на акаунт